Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמ;לק- בעיית התמודדות מול רחפני נפץ בלבנון.

אני לא מצליח להבין מדוע הפתרונות הקיימים כבר שנים רבות- כמו "חובט" , הפתרון האמריקאי, ופתרונות דומים-קרובים אפשריים נוספים, לא יכולים לעבוד. 

אפשר גם למזער את כל העסק בימינו- הטכנולוגיה של רובוטים בשדה הקרב קיימת. 

למה זו עדיין בעייה כל כך קשה לפתרון? 

*בואו ונניח שפתרנו את סוגיית הגילוי לצורך הדיון. זו בעייה נוספת, אחרת. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

סוגיית הגילוי זה הכול.

מדובר במכשיר זעיר עם חותמת מכמ אפסית שמגיח אליך מגובה הקרקע, ואי אפשר לשבש את התקשורת בינו למפעיל כי הוא מחובר ב... סיב אופטי למפעיל.

אם תיאורטית גילית את רגע השיגור / מצאת את המפעיל / הצלחת לעקוב אחרי מעוף הרחפן - אז בגדול כל מה שצריך זה לחתוך לו את הסיב והרחפן נופל. זה מה שעושים באוקראינה, כל שבוע לומדים שם טכניקות חדשות עם רחפני נגד.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 28 דקות, ברווז כתב:

אמ;לק- בעיית התמודדות מול רחפני נפץ בלבנון.

אני לא מצליח להבין מדוע הפתרונות הקיימים כבר שנים רבות- כמו "חובט" , הפתרון האמריקאי, ופתרונות דומים-קרובים אפשריים נוספים, לא יכולים לעבוד. 

אפשר גם למזער את כל העסק בימינו- הטכנולוגיה של רובוטים בשדה הקרב קיימת. 

למה זו עדיין בעייה כל כך קשה לפתרון? 

*בואו ונניח שפתרנו את סוגיית הגילוי לצורך הדיון. זו בעייה נוספת, אחרת. 

החובט אינו רלוונטי בטווחים של הרחפנים הספציפים.

אחד הפתרונות הקלים ביותר הם מה שעושים באוקרינה , רשתות הסוואה \ כלובים אשר מונעים פגיעה ישירה בכוחות .

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

@ברווז החובט בצה״ל אוחסן בנפטלין לפני הרבה שנים. במלחמת לבנון 2024 דובר בלחדש את השימוש, כנראה לא קרה. אני גם לא בטוח שהמכ״ם שלו מסוגם לעקוב אחר הכלים הקטנים האלה, בגובה הטיסה שלהם בוואדיות, ושהצרורות בירי נמוך לא יסכנו את כוחותינו יותר מהכטב״מים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, hans כתב:

סוגיית הגילוי זה הכול.

מדובר במכשיר זעיר עם חותמת מכמ אפסית שמגיח אליך מגובה הקרקע

באוקראינה משתמשים למשל במערכת מבוססת אודיו. עד כמה זה יכול להיות יעיל בסביבת לחימה פעילה, אני לא יודע. 

יש גם שלל המצאות מעניינות בעולם (ליירוט\שיבוש) כמו גלי מיקרו. מכשיר ענק ומסורבל וטכנולוגיה בחיתולים, אבל מעניין. 

לפני 47 דקות, sperial כתב:

אני גם לא בטוח שהמכ״ם שלו מסוגם לעקוב אחר הכלים הקטנים האלה,

מן הסתם יהיה צורך בשדרוג הרדאר...

זכור לי כתבות על אלביט שמכרה מערכות לגילוי וירוט רחפנים למדינות זרות. מעניין למה לא מכניסים כמה לשירות גם פה. 

פורסם
לפני 4 שעות, SlowRide כתב:

מוסרי

הרי ידוע שטל הוא ב.ג.ד

• מצחיק 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני כשעה, 3n כתב:

רשתות הסוואה \ כלובים

זה יכול פגוע בפעולה של מערכות כמו מעיל רוח וכו׳, שאין לאוקראינים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני כשעה, sperial כתב:

@ברווז החובט בצה״ל אוחסן בנפטלין לפני הרבה שנים. במלחמת לבנון 2024 דובר בלחדש את השימוש, כנראה לא קרה. אני גם לא בטוח שהמכ״ם שלו מסוגם לעקוב אחר הכלים הקטנים האלה, בגובה הטיסה שלהם בוואדיות, ושהצרורות בירי נמוך לא יסכנו את כוחותינו יותר מהכטב״מים.

סוללות החובט נמכרו די מזמן, הנושא עלה עם חובט מודרני הרבה יותר והעיקר היא מערכת גילוי אשר אמורה להיות רגישה הרבה יותר מהענתיקה של החובט.

הבעיה הנוספת עם החובט הישן הוא הסיכון הגדול בירי בגבהים של הרחפנים הקטנים, הפיזור מסוכן ועלול לפגוע בכוחות קרקע.

מנסיון רב שנים עם הכלי , בעייתי מאוד בירי בקרבת כוחות מתמרנים בטווחים של רחפנים הספציפים הללו שמכוונים לכוחות קרקע.

