Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4724 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל הקוראים.

ברשותי פורד פיאסטה שנת 2002. מקרה מוזר קרה לי בה. החלפתי לפני כשבוע משאבת מים. הכל היה בסדר, או לפחות כך חשבתי.

בגלל ימי החורף הלא כל כך חמים חום המנוע לא מגיע לאמצע מד הטמפרטורה כמו בדרך כלל, אלא נמצא קצת מתחת לאמצע, אולי זאת הטמפרטורת עבודה האמיתית שלו, בכל מקרה, לאחר החלפת המשאבה חשבתי לבדוק שהכל תקין, הדלקתי את המנוע ונתתי לרכב לעמוד במקום כ20 דקות לראות שהכל בסדר. בגלל שהרכב עמד במקום מד החום כן הגיע לאמצע, וחשבתי לעצמי שברגע הזה אמור להיכנס המאוורר של הרדיאטור לפעולה על מנת לקרר את המנוע, אבל הוא לא נדלק, ובמקום יצאו מלא מים ממיכל העיבוי. זה היה נראה כמו קומקום, בהתחלה זה התחיל להעלות אדים של מים חמים ואז ממש גלש, למרות שהפקק היה סגור!!

מה לדעתכם קורה פה?

אשמח לתגובות

:)

פורסם

כמו שאמר בהחור מעלי,תחליף את הפקק של הרדיאטור (לא הוצאה גדולה בכלל).

בנוסף,תבדוק מה הבעיה של המאוורר ולמה הוא לא נכנס לפעולה - תטפל בזה עכשיו כי בקיץ המצב יחמיר ויכול לגרום לנזק רציני.

אנדרי

פורסם

שלום לך וברוך הבא לפורום.

האם יש לך פקק לרדיאטור או שרק למיכל העיבוי כמו בהרבה פיאסטות? כפי שידוע לי, ישנן פיאסטות (כמו שלי) שאין לרדיאטור פקק בכלל. אין כזה דבר שבגלל ימי החורף הקרים המנוע עובד בטמפרטורה יותר נמוכה. קח מנוע שהוא בטמפרטורת עבודה, תשים אותו בקוטב בטמפרטורה של מינוס מעלות ועדיין המנוע יעבוד על טמפרטורה קבועה. בשביל זה יש טרמוסטאט. כאשר הטמפרטורה של נוזל הקירור והמנוע בכלל היא נמוכה הטרמוסטאט סגור ובעצם הוא מונע מנוזל הקירור לעבור מסביב לצילנדרים, זאת בכדי שהמנוע יתחמם. כשזה מתחמם הטרמוסטאט נפתח ובעצם הנוזל זורם מסביב לצילנדרים. אם נוצר מצב שהטמפרטורה של נוזל הקירור יורדת הטרמוסטאט יסגר שוב עד אשר הנוזל יגיע לטמפרטורה הרצויה. ככה זה, יש הרמוניה בין הטרמוסטאט לבין הטמפרטורה של נוזל הקירור.

אצלי בכלל הוונטה נכנסת לפעולה כאשר המחוג מגיע לשלוש רבעי הטווח המותר לחום המנוע.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

למגיב האחרון,

לגבי פקק לרדיאטור אני לא יודע, לא פתחתי שם לראות, זה הכל צפוף. דיברתי על הפקק של מיכל העיבוי, אני לא מתבלבל.

אני מודע לעובדה שיש טמפרטורת עבודה לכל מנוע, אבל שהייתי נוסע בקיץ למשל החום היה קבוע על החצי של השעון חום בלוח שעונים, ובימים האלה הוא מראה בערך על הרבע, כמו שאמרתי בהודעה הקודמת זה פחות מדאיג אותי, גם בגלל העובדה שהחלפתי לא מזמן טרמוסטט ולא מאמין שיש בו בעיה.

