Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 27 דקות, David32 כתב:

יש 1 שעושה את זה עכשיו, ואף אחד לא מאמין לו. 

אז אפשר ללמוד מטעויות של אחרים.

אף אחד חוץ ממעל 30 מנדטים. נכון. לספור לומדים בכיתה א'. 

יאללה מי הבא שחוסם אותי? 😂

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
  • תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

לי אין פתרונות לצערי והאמת לא יודע אם יש.

אתה צריך להבין שאתה לא "אשם" בכלום! יש מולך עם שרוצה ומייחל ופועל בכל מה שהוא יכול (לשמחתנו היכולת מועטה יחסית) להשמיד אותי אותך ואת כולנו.

זה מתחיל מהסתה בבתי הספר ונגמר במימון ותמיכה במשפחות אסירים והרוגים.

אין דרך לנצח כזו מערכת בלי לחסל אותם עד שיתייאשו. מצד שני זה לא ממש פרקטי ולא יקרה. 

אני הייתי מתחיל בקצה השני. להגביר משילות בצורה חדה במקומות שבשליטתנו. בד בבד עם תמריץ הגון לאלו שמשתלבים (לאו דווקא חברתית אבל אזרחים שעסוקים ברמת החיים שלהם).

נתינת אזרחות ברור שלא תועיל כי השנאה הבסיסית לא תעבור.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 12 דקות, nev כתב:

ב. צדקת הדרך. בלעדיה באמת שאין לנו מה לחפש כאן. הארץ הזו שלנו. נקודה. 

זה לא אומר שום דבר. פשוט כלום. להקים, סלח לי על ההקצנה, מפעלים ליצור סבון מפלסטינאים זה חלק מצדקת הדרך? להכנס לכפרים ולסרס שם גברים סטייל פעולות התגמול הלא תבוסתניות של שנות ה-50?

לפני 5 דקות, yd b-4 כתב:

אני הייתי מתחיל בקצה השני. להגביר משילות בצורה חדה במקומות שבשליטתנו. בד בבד עם תמריץ הגון לאלו שמשתלבים (לאו דווקא חברתית אבל אזרחים שעסוקים ברמת החיים שלהם).

גם אני. לפחות קונספטואלית זה הדבר הנכון (שזה אגב מצחיק שזה בא ממך. הרי אתה הסברת כאן לפני שבוע שהחרדים לא רוצים להשתלב, לא? :) )

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לפני 7 דקות, eitanuch כתב:

אף אחד חוץ ממעל 30 מנדטים. נכון. לספור לומדים בכיתה א'. 

מה?

דיברתי על פוטין. מה הקשר לביבי? 

לפני 7 דקות, eitanuch כתב:

יאללה מי הבא שחוסם אותי? 😂

אני לא חוסם, זה לא מעניין אותי. 

על ההתנהגות שלך יש מה להגיד, אבל לא יודע אם זה המקום.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 10 דקות, יבגניפ כתב:

זה לא אומר שום דבר. פשוט כלום. להקים, סלח לי על ההקצנה, מפעלים ליצור סבון מפלסטינאים זה חלק מצדקת הדרך? להכנס לכפרים ולסרס שם גברים סטייל פעולות התגמול הלא תבוסתניות של שנות ה-50?

אם זה לא אומר לך כלום - מה אתה עושה כאן? איך אתה יכול לחיות במדינה שמדכאת\עושקת\רוצחת אנשים שכותם להיות כאן כמוך?

צדקת הדרך היא הכל. הלעדיה אין לנו מה לחפש כאן.

פורסם (נערך)
לפני 5 דקות, nev כתב:

צדקת הדרך היא הכל. הלעדיה אין לנו מה לחפש כאן.

הרגע כתבת שהמטרה מצדיקה את האמצעים במילים אחרות, ברכותיי. 

אני לא חי בעולם שכולו מאבק בשם אידיאולוגיה. זה מעפן. בעיקר אם עברת את גיל 18, ונראה לי שלפי חוקי הפורום כולנו אמורים להיות יותר מבוגרים מזה.  ואם תתרכז מספיק ב"צדקת הדרך" , תגלה כמה זה מושג מגעיל. אם אתה יודע או מאמין שאתה "בסדר" - למה אתה צריך להצדיק את עצמך? את הדיסוננס החמוד הזה אנחנו לא מצליחים לפתור כבר עשרות שנים. 

