Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
Just now, פינדר כתב:

אני לא קונה את זה. בהתנחלויות גרים אזרחים, לא חיילים. אזרחים לא אמורים למות במקום אזרחים אחרים.

גם המתנחלים שלכאורה מתגאים בזה שהם מגנים על ישראל לא באמת עומדים מאחורי ההצהרה הזו.

עוד לא ראיתי מתנחל שבן משפחה שלו מת בידי מחבלים שאומר "לא נורא העיקר שלא מתו אנשים בתוך ישראל". להיפך הם תמיד מתלוננים שלא שומרים עליהם מספיק.

בד"כ יותר קל להגן על התנחלויות (מהרבה סיבות שרק אם תבקשו ניכנס אליהן).

דוגמאות מהשבועות האחרונים - בתקוע 3 מחבלים ניסו לחדור ליישוב, אחד הצליח, חוסל, לא פגע באזרחים.

באריאל 2 מחבלים ניסו להיכנס ליישוב, מאבטח נהרג, אזרחים לא נפגעו.

לעומת זאת באלעד 2 מחבלים נכנסו ליישוב, 3 אזרחים נהרגו.

בתל אביב מחבל נכנס ליישוב, 3 אזרחים נהרגו.

וכאן אני מתייחס אך ורק למקרים שבהם המחבלים הם תושבי יו"ש / עזה ולא אזרחים ישראליים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 86.3 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• SlowRide

7465

• פינדר

6174

• יבגניפ

5964

• Night Driver

5067

פורסם

אם יותר קל להגן על התנחלויות, הרי שהתפיסה היא שזה לא "אזרחים שימותו במקום אזרחים אחרים"

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 13 דקות, פינדר כתב:

אני לא קונה את זה. בהתנחלויות גרים אזרחים, לא חיילים. אזרחים לא אמורים למות במקום אזרחים אחרים.

גם המתנחלים שלכאורה מתגאים בזה שהם מגנים על ישראל לא באמת עומדים מאחורי ההצהרה הזו.

עוד לא ראיתי מתנחל שבן משפחה שלו מת בידי מחבלים שאומר "לא נורא העיקר שלא מתו אנשים בתוך ישראל". להיפך הם תמיד מתלוננים שלא שומרים עליהם מספיק.

לא בטוח שאני מבין מה הנקודה שלך. אף אחד לא מכריח את המתנחלים לגור בהתנחלויות, הם עושים את זה מרצונם החופשי ורובם מתוך אידיאולוגיה (א"י השלמה / ציונות).

"אזרחים לא אמורים למות במקום אזרחים אחרים" זו אמירה יפה אבל המציאות היא שאזרחים תמיד מתים במקום אזרחים אחרים. ע"ע הבחור מאלעד שניסה לעצור את המחבלים עם הגרזן ושילם על זה בחייו.

לא אמרתי שהם הולכים לשם במודע כדי להיות שכפ"ץ ולמות על קידוש השם, אבל בפועל זה מה שקורה. הנוכחות שלהם שם תורמת לבטחון ישראל והם משלמים על זה מחיר, שאני אישית נניח לא הייתי מוכן לשלם. אותו מחבל שהגיע שלשום בערב עם סכין לבית משפחה בתקוע - כנראה לא כדי לעזור להם לפרוס עוגה - נעצר בגדר של תקוע ולא בלב תל אביב.

פורסם

והנה סקר שתומך במה שאמרתי כבר לפני כמה עמודים, הפעם לא לגבי האוכלוסיה עם הת.ז. הכתומה, אלא הכחולה.

75% מהם חושבים שליהודים אין זכות לריבונות בכלל בשום חלק של ארץ ישראל.

או במילים אחרות - המינימום ההכרחי לקיום שלנו זה נוגד את התפיסה שלהם בכלל

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, m3x7r3m3 כתב:

מ.ש.ל - נוכלות.

ועדיין לא ענית איך אתה בוחר איך ידפקו אותך, אם אומרים לך שידפקו אותך ככה, אבל דופקים אותך בפועל אחרת.

נוכלות בשבילך, לא בשביל מי שקיבל מה שרצה.
כבר כתבתי לך כמה פעמים, הבחירה שלך מסתכמת בהשפעה על הרכב האנשים שידפוק אותך, ולפי שקלול של המעשים שלהם בעבר + ההבטחות שלהם לעתיד אתה יכול להעריך איך הם ידפקו אותך. וודאות אין לך.

לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

אנחנו לא יודעים, כי X מוסתר.

למה מוסתר?

בין 2000-2005 נרצחו 1084 ישראלים.
בין 2005-2015 נרצחו 172 ישראלים.
במספרים הגדולים זה נראה כאילו ההתנתקות הקטינה את הרצח משמעותית, רק שזו אמירה לא מדוייקת בכלל כי כמובן שהיא לא הדבר היחיד שמשפיע על כמות הנרצחים. בנוסף, הכתבה מתייחסת ל162 כטרור בתוך הרצועה, ול140 לטרור שיצא מהרצועה. כך שלפני ההתנתקות הטרור שיצא מהרצועה רצח הרבה יותר מ162. מסכים איתך שזה כתוב בצורה מאד מכוונת מטרה, אבל זה הנתונים. אלא אם יש לך משהו אחר.

לפני שעה, m3x7r3m3 כתב:

זו תפיסה צבאית עתיקה למדיי

שהתאימה לתקופה ולמצב מסויים.
למה אנחנו צריכים להיות כמו פוטין שנלחם ב2022 בתפיסה של 1939?

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
Just now, SlowRide כתב:

נוכלות בשבילך, לא בשביל מי שקיבל מה שרצה.
כבר כתבתי לך כמה פעמים, הבחירה שלך מסתכמת בהשפעה על הרכב האנשים שידפוק אותך, ולפי שקלול של המעשים שלהם בעבר + ההבטחות שלהם לעתיד אתה יכול להעריך איך הם ידפקו אותך. וודאות אין לך.

מי קיבל מה שהוא רצה?

רק מי שחשב שהוא יבחר בבנט "10 מעלות ימינה מהליכוד" כדי לקבל את מרצ.

אתה יודע לכמת כמה זה מתוך ה-273 אלף שבחרו בו?

והאם אתה יודע איך הם ידעו לחשב דבר כזה מראש ולכן לבחור בבנט?

לפני 2 דקות, SlowRide כתב:

למה מוסתר?

בין 2000-2005 נרצחו 1084 ישראלים.
בין 2005-2015 נרצחו 172 ישראלים.
במספרים הגדולים זה נראה כאילו ההתנתקות הקטינה את הרצח משמעותית, רק שזו אמירה לא מדוייקת בכלל כי כמובן שהיא לא הדבר היחיד שמשפיע על כמות הנרצחים. בנוסף, הכתבה מתייחסת ל162 כטרור בתוך הרצועה, ול140 לטרור שיצא מהרצועה. כך שלפני ההתנתקות הטרור שיצא מהרצועה רצח הרבה יותר מ162. מסכים איתך שזה כתוב בצורה מאד מכוונת מטרה, אבל זה הנתונים. אלא אם יש לך משהו אחר.

1084 ישראלים נרצחו איפה? בכל ישראל? כולל האינתיפאדה השנייה?!

אם זה כתוב בצורה מכוונת, ומוסתר נתון מסוים (אחד מתוך 4 לא מופיע, ה-3 האחרים מופיעים במפורש או במשתמע), אפשר להניח שהוא מפריע למסקנה.

לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

שהתאימה לתקופה ולמצב מסויים.
למה אנחנו צריכים להיות כמו פוטין שנלחם ב2022 בתפיסה של 1939?

יש תנועה שלמה ("הביטחוניסטים") שטוענת שהיא עדיין מתאימה לתקופה ולמצב.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 18 דקות, m3x7r3m3 כתב:

מי קיבל מה שהוא רצה?

אף אחד לא מקבל מה שהוא רוצה חוץ מאולי רק להידפק פחות.

אני הצבעתי לבנט, לדעתי הוא הצליח להרכיב ממשלה שדופקת אותי פחות מהקודמת כי היא פחות מחוברת לסחטנות של החרדים והוועדים. יש שם עדיין מלא חרא, כמובן, אבל מבחינתי טיפה פחות.

1084 ישראלים נרצחו איפה? בכל ישראל? כולל האינתיפאדה השנייה?!

כן, וגם ה172 זה בכל ישראל. הנה הגרף:
סיכום שנתי 2015

יש תנועה שלמה ("הביטחוניסטים") שטוענת שהיא עדיין מתאימה לתקופה ולמצב.

ויש תנועות שלמות שטוענות שסוציאליזם זה טוב לתקופה ולמצב, אז?

