Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

במקרה הרכב הנ"ל שייך אליי .

לגבי " נו,נו,נו" לא יודע האם זה נכון, מה שכן לפעמים התראה כזאת יוצרת יותר "עירנות" לפעמים הבאות .

פורסם
ממש לא נונונו, לי אישית אין רכב חברה אבל משיחות עם חברים שיש להם, הם ממש חוששים מהמדבקה הזו כי קצין הרכב של החברה מחוייב להודיע למנהל הישיר שלהם על כל עבירה ומעבר לסנקציות שהוא מחוייב להפעיל באופן ישיר לכמות התלונות נגדם בכל הנוגע לרכב שבאחזקתם, אף מנהל לא היה רואה באור טוב תופעה של עובד שמבצע עבירות, ואני מדבר מניסיון אישי כמנהל. זה יכול להגיע עד לשיחה עם משאבי אנוש, וזו שיחה שאפילו יותר גרועה משיחת יחסינו לאן עם האישה.

זה משתנה מחברה לחברה אני מאמין, ובהחלט זו שיחה לא נעימה. עם זאת מעבר לזה אני לא חושב שזה משנה משהו, אלא אם כן מדובר בעבריין סדרתי - מה שכנראה לא קורה. אני לא מכיר הרבה אנשים שאי פעם התקשרו למספר על המדבקה.

אצלנו מצאנו פתרון יצירתי..

המדבקה יושבת על מגנט. כשבא הקצין רכב המגנט מתיישב על הרכב.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

הכל טוב ויפה עד שקצין הרכב יגיד שזה צריך להיות על הפגוש :lol:

Ford Fiesta 2001 --> 2011 VW Polo 1.4 manual

ובין היתר:

Škoda Superb 2015 1.8TSI DSG7 I 2016 Škoda Fabia 1.2TSI DSG7 Style

פורסם
אני אפילו לא יכול להתחיל לתאר בכמה "רכבי רפאים" (החלונות מוצפים באדים שאתה אפילו לא מצליח לזהות את הנהג בפנים) נתקלתי אתמול בכבישים, במהלך הסערה וגם לאחר ששככה. לא ברור כיצד אנשים עולים כך על הכביש.

בשנה שעברה יצא לי לעבוד בחברה שבה היו הסעות ברכבי השכרה למקום העבודה.

באחד מהימים הגשומים יותר שהיו נסעתי עם נהג שכל חמש דקות ניגב את האדים עם הידיים.

לקחו לי 3 נסיונות עד שהוא הסכים בטובו לשמוע בעצתי ולהפעיל את הפשרת האדים כמו שהראתי לו (כיוון את האוורור בעוצמה מקסימאלית לרגליים, ואת המזגן לא הסכים להפעיל)

אם לא הייתי שם אין לי מושג אך הוא היה מגיע.. לא ראו כלום.

פורסם (נערך)

יש לי בן שכעת לומד נהיגה - שאלתי אותו אם המרה שלו הביר לו משהו על הפשרת אדים. התשובה היתה שלילית, ונדמה לי שזה מאפין את המורים לנהיגה.

אשתי לא הבינה שכאשר היא מכוונת את ברז המיזוג\אוורור למצב חימום (גם כאשר הברז השני מכוון לפתחי השמשה, והמניפה פועלת) היא לא תקבל את אפקט ההפשרה של המזגן. היתה משוכנעת שחימום הרכב על ידי המזגן דומה לחימום הבית במזגן ביתי, ולא ידעה שמדובר באויר מבחוץ שאינו יעיל בייבוש כמו האויר שמקורו במזגן, במיוחד בתחילת נסיעה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

^

ספריאל, בשישי האחרון יצא לי לנהוג בזמן הסערה המדוברת. כיוונתי הכל כמו שצריך ועדיין היו קשיי ראיה, כפי שתראה להלן:

מסתבר שיש באסטרה כפתור "הפשרה מהירה" למצבי קיצון כאלו. ברגע שלחצתי עליו השמשה הקדמית + שמשות הנוסע והנהג הופשרו לחלוטין תוך כשבע שניות.

אגב- אמנם לא מדובר בתנאים שכיחים (לא כל שכן בישראל), אבל שוב קיבלתי תזכורת למה כפתורים פיזיים של מזגן חשובים לעין ערוך ממסכי מגע למינהם. לא היה שום מצב שהייתי מגיע לזה בשיטוט על מסך מגע בהינתן תנאי הנהיגה ששררו אותו רגע.

