Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 46 דקות, farkash7 כתב:

שאין לנו דבר וחצי דבר איתם חוץ ממחסור בעורלה

גם זה כבר משתנה. מכיר רבים שלא עושים ברית מילה לילדים שלהם.

לפני 27 דקות, GTאי כתב:

הדתיים השפויים לא יכולים לחיות בלי רישום נישואין ברבנות כי אחרי 2 דורות הם לא ידעו מי יהודי לפי ההלכה. אפשר לחשוב על עוד כמה.

אף אחד לא ביקש מהם לחתן ברבנות לא יהודים. כן ביקשו לאפשר להתחתן בצורה אזרחית - זכות שקיימת לכל אזרח במדינה דמוקרטית (חלקן דתיות לא פחות מישראל).

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7472

• פינדר

6177

• יבגניפ

5965

• Night Driver

5073

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, GTאי כתב:

אני איתך, ניתן להם את מה שהיה פעם.

עזרת נשים בבית המקדש והקרבת קורבנות על המזבח

איך מתחתנים יהודים בכל מקום אחר בעולם היום, לא פעם?

אני מבין שיהיה קשה להם לוותר על המונופול על היהדות אבל זה מה יש. אחרת כבר רואים את ההקצנה ואת השנאה שזה מעורר אצל יהודים.

המסיונרים מצליחים להחזיר בתשובה אולי בן אדם אחד ומשניאים את הדת על 9 אחרים...

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני שעתיים, GTאי כתב:

לא תהיה הפרדה של דת ממדינה, יהיו חיים הרבה יותר מאוזנים עם אחים יהודיים שמשרתים בצבא, לא חיים על חשבונך, מכבדים את הרצונות שלך.

יש מעט נושאים שהם go/no-go וכאמור תצטרך לבחור האם אתה מוכן לקבל אותם כדי לחיות פה בשלום ושלווה.

(רשמתי את זה כבר, כן?)

להגיד את האמת לא משרתים בצבא/חיים על חשבוני זה די מעצבן, אבל דבר אחרון בכל הסיפור. תספר לי יותר טוב איך נראים חיים מאוזנים כאשר מכבדים את רצוני. ילדי לא יצטרכו לעבור תחקיר אינקוויזיציה ברבנות לפני החתונה? להתחתן בחתונה אזרחית? לא יסגרו לי מכולת בשבת? בשבת בבוקר יהיה אפשר ללכת לראות את הסרט? יהיה אפשר לקבור קצין שנהרג בקרב בבית קברות צבאי יחד עם החיילים ששייכים לעם הנבחר? יעשו עבודות ברכבת/כבישים בשבת כדי לא לתקוע אותי בפקקים ביום ראשון? יהיו פתוחים מרכזי קניות ובידור בשבת? אשתי תוכל להשתמש בתח"צ בלי לשלם למונית? זה נקרא חיה ותן להיות.

לפני שעתיים, GTאי כתב:

בסוף אפשר להחליט אם להיפרד ל-2 מדינות.

ב-2 ידיים לפני 50 שנה. לצערי לא מעשי.

לפני שעתיים, GTאי כתב:

הרושם שאתה (אתם) נותנים הוא שזו המטרה, ושום דבר חוץ ממדינה חילונית לא מעניין, גם אם בדרך יש מאות אלפים/מיליונים שחושבים שונה  מכם.

אתה פשוט לא יודע מה זה מדינה חילונית. אני כן, כי נולדתי וגדלתי באחת כזאת. הפרדת דת ממדינה זה לא מדינה חילונית. בארה"ב ישנה הפרדה אבל הם נשבעים על תנ"ך ויש שם חופש פולחן. באיטליה ישנה הפרדה בין דת למדינה, אבל הם שומעים כל נוד שאפיפיור תוקע ויכולים להפריש חלק מהמסים שהם משלמים לטובת הכנסייה דרך סימון משבצת בתופס מס הכנסה. וככה זה בכל מדינות המערב הליברליות שאני מכיר. מה שקראת חיה ותן להיות. אתה יודע איפה אין הפרדה? אירן, ערב הסעודית ... וישראל.

לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

הבעיה במחאה זה שגם היא נחטפה על ידי גורמים קיצוניים שרוצים דברים אחרים. בגלל זה רואים פה ושם את הדגלים של ארגון הטרור אש"ף ושלטים "לשחרר את פלסטין".

איזה שטויות! היו מקרים בודדים כאשר בין עשרות אלפי דגלי ישראל ראית דגלי אש"ף שאפשר לספור על יד אחד.

לפני שעתיים, יובל .מ. כתב:

הם פשוט הצליחו להכניס לראש של עוד אנשים שדתיים רוצים להכניס לכלא את כל אוכלי החזיר במדינה.

