Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 דקות, Supertigre כתב:

טובים

גם לגולדה הצביעו בסיום מלחמת יום הכיפורים, אז?

לפני 35 דקות, יבגניפ כתב:

שאפשר ליישב סכסוכים

אפשר, בטח שאפשר. אני פשוט חושב שבלי חינוך מחדש (או איך שלא יקראו לזה), החלופה לפתרון אמיתי היא משהו שפחות מקובל על מעצמות המערב. 

--

הציעו פה כמה פעמים שהאינטרס הישראלי הוא מדינה פלסטינית, זה לא שאני לא מסכים, אבל מדינה לא נותנים/מקבלים, על עצמאות מדינה נלחמים. בנתיים "לוחמי החופש" הפלסטינים עסוקים בעיקר בלרצוח, לבזוז, לעסוק בטרור ולהתנהג באופן ברברי כאשר המטרה הסופית היא השמדת ישראל ולא מדינה עצמאית לפלסטינים. גם הטיעון "אה, הם מדינה ריבונית, אם ירו עלינו -  נשתגע עליהם" לא באמת עובד. אפשר להסתכל על לבנון כדוגמא. 

--

אולי אני קצת פסימי או רואה שחורות וסליחה אם אני נשמע כמו תקליט שבור, אבל אני לא רואה דרך בה הסיפור הזה מסתיים בלי פיצוץ נרחב, עם מלחמה כוללת. ההשפעה האיראנית רחבה מידי ומשמעותית מידי, וכנראה התנגשות שתכלול את ארה"ב היא בלתי נמנעת.

• אהבתי 3
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם
לפני כשעה, Ziv כתב:

צריך לדון אם בכלל יש כזה עם פלסטיני.

אני עדיין מחזיק בדעה שמדובר בקבוצה של בדואים, חלקם מצרים וחלקם ירדנים, שצריכים לעוף למדינות המקור שלהם.

הרי זה בדיוק מה שהם אומרים עלינו.

ואני תמיד חושב ומתלבט לאן לחזור, לרוסיה או לתימן...

לפני 51 דקות, Ziv כתב:

עייפתי לטחון מים ולחזור על עצמי. אני פורש.

נו מה, הטיעונים שלך הם סיסמאות שלא מחזיקות מים

פורסם
לפני 4 שעות, Ziv כתב:

צריך לדון אם בכלל יש כזה עם פלסטיני.

מי נותן לנו את הזכות לדון האם קבוצה אחרת של אנשים מרגישה שהיא עם?

באותה מידה אומרים שיהדות היא דת ולא לאום / עם, ולכן כל הקונספט של מדינה יהודית הוא לא הגיוני מלכתחילה. כנראה אם יגידו לך דבר כזה תתעצבן ובצדק.

• רעיון גרוע 1
פורסם
לפני 10 שעות, יובל .מ. כתב:

עימות חזיתי בין רה"מ לשר מהליכוד: "ברקת הצטרף למלעיזים נגד נתניהו" (ynet.co.il)

"ברקת איך אתה מעיז להפריע למלך"

יא חתיכת אפס היית צריך כבר לדחוף את גולני לתוך רפיח.

מה הבעיה?

שברקת ישים על ביבי מדבקה שחורה ואז לא נקנה את המוצר

לפני 5 שעות, DubelBoom כתב:

מי נותן לנו את הזכות לדון האם קבוצה אחרת של אנשים מרגישה שהיא עם?

באותה מידה אומרים שיהדות היא דת ולא לאום / עם, ולכן כל הקונספט של מדינה יהודית הוא לא הגיוני מלכתחילה. כנראה אם יגידו לך דבר כזה תתעצבן ובצדק.

המחיר שמבקשים מאיתנו לשלם על זה נותנת לנו את הזכות.

אין לי ספק שאם הם היו מגדירים את עצמם כעם קדום שחי במדבריות נבאדה או יערות הגשם זה לא היה מזיז לנו 

• אהבתי 1
פורסם
ציטוט

ימים ספורים אחרי הטבח הזוועתי כתבתי 

ציטוט

מהצד שלנו, להשמיד את חמאס ולהשאיר לנו בדרום מן סומליה לא מתפקדת זה גם מצב מחורבן.

הקבינט והממשלה צריכים לתכנן פתרון אסטרטגי. כמובן ריסוק והשמדה של החמאס ברור, אבל מה עם הרצועה?

ממה שנראה, הם לא. וזה לא מפתיע, זו אותה ממשלה שלא השכילה להבין נזק אסטרטגי שהיא בעצמה גרמה לו.

כבר תקופה לא קצרה דוגרת אצלי המחשבה שהנוק אאוט הטקטי שחטפנו בשביעי לאוקטובר מתגלגל בחסות ממשלת החורבן להפסד אסטרטגי שבסיומו עזה אולי הופכת לסומליה אבל ישראל הופכת לדרום אפריקה, מן חיה פצועה שתגסוס 2 עשורים במקרה הטוב עד להתרסקות, כאשר העולם המערבי לאט אבל באופן עקבי יתנתק מאיתנו.