את מה שעובד לי פחות טוב במדינה הזו אני מנסה לתקן דרך הצבעה, או דרך ניסיון לרוב כשל לשכנע אחרים. מה שיש לנו לחפש כאן הוא מדינה שהיא עובדה קיימת בשטח. ולמרות שרוב הישראלים שאני מכיר שיוכלו להוציא דרכון זר - עשו את זה, מעשית רובינו חיים כאן ורואים את החיים שלנו כאן. אם עבורך או עבור יובל החיים כאן מסתכמים במאבק מול הערבים - עצוב לי בשבילכם. 

עריכה: צחוקים, לא אני הוספתי את הקישור לחוקי הפורום. בינה מלאכותית יוצאת דופן יש כאן

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם

לא, כתבתי שצדקת הדרך היא הכל. אתה מעדיף ניסוח אחר - האמת. העובדה שאני יושב כאן בזכות ולא בחסד ולאויב שלי אין שום זכות ריבונית על הארץ הזו.

פורסם

לפני 49 דקות, יבגניפ כתב:

גם אני. לפחות קונספטואלית זה הדבר הנכון (שזה אגב מצחיק שזה בא ממך. הרי אתה הסברת כאן לפני שבוע שהחרדים לא רוצים להשתלב, לא? :) )

לכבוד יום העצמאות יצא שאנו מסכימים על משהו - התקדמות.

אבל חצי :) .כתבתי שהשילוב הוא לאו דווקא ברמה החברתית. שזה מה שהציבור החרדי עושה בדיוק, משתדל להיות ישראלי אבל לא בחוויה של הישראלי המצוי. עם תרבות הווי ודרך חיים שונה. אבל אנו עסוקים בלשפר את איכות חיינו לפי איך שאנחנו מגדירים אותה. ולא להרוס לך את החיים. אם הציבור הערבי יכנס לנישה הזו יהיה לא רע בכלל. שילכו למסגד יעשנו נרגילה וישאו 5 נשים מבחינתי כל עוד הם חיים את החיים בלי להפריע לי ולך סלאם עליכום.

פורסם
לפני 35 דקות, nev כתב:

עובדה שאני יושב כאן בזכות ולא בחסד ולאויב שלי אין שום זכות ריבונית על הארץ הזו.

אתה יושב כאן כי בעטו אותנו מאירופה ואחרי שהוקמה המדינה בהדרגה בעטו חלק גם ממדינות מוסלמיות. עם כל הזכויות שלך, הציונות לא עניינה אף אחד כמעט לפני מלחמת העולם השניה. וגם היום בערך 50% מאיתנו חיים בגולה.

מה שאתה מתאר זו לא "אמת". זו אידיאולוגיה. שאני לחלוטין מכבד אותה, אבל לא שותף לה. ולא, זה לא אומר שצריך לארוז ולעזוב מחר. אבל זה אומר שבניגוד אליך אני לא גם מאמין שאין לערבים זכויות בשטח הארץ הזה בכלל (ובהתאם לא מוכן להעניק להם אפילו סיכוי לעצמאות כלשהי מאיתנו) וגם בטוח שכל האשמה בסכסוך בן 100 שנה כאן הוא עליהם. ומכאן כנראה נגזרים הרבה הבדלים אחרים.

לפני 8 דקות, yd b-4 כתב:

אבל חצי :) .כתבתי שהשילוב הוא לאו דווקא ברמה החברתית. שזה מה שהציבור החרדי עושה בדיוק, משתדל להיות ישראלי אבל לא בחוויה של הישראלי המצוי. עם תרבות הווי ודרך חיים שונה. אבל אנו עסוקים בלשפר את איכות חיינו לפי איך שאנחנו מגדירים אותה. ולא להרוס לך את החיים.

באמת, הלוואי וזה באמת היה או יהיה ככה.

• אהבתי 1
פורסם
לפני 14 דקות, יבגניפ כתב:

אתה יושב כאן כי בעטו אותנו מאירופה ואחרי שהוקמה המדינה בהדרגה בעטו חלק גם ממדינות מוסלמיות. עם כל הזכויות שלך, הציונות לא עניינה אף אחד כמעט לפני מלחמת העולם השניה. וגם היום בערך 50% מאיתנו חיים בגולה.