אם זה כתוב בצורה מכוונת, ומוסתר נתון מסוים (אחד מתוך 4 לא מופיע, ה-3 האחרים מופיעים במפורש או במשתמע), אפשר להניח שהוא מפריע למסקנה.

אם יש מחקר שטוען ש3 מתוך 4 אנשים בכפר מטומטמים, אתה לא צריך להוכיח שגם הרביעי מטומטם כדי לדעת שאתה חי בכפר של מטומטמים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide
  • רעיון טוב! 3

פורסם (נערך)
לפני 58 דקות, SlowRide כתב:

אף אחד לא מקבל מה שהוא רוצה חוץ מאולי רק להידפק פחות.

אני הצבעתי לבנט, לדעתי הוא הצליח להרכיב ממשלה שדופקת אותי פחות מהקודמת כי היא פחות מחוברת לסחטנות של החרדים והוועדים. יש שם עדיין מלא חרא, כמובן, אבל מבחינתי טיפה פחות.

אבל עם יותר סחטנות של הערבים, רק על ההצבעה אתמול המשותפת קיבלו 30/70/500 מיליון שקל (תלוי למי מאמינים - אין סימן שאלה האם קיבלו או לא).

כן, וגם ה172 זה בכל ישראל. הנה הגרף:
סיכום שנתי 2015

נו וברור לך שזו השוואה לא רלוונטית?

אין שום קשר בעולם בין ההתנתקות לחומת מגן ולאינתיפאדה השנייה.

אתה טועה לגבי ה-162, שהרי בכל ישראל בתקופה המדוברת היו הרבה יותר מ-162 הרוגים.

היא מדברת על תקופה של 5 שנים לפני ההתנתקות, כלומר 2000-2005, שלפי הגרף שלך יוצא 44 + 207 + 452 + 208 + 117 + 56, הרבה יותר מ-162

ויש תנועות שלמות שטוענות שסוציאליזם זה טוב לתקופה ולמצב, אז?

רק שיש להם טיעונים הגיוניים, ניסיון צבאי וביטחוני וכו'.

אם יש מחקר שטוען ש3 מתוך 4 אנשים בכפר מטומטמים, אתה לא צריך להוכיח שגם הרביעי מטומטם כדי לדעת שאתה חי בכפר של מטומטמים.

ו... איבדת את הקו של הדיון.

אם יש 3 נתונים שמפורסמים, ואחד שלא, ותזה מסוימת, ואז ה-3 נתונים אמורים לתמוך בה, זה ישר מעלה שאלה מה הנתון הרביעי ולמה הוא לא מפורסם.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני שעתיים, m3x7r3m3 כתב:

אם יותר קל להגן על התנחלויות, הרי שהתפיסה היא שזה לא "אזרחים שימותו במקום אזרחים אחרים"

יותר קל או פחות קל, בסוף יש מתנחלים מתים.

איש חולם אני

וכך היה תמיד

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 22 דקות, m3x7r3m3 כתב:

אבל עם יותר סחטנות של הערבים, רק על ההצבעה אתמול המשותפת קיבלו 30/70/500 מיליון שקל (תלוי למי מאמינים - אין סימן שאלה האם קיבלו או לא).

מה זה "קיבלו"? זה עבור הגברת שיטור ואכיפה במגזר הערבי.  לפחות אחרי 10 שנים  עושים משהו לגבי זה.

נו וברור לך שזו השוואה לא רלוונטית?

אין שום קשר בעולם בין ההתנתקות לחומת מגן ולאינתיפאדה השנייה.

אתה טועה לגבי ה-162, שהרי בכל ישראל בתקופה המדוברת היו הרבה יותר מ-162 הרוגים.

ברור שהיא לא רלוונטית, הרי היא לא מסתדרת עם התפיסה שלך.
לגבי ה162, זה רק הנרצחים בעזה, חיילים ומתנחלים. כמובן שהיו יותר נרצחים בתקופה הזו וכנראה שהרבה מהם נרצחו ע"י נבלות שהגיעו מעזה.

רק שיש להם טיעונים הגיוניים, ניסיון צבאי וביטחוני וכו'.

אם תשאל סוציאליסטים, גם הם חושבים שהטענות שלהם מקצועיות והגיוניות. בפועל 1 מכל 5 ישראלים שנרצח בפיגוע מוגדר כמתנחל. מסתבר שלא כזה קל לצבא לשמור עליהם לצערנו.