עכשיו 5 חודשים אחרי נראה שאחרוני חברינו בעולם כבר איבדו סבלנות. 

אנחנו לא רוסיה או סין. מדינה כמו ישראל, העולם לא תלוי בה. אנחנו לא מאיימים על שלמות הסטרטוספרה בנשק אטומי ואין לנו מרבצי גז נפט ומתכות שהעולם צריך.

מה שקורה בעזה הוא אסון יח"צ ובעולם של היום השווי שלך נגזר מהדימוי שלך. 

היינו Start up nation.

פעם גם הייתה תקופה שדרום אפריקה הייתה מדינה לגיטימית עם תעשיה, ייצוא, ייצור, מחקר.

אנחנו נתפסים היום כמו משהו מאוד רחוק מזה.

גם דרום אפריקה.

ועכשיו לצערי גם אם מישהו יעצור את הקטר, קשה לי להאמין שנישאר על הפסים.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 17 שעות, BoazB11 כתב:

אמיתי?!

לא הספיק לך הפרומו של ז' באוקטובר כדי להבין מה זה שווה?

כי זה באמת יהיה פרומו למה שיהיה כאן אם תפתח את שערי ה'שטחים' להגירה אידיאולוגית.

הם לא יצטרכו רקטה אחת אפילו.

מספיק יהיה במיליון או אפילו חצי מיליון שיתחילו לצעוד ברגל לירושלים כמו בסיסמה שלהם.

זה יהיה כמו שהיה לטפח ולממן את החמאס אבל בהרבה יותר עיוור מצידנו.

ואני אומר את זה בתור שמאלני מוצהר, כן? זכות השיבה = סוף למדינה.

כן, אמיתי. זה מה שקורה שמצד אחד אתה בונה במקום כמו עזה סיר לחץ, מחזק את ארגון הטרור ששולט בו, ואיך סוגר את כל הסיפור הזה? עם גדר תיל מסכנה ומשכנע את עצמך ש "יש תצפיתניות הכל בסדר".

זו בדיוק "הקונספציה". 

איך בדיוק יהיו חצי מיליון שיצעדו לירושלים אם תקים שם חומת בטון כפולה והכל יהיה מעוגן בהסכם מול כל מדינה בעולם? בא להם ללכת על איזור חיץ ממוקש? שיהנו.

מה שאני אומר זה שברגע שתיתן להם מדינה, תיצור את החיץ המאוד ברור הזה בינך לבינם ותפסיק את מצב הביניים המעאפן הזה, גם אם תהיה להם האפשרות לחוקק את זכות השיבה לשטחים שלהם, הם לא יעשו את זה. 

ה 7 לאקוטובר הוא לא פרומו לכלום. התנהגנו כמו מפגרים, היינו זחוחים, סמכנו על גדר שאפשר לחתוך עם קאטר של 50 שקל, כאילו מדובר על איזושהי חומה בלתי עבירה.

הגיע הזמן לשנות פאזה.

• אהבתי 2
  • רעיון גרוע 1
  • מעניין 1
פורסם

ועכשיו אנחנו לא זחוחים? ראש ממשלה שהדבר היחיד שמעניין אותו הוא התדמית שלו אצל אשתו ואצל חבורה של פשיסטים "בעזרת השם", בלי שום מודעות למציאות העגומה שהוא מביא על 10 מיליון בני אדם.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 5 דקות, Pika007 כתב:

כאילו מדובר על איזושהי חומה בלתי עבירה.

נו, זו בדיוק הקונספציה.

מצד אחד אתה שולל אותה, ומצד שני אתה בעד למחזר אותה.

אין חומה בלתי עבירה כל עוד יש מצידה השני רצון עז לעבור אותה.

תראה איך נראית החומה באיו"ש... 700 ק"מ של גדר מתפתלת ולא מכסה הכל.

מה עם גושי ההתנחלויות? גם אותם נעטוף בגדר בטון? וכבישים מה?

ובסוף מספיק שופל או ארפיג'י לפרק חלק ולעבור דרכו. זה הפרומו שאני מדבר עליו.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 2 דקות, BoazB11 כתב:

מה עם גושי ההתנחלויות? גם אותם נעטוף בגדר בטון? וכבישים מה?

ובסוף מספיק שופל או ארפיג'י לפרק חלק ולעבור דרכו. זה הפרומו שאני מדבר עליו.

זה מה שיש כבר עכשיו. גושי התנחלויןת עטופים בגדר. וגדר לא נותנת מענה לירי, אבל היה לה תפקיד אקוטי בסיומה של האינטיפדה השניה.

בינתיים פלסטינאי קיבל לראשונה מקלט מדיני באנגליה. בין השאר העלה טענות על אפרטהיד ושאר הירקות.

