Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 דקות, SlowRide כתב:

יש פוסט ספציפי שהתכוונת אליו? הדף שלו נראה כמו עוד רל"ב מצוי. כתוב שם שביבי קיבל קולות בצורה לא חוקית?

273474752_10158575896116918_4211182133406550522_n.thumb.jpg.4cd7b60a6ae4ae4335723b2f0bb94860.jpg

270291138_10158512492511918_4202065420191455665_n.thumb.jpg.45cd5b884312fb287cdba2c0ac386a7b.jpg

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

רגע, עכשיו גם מארק צוקרברג עובד אצל ביבי? יש מישהו בעולם הזה שלא עובד אצלו?

מצד שני, אם הוא כזה חזק וכולם רוצים לעזור לו, אולי היה טוב להמשיך איתו עוד קצת..

• מעניין 1
פורסם
לפני כשעה, יובל .מ. כתב:

רגע, עכשיו גם מארק צוקרברג עובד אצל ביבי? יש מישהו בעולם הזה שלא עובד אצלו?

מצד שני, אם הוא כזה חזק וכולם רוצים לעזור לו, אולי היה טוב להמשיך איתו עוד קצת..

על פי השמאל בארץ הכל קורה במדינה הזאת בגלל ביבי...

כל יכול האדם.

• מצחיק 1

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 שעות, DareDevil כתב:

273474752_10158575896116918_4211182133406550522_n.thumb.jpg.4cd7b60a6ae4ae4335723b2f0bb94860.jpg

270291138_10158512492511918_4202065420191455665_n.thumb.jpg.45cd5b884312fb287cdba2c0ac386a7b.jpg

נניח וכל מה שכתוב שם אמת, עדיין כל הקולות שהליכוד קיבל חוקיים. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

נחמן שי - "עברנו את הרמאדן בשלום"
עמר בר לב - "בחודש האחרון לא היו נרצחים"
#שינוי.
עריכה: ובר לב הפר צנזורה. העיקר פחדו מבן גביר.

עריכה אחרונה על ידי יובל .מ.
  • אהבתי 2
פורסם
לפני 14 שעות, יבגניפ כתב:

ולפני זה כתבתי גם שמטרתן היא למנוע הסדר. 

ההתנחלויות הראשונות, אם כבר לדייק, הוקמו בימי אשכול והמשיכו לפני יום כיפור כשדיין היה שר הבטחון עם תכנית אלון או תוכניות דומות אחרות, שעיקרן האחזות בשטח. חלק שווקו כלפי חוץ כבסיסים צבאים או הרחבות של בסיסים צבאיים. חלק לא.

זה אכן התחיל כבסיסים צבאיים, למיטב ידיעתי הרעיון לעבות אותם עם יישובים אזרחיים הוא של שמעון פרס.

כמו כן תוכנית אלון לא כללה בכלל בהקמת יישובים, אלא עסקה בחלוקת השטח, לפי פרמטרים של מקסימום שטח / מינימום ערבים, ושמירה על שטחים אסטרטגיים בשלטון ישראל.

נכון שאילו תוכנית אלון הייתה מתקבלת, פועל יוצא היה הקמת יישובים בשטח הישראלי (המזרחי יותר), אבל היא לא התקבלה ולכן לא אין קשר בינה ובין היישובים.

חלק מההתנחלויות הגדולות שאנחנו מכירים היום, נגיד אריאל, או קרני שומרון, הן תולדה של פעולות ותוכניות של גוש אמונים, וההצעה הנדיבה שלהם לספק את האנשים שילכו ליישב את השטח. וכן פרס תמך בהם. וב-1975 סיפר בכנסת שהוא לא מכיר אף אחד שויתר על "זכותינו ההיסטורית על ישראל כולה".

גוש אמונים לא היה עם כוח פוליטי מספק, ככה שהוא היה הגוף המבצע, אבל לא הגוף המאשר או המתכנן.

זה לא סותר מילה ממה שאמרתי. צמרת פוליטית שרוצה לשמור על השטח מצד אחד, פנטים דתיים שמציעים תוכניות (שהן המציאות של היום) ואנשים לישב את השטח מצד שני. 

או, עכשיו אנחנו מתקדמים, למה הצמרת הפוליטית רצתה לשמור על השטח?

או ליתר פירוט - אם כבר העלית את תוכנית אלון - שלא כוללת התייחסות ליישובים בכלל, סותרת את עקרון א"י השלמה - למה לשלוט על השטח ועוד לספח חלק ממנו?