אם יש 3 נתונים שמפורסמים, ואחד שלא, ותזה מסוימת, ואז ה-3 נתונים אמורים לתמוך בה, זה ישר מעלה שאלה מה הנתון הרביעי ולמה הוא לא מפורסם.

התזה מעניינת את הביצה. מדברים על הנתונים. להזכירך הדיון הוא לא על ההצלחה או כישלון של ההתנתקות אלא על הקשר בין נוכחות הצבא להתנחלויות.

• רעיון טוב! 2

פורסם
לפני 3 שעות, m3x7r3m3 כתב:

לפחות מאז אוסלו ההגדרה הזו לא נכונה.

וזה בהנחה ואנחנו בכלל מקבלים את ההגדרה של הפלשתינים כעם.

וזה בהנחה ואנחנו מקבלים את ההגדרה של ישראל כדמוקרטיה מערבית.

אחת ביקשה משכנתה להשאיל לה סיר לתקופת החגים.

אחרי החגים ביקשה השכנה את הסיר בחזרה.

ענתה לה:

1. מעולם לא השאלת לי סיר

2. בסיר היה חור

3. כבר החזרתי לך אותו לפני שבוע

ככה התשובה שלך:

1. אין עם פלסטיני

2. מעולם לא כבשנו את העם הפלסטיני

3. העם הפלסטינילא כבוש מאז אוסלו

4. אוסלו היה טעות

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם
לפני 5 דקות, פינדר כתב:

יותר קל או פחות קל, בסוף יש מתנחלים מתים.

לא תמיד.

שוב כעובדה בתקופה האחרונה הניסיונות פיגוע בהתנחלויות נשארו כניסיונות, או נבלמו ברמת הכוח המגן (צבא, כיתת כוננות, מאבטח), ולא הגיעו לאזרחים.

באותה תקופה בתוך הקו הירוק, אין צבא, אין כיתת כוננות, אין מאבטחים, המפגעים הגיעו לאזרחים.

לפני 1 דקה, SlowRide כתב:

מה זה "קיבלו"? זה עבור הגברת שיטור ואכיפה במגזר הערבי.  לפחות עושים משהו לגבי זה.

פחחחח אתה מאמין לזה?

הם הרי לא מצליחים למלא את כל התקנים לשיטור במגזר הערבי עוד מתקופת ביבי והתוכנית שלו למגזר הערבי.

לפני 3 דקות, SlowRide כתב:

למה לא רלוונטית?
לגבי ה162, זה מתכוון רק לנרצחים בעזה, חיילים ומתנחלים. כמובן שהיו יותר נרצחים בתקופה הזו וכנראה שהרבה מהם נרצחו ע"י נבלות שהגיעו מעזה.

כי אם אתה משווה בכל ישראל, אז לפני ההתנתקות היו הרבה יותר הרוגים, בלי קשר לעזה (ולכן ההתנתקות לא עזרה בהקשר הזה בכלל).

אם אתה משווה רק בתוך עזה, אז ברור שזה מהונדס, כי לפני ההתנתקות היו יהודים בתוך הרצועה, ולכן יהודים נרצחו בתוך הרצועה, אחרי ההתנתקות לא היו יהודים בתוך הרצועה, ולכן לא נרצחו בתוך הרצועה, אבל כן נרצחו מחוץ לרצועה, ע"י מחבלים שהגיעו מהרצועה, או מירי מהרצועה, או מרקטות מהרצועה וכו'.

וזה הפואנטה בסוף - הינדסו לך את המסקנה ואז בונים את הנתונים שיתמכו בה, לא מסתכלים על הנתונים ובונים מהם מסקנה.

לפני 5 דקות, SlowRide כתב:

אם תשאל סוציאליסטים, גם הם חושבים שהטענות שלהם מקצועיות והגיוניות. בפועל 1 מכל 5 ישראלים שנרצח בפיגוע מוגדר כמתנחל. מסתבר שלא כזה קל לצבא לשמור עליהם לצערנו.

אתה מסתכל על הסטטיסטיקה הלא נכונה.

אתה לא צריך להסתכל על כמה מתנחלים מתוך הנרצחים בפיגועים (כי זה דווקא משרת את אלו שאומרים שהם השכפ"צ של המדינה).