לפני 5 דקות, פינדר כתב:

זה יכול פגוע בפעולה של מערכות כמו מעיל רוח וכו׳, שאין לאוקראינים.

נכון אולי לכלובי מתכת , אבל להניח רשתות דייג על קונסטרוקציה של אלומניום ואו אפילו עץ לא אמור להשפיע.

https://www.gov.scot/news/supporting-ukraines-defence-against-russia/

עריכה אחרונה על ידי 3n
  • מעניין 1
פורסם
לפני 38 דקות, ברווז כתב:

זכור לי כתבות על אלביט שמכרה מערכות לגילוי וירוט רחפנים למדינות זרות. מעניין למה לא מכניסים כמה לשירות גם פה. 

כל מה שמוכרים למדינות אחרות קיים גם פה,

אבל יש רחפנים ויש רחפנים ויש כטבמ״ים ויש כטבמ״ים

ועד שהקמת מערכת שמצליחה ליירט סוג אחד של כלי, כבר יש דור חדש שהתגבר.

רחפני נפץ מהסוג הספציפי הזה לא היו קיימים בעבר בחמאס ובחיזבאללה (ולא היו קיימים בכלל, אם תקפוץ שנים ספורות לאחור),

ולכן ״בשבילנו״ זה חדש.

• מעניין 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הם לא באמת חדשים ובהחלט שהיה צריך לחשוב כבר מזמן על פתרון לנושא. כבר מעל לעשור היה ברור כי רחפנים קטנים יהיו כלי נשק בשדה הקרב העתידי. מעבר לכך, זה עוד מהלך הפקרה של ביבי שמציב כעת את חיילי צה"ל במגננה במקום התקפה, שזו הדרך הטובה ביותר להתמודד עם כל איום. 

פורסם (נערך)

אתה כרגיל מערבב בלי שום עובדות.

רחפנים בשלט רחוק - פתרונות קיימים שיושמו מזמן. יש עשרות חברות שמתעסקות במניעה/חסימה שלהם.

רחפנים עם סיב אופטי - כלי חדש לגמרי במערכה העולמית - המוצר לא היה קיים לפני 2024. 

כמו שכתבו לפני - עד כה הרחפנים הספציפיים האלה הופעלו רק במלחמת רוסיה/אוקראינה ופתרונות ההגנה הנוכחיים הם כל מיני אלתורי רשתות / מנגנונים לחיתוך כבלים. אין "כיפת הרחפן" והיא לא קיימת לא כי ביבי אלא כי רחפן זה לא רקטה.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 2
  • מצחיק 1

פורסם (נערך)

אני רק שאלה. 

אמ;לק- אפשרות להסדר טיעון במשפט נתניהו.

השאלה:

בתור מי שהצהיר בהתחלת הדרך שזה "ציד מכשפות" ותפירת תיקים. 

בתור מי שהצהיר בהמשך ש"כבר 8 שנים שהוא נאבק להוכיח את חפותו ומחכה להעיד" (אך נבצר ממנו, וזו הנבצרות היחידה שלו, כל פעם עניינים אחרים מצריכים את זמנו במקום הוכחת חפותו בבית המשפט).

מדוע שירצה ללכת להסדר טיעון? הסדרי טיעון זה לא למקרים של ציד מכשפות, תפירת תיקים וחפים מפשע, הסדרי טיעון זה רק לפושעים. 

ביבי! אל תלך להסדר טיעון! תוכיח את חפותך בגאון בבית המשפט! לך עם זה עד הסוף! אל תיתן לבית המשפט להלך עליך אימים! 

(כואבות לי האצבעות בעקבות חלק מהמילים שהקלדתי כאן, שלא היו אמורות להיות בסדר הזה, באותו המשפט, אי פעם. אבל נעזוב את זה, כי משפט אחר יותר חשוב).

צחוק הגורל, אם כל תומכי נתניהו ידברו באותו האופן :lol:  ויתאכזבו שהוא היה חלש והלך להסדר טיעון כשהוא חף מפשע:rofl::rofl::rofl:

עריכה קלה. 

ברור לכם שהסיבה היחידה שאנחנו יודעים עכשיו שלביבי היה סרטן, זה כדי שהוא יוכל לקושש קצת רחמים ממערכת המשפט, כן?

עריכה אחרונה על ידי ברווז

פורסם

תמצא לי רחפן נפץ אחד שיוצר בשנת 2023 עם סיב אופטי. אחד. עזוב נפץ. תמצא לי רחפן.

אני אמשיך לחשוף את השטויות חסרות הביסוס שלך כל עוד אתה ממשיך עם זה.

• מצחיק 1

פורסם

רחפנים עם סיב זה רק חידוש לשיטה ישנה וקיימת. הסיב האופטי זו לא המצאה חדשה לנשקים מונחים. כמו למשל טילי ספייק.

שניכם צודקים... 

פורסם
לפני 22 דקות, madmaxx כתב:

רק לשם הידיעה, הרחפנים הראשונים נשלטו ע"י סיב אופטי, אבל מה אני יודע

תוכיח. נשמח להוכחה לפני שחוסמים אותך.

• מצחיק 2

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

• תוכן חדש...