Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, יובל .מ. כתב:

עד מתי גנרלים בתור פוליטיקאים?

עדיף תומך טרור ועבריין מורשע שמבטיח בטיקטוק שהוא יביא משילות כמו זה שבחרת בו נכון?
עדיף מוכר רהיטים מושחת?

אתה נשמע כמו תקליט שבור של הליכוד שרואה עוד גנרל שבא לקחת להם מנדטים.
אייזנקוט עשה חיל בתור מפקד פיקוד צפון ובתור רמטכ"ל, ודרך אגב הוא לא מהמפקדים שהעבירו את הזמן בשקט בתפקיד. 
האם זה אומר שהוא יעשה חיל בתור ראש ממשלה אם יתנו לו את האפשרות? לא.
האם זה אומר שיש לו סט יכולות שכדאי שיהיו גם לראש מדינה? כן.

אני התרשמתי ממנו גם ברמה האישית. התרשמתי ממה שהוא אומר במספר ראיונות שראיתי. התרשמתי מהערכים שהבנאדם מייצג.
אם הוא יהיה ראש ממשלה טוב או רע את זה אף אחד לא יכול לדעת אפשר רק לנבא.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

פורסם (נערך)

פרקש הבנת כבר שבחירות הבאות אני מתכנן להצביע גנץ? או שזה עדיין לא מובן לך?
(במצב הנוכחי - הוא נראה הכי נורמלי).
מבחינתי שייקחו לביבי את כל המנדטים. זה עדיין לא אומר שהמצב במדינה תקין.

עריכה:

חוץ מזה אתה מנפנף במוכר רהיטים, אבל מתעלם מלוחם סיירת מטכ"ל שנפצע במבצע סבנה, ביצע עשרות מבצעים חשאיים, סרן בצה"ל, אח שכול של לוחם אחר בסיירת מטכ"ל ודיפלומט בעל ניסיון.

רגיל שאתה בוחר את מה שנוח לך, אבל עד כדי כך?

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 14 דקות, יובל .מ. כתב:

פרקש הבנת כבר שבחירות הבאות אני מתכנן להצביע גנץ? או שזה עדיין לא מובן לך?
(במצב הנוכחי - הוא נראה הכי נורמלי

לא שיש לי הצעה יותר טובה עבורך.

אבל really? גנץ? 😖😖

אני מבין שכנראה מהרשימה הוא הכי מתאים לך, אבל בעע. 

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 10 שעות, יובל .מ. כתב:

עד מתי גנרלים בתור פוליטיקאים?

בישראל קוראים להם ״אלופים״, אבל אני מניח שהכינוי ״גנרל״ נועד לתת להם צליל מזלזל של אנשים שלא הרוויחו את המעמד שלהם.

יש ״לגנרלים״ את היתרונות שלהם. יש להם ניסיון בעבודה מול פוליטיקאים, הם עצמם פוליטיקאים במערכת שהם באו ממנה. הם מכירים את מערכת הביטחון, שהיא מהמרכזיות בתפקוד של ישראל (גם הכלכלי), יש להם ניסיון במערכות גדולות, לרב גם ניסיון בקשרי חוץ, אחריות מוכחת, יכולת תפקוד...

יש להם גם חסרונות. אולי זה שהם באים מתוך המערכת הקיימת, אולי חוסר ניסיון בעבודה במערכת פחות נוקשה והיררכית

אבל אם אני חושב על כלל ״הגנרלים״, קשה לי למצוא איזה מוטיב מאחד שמתאים לכולם. הם די שונים, מירי רגב ממופז, צביקה פוגל מיאיר גולן, בוגי מברביאי וכו׳

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני 26 דקות, David32 כתב:

לא שיש לי הצעה יותר טובה עבורך.

אבל really? גנץ? 😖😖

אני מבין שכנראה מהרשימה הוא הכי מתאים לך, אבל בעע. 

העבודה/מרצ - לא צריך להסביר.

חרדים - כנ"ל.

ציונות הדתית - פישלו.

ליכוד - בור של ח*א.

נשאר לפיד מול גנץ.. ביניהם עדיף גנץ.

לפני 15 דקות, falou כתב:

בישראל קוראים להם ״אלופים״, אבל אני מניח שהכינוי ״גנרל״ נועד לתת להם צליל מזלזל של אנשים שלא הרוויחו את המעמד שלהם.