לא הבנתי מה זה אומר. 

ראש המפלגה השלישית בגודלה, הקים ממשלת מיעוט, ביסס את שלטונו (שהרי הוא רק ראש המפלגה השלישית וראש ממשלת מיעוט - אין לו שלטון מבוסס) ע"י שריפת בית המחוקקים - זה שהוא לא נהנה בו מרוב.

אז זה סימן כלשהו לאדם מה"מרכז"? קדחת. הפוך אם כבר.

זה בערך כמו שבנט יהיה ראש ממשלה עם 6/7 מנדטים, יקים ממשלת מיעוט שאין לה רוב בכנסת, ואז ישרוף את הכנסת כדי לוודא שעצם זה שהוא מיעוט לא יפגע ביכולת שלו לשלוט.

לפני 14 שעות, SlowRide כתב:

המילה הזאת איבדה את המשמעות שלה אצל הרבה אנשים, למיטב ידיעתי ביבי לא עבר על החוק כדי להיבחר.

גם לא בנט.

למיטב ידיעתי אין הגדרה חוקית לתיאור "נוכל", מה גם שחלק ממעשי הנוכלות יכולים להיות חוקיים. ועדיין יהיו נוכלות.

לפני 10 שעות, SlowRide כתב:

כתוב שם שביבי קיבל קולות בצורה לא חוקית?

אין חיה כזאת, אתה יכול לא להגיד מילה אחת, ובכל זאת לקבל קולות (מזכיר שלליכוד משך תקופה לא היה בכלל מצע)

לפני 25 דקות, יובל .מ. כתב:

נחמן שי - "עברנו את הרמאדן בשלום"
עמר בר לב - "בחודש האחרון לא היו נרצחים"
#שינוי.
עריכה: ובר לב הפר צנזורה. העיקר פחדו מבן גביר.

מוצלחים אחד אחד.

אגב הפרת הצנזורה של בר לב, הוא עכשיו אומר שטעה ומצר על כך, וזה חייב את הצנזורה להתיר לפרסם את המידע, כי אחרי שזה כבר התפרסם בכל חור, מה הטעם לצנזורה?

לעניין בן גביר - מ.ש.ל, שמאלן בצבא עם גישה למידע סודי יותר מסוכן פוטנציאלית מימני בצבא עם גישה למידע סודי 😂

בר לב מתעקש להוכיח את הטענות שלי

• אהבתי 2

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 3 דקות, m3x7r3m3 כתב:

גוש אמונים לא היה עם כוח פוליטי מספק, ככה שהוא היה הגוף המבצע, אבל לא הגוף המאשר או המתכנן.

עובדתית יש לך היום בערך 5 התנחלויות גדולות יחסית שהן תוצאה של תוכניות של גוש אמונים, ושיתוף הפעולה בין השלטון הרשמי לבין הקבוצה הזו.

לפני 4 דקות, m3x7r3m3 כתב:

או, עכשיו אנחנו מתקדמים, למה הצמרת הפוליטית רצתה לשמור על השטח?

עניתי גם על זה. אנשים הם מורכבים. תהליכים היסטורים של קבלת החלטות הם מורכבים. הנה, שמעון פרס דיבר על זה שהוא לא חושב שמישהו רוצה לוותר על חלקים מא"י ועל זה שאין מה לדבר עם אש"ף ואת ההמשך אנחנו מכירים.

אני חושב שבשלב הזה כרגיל אתה מאבד את הפואנטה ואני לא מבין מה אתה רוצה. אם אתה לא מבין את הקשר ההיסטורי המוכח בין פנטים דתיים לשלטונות בישראל (כולל שמעון פרס) - חבל. אם אתה לא מבין את הברית הלא קדושה בין מי שחשב שצריך להאחז בשטח (וגם ליישב אותו, כן) כי "בטחון" לבין מי חשב שצריך להאחז בשטח כי "המשיח" ומי שהאמין או הציג את עצמו כמאמין בשני העולמות - חבל. אתה יכל להמשיך לחשוב שההתנחלויות הן לא תולדה של שיתוף פעולה בין השלטונות לפנטיים דתיים, כי "שמעון פרס". לא מספיק מעניין אותי.

לפני 8 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אז זה סימן כלשהו לאדם מה"מרכז"? קדחת. הפוך אם כבר.