האפשרויות, לדעתי, זה או לתת להם מדינה, או לראות את שלנו נמחקת מבפנים.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 1 דקה, יבגניפ כתב:

זה מה שיש כבר עכשיו. גושי התנחלויןת עטופים בגדר.

הגושים לא עטופים בגדר. היישובים כן, אבל בגדר, לא בחומה.

אני בעד לתת להם מדינה, אבל לא באופן חד-צדדי עם חומות בטון וכו'

כי אז יצרת סוג של כלא וסיר לחץ, ושוב אנחנו חוזרים למודל של עזה ו-ז' באוקטובר.

הייתי גם בעד ההתנתקות מעזה, אבל הייתי בשוק מאיך שזה נעשה בפועל.

קיפלנו זנב וברחנו, במקום לעשות מהלך הדרגתי וחכם, וזה לקח שחייבים ללמוד.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, פריג'י כתב:

ימים ספורים אחרי הטבח הזוועתי כתבתי 

כבר תקופה לא קצרה דוגרת אצלי המחשבה שהנוק אאוט הטקטי שחטפנו בשביעי לאוקטובר מתגלגל בחסות ממשלת החורבן להפסד אסטרטגי שבסיומו עזה אולי הופכת לסומליה אבל ישראל הופכת לדרום אפריקה, מן חיה פצועה שתגסוס 2 עשורים במקרה הטוב עד להתרסקות, כאשר העולם המערבי לאט אבל באופן עקבי יתנתק מאיתנו.

עכשיו 5 חודשים אחרי נראה שאחרוני חברינו בעולם כבר איבדו סבלנות. 

אנחנו לא רוסיה או סין. מדינה כמו ישראל, העולם לא תלוי בה. אנחנו לא מאיימים על שלמות הסטרטוספרה בנשק אטומי ואין לנו מרבצי גז נפט ומתכות שהעולם צריך.

מה שקורה בעזה הוא אסון יח"צ ובעולם של היום השווי שלך נגזר מהדימוי שלך. 

היינו Start up nation.

פעם גם הייתה תקופה שדרום אפריקה הייתה מדינה לגיטימית עם תעשיה, ייצוא, ייצור, מחקר.

אנחנו נתפסים היום כמו משהו מאוד רחוק מזה.

גם דרום אפריקה.

ועכשיו לצערי גם אם מישהו יעצור את הקטר, קשה לי להאמין שנישאר על הפסים.

אני חושב שאנחנו עדיין לא שם, ושיש המוווון מה לעשות, בכל החזיתות, כדי לשנות את המצב מקצה לקצה. אבל ... זה דורש הנהלה נורמלית למדינה הזו.

• אהבתי 2

חזיר דיזל

פורסם
לפני שעתיים, Pika007 כתב:

איך בדיוק יהיו חצי מיליון שיצעדו לירושלים אם תקים שם חומת בטון כפולה והכל יהיה מעוגן בהסכם מול כל מדינה בעולם? בא להם ללכת על איזור חיץ ממוקש? שיהנו

ואז עוד X שנים שגם את החומה הזאת יצליחו להוריד יבוא מישהו אחר ויציע לבנות חומה הרבה יותר גבוהה עם אזור חיץ ממוקש בריבוע.

פורסם (נערך)
לפני 41 דקות, קורן בן אשר כתב:

אני חושב שאנחנו עדיין לא שם, ושיש המוווון מה לעשות, בכל החזיתות, כדי לשנות את המצב מקצה לקצה. אבל ... זה דורש הנהלה נורמלית למדינה הזו.

קודם כל אני מקווה שאני טועה. מאוד מקווה. כתבתי שזו תחושה.

אבל בהינתן שהנהלה נורמלית למדינה זה משהו שאין ברשותנו היום, ולא נעשה כלום כדי להישאר על הפסים (טוב את המילים של השיר לאירוויזיון כן שינינו, אז כמעט כלום) לאן זה הולך? 

נראה שאנחנו כפסע מאמברגו נשק אמריקאי, ופשוט לא קוראים לילד הזה בשמו. כפסע משם.

כדי להשאיר את הקרונות שנשארו על הפסים אנחנו צריכים הנהלה / הנהגה משובחת. נורמלית כבר לא תספיק במצבנו. זה משהו שאתה רואה באופק?

עריכה אחרונה על ידי פריג'י
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 33 דקות, עדי-אל כתב:

ואז עוד X שנים שגם את החומה הזאת יצליחו להוריד יבוא מישהו אחר ויציע לבנות חומה הרבה יותר גבוהה עם אזור חיץ ממוקש בריבוע.

אני חושב שמה שאתם מפספסים הוא שהאלטרנטיבות זה לא או חומה או אין ערבים, בפשטות, אלא או חומה או כל הערבים מהים לירדן עם אזרחות ישראלית וזכות הצבעה לכנסת. ואז כן. שום חומה לא תעזור כבר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...