יש "זלזול" אבל בחצי כוח.

אני שונא שאומרים "נתן את חייו למדינה". וואלה, יש סיכון בתפקידים צבאיים עד איזור תפקידי המג"ד - מח"ט, יכול להסכים עם זה. 

נניח עד גיל 40 פלוס מינוס. משם הכל תפקידים עם סיכון יותר קטן.

משם הוא יוצא לפנסית גישור עם תפקיד ציבורי בכיר.

לעומת זאת, קצין בדרגת סרן או אפילו רב סרן, שעשה רק תפקידי סיכון, יוצא עם ה*** ביד. בלי תארים מיוחדים, בלי יותר מדי קומבינות, וצריך לחפש את עצמו בחוץ. (הנ"ל לא רלוונטי ליוצאי יחידות טכנולוגיות כן?)

אז תודה לקצינים הבכירים, באמת, אבל וואלה לא מרגיש פה איזה צורך להשתחוות בפניהם.

אלוף פיקוד מסתכן ביום יום פחות משוטר סיור פשוט. הוא עושה לפעמים חגים עם החיילים? יופי, גם השוטר סיור עובד בערבי חג, ועבור משכורת נמוכה הרבה יותר. וגם הרבה פחות כבוד בחוץ.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

בדיוק סיימתיי לשמוע את הבריקדה האחרון עם ספי רכלבסקי. עכשיו חוזר לראיון שעשה איתו אטילה בחודש מאי.

אגב, בלי קשר אם אוהבים אותו, ספי הוא סוג של גאון. הבעיה שלי איתו שזה תמיד נשמע לי כמו סוג של פסאודו מדע שזה רוב מה שהפוליטיקאים עושים, עוטפים קצת אמת, בתיאורתיות שחלקן לא במציאות, והרבה רוטב.

עדיין הוא חידש לי לגבי רב הטרורסטים דב ליאור. לא ידעתי שהוא היה הרב של המחתרת היהודית. ויש טענות שהוא ממש הוביל אותם וידע מה הולך לקרות. הוא מעולם לא ממש נחקר, ככה שזה לא שבדקו את הנושא והוציאו אותו זכאי. השבכ בזמנו כנראה החליט לא לגעת בו, לא יודע מאילו סיבות.

אני אבדוק את זה עם חבר מקרית ארבע, לא בא לריב איתו, בחור ממש נחמד. כן ידעתי שהסמוטיריצים והבן גבירים סוגדים לו. ולא ידעתי ש40 יום אחרי ברוך גולדשטיין התחילו פיגועי ההתאבדות.

שנה אחרי, נדמה לי באזכרה או באירוע לציון שנה לטבח, דב ליאור אמר שגולדשטיין יותר קדוש מכל נרצחי השואה גם יחד. מה זה אומר?

ספי אמר משהו מעניין - לימור סון בת מלך ואחרים , מדוע הם אומרים קדוש על הרוצח בן אוליאל? כי הוא קיים מצוות שקיימת על פי הרב דב ליאור ולא רק הוא, ולכן הוא קדוש. אחרי זה גם תפרו לו תיק וכו וכו.

למה הם אומרים שהוא קדוש? שיגידו שהוא קורבן, ועל לא עוול בכפו וכו וכו. שיגידו שהוא צדיק. קדוש?? זה מושג שלא הכרתי שקיים ביהודות לגבי סתם אנשים ואפילו רבנים. 

בנוסף לגבי פיגועי התאבדות, בדקתי את זה ומה שכתוב בויקיפדיה שפיגןע ההתאבדות הראשון היה בבקעה ב1993 זה לא נכון בסבירות מאוד גבוהה.

עריכה אחרונה על ידי KipodYam
פורסם
לפני 16 דקות, יובל .מ. כתב:

לעומת זאת, קצין בדרגת סרן או אפילו רב סרן, שעשה רק תפקידי סיכון, יוצא עם ה*** ביד.

תזכיר לי באיזה גיל פורש סרן/רב סרן, שעשה תפקידים מסוכנים?

לפני 17 דקות, יובל .מ. כתב:

אז תודה לקצינים הבכירים, באמת, אבל וואלה לא מרגיש פה איזה צורך להשתחוות בפניהם.

אני לא חושב שדובר משהו לגבי השתחוויות.

אבל אתה כבר הסברת שגם להיות שר זו לא בעיה, כי צריך רק לתת איזו הוראה כללית, בסגנון: תעצרו את כל הפושעים...

