Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

@עדי-אל קצת פספסת.

לפיד היה ראש המפלגה הגדולה, היה אמור להיות ראש הממשלה. אבל הבין את חשיבוות הקמת הממשלה לא על ידי נתניהו, וויתר על התפקיד.

במשרד החוץִ עשה עבודה טובה, התחיל לשקם את הנזקים שגרם נתניהו. אבל שנה במשרד, אחרי החורבן שהשאיר נתניהו, לא הספיקה. אגב, גם במשרד האוצר, בממשלה בראשות נתניהו, נחשב מצליח.

אני נותן ללפיד לא מעט כבוד. הוא שם את טובת המדינה מעל האגו. לי נראה שבשנה - שנתיים האחרונות עבר לו גם הלהט להיות ראש ממשלה, והוא אינו מתקשה להעביר את הכבוד לאחרים. זה בניגוד לנתניהו שהמעמד והכבוד שלו עומדים מעל כל דבר אחר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 86.4 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7475

• פינדר

6178

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5077

פורסם

מאיך שהספקנו לחוות את לפיד עד כה, לדעתי כשזה מגיע למעשים הוא בסדר גמור, מתאמץ באמת ובכנות לייצר שינויים, אבל פליטות הפה, הצילו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 2

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

בניגוד לנתניהו שאין לו פליטות פה - מקליט הכל מראש ומסרב להופיע בציבור או אפילו לענות לעיתונאים. אבל המעשים - הצילו!

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 2

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 13 שעות, asix כתב:

גם חוסכים עלינו במיירטים וגם שולחים חיילים ומיירטים למדינות המפרץ. הגיוני בסה"כ.

שמע, 

אנחנו כמדינה חייבים לייצר בריתות עם עוד מקומות חוץ מארה"ב. 

אני בעד המהלך הזה, שהוא נכון ואפילו יפה. 

יש לנו אוייב משותף. זה מהלך עם סמליות גדולה ומשמעותית מאד. גם הרעש מסביב לזה נועד לשרת מטרה. 

זה אחד המהלכים המדיניים הבודדים שהממשלה הארורה הזו עשתה שלדעתי הוא נכון.

לפני 13 שעות, farkash7 כתב:

סטטיסטיקה היא נתון שאי אפשר להתווכח איתו.

בהחלט אפשר ויש אנשים שעושים מזה לא מעט כסף, כי יש להם את הכישרון לצייר את הנתונים בצורה שמתאימה לנרטיב.

MEME לדוגמא:

Really makes you think eh? : r/facepalm

הנה עוד נקודת סטטיסטיקה מעניינת. 

אחוזי היירוט שלנו הם מעל 90 אחוז, נכון? מכיר את הנתון הזה? 

מעניין שאף אחד לא מדבר על העלות של ה-10%, כמו סורוקה (שהממשלה לא ממש ניסתה לעזור בשיקום למיטב זכרוני והיו צריכים לגייס תרומות או משהו) ומכון וויצמן. וכשכן מדברים על זה, מזכירים את אותם 90% ואת זה שזו לא הגנה הרמטית באותו המשפט (דף מסרים, מישהו?). 

אז כן. אפשר להתווכח עם סטטיסטיקה. הכל תלוי איך אתה מציג את הדברים. 

לפני 13 שעות, פריג'י כתב:

הנה שרה שמקוששת קולות לפריימריז

https://b.walla.co.il/item/3833250

ציטוט

חברת הקבינט, השרה גילה גמליאל, מבקשת לקבוע "קוד אחריות לאומית" שיגביל ראיונות בתקשורת של ראשי ממשלה לשעבר, בטענה ל"פגיעה בביטחון".

לדעתי זה רעיון מעולה, וצריך לתת לו לרוץ! כשזה יגיע לבג"צ, לבקש סעד אחד פשוט- "יחול מהכנסת הבאה".:lol:

• מצחיק 1

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 דקות, ברווז כתב:

אחד המהלכים המדיניים הבודדים שהממשלה הארורה הזו עשתה שלדעתי הוא נכון

זה היה מהלך נכון אבל קשה להאמין שזה לא דרישה שהגיעה מטראמפ.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

משנה מאיפה הדרישה הגיעה? 