בזמן הקיץ שהייתי נוסע, המאוורר של הרדיאטור היה מתחיל לפעול כאשר החום היה מגיע לחצי, כמו שאתה מתאר שקורה לך בשלושת רבעי.

לפני יומיים עמדתי במקום עם הרכב והחום הגיע לחצי והמאוור לא התחיל לעבוד, ואז מה שקרה זה שהתחילו לצאת מים מהפקק של מיכל העיבוי שהיה סגור היטב.

בכל מקרה היום בבוקר ירדתי שוב לרכב ובדקתי שהמאוור כן עובד. כאשר אני מדליק את המזגן(קירור--A\C)הוא נכנס לפעולה ישר, אז אני יודע שאין בעיה במאוורר עצמו, אולי בחיישן הטמפרטורה של המנוע? או באחד הריליים שאחראיים על הפעלת המאוורר ללא המפעלת המזגן?? מה לדעתך זה יכול להיות? האם זה קרה לך. הרכב בבעלותי מעל שנה כבר והתופעה לא הייתה לפני כן, ואני אחד שבודק הרבה ומתסכל, ככה שההנחה הפשוטה היא שמשהו כן קרה והשתנה.. מה דעתכם??

פורסם

לא אמרתי שהתבלבלת לגבי הפקקים. רק רציתי לוודא אם יש לך פקק לרדיאטור וגם למיכל העיבוי כי יש דגמים של פיאסטות שאין להם שני פקקים. יש לי שני פיאסטות. אחת מגיע לחום של חצי ואפילו שלוש רבעי הסקאלה של מד החום ואז הוונטה נכנסת לפעולה והשנייה כמעט שלא מגיעה לחצי ואצלה הוונטה נכנסת לפעולה כאשר החום מגיע לרבע או חצי סקאלה. אז ברור לי לפי ההשוואה של השניים שהיונית חום או המד חום עצמו מזייף. זאת הראשונה היא במצב פריסיטין לכן אני מאמין שהסקלה שלה אמיתית. השניה עברה 5 בעלים לפניי לכן ייתכן שאולי מישהו עשה קומבינה.

מה אני מנסה לומר תאכלס, בזמן שהמחוג בפיאטסה התקינה מראה שלוש רבעי זהו החום האמיתי ולכן הוונטה נכנסת לפעולה. בשנייה כנראה שיש זיוף וכאשר המחוג מראה רבע דרך או חצי בעצם זה צריך להראות שלוש רבעי סקאלה.

כנראה שזה המצב אצלך. עם כל הכבוד, המים לא צריכים לבעבע ולרתוח כאשר המנוע מגיע לחצי החום המותר לו. כנראה שאצלך יש זיוף וכאשר המחוג מראה חצי אולי במציאות מחוג תקין היה צריך להראות שלוש רבעי או כבר להיות בקו האדום. כאשר המחוג חום המנוע מראה אצלך על חצי כאמור אולי זה זיוף והוונטה כבר הייתה צריכה לעבוד. אנחנו יודעים שהוונטה עובדת, כלומר לא נשרף המנוע החשמלי שמסובב אותה אבל היא לא עובדת מעצמה. למה זה לא קורה? שאלה טובה ועל זה אני אניח לנכבדי הפורום הוותיקים לענות לך.

עוד דבר, ברור לכולנו כאשר הרכב בנסיעה נוזל הקירור מתקרר גם מהרוח שמנדפת את החום לכן הרכב לא התחמם לך שהיית בנסיעה. כאשר נתת לרכב לעמוד במקום לא הייתה רוח שתקרר את הנוזל ברדיאטור וגם הוונטה לא עבדה לכן המים הגיעו למצב שהם גלשו. אני אומר שמהחוג שלך מזייף, דבר שני כנראה שהוונטה לא עבדה עוד לפני זה ורק עכשיו זה קרה כי נתת לרכב לעמוד במקום ולא היה מה שיקרר את הנוזל והמנוע. דבר שלישי, המוסך שעשית אצלו את החלפת המשאבה לא נתן לרכב לעמוד במקום ואפשר למנוע להתחמם ולראות השוונטה נכנסת לפעולה וכבית מעצמה?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אוקיי הבנתי אותך. קודם כל תודה.