אני חושב שיש לך הבנה מאוד מוגבלת של המציאות ואתה נשען על כל מיני קלישאות, שגם אם הן נכונות במידה מסויימת, הן לא מייצגות את המציאות. אין לך שום הבנה של מה זה ניהול, מה זו מערכת, מה נדרש לזה וכו׳.

פורסם
לפני 3 דקות, KipodYam כתב:

פיגןע ההתאבדות הראשון היה בבקעה ב1993

היה פיגוע בקו 405 ב1989. נחשב לפיגוע התאבדות למרות שהמחבל לא נהרג (דירדר את האוטובוס לתהום).

https://he.wikipedia.org/wiki/הפיגוע_בקו_405

אבל פיגועי התאבדות מאורגנים, עם תשתית של גיוס מתאבדים, הכנת חגורות נפץ וכו׳, אני לא זוכר שהיתה לפני גולדשטיין.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 9 דקות, KipodYam כתב:

כן ידעתי שהסמוטיריצים והבן גבירים סוגדים לו. ולא ידעתי ש40 יום אחרי ברוך גולדשטיין התחילו פיגועי ההתאבדות.

חשבתי שזו אחת העובדות הידועות. פיגוע ההתאבדות הראשון היה יהודי.

פורסם

לא מבין מה נפלתם על יובל הפעם. יש כל מיני גנרלים. לגנרל גנץ הספיק להכריז שהוא נכנס לפוליטיקה והסקרים ניבאו לו למעלה מ20 מנדטים. ובפועל הוא היה אלטרנטיבה לביבי, למרות שהאגנדה שלו היתה ברמה של "נעשה טוב כי זה טוב ולא נעשה רע כי זה רע". וזו בנחלט בעיה קונספטואלית שככ הרבה ישראלים, כנראה שמאלנים במיל, היו מוכנים לתת לו את הקול בתכלס רק כי היה רמטכל.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 10 שעות, עדי-אל כתב:

עכשיו צריך רק אדם בעל יוזמה ועושיה מזה הרבה כסף

נסיך היהודים (יונתן ברק) פתח את ארגון היאבקות הישראלי

https://www.youtube.com/channel/UCt8JSgLFwT2FNLVwoINP4Ng

לא סגור אם מדובר בארגון הזה או בארגון חדש אחר..

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שעה, יבגניפ כתב:

לא מבין מה נפלתם על יובל הפעם. יש כל מיני גנרלים. לגנרל גנץ הספיק להכריז שהוא נכנס לפוליטיקה והסקרים ניבאו לו למעלה מ20 מנדטים. ובפועל הוא היה אלטרנטיבה לביבי, למרות שהאגנדה שלו היתה ברמה של "נעשה טוב כי זה טוב ולא נעשה רע כי זה רע". וזו בנחלט בעיה קונספטואלית שככ הרבה ישראלים, כנראה שמאלנים במיל, היו מוכנים לתת לו את הקול בתכלס רק כי היה רמטכל.

מה יותר מוזר/גרוע תומך טרור פושע מורשע ללא כל נסיון בניהול, שלא שירת בצבא שהדבר היחיד שהוא עשה בחיים זה ייצוג של פושעים וארגון הסעה לעובדים זרים לקאנטרי ברמת אביב וקיבל 6 מנדטים כי אמר בפייסבוק שהוא יביא משילות?
או רמטכ"ל לשעבר שהחליט להצטרף לפוליטיקה ובהיעדר אלטרנטיבות קיבל 20 מנדטים?

אני מבין שזה די חלול להצביע לרמטכ"ל שזה עתה הצטרף לפוליטיקה כי הוא רמטכ"ל, אבל זה קצת להתעלם מהקונטקסט נכון?
הרי אני כמצביע מחפש אלטרנטיבה לנתניהו. יש לי את לפיד, ויש לי את גנץ. גנץ כרגע עם יותר מנדטים מלפיד, מבחינתי אני צריך שהוא יהיה עם הכי הרבה כי ככה האלטרנטיבה שלי תקבל סיכוי להקים את הממשלה.
אם לא להצביע גנץ אז אולי להצביע עבודה/מרצ ולא בגלל שאני אוהב את מיכאלי (רמז אני די לא סובל אותה במיוחד אחרי המציאות שהיא יצרה לנו כאן בבחירות האחרונות), אבל זו הצבעה אסטרטגית.