משנה איך זה מתקבל בחוץ. 

זה הקטע בדיפלומטיה. 

מה שנאמר, ומה שקורה בפועל, ומה שקורה מאחורי הקלעים- זה לפעמים 4 דברים שונים.

פורסם
לפני 12 שעות, sperial כתב:

@עדי-אל קצת פספסת.

לפיד היה ראש המפלגה הגדולה, היה אמור להיות ראש הממשלה. אבל הבין את חשיבוות הקמת הממשלה לא על ידי נתניהו, וויתר על התפקיד.

במשרד החוץִ עשה עבודה טובה, התחיל לשקם את הנזקים שגרם נתניהו. אבל שנה במשרד, אחרי החורבן שהשאיר נתניהו, לא הספיקה. אגב, גם במשרד האוצר, בממשלה בראשות נתניהו, נחשב מצליח.

אני נותן ללפיד לא מעט כבוד. הוא שם את טובת המדינה מעל האגו. לי נראה שבשנה - שנתיים האחרונות עבר לו גם הלהט להיות ראש ממשלה, והוא אינו מתקשה להעביר את הכבוד לאחרים. זה בניגוד לנתניהו שהמעמד והכבוד שלו עומדים מעל כל דבר אחר.

לא פספסתי כלום

הוא היה רק שנה+שנה בתפקידים משמעותיים ובשאר הזמן הוא לא היה בעל תפקיד משמעותי כדי להגיד שהוא נשאר נקי כפיים ובוא נגיד שבלשון המעטה הוא לא היה נוכח מספיק בכנסת כדי לקדם איזה משהו 

פורסם

ואיך בדיוק אפשר לזקוף את זה לחובתו? 

פורסם

@עדי-אל - נהפוך הוא. לפיד הוכיח יכולת ביצוע גבוהה, ההישגים שלו בתקופות הקצרות בהן שימש בממשלה גדולים מהמצופה בתקופה כזו.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 13 דקות, ברווז כתב:

ואיך בדיוק אפשר לזקוף את זה לחובתו? 

אם אני ואתה לא מנינו חברים שלנו לתפקידים בכירים בממשלה זה אומר שאנחנו לא מושחתים או שפשוט לא היתה לנו יכולת לזה?

לפני 9 דקות, sperial כתב:

@עדי-אל - נהפוך הוא. לפיד הוכיח יכולת ביצוע גבוהה, ההישגים שלו בתקופות הקצרות בהן שימש בממשלה גדולים מהמצופה בתקופה כזו.

גדול מהמוצפה?

מה נקודת הייחוס שלך?

• מצחיק 1
  • לא הבנתי... 1
פורסם

מצב שירות החוץ בעקבות הנזקים שגרם נתניהו לשירות החוץ

המאזן של מדינת ישראל בתחילת ובסוף הקדנציה כשר האוצר.

• אהבתי 2

פורסם
לפני 27 דקות, עדי-אל כתב:

גדול מהמוצפה?

מה נקודת הייחוס שלך?

שאר השרים וראשי הממשלה בחמש עשרה השנים האחרונות.

• אהבתי 2
פורסם
לפני 13 דקות, עדי-אל כתב:

אם אני ואתה לא מנינו חברים שלנו לתפקידים בכירים בממשלה זה אומר שאנחנו לא מושחתים או שפשוט לא היתה לנו יכולת לזה?

WTF. 

אני לא יודע איך להגיב לזה, בצורה שתהיה עדיין מכובדת ולא תישמע מעליבה\פוגענית אפילו שזו ממש לא הכוונה. 

סליחה מראש על הבוטות- הגועליציה הנוכחית סיבבה לך את השכל?

נתחיל מהסוף. 

שנה זה מעל ומעבר זמן בשביל לדחוף אפסים לתפקידים בכירים. אולי לא לכולם, אבל לחלוטין מספיק זמן למלא כמה וכמה מקומות. 

תראה את השנה הראשונה לכהונה של הגועליציה הזו ומה הם הספיקו לעשות בה, לפני שהמלחמה התחילה. 