דבר שני אני מבין שאני צריך ללכת לחשמלאי, חחח וזה הדבר שממנו רציתי להתחמק.

התיקון של משאבת המים היה אצלי בבית :-) יש לי קצת רקע וגם לאבא שלי. עשינו את זה בבית.

בכל מקרה חשבתי שאולי זו איזה בעיה נפוצה שיש לה פתרון אחר מללכת לחשמלאי, כי כמו שחוויתי על בשרי הם בעיקר רמאים...

פורסם

את הפיוזים בדקת? אולי הפיוז שאחראי על הדלקת הוונטה שרוף? עוד דבר, לרוב (או לכול) המכוניות יש שני וונטות. אחד לרדיאטור הקטן של המזגן והשני לרדיאטור השני של מערכת הקירור. כאשר אמרת שאתה הפעלת את המזגן ברור שוונטה אחת תעבוד אבל זוהי לא הוונטה של הרדיאטור של המנוע אלא של הרדיאטור של המזגן. לוונטה של המזגן אין שום קשר לקירור המנוע. אם אני לא טועה הוונטה של המזגן עובדת בצורה הפוכה מהוונטה של הרדיאטור של נוזל קירור מנוע. הראשונה מושכת אויר חם אל הרדיאטור, השנייה שואבת את האויר החם מהרדיאטור וזורקת אותו אחורה.

אז ידידי, מסתבר שהוונטה שלך לא עובדת בכלל. תבדוק קודם את הפיוזים, אחר כך תבדוק את הוונטה עצמה. איך עושים זאת? מוציאים את החיבור של הוונטה שמתחבר לבית הטרמוסאט ופשוט מחברים אותה למצבר.

דבר שלישי, יש לך חבר או מישהו שאתה מכיר אם כזו פיאסטה? פשוט תשאל אותו לאיזה גובה מה החום שלו מגיע בדרך כלל ומתי הוונטה שלו נדלקת.

דבר אחרון, תמיד אחרי שעושים טיפול מסויים במערכת הקירור שזה אומר מהחלפת נוזל ועד החלפת רדיאטור קומפלט, תמיד נותנים למנוע להתחמם, לוונטה להיכנס למצב פעולה ומחכים שהיא תכבה מעצמה. לאחר שהחלפתם את המשאבה לא עשיתם את זה ולכן עלית על זה רק עכשיו. מזל שבדקת אחרת היית יכול לנסוע לאיזה מקום מרוחק ולהיתקע באמצע הדרך.

פורסם

לא לכל המכוניות יש 2 וונטות.

בפיאסטה כמו שלו יש רק אחת, בעלת שתי מהירויות: רגיל ומהיר.

אצלי בפיאסטה, אותו דגם (מנוע 1.3 שנים 2000-2002), במידה ויש תרמוסטט תקין- המחוג של חום המנוע עומד על בערך חצי- זוהי טמפרטורת העבודה של הרכב הזה.

הוונטה מתחילה לעבוד לבד במהירות הראשונה רק אם הוא עובר את החצי לכיוון ה3/4 ובמהירות השנייה כשהוא בתחמם יותר מ3/4, או במצב שמפעילים את הAC ואז היא ישר מתחילה לעבוד.

המקרה של בריחת קיטור ומים חמים מפקק מיכל העיבוי כשהרכב עומד קרה גם לי בעבר, מרגע שסגרתי את הפקק חזק יותר (ממש חזק) זה לא קורה לי יותר, אני שם לב לפי העובדה שלא חסר יותר מים במיכל העיבוי.