אתה מתווכח בשביל להתווכח :) 

כתבתי 4-5 פעמים שצריך להפריד בין קונצנזוס לבין הגדרה של "ימין" או "שמאל" כאידיאולוגיה מסוימת (כן, לא הגדרה מדעית מדויקת כי בעבר הלא רחוק אנשי שמאל בישראל למשל היו סוציאליסטים כלכלית אבל גם ניצים מבחינה מדינית). והסברתי למה. לפי הגישה של לפיד היטלר היה איש מרכז, כי הוא מתייחס למרכז כמקום שבו נמצאים מוסדות ותרבות של מדינה מסוימת, וברייך השלישי הם  נמצאו איפה שהיטלר נמצא. אם בן גביר יהיה ראש ממשלה עם 40 מנדטים, במונחים אובייקטבים פחות או יותר יהיה אפשר להגיד שישראל נשלטת על ידי ימין קיצוני ובמונחים מאוד אובייקטיבים יהיה אפשר להגיד שבן גביר הוא לחלוטין בקונצנזוס הישראלי. 

• משעמם 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, m3x7r3m3 כתב:

גם לא בנט.

למיטב ידיעתי אין הגדרה חוקית לתיאור "נוכל", מה גם שחלק ממעשי הנוכלות יכולים להיות חוקיים. ועדיין יהיו נוכלות.

נוכל זה רמאי, ויש הגדרה חוקית לעבירות מרמה והונאה אבל זה כמובן לא תופס להבטחות של פוליטיקאים בבחירות. אתה קורא לו נוכל, מישהו אחר יקרא לו גאון. זה חסר משמעות.

לפני 30 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אין חיה כזאת, אתה יכול לא להגיד מילה אחת, ובכל זאת לקבל קולות (מזכיר שלליכוד משך תקופה לא היה בכלל מצע)

ובגלל זה הוא לא נוכל. הוא אולי מושחת או לא יודע על מה ימצאו אותו אשם, אבל כל הקולות שקיבל היו כשרים.

לפני 29 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אגב הפרת הצנזורה של בר לב

לדעתי יש לו דמנציה, אין הסבר אחר. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם
לפני שעה, יבגניפ כתב:

עובדתית יש לך היום בערך 5 התנחלויות גדולות יחסית שהן תוצאה של תוכניות של גוש אמונים, ושיתוף הפעולה בין השלטון הרשמי לבין הקבוצה הזו.

בוודאי, כי אחרי שיש אישור (או במקרה של התנחלויות, לפעמים אין אישור), מה שקובע את הגודל זה היכולת המעשית להביא אנשים לשטח.

ובזה לגוש אמונים היה הרבה יותר כוח מאשר פרס.

אבל מה הקשר בין גודל ההתנחלות לבין הסיבה המקורית שלשמה היא הוקמה?

לפני שעה, יבגניפ כתב:

עניתי גם על זה. אנשים הם מורכבים. תהליכים היסטורים של קבלת החלטות הם מורכבים. הנה, שמעון פרס דיבר על זה שהוא לא חושב שמישהו רוצה לוותר על חלקים מא"י ועל זה שאין מה לדבר עם אש"ף ואת ההמשך אנחנו מכירים.

לצורך השאלה שבה אנחנו דנים, זה לא משנה השינוי שעשה פרס מאוחר יותר.

לפני שעה, יבגניפ כתב:

אני חושב שבשלב הזה כרגיל אתה מאבד את הפואנטה ואני לא מבין מה אתה רוצה. אם אתה לא מבין את הקשר ההיסטורי המוכח בין פנטים דתיים לשלטונות בישראל (כולל שמעון פרס) - חבל. אם אתה לא מבין את הברית הלא קדושה בין מי שחשב שצריך להאחז בשטח (וגם ליישב אותו, כן) כי "בטחון" לבין מי חשב שצריך להאחז בשטח כי "המשיח" ומי שהאמין או הציג את עצמו כמאמין בשני העולמות - חבל. אתה יכל להמשיך לחשוב שההתנחלויות הן לא תולדה של שיתוף פעולה בין השלטונות לפנטיים דתיים, כי "שמעון פרס". לא מספיק מעניין אותי.

אני לא איבדתי את הפואנטה, אני אזכיר שוב, השאלה היא מה התכלית שלשמה הוקמו ההתנחלויות.

כמובן שיש את התכלית מצד אנשי גוש אמונים, אבל זה לא החלק המעניין באמת.

