Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 2 דקות, פריג'י כתב:

האיחוד בין בנט ללפיד לא ברור לי ולדעתי לא היה צריך להתרחש. למה פוליטיקאי בלי מפלגה ובלי נבחרת צריך להיות המוביל באיחוד בין המפלגה שלו (השלישית במספר?) לרשימה מבוססת, ועוד אחרי שהוכיח שלבחור אנשים מתאימים לרשימה הוא לא יודע?

האיחוד הזה פוגע משמעותית במצביעי יש עתיד ואין להם למי להצביע כי הקולות שלהם ילכו למפלגה שחצי ממנה לא דמוקרטי במקום למפלגה עם רשימה סדורה.

איחוד נכון יותר היה בנט אייזנקוט, בהובלה של אייזנקוט.

ולאוף טופיק

גנץ מתראיין אצל ספי ויניר הבוקר (אני חושב שכהנא מראיין) ופחות או יותר אומר שיכפה ממשלת אחדות על כל הצדדים.

והוא גם מכשיר את סמוטריץ'. 

איזה עיוור.

כואב הלב. למה אין לנו אופוזיציה ריבונו של עולם?

אני מקווה שיאיר גולן ימצא עוד כמה קולות עד לבחירות.

כל זמן שלא מציגים רשימות אני בכלל לא מתעסק בשאלה למי להצביע.

לבנט אין סיכוי שאצביע כי כבר בנאום האיחוד שלו עם לפיד כל הזמן אני ואני ואני בלי שום אנחנו. הוא בטוח שהוא תמיד צודק ולא מוכל לשמוע דעות אחרות ולי יש בעיה עם מנהיג כזה.

לגבי גנץ, מעניין איך הוא יכפה את זה מהכורסא בסלון אחרי שלא יעבור את אחוז החסימה.

• אהבתי 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 3 דקות, Gosser1860 כתב:

עושים מה שצריך

אבל מה זה נותן לנו ההתנהלות דרך התחת הזאת. אומרים שכבר 4 ספינות כאלה פרקו כאן סחורה גנובה מאוקראינה. מה הם ומה אנחנו מנסים להשיג בזה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 2 דקות, Night Driver כתב:

לגבי גנץ, מעניין איך הוא יכפה את זה מהכורסא בסלון אחרי שלא יעבור את אחוז החסימה

זה בדיוק העניין, לכורסא בסלון הוא ייקח לא מעט קולות.

פורסם
לפני 9 דקות, SlowRide כתב:

גנובה מאוקראינה.

לא רק שהסחורה לא גנובה, למה ש *ישראל* לא תקנה את הסחורה הזאת? 

יש מלחמה, שטחים נכבשו, השטחים האלה סופחו.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

ובדיוק זו הסיבה למה אני צופה שאחוז החסימה יירד דרמטית על פי החלטת ממשלה, כדי לשתות את הקולות של היריבים המסוכנים לגועליציה. וכדי לעזור לקומרד סמוטריץ'. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
לפני 6 דקות, פינדר כתב:

בכלל, מה יותר קל

לא יודע אם אנחנו ממוצעים, אבל דואגים לשמור על פוליטיקה מחוץ לחדר אוכל, ובכלל.

לפני 4 דקות, SlowRide כתב:

אבל מה זה נותן לנו ההתנהלות דרך התחת הזאת. אומרים שכבר 4 ספינות כאלה פרקו כאן סחורה גנובה מאוקראינה. מה הם ומה אנחנו מנסים להשיג בזה?

גנובה זו מילה גדולה, או שלא הבנתי נכון והתבואה היא לא מהשטחים שהרוסים כבשו?

לי, אישית, אין בעיה (בנתיים) לשלם יותר על חיטה, אבל זה לא גורף עבור כלל האוכלוסיה. אולי ממלאים עם זה מחסני חירום? אולי דואגים לשמור על המחירים נמוכים ככל הניתן כי לתבואה יש השפעה רוחבית על מחירי המזון?

לא יודע, מקווה שזה לא רק טמטום טהור.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני 14 דקות, Gosser1860 כתב:

אבל דואגים לשמור על פוליטיקה מחוץ לחדר אוכל

הלוואי. אני היום משתדל לא להיכנס לויכוחים האלו, אבל הם קורים כמעט כל יום.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Gosser1860 כתב:

אתה קצת מערבב בין דעת קהל לבין פוליטיקאים לבין "התנהלות" של מדינות (שם מכובס לאינטרסים). 

יש מתאם מסוים ביניהם אבל קשה מאוד להתייחס לכולם באבחה אחת.