נסה לסגור את הפקק חזק ממש או להחליף פקק, תניע את הרכב ותמתין כשהוא עומד, לראות אם זה קורה שוב ואל תשכח לדווח לנו אם הבעיה נפתרה.

בהצלחה

Engine.jpg

שלומי

פורסם

בהודעה הקודמת שכתבתי התכוונתי שאני מפעיל את הקירור (AC) והוונטה של הרדיאטור של המנוע נכנסת לעבודה. לא של חלל תא הנוסעים. ראיתי זאת במו עיניי. פתחתי את המכסה מנוע ובדקתי כאשר אני מדליק קירור זה נדלק ישר. זה גם הגיוני כי קירור מדליקים בקיץ שגם ככה חם, אז אני מאמין שהמערכת בנויה בצורה כזו שברגע שמדליקים קירור המדחס לוקח כוח מהמנוע גם ככה, אז הוונטה של הרדיאטור ישר נדלקת ללא קשר לחום המנוע. ניסיתי את זה גם כאשר המנוע קר לחלוטין.

לגבי הפיוזים בדקתי חלק. את קופסת הפיוזים שבתוך תא הנוסעים מתחת להגה בדקתי, אבל יש קופסא נוספת מתחת למכסה המנוע. יש שם יותר מפיוזים, יש גם כל מיני ריליים כאלה, בצורת ריבוע שחור גדול, בזה אני קצת פחות מתמצא לכן יכול להיות ששם הבעיה. יש לכם מושג מה אני צריך לבדוק שם???

למגיב שלומי, הפקק סגור חזק תאמין לי, כוח לא חסר לי :-) ובכל מקרה למיטב ידעתי הפקקים האלה בנויים בצורה כזו שהם כן אמורים לפרוק לחץ מסויים, אחרת לצורך העניין אם המנוע מתחמם יתר על המידה צריך לפרוק לחץ כדי שלא יתפוצץ איזה צינור או מיכל, תקן אותי אם אני טועה בניין הזה...בכל מקרה אני אקנה אחד חדש אם זה לא יקר מדי.

הוונטה של הרדיאטור במנוע פועלת זה בוודאות, אבל רק כאשר אני מדליק קירור. איך אני יכול לעשות בדיקה לגבי הפיוזים לראות אם משהו נשרף?? יש עצות?

פורסם

תבדוק גם אם המערכת שלך מבינה מה באמת חום נוזל הקירור.

אם אתה אומר שלוקח למד החום הרבה זמן להגיע לחצי אבל בפועל הנוזל מאוד מתחמם, אז מישהו לא קורה את הנתונים נכון.

(אם הבנתי נכון מהתיאור שלך )

באופן כללי, מד החום אמור להתייצב בחצי, ולהשאר שם.

כשהכל תקין הוא בכלל לא זז משם ברגע שהגיע לחצי.

תראה מה כתב שלומי

יניב

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

מתעלק,

ברשותי מלפני יומיים פיאסטה 2002, בזמן שהמנוע מגיע לטמפ' עבודה (מחוג בחצי סקאלה) המים במיכל העיבוי מבעבעים, יש לציין שהרכב עבר לפני חודשיים ראש מנוע ורדיאטור חדש .הוונטה עובדת ללא תקלות.

האם תקין ? נאמר לי שהיות וזו מערכת סגורה - קרי, ללא רדיאטור פתוח זה תקין. אבל אני לא מאמין לזה.

יש לציין כי הרכב אינו מתחמם.

דעתכם ?

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

אין קשר למערכת סגורה לבין פקק ברדיאטור.היום רוב הרכבים הם עם מערכת קירור סגורה. כלומר יש תת לחץ במערכת.

לגבי הפקק ברדיאטור יש כאלו עם פקק וכאלו בלי פקק .ברכב הנ"ל אין פקק לרדיאטור רק למיעל עיבוי.

לגבי הנוזל קירור איך ראית שהוא מבעבע כאשר המנוע היה חם פתח את המכסה?

• תוכן חדש...