גם זאת שטות. הפוליטיקאים (וגם מנהיגים) הצטרפו למחאה ולא להפך. חוץ מזה בהתחלה אף אחד לא התייחס יותר מדי לנושאי דת. מי שהכניס דת למחאה הם משיחיסטים וחזירות של מנהיגים חרדיים. היום בקלות אפשר לדעת איזה הפגנה רואים בקפלן בלי לשמוע ולראות את הסיסמאות. אם 80% הולכים עם הכיפה אז תומכי "הרפורמה". 

פורסם
לפני כשעה, GTאי כתב:

הדתיים השפויים לא יכולים לחיות בלי רישום נישואין ברבנות כי אחרי 2 דורות הם לא ידעו מי יהודי לפי ההלכה. אפשר לחשוב על עוד כמה.

אף אחד לא אונס אותך להתחתן בנישואים אזרחיים. בכל המדינות איפה שקיימת הפרדת דת מהמדינה ישנה אפשרות להתחתן בטקס דתי. אפילו בברה"מ החילונית היה אפשר. 

לפני כשעה, GTאי כתב:

הם מכבדים אותך ואת הרצונות שלך הרבה מעבר למה שאתה מדמיין

מכבדים? יש לי חבר שנסע להתחתן בקפריסין, כי כאן "מכבדים" אותו. חבר אחר התחתן כאן, אבל עם רב רפורמי. שלישי הלך הכי רחוק, התחתן דרך אינטרנט בארה"ב (מתברר שאפשר) ואחר כך עשה חתונה בארץ. אבל מכיוון שיש לו הרבה דתיים/מסורתיים במשפחה למד את כל העסק ועשה הכל לבד בלי להזמין רב. מתברר שגם זה אפשר. שלושתם ילידי הארץ, שלושתם נגדים/מדריכים באחת מיחידות מובחרות.

לפני 50 דקות, GTאי כתב:

אנחנו לא בעבר. אנחנו בהווה ואיתו צריך להתמודד.

אתה טועה, נשארתם אלפי שנים אחורה.

לפני 44 דקות, David32 כתב:

רציתי לרשום שההורים שלי וסבא וסבתא לא התחתנו ברבנות.

אבל אז נזכרתי שהחברה ברבנות אוהבים לזלזל ביהדותם, אז הטיעון שלי לא תקף.

99% אם לא יותר מעלי ברה"מ לא התחתנו ברבנות 🙂

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כל הכנופיות יוצאות מהחורים שלהם ביום חמישי.

נשמע כמו ההתחלת הקליפ של beat it...

• מצחיק 1

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הוא עובד על זה שהנרצחים הבאים לא יהיו מהמגזר הערבי.

פורסם
לפני 5 שעות, SlowRide כתב:

איך מתחתנים יהודים בכל מקום אחר בעולם היום, לא פעם?

מכיר את הסוסים ששמים להם קרטון בצד הפנים בשביל שדעתם לא תוסח?

הם בטוחים ששדה הראייה שלהם מלא, אין להם מושג שבסה״כ הרכיבו להם tunnel vision

לקרוא אנשים הסבורים שבלי מונופול אורתודוכסי היהדות או-עוד-רגע-קט מתרסקת לכלום, זה לא רק תמוה להחריד (כאמור, 2000 שנות גלות וכו׳) - אלא גם הפוך מהמציאות. במציאות, ציבור חילוני-ישראלי ענק מתרחק מהיהדות בגלל הממסד האותודוכסי שהשתלט על ההגדרה ״מהי יהדות״, וכשאני צריך לבחור בין ההגדרה האורתודוכסית ובין לא להיות יהודי - וואלה, מוותר על זה בכיף. הלכה למעשה אני והמשפחה שלי כבר לא מוגדרים כיהודים (מבחינתי) שכן לדת היהודית אין שום משמעות חיובית בעיני היות והקישור האוטומטי שהתחווט אצלי במוח הוא לקבוצת אנשים שיש בינם וביני פחות(משמעותית) משותף מאשר ביני ובין חברים מוסלמים/נוצרים/יהודים/הודים חילוניים אחרים, המאמינים בשוויון זכויות קבלת האחר סובלנות נימוס ושאר קשקושים של ״עגלות ריקות״, אעלק.

מזכיר לי אנקדוטה: לפני שבועיים דיברתי עם חבר יהודי-דתי שגר כאן על בית הספר היהודי המרכזי (Jewish Community Center), ואז הוא אומר לי שברור שהוא לא הולך לשם: ״זה בית ספר יהודי רפורמי, זה הכי גרוע שיש, מעדיף שהילדים ילכו לבית ספר נוצרי״.

וכי למה? כי יהדות-רפורמית היא גרועה יותר, בעיני אורתודוכסים רבים, מאשר לא-יהדות. הקנאות להגדרה הפרטנית של פלוני מעבירה אותו לנק׳ בה אנשים ששייכים לקבוצה שלו - לכאורה (בפועל לא, מסתבר) - רחוקים ממנו עוד יותר מאנשים שבהגדרה אינם שם.