מדינה חלשה (במובן הרחב) לא יכולה להרשות לעצמה לשחק אצילי, עושים מה שצריך.

איך אמר איזה חבוב פעם? "שיהיה להם אף עקום".

ישראל מדינת יבוא-יצוא שתלויה מאוד בחברותיה בעולם שמתחיל מאווווד להישבר להן ממנה, ולא עונה לשום הגדרה של המילה "חלשה", גם לא במובן הרחב, בטח שלא ביחס ליריבות האיזוריות.

ישראל המוסדית גם טורחת לנופף בעובדה הזו בכל הזמדנות אפשרית.

ההתנהלות של ישראל אותה אני מציג פה היא ההצהרות הרשמית של פוליטיקאים במערכת הפוליטית של ישראל בעיקר מהצד השולט כרגע (הקואליציה) ביחד עם התנועות של גופי המדינה, בין אם מדובר בצבא או מערכות אחרות.

דעת הקהל של העם היושב בציון פחות זוכה פה להתייחסות.

במבט זה, עליו מסתכלים רוב תושבי העולם, ישראל היא ילד"ז טורבו, אגריסיבי אבל בכיין בעת ובעונה אחת, ועל הדרך גם נכלולי.

עריכה אחרונה על ידי Pika007
  • רעיון טוב! 1
פורסם

תוסיף על זה את כל אלו שהיו אנטישמים עוד קודם, כל אלו ששונאים את המיץ, ופתאום גם יש להם קהל עם אוזן הרבה יותר קשבת. 

ההתבטאויות של השרים שלנו הן הרסניות בהרבה יותר מדי מקרים. 

פורסם
לפני 9 דקות, Pika007 כתב:

ישראל מדינת יבוא-יצוא שתלויה מאוד בחברותיה בעולם שמתחיל מאווווד להישבר להן ממנה

מה זה אומר "נשבר להן"?

מה הביטוי המעשי של זה?

לפני 9 דקות, Pika007 כתב:

במבט זה, עליו מסתכלים רוב תושבי העולם, ישראל היא ילד"ז טורבו, אגריסיבי אבל בכיין בעת ובעונה אחת, ועל הדרך גם נכלולי.

מי זה הרב הזה?!

צופי CNN או מצביעי האירוויזיון?

אנחנו נוטים לקחת כותרות של אנקדוטות ולהפוך אותם למגמה.

אף אחד לא ידווח בעיתון על איזה כנס בינלאומי שהתרחש כסדרו, רק על תופעות של דחייה.

מובן, אבל מעוות את תחושת המציאות לחשוב שיש בהכרח מגמה שלילית.

אני לא אומר שאין, אבל אנחנו לא יודעים כמה.

הנה קונטרה:

https://www.ice.co.il/health/news/article/1079466

https://www.ynet.co.il/economy/article/hyzi00l00sll

https://www.bizportal.co.il/globalmarkets/news/article/20028552

על כל צופה CNN יש צופה Fox News ועל כל מצביע לירוקים בבריטניה יש שני מצביעים למפלגה הלאומית (כרגע, הגדולה ביותר בסקרים).

כמו אצלנו, גם העולם די מתחלק חצי חצי בין שמרנים לחתרנים (סליחה, "ליברלים". אני שונא את המילה הזו בהקשר של חלק גדול ממה שהיה פעם "שמאל").

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 8 דקות, falou כתב:

מה זה אומר "נשבר להן"?

מה הביטוי המעשי של זה?

-ישיבות שתכליתן הטלת סנקציות. 

-פנייה לבית הדין בהאג. 

-הפסקת שירותים והתקשרויות. ביטול עסקאות. 

יש עוד דוגמאות מעשיות של זה. 

פורסם
לפני 28 דקות, falou כתב:

אף אחד לא ידווח בעיתון על איזה כנס בינלאומי שהתרחש כסדרו, רק על תופעות של דחייה.

לא מזמן חזרתי מכנס מחו"ל במסגרת העבודה. לרגע לא הסתרתי שאני מישראל ולרגע לא היה מישהו שזה הפריע לו (או שגרם לי להרגיש שזה מפריע לו) מבחינתי היה יופי של מפגש פורה עם קשרים מוצלחים שנוצרו. כמובן שזה לא מייצג בדיוק כפי שהדבר האחר לא מייצג, בתכלס, את מרבית האנשים בעולם שום דבר ממה שקורה כאן לא באמת מעניין אותם. 