אז כן, זה אומר שאתה ואני לא מושחתים. לא כי "לא הספקנו".

נמשיך מהאמצע. 

המינויים של הממשלה ההיא היו על פי וועדת איתור (היכן שנדרשת, ועל פי נהלים מסודרים וקבועים במקומות אחרים) ומשום מה, באופן מפתיע והזוי, לא מצליח להבין איך, לא הגיעו לבג"צ. לא על טוהר המידות, לא על סבירות, ולא כלום. מינויים תקינים? של אנשים ראויים?! הייתכן דבר כזה?!?!

לא בגועליציה הנוכחית. 

נסיים בהתחלה. 

הליך מינוי תקין, לוקח זמן. בודקים את המועמדים. מבצעים מיונים, סינונים, בדיקות, ווא-ג'ראס שלם. לא "סוגרים מינוי בשיחה במזדרון של חניון בשלוש בלילה", לא נותנים ג'וב לדובר הלשכה להיות שגריר או מה שזה לא יהיה כבר (לא מצליח לעקוב אחרי כל השיט) כמו שהגועליציה הזו עושה. העובדה שזה לוקח זמן מעידה גם על התקינות!.

הגועליציה הזו אלופת העולם בלסובב את הנתונים כך שיתאימו לאג'נדה שלהם. לא הופתעתי כלל מהתגובות הנבזיות והארסיות של מכונת הרעל על האיחוד שהוכרז אתמול. ציפיתי לזה. אין להם דרך אחרת להתמודד. הגועליציה חייבת לשלוט בנרטיב אחרת הם יפסידו את התחתונים שלהם, אינשאללה וחצי. הקטע שאין להם באמת עם מה לעבוד...

אני יכול להבטיח לך 2 דברים. 

1) אני חותם על צ'ק פתוח שהרבה מאד אנשים בגועליציה הזו, חיפשו בנרות, הפכו כל אבן, תיחקרו ותישאלו, אולי אפילו שכרו בלשים פרטיים, כדי לדלות ליכלוך שיכול לעזור לגועליציה הזו- על בנט. לגבי לפיד אני לא יודע, לגבי בנט אני משוכנע. 

יש מצב טוב שזה גם למה הטלפון שלו "נפרץ" בזמנו ע"י ה"איראנים". 

2) אני חותם על עוד צ'ק פתוח, שאם הגועליציה הזו הייתה מוצאת משהו! אחד, קטן, מלוכלך- זה היה מוצא את דרכו מאד! מאד!! מאד!!! מהר לתקשורת באדיבות מכונת הרעל. עובדה שלא נמצאו כאלו, אחרת היינו כבר שומעים על זה. ולא, הסילופים של המכונה על "מס עבאס" (שקר גס) למשל, זה לא "ליכלוך" וזו לא "שחיתות". והם ממחזרים את זה כל הזמן כי זה מה שיש להם לעבוד איתו. 

כהוכחה ל-2 הנקודות האלו, אני יכול להעלות את המקרה של נשיא בית המשפט העליון, עמית. 

חיפשו עליו בנרות, לעומק, לרוחב, לגובה ובמימד הזמן כל ליכלוך אפשרי- בהנחייה כפי הנראה של לוין- וכל! מה שמצאו היה עניין שולי לחלוטין, שנתפסו עליו כמוצאי שלל רב ומנסים לרוץ עם זה כדי לפסול אותו. 

• אהבתי 2

פורסם

שיקום המצב זה בעיני המתבונן (בניגוד למצב פיננסי שהוא מדיד)

הוא יבחן אחרי 4 שנים ברצף בתפקיד ביצועי לא אחרי 13 שנה בתפקיד לא ביצועי. 

פורסם
לפני 38 דקות, עדי-אל כתב:

אז בעצם אתה אומר: לפיד (בניגוד לביבי למשל), לא מספיק טוב להיות רוה"מ כי לא היה לו מספיק זמן להוכיח שהוא מושחת? 

מודה שעל היגיון כזה עוד לא חשבתי. 

• אהבתי 4
  • מצחיק 3
  • תוכן חדש...