החלק המעניין באמת הוא התכלית מצד השלטונות, וספציפית היוזם שמעון פרס, שלמרות היעדר רקע צבאי ממשי היה לו רקע בטחוני דיי נרחב, עוד לפני שהיה משרד הביטחון.

ומה הקשר לברית הלא קדושה כדבריך? זה היה שיתוף פעולה של אנשים שונים, עם תפיסות שונות, שמשתפים פעולה כי הדרך והמטרה היו משותפות, גם אם הסיבות שונות.

זה כמו שנקרא לממשלה הקיימת ברית לא קדושה כי לכל אחד היו את הסיבות שלו, אבל המטרה הושגה להעיף את ביבי.

לפני שעה, יבגניפ כתב:

לפי הגישה של לפיד היטלר היה איש מרכז, כי הוא מתייחס למרכז כמקום שבו נמצאים מוסדות ותרבות של מדינה מסוימת, וברייך השלישי הם  נמצאו איפה שהיטלר נמצא.

אבל זה קרה רק אחרי הבחירות, אחרי שריפת הרייכסטאג, ואחרי חיסול המפלגות האחרות.

אז כמובן שפתאום מוסדות ותרבות הפכו להיות איפה שהיטלר נמצא, כי לא הייתה אלטרנטיבה אחרת.

מה שנכון לבדוק זה איפה המוסדות והתרבות היו לפני הבחירות של 1932, וזה לא היה איפה שהיטלר נמצא, שהרי בבחירות 1930 הוא זכה ל-18% תמיכה בלבד.

לפני שעה, יבגניפ כתב:

אם בן גביר יהיה ראש ממשלה עם 40 מנדטים, במונחים אובייקטבים פחות או יותר יהיה אפשר להגיד שישראל נשלטת על ידי ימין קיצוני ובמונחים מאוד אובייקטיבים יהיה אפשר להגיד שבן גביר הוא לחלוטין בקונצנזוס הישראלי. 

תראה באופן "מוזר" בן גביר עצמו לא נמצא בקונצנזוס הישראלי, אבל הדעות שלו כן.

יש דיסוננס בין מה שהוא אומר לאיך שהוא נתפס.

לפני שעה, יובל .מ. כתב:

@m3x7r3m3 אבל בר לב היה בסיירת מטכללללללללללללללללללללללללללללללללללל
תשתחווה!

בפרפראזה לאחד מנבחרי הציבור מהשמאל שהעבירו עליו ביקורת, זה אמור להיות "תצדיע!"

לפני שעה, SlowRide כתב:

נוכל זה רמאי, ויש הגדרה חוקית לעבירות מרמה והונאה אבל זה כמובן לא תופס להבטחות של פוליטיקאים בבחירות. אתה קורא לו נוכל, מישהו אחר יקרא לו גאון. זה חסר משמעות.

לא כל נוכל נופל להגדרה החוקית של עבירות מרמה, הונאה וכו'.

לפני שעה, SlowRide כתב:

ובגלל זה הוא לא נוכל. הוא אולי מושחת או לא יודע על מה ימצאו אותו אשם, אבל כל הקולות שקיבל היו כשרים.

גם הקולות שקיבל בנט.

זה ברמה החוקית, כאמור אין דרך לאכוף הסכמים קואליציוניים, אז קל וחומר אין דרך לאכוף הבטחות בחירות.

ברמה העקרונית-תפיסתית - זה בהחלט הפרת ההסכם שבעל פה עם הבוחרים.

לפני שעה, SlowRide כתב:

לדעתי יש לו דמנציה, אין הסבר אחר. 

לא יודע מה, אבל הבנאדם לא מתפקד בצורה שנדרשת משר לבטחון פנים.

• אהבתי 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 4 דקות, m3x7r3m3 כתב:

ברמה העקרונית-תפיסתית - זה בהחלט הפרת ההסכם שבעל פה עם הבוחרים

לא נכון כי הסכם כזה לא קיים, או שהוא קיים רק מהצד של חלק מהבוחרים. גם עקרונית תפיסתית לא כולם מסכימים עם זה, יש מתנגדים שיצעקו "נוכלים" ויש תומכים. 

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם

בטח שיש, זה כלל ההצהרות של ראשי המפלגות והמצע שלהם

• אהבתי 1

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 14 דקות, m3x7r3m3 כתב:

בזה לגוש אמונים היה הרבה יותר כוח מאשר פרס.