פורסם
לפני 1 דקה, farkash7 כתב:

מה יותר מוזר/גרוע תומך טרור פושע מורשע ללא כל נסיון בניהול, שלא שירת בצבא שהדבר היחיד שהוא עשה בחיים זה ייצוג של פושעים וארגון הסעה לעובדים זרים לקאנטרי ברמת אביב וקיבל 6 מנדטים כי אמר בפייסבוק שהוא יביא משילות?

זו הבעיה הגדולה. שאלו האלטרנטיבות. שתי נקודות קיצון.

אני לא נגד גנרל ספציפי. גנץ, אייזנקוט, אשכנזי (זוכרים אותו?), על כולם אפשר להתווכח.

אני לא אוהב את זה שאלו המועמדים האוטומטיים להנהגה. את זה שכל אלוף ומעלה, כשמתקרב לפרישה, ישר מכניסים את השם שלו לסקרים.

והם בדרך כלל לא רוצים להתחיל כח"כים פשוטים, הם ישר רצים לראשות מפלגה וראשות ממשלה. ואז אם הם מצליחים להיבחר, הם עושים טעויות של טירונים (כי בכל זאת יש הבדל בין פוליטיקה לצבא) ונשרפים ושורפים מנדטים ותקוות של מצביעים.

והכי גרוע מבחינתי שהם אלו שבדכ מובילים את המחנה שאני נמצא בו.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם (נערך)

טעויות של טירונים? להזכירך כל אחד מהפוליטקאים כולל המנוסים שברחו מנתניהו נפלו לשקרים שלו אז לא רק טירונים עושים את זה.
אתה מדבר כאילו מה שקורה בצד השני יותר טוב.
תסתכל על רשימת הליכוד (הרשימות של החרדים/משיחיים כמובן לא מעניינות).
מי נמצא שם? זה מתחלק שליש שליש שליש.
שליש כאלה שהסתננו במקרה ויכלו למצוא את עצמם ברשימת המשיחיים מבלי שתרים גבה.
שליש לקקנים שכל עבודתם היא ללקק ולשדוד את הקופה בשביל ג'ובים.
שליש וואנבי נתניהו אבל תכלס חבורה של אפסים מאוסים יותר מהלקקנים.

אף אחד מהחכ"ים האלה של הליכוד עם הקילומטרז שצבר בפוליטיקה לא הייתי נותן לו לנהל גלידריה אפילו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 12 דקות, farkash7 כתב:

אני מבין שזה די חלול להצביע לרמטכ"ל שזה עתה הצטרף לפוליטיקה כי הוא רמטכ"ל, אבל זה קצת להתעלם מהקונטקסט נכון?
הרי אני כמצביע מחפש אלטרנטיבה לנתניהו. יש לי את לפיד, ויש לי את גנץ. גנץ כרגע עם יותר מנדטים מלפיד, מבחינתי אני צריך שהוא יהיה עם הכי הרבה כי ככה האלטרנטיבה שלי תקבל סיכוי להקים את הממשלה.
אם לא להצביע גנץ אז אולי להצביע עבודה/מרצ ולא בגלל שאני אוהב את מיכאלי (רמז אני די לא סובל אותה במיוחד אחרי המציאות שהיא יצרה לנו כאן בבחירות האחרונות), אבל זו הצבעה אסטרטגית.

אין לי בעיה עם מי שמצביע לגנץ. אבל הוא כיכב בסקרים לפני שהוציא מילה אחת על מה שהוא חושב. הוא יכול להעלות על הבמה ולתת נאום יאיר גולן, והיה יכול להגיד שיש לו תמונה של ברוך גולדשטיין בחדר. זה לא עניין המוני ישראלים בכלל שראו בו מנהיג ראוי רק מעצם זה שהיה רמטכל. והאמת? גם מבחינה אסטרטגית, זה סופר לגיטימי שאתה מצביע לו עכשיו מהסיבות שאתה מתאר. אבל למה אנשים מצביעים לו כמנהיג ראוי, ולא כמי שפשוט יש לו את הסיכוי הכי גבוה להחליף את ביבז אני לא יודע.

בכל מקרה, הלוואי והיו מועמדים שמגיעים ממקומות אחרים במדינה - אקדמיה, תקשורת, מערכת המשפט והכי טוב, כנראה - עולם העסקים.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תוכן חדש...