לצד זה,כמובן שלא ניתן להתעלם מכך שיש מדינות שמשקיעות הון עתק כדי לפגוע בתדמית של ישראל, ישראלים ויהודים, וזה אכן עובד להם, עוד תחום שהופקר לחלוטין ע"י ביבי שפירק כל זרוע כזו במשרד הממשלה או החוץ. 

פורסם
לפני 29 דקות, falou כתב:

מה זה אומר "נשבר להן"?

מה הביטוי המעשי של זה?

מי זה הרב הזה?!

צופי CNN או מצביעי האירוויזיון?

מובן, אבל מעוות את תחושת המציאות לחשוב שיש בהכרח מגמה שלילית.

אני לא אומר שאין, אבל אנחנו לא יודעים כמה.

הנה קונטרה:

https://www.ice.co.il/health/news/article/1079466

https://www.ynet.co.il/economy/article/hyzi00l00sll

https://www.bizportal.co.il/globalmarkets/news/article/20028552

על כל צופה CNN יש צופה Fox News ועל כל מצביע לירוקים בבריטניה יש שני מצביעים למפלגה הלאומית (כרגע, הגדולה ביותר בסקרים).

כמו אצלנו, גם העולם די מתחלק חצי חצי בין שמרנים לחתרנים (סליחה, "ליברלים". אני שונא את המילה הזו בהקשר של חלק גדול ממה שהיה פעם "שמאל").

בנוגע לחלק הראשון, הביטוי המעשי-

צמצום/הפסקת שת"פ וסחר, בין אם מדובר על עסקאות פרטיות שלא מתבצעות או על דברים ברמה מדינית (הדוגמה המובהקת היא האמברגו המוחלט של טורקיה על ישראל, למרות שטורקיה כבר תקופה איננה ידידה של ממש- אבל הייתה שותפה גדולה לסחר)

צמצום/הפקת שת"פ אקדמי, פה ישראל די סובלת בשנים האחרונות (מתבסס על הנתונים של מוסד שמואל נאמן- לא מוכר לי שהם "סמולנים בוגדים" ובעבר הראו תמונה די אמינה), ארגוני אקדמיה באירופה ורשימה ארוכה של אוניברסיטאות יוקרתיות צמצמו או חיסלו פרויקטים משותפים בשקט בשקט (ומי שפחות בשקט...)

בעברי עבדתי במעבדה כלשהי באוניברסיטה כלשהי. היה עצוב לי לשמוע על שת"פ כזה שבוטל גם שם, למרות שאני לא יכול שלא לציין, המעבדה הזו כבר שנים עושה לנו חיל בעולם בצורה מדהימה

דעת קהל- אני צריך להגיד משהו? צא לכל מדינה שהיא לא המחוזות השמרניים בארה"ב ותגיד "ישראל", את התגובה כבר תראה.

*כמובן שאני לא סופר מצד שני מקומות כמו השכונות בפריז שמכילות יותר אלג'יראים מצרפתים או הגטאות בשוודיה ששיער בלונדיני לא נראה בשערם כבר שנים.

בנוגע ללינקים, אתה יכול לשים פה לינקים ואני יכול לשים פה לינקים. אני יכול לשים פה מאות, בקלות. איזו מטרה זה ישרת?

*יצוין שהכלכלה הישראלית היא משהו הזוי והערך הנוכחי של השקל הוא טרלול. אני חושב שגם אם ישראל הייתה מבצעת רצח עם בפועל וכל אדם בעולם היה מסתובב עם סכין ייעודית לרצח ישראלים, עדיין היו ממשיכים להשקיע פה כי זה משתלם.

פורסם

עסקים לא אמורים להתנהל בשילוב עם רגש. זה רק מפריע...

עם זאת, כן, זה קורה. 

אני אישית יודע להעיד על מקרה אחד וודאי שקרה לי בתפקידי כאיש רכש של סירוב למכור בעקבות המלחמה ומקרה אחד עם חשד די כבד אך אין לי אפשרות לדעת בוודאות. ניתן לספק את ה benefit of the doubt. 

מצד שני, לא חסרים גם מקרים הפוכים. 

לפני 53 דקות, falou כתב:

כמו וועידת G7 שמדווחים עליה לפני, תוך כדי ואחרי שהיא מתרחשת? 

כמו וועידת האקלים- שהייתה שנה שעברה בברזיל?

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, Pika007 כתב:

האמברגו המוחלט של טורקיה

דווקא לגבי טורקיה, ממה שקראתי רוב הסחורה משם עדיין מגיעה אלינו בעקיפין דרך קפריסין ויוון.

אנחנו מוכנים לשלם, הם מוכנים למכור, אבל הם רוצים שאף אחד לא יראה כי התדמית.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...