מה שאתה מתאר זו לא "אמת". זו אידיאולוגיה. שאני לחלוטין מכבד אותה, אבל לא שותף לה. ולא, זה לא אומר שצריך לארוז ולעזוב מחר. אבל זה אומר שבניגוד אליך אני לא גם מאמין שאין לערבים זכויות בשטח הארץ הזה בכלל (ובהתאם לא מוכן להעניק להם אפילו סיכוי לעצמאות כלשהי מאיתנו) וגם בטוח שכל האשמה בסכסוך בן 100 שנה כאן הוא עליהם. ומכאן כנראה נגזרים הרבה הבדלים אחרים.

באמת, הלוואי וזה באמת היה או יהיה ככה.

אז שוב, כאן אנחנו חולקים. אם זו לא אמת, מה אני מחפש כאן בכלל? רמז קטן - עם ישראל לא נולד ב1948. גם לא ב1882.

פורסם
לפני 3 דקות, nev כתב:

אז שוב, כאן אנחנו חולקים. אם זו לא אמת, מה אני מחפש כאן בכלל? רמז קטן - עם ישראל לא נולד ב1948. גם לא ב1882.

למה כדי להיות כאן אתה צריך אידיאולוגיה? למה העובדה שאתה אזרח של מדינה שהיא עובדה בשטח לא מספיקה?

אני לא יודע מתי נולד "עם ישראל"ץ. נסה להגדיר קודם עם בכלל. רוב ההגדרות שתמצא מדברות על קבוצה כלשהי שמבקשת הגדרה עצמית בשטח ארץ נתון כלשהו. עזוב שיש סיבה לזה שמלמדים על הרצל גם היום בבתי הספר הישראלים - 50% מהיהודים לא חיים בישראל.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 44 דקות, יבגניפ כתב:

למה כדי להיות כאן אתה צריך אידיאולוגיה? למה העובדה שאתה אזרח של מדינה שהיא עובדה בשטח לא מספיקה?

אני יודע שכנראה לא תראה את התגובה שלי אבל אגיב בכל זאת כי זה מצער מאוד.

כנראה שמהשקפת עולם זו נובעת רוב אי ההסכמה שלנו וזה מצער אותי. מדינת ישראל קמה כדי לספק בית לעם היהודי. אני פה כדי שאוכל לקיים את המנהגים שלי בלי שמישהו ירצה להרוג אותי. אולי תנסה לשכנע אותי אחרת אבל אני מעדיף לא לנסות - גם היום להסתובב ברחוב של עיר תיירותית באירופה ולדבר עברית זה מפחיד. 

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למה זה מפחיד? שואל באמת.

אני אף פעם לא הרגשתי ככה באף מקום בחו"ל שהייתי בו. תמיד דיברנו עברית.

לפני 3 שעות, yd b-4 כתב:

.כתבתי שהשילוב הוא לאו דווקא ברמה החברתית. שזה מה שהציבור החרדי עושה בדיוק, משתדל להיות ישראלי אבל לא בחוויה של הישראלי המצוי. עם תרבות הווי ודרך חיים שונה. אבל אנו עסוקים בלשפר את איכות חיינו לפי איך שאנחנו מגדירים אותה. ולא להרוס לך את החיים

אף אחד לא רוצה שתשתלב בחברה בכך שתצבע את השיער בכחול, תעלה סירטונים לטיקטוק ותלך להופעות של נועה קרול. המצב הוא שאיכות החיים של הרבה מהחרדים אפשרית בגלל חילונים שעובדים קשה, משלמים הרבה מיסים ומסתפקים במשפחה קטנה. 

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, SlowRide כתב:

למה זה מפחיד? שואל באמת.

אני אף פעם לא הרגשתי ככה באף מקום בחו"ל שהייתי בו. תמיד דיברנו עברית.

באופן אישי, לי היו היתקלויות לא נעימות במינכן ובלונדון. מצד אחד, לא יודע, אולי אני סתם מושך אש. מצד שני, גם בישראל יש סיבה לפחד בחודשיים האחרונים. 

עריכה אחרונה על ידי eitanuch
  • תוכן חדש...