מבחינת ההסבר - זה הרי אותו הסבר של למה מנהיגי הציבור החרדי מונעים מהציבור שלהם גישה להשכלה וידע מערבי - הם טוענים שזה שימור, אני טוען שזו שליטה, ובתכלס שנינו צודקים אבל את מטרת-העל רק הם יודעים (לכאורה, בפועל אני מאמין שזה די ברור לכל מי שיש לו תבונה שכן זה בדיוק אותו מנגנון שליטה כמו של כל כת סטנדרטית).

עכשיו מה מצחיק פה?

היהודים הרפורמים מהווים רוב הן מבחינת כמות היהודים בעולם, והן מבחינת השפעה. יש לרפורמים פי-המון יותר השפעה כי הם אלו שמחזיקים ברוב ההון העולמי (כספי ופוליטי) בהשוואה לאורתודוכסים, אבל חופן של קנאים השתלטו על המדינה היהודית היחידה בעולם והחליטו לקחת ״בעלות בטאבו״ (שלא לומר ״כבשו״ 😅) את הבעלות על הדת-לאום היהודי, עד לרמה שאנשים נורמליים לחלוטין באמת ובתמים סבורים שבלעדיהם היהדות תיעלם מהעולם - כאשר ברור שהמציאות הסטטיסטית לא תומכת בתזה הזו.

ולמען הסר ספק - בתור מי שמאוד לא מתחבר למנגנוני שליטה ובערות אני לגמרי בצד של ההנהגה האורתודוכסית - שימשיכו להשניא עד שיאיינו עצמם, בין אם בעיני החילונים ובין אם בעיני הציבור שלהם, לסוס אין ידיים בשביל להזיז את הקרטון אבל לבני אדם יש הרבה יותר מזה. עניין של זמן, הקדמה בסוף תנצח, בעיקר חבל על מי שנפגעים בינתיים.

• אהבתי 3
  • מצחיק 1

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

לקחו בעלות על הביזנס שנקרא דת.
אין פה שום קשר לשמירת היהדות או כל שקר אחר. רק שליטה לשם עשיית כסף, זה מה שמעניין אותם.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כבר מלא פעמים כתבתי פה, כולנו מאמינים באותו אלוהים. פשוט כל אחד משרת אותו בצורה אחרת.

20_04_34_IENN0D.gif

פורסם

אז כמה מילים על גנץ. בני גנץ. התקווה הלבנה הגדולה של המחנה הליברלי, היצחק רבין של שנות האלפיים, האיש הגבוה והאצילי שיושיע את המדינה אם רק ביבי נתניהו הרשע לא היה מרמה.

קודם כל, הוא לקח צד בסיפור של כיפור. את הצד של "המתפללים".

ולפני כן הוא ציין שהוא בעד חוק המצלמות, הוא אפילו קידם אותו בפועל בממשלה הקודמת.

והוא נכנס לממשלה של ביבי, זוכרים?

ונזכרתי שהוא גם, כשהיה רמטכ"ל, היה זה שהתרפס בפני הדתיים שביקשו לשחוט פרה קדושה בשם תפילת יזכור ולשנות סטטוס קוו של קיום 2 ברכות, דתית וחילונית (אל מלא רחמים ויזכור עם ישראל). "יזכור עם ישראל את בניו ובנותיו", תחת כהונתו של גנץ, שונתה ל"יזכור אלוהים..."

רוני אהרנוביץ ז"ל קרא לו "גנץ שוונץ". דייק כהרגלו. האיש נגרר, פשרן ורופס, חסר רוח לחימה וחסר עמוד שדרה לעמוד בפני ההדתה והכפייה הדתית. 

• אהבתי 4
פורסם (נערך)

לי ירד האסימון כבר כשהתחיל כל המבצע ברברוסה הזה של הימין מיד לאחר הבחירות, שלציבור החילוני-ליברלי אין פוליטיקאים שעובדים למענו, הציבור הזה מופקר לחלוטין, והישועה לא תבוא לא מגנץ, לא מלפיד וגם לא ממיכאלי. כולם ברגע האמת רצים לנשק את התחת של הדתיים.

לפני 7 שעות, SlowRide כתב:

כל הכנופיות יוצאות מהחורים שלהם ביום חמישי.

נשמע כמו ההתחלת הקליפ של beat it...

לפני 7 שעות, garicho כתב:

כח קפלן מול לה פמיליה. ממש החזית האדומה מול החולצות החומות. תפילה לא תיהיה שם…

עוד צעד גדול בדרך ללבנון.

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר
  • רעיון טוב! 1

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

אף פעם לא התלהבתי מגנץ, אבל אם זה ביבי או גנץ אני בוחר בגנץ בלי לחשוב פעמיים.
באופן אישי התרשמתי מאוד מאייזנקוט, שקט, ברור, חכם, אמיץ, אמין, ביצים של שור ואפס פוזה. מזכיר קצת את שרון, אבל בלי המינוסים.
נקווה שהוא יקודם במהרה לקדמת הבמה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • רעיון טוב! 1

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• תוכן חדש...