אגב איך אפשר להיות סוציאליסט מקצועי? לגבי ביטחוניסט יש ניסיון צבאי, דרגה, פיקוד על חטיבה / אוגדה / פיקוד / גיס וכו'.

לפני 8 דקות, SlowRide כתב:

התזה מעניינת את הביצה. מדברים על הנתונים.

התזה הכתיבה את הנתונים שאתה רואה.

אז היא אולי מעניינת את הביצה, אבל היא שיקשקה לך אותם.

לפני 5 דקות, פינדר כתב:

אחת ביקשה משכנתה להשאיל לה סיר לתקופת החגים.

אחרי החגים ביקשה השכנה את הסיר בחזרה.

ענתה לה:

1. מעולם לא השאלת לי סיר

2. בסיר היה חור

3. כבר החזרתי לך אותו לפני שבוע

ככה התשובה שלך:

1. אין עם פלסטיני

2. מעולם לא כבשנו את העם הפלסטיני

3. העם הפלסטינילא כבוש מאז אוסלו

4. אוסלו היה טעות

תגיד שלא הבנת מה כתבתי ואני אסביר לך.

לא צריך להראות שאתה לא הבנת בצורה כזאת :D

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לפני 25 דקות, SlowRide כתב:

אם היה לי כח הייתי אומר שזה מדהים שבטחוניסטים, ובראש שמעון פרס, הופכים פתאום לסמכות, למרות שרק לפני  שבוע למדנו פה על זה שבמערכת הבטחון יודעים לעשות רק קולות של שטיח וצריך את בן גביר שיהיה גם הרמטכל וגם ראש השבכ והמוסד, ואם היו מגייסים אותו היה מנצח את כל צבאות ערב וגם את איראן.

אבל אין לי כח.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
לפני 25 דקות, m3x7r3m3 כתב:

הם הרי לא מצליחים למלא את כל התקנים לשיטור במגזר הערבי עוד מתקופת ביבי והתוכנית שלו למגזר הערבי.

איזה תכנית, זאת?

אם אתה משווה רק בתוך עזה, אז ברור שזה מהונדס, כי לפני ההתנתקות היו יהודים בתוך הרצועה, ולכן יהודים נרצחו בתוך הרצועה, אחרי ההתנתקות לא היו יהודים בתוך הרצועה, ולכן לא נרצחו בתוך הרצועה, אבל כן נרצחו מחוץ לרצועה, ע"י מחבלים שהגיעו מהרצועה, או מירי מהרצועה, או מרקטות מהרצועה וכו'.

ההשוואה היא בין נרצחים בתוך עזה לפני ההתנתקות לנרצחים מפיגועים שיצאו מעזה אחרי ההתנתקות, כי לא נשארו יהודים לרצוח בעזה.

אתה מסתכל על הסטטיסטיקה הלא נכונה.

אתה לא צריך להסתכל על כמה מתנחלים מתוך הנרצחים בפיגועים (כי זה דווקא משרת את אלו שאומרים שהם השכפ"צ של המדינה).

הסטטיסטיקה הזו אומרת שאם אתה רוצה למות, עדיף לך להיות מתנחל.
השכפ"צ של המדינה זה כינוי מגעיל, זה כמו לקרוא להם שאהידים פסיביים. 

אגב איך אפשר להיות סוציאליסט מקצועי?

שאל את ארנון בר דוד ועוזריו.

התזה הכתיבה את הנתונים שאתה רואה.

אז היא אולי מעניינת את הביצה, אבל היא שיקשקה לך אותם.

זאת הבעיה שלך, אם עובדות לא מסתדרות עם התזה שלך אז העובדות לא עובדות.
אני בניגוד אליך משתדל לשמור על ראש פתוח, אם אלה לא הנתונים הנכונים, בוא תראה נתונים נכונים.

לפני 19 דקות, יבגניפ כתב:

אם היה לי כח הייתי אומר שזה מדהים שבטחוניסטים, ובראש שמעון פרס, הופכים פתאום לסמכות, למרות שרק לפני  שבוע למדנו פה על זה שבמערכת הבטחון יודעים לעשות רק קולות של שטיח וצריך את בן גביר שיהיה גם הרמטכל וגם ראש השבכ והמוסד, ואם היו מגייסים אותו היה מנצח את כל צבאות ערב וגם את איראן.

אבל אין לי כח.

אבל מה עם כל הקוראים של השרשור?? 🤣

• אהבתי 1
  • מצחיק 1

• תוכן חדש...