אבל מה הקשר בין גודל ההתנחלות לבין הסיבה המקורית שלשמה היא הוקמה?

אתה ממשיך לא לקרוא. אין לי כח לזה.

לפני 15 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אני לא איבדתי את הפואנטה, אני אזכיר שוב, השאלה היא מה התכלית שלשמה הוקמו ההתנחלויות.

עניתי על זה לדעתי כבר 6 פעמים. מצד אחד אמונה בזה שצריך את זה כדי להאחז בשטח (אתה מוזמן לקרוא לבד ולהגיע לבד למסקנות למה "פתאום" בסיסים צבאים הפכו לישובים). מצד שני אמונה באלוקים. אתה עם ה"אבל שמעון פרס" שלך לא מפריך ולא מוכיח דבר לצד השני. סורי, אין לי כוח לעוד סייקל מהסוג שאתה אוהב. אם אתה לא מבין את שני המשפטים בהתחלה פה - אין לי איך להושיע. אם אתה מבין אבל מתעקש לצמצם את התפקיד של המשיחיים בתהליך כי ב1975 שמעון פרס תמך בהם - זה די מופרך. אבל גם זכותך. 

לפני 17 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אז כמובן שפתאום מוסדות ותרבות הפכו להיות איפה שהיטלר נמצא, כי לא הייתה אלטרנטיבה אחרת.

בוודאי. אז? 

לפני 18 דקות, m3x7r3m3 כתב:

תראה באופן "מוזר" בן גביר עצמו לא נמצא בקונצנזוס הישראלי, אבל הדעות שלו כן.

יש דיסוננס בין מה שהוא אומר לאיך שהוא נתפס.

כן זה פשוט לא קשור בשום צורה שהיא למה שאני אומר. 

לפני 20 דקות, m3x7r3m3 כתב:

זה כמו שנקרא לממשלה הקיימת ברית לא קדושה כי לכל אחד היו את הסיבות שלו, אבל המטרה הושגה להעיף את ביבי.

מה הבעיה הגדולה בזה? 

• משעמם 1
פורסם
לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

לעניין בן גביר - מ.ש.ל, שמאלן בצבא עם גישה למידע סודי יותר מסוכן פוטנציאלית מימני בצבא עם גישה למידע סודי

לא כל אנקדוטה היא מ.ש.ל..

כמו שכבר הראתי, הסכנה מטיפוסים כמו בן גביר, זה לקבל מפקדים שחושבים שהם מנהלים פלנגות, ושהם כפופים לאבינו שבשמים ולמועצת יש"ע, ולא למפקד הישיר:

בתאריך 13.4.2022 בשעה 13:51, פינדר כתב:

ממשיכים עם משילות וציות לפקודות.

מח"ט שומרון קיבל הוראה מאלוף הפיקוד להיכנס לקבר יוסף, כדי לתקן את מה שהרסו הפלסטינים, בפרופיל נמוך, בלי יח"צ ובלי תקשורת.

אץ רץ לו המח"ט, התייעץ עם מפקדיו האמיתיים, חברי כנסת ימניים וראש מועצת יש"ע וביצע את המשימה, תוך הכנסת תקשורת ודיווח בזמן הפעילות.

אח"כ יבואו אותם חברי כנסת וידברו על משילות ועל ממלכתיות.

https://www.haaretz.co.il/misc/smartphone-article/.premium-1.10739567?utm_source=App_Share&utm_medium=Android_Native&utm_campaign=Share

ואותו אחד שמגחך פה על בר לב (שלא צריך להיות שר), גם הצדיק את הקצין המורד:

image.png.b9af50116cd3fd6c2b8e90dcb76cc341.png

• רעיון טוב! 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 7 דקות, פינדר כתב:

לא כל אנקדוטה היא מ.ש.ל..

במקרה הזה גם אנקדוטה לא חכמה כל כך וגם לא נכונה. פליטת הפה של בר לב לא קשורה להיותו ״שמאלן״ בשום צורה שהיא. הוא לא נמצא בצבא כרגע. וכשהוא היה בצבא הוא עשה לא מעט. למרות שאני בטוח שאם בן גביר היה מגויס, הוא היה פי אלף יותר לוחם ומפקד בסיירת מטכל, ולבד מנצח את כל הערבים כמו סטאלון בסרט משנות ה-90. אבל השמאלנים פשוט לא נתנו לו.

• אהבתי 1
  • רעיון גרוע 1
  • מצחיק 1
  • תוכן חדש...