לגבי התאונה - שימו לב לנהר שאותו אני (כמו כולם) חוצה בזחילה. הנקוז עלה על גדותיו, וכנראה שהמעורבים בתאונה הגיעו אליו במהירות גבוהה מדי בשביל שיוכלו לעשות משהו.

פורסם (נערך)

שמאלן רציני אתה..

תעבור טיפה לימין.

גם לא תגרום לאנשים לבצע עברה ולעקוף אותך מימין.

גם תנהג כחוק.

וגם תקבל פחות שפריצים מהנתיב הנגדי

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

עריכה אחרונה על ידי amirmoshe

HU: clarion 786Amp1: jbl 1004 Amp2: sundown audio sae1000d comp': polk audio 5251 db SUB:polk audio sr 12dvc

פורסם
^

ספריאל, בשישי האחרון יצא לי לנהוג בזמן הסערה המדוברת. כיוונתי הכל כמו שצריך ועדיין היו קשיי ראיה, כפי שתראה להלן:

מסתבר שיש באסטרה כפתור "הפשרה מהירה" למצבי קיצון כאלו. ברגע שלחצתי עליו השמשה הקדמית + שמשות הנוסע והנהג הופשרו לחלוטין תוך כשבע שניות.

אגב- אמנם לא מדובר בתנאים שכיחים (לא כל שכן בישראל), אבל שוב קיבלתי תזכורת למה כפתורים פיזיים של מזגן חשובים לעין ערוך ממסכי מגע למינהם. לא היה שום מצב שהייתי מגיע לזה בשיטוט על מסך מגע בהינתן תנאי הנהיגה ששררו אותו רגע.

לגבי התאונה - שימו לב לנהר שאותו אני (כמו כולם) חוצה בזחילה. הנקוז עלה על גדותיו, וכנראה שהמעורבים בתאונה הגיעו אליו במהירות גבוהה מדי בשביל שיוכלו לעשות משהו.

לא ציינת את אלו שנוסעים עם 4 וינקרים כשאין ראות טובה.

לפעמים אני רואה את זה כשיש ערפל כבד. כאילו אנשים ממש לא מודעים לזה שיש להם אורות ערפל.

Ford Fiesta 2001 --> 2011 VW Polo 1.4 manual

ובין היתר:

Škoda Superb 2015 1.8TSI DSG7 I 2016 Škoda Fabia 1.2TSI DSG7 Style

פורסם
^

לעיתים, אתה צריך לבצע מדי כמה חודשים ניקוי יסודי של השמשה מבפנים. למה? ישנם שומנים והאדי פליטת הגוף שלך נמצאים על השמשה.

זה שומני ויש להמיס ולהסיר את השומנים והאדים שנותרו שם, זה מקשה לעיתים על העבודה של ההפשרה.

בעיקרון, ההפשרה היא מלוא עוצמת המזגן (עם הדלקת ה AC מה שאולי לא קרה) על חום וכיוון רק אל השמשה ללא סחרור פנימי כמובן.

אידיוט בטיול אחרי הגשם:

נסיעה מהירה כשהכביש מוצף, לא רק שאין לך היגוי ובלימה, אתה גם משפריץ על כולם

דבר ראשון, הוא נוסע בשמאלי בדיוק כמוך, במה הוא אשם שזה משפריץ עלייך? הוא בנה את התשתיות? בסה"כ רכב גדול יותר עם צמיגים גדולים יותר וכן, השפריץ עלייך יותר.

כפי שכתבו, "אם לא היית תקוע בשמאלי..." אבל אתה כנראה אוהב השפרצות ולא קלטת שכל הנתיב השמאלי משפריץ אבל היי, להאשים אותם זה הכי קל, בזמן שעוקפים אותך מימין.

פורסם (נערך)

אשתי לא הבינה שכאשר היא מכוונת את ברז המיזוג\אוורור למצב חימום (גם כאשר הברז השני מכוון לפתחי השמשה, והמניפה פועלת) היא לא תקבל את אפקט ההפשרה של המזגן. היתה משוכנעת שחימום הרכב על ידי המזגן דומה לחימום הבית במזגן ביתי, ולא ידעה שמדובר באויר מבחוץ שאינו יעיל בייבוש כמו האויר שמקורו במזגן, במיוחד בתחילת נסיעה.

אני לא יורד לסוף דעתך.

המזגן והחימום ברכב הם מערכות נפרדות. אפשר להדליק חימום כדי שיהיה נעים ברכב, ועדיין להפעיל את המזגן כדי להפשיר אדים. אולי זה פחות יעיל מהפעלת המזגן לבדו, אשר מעבר להכנסת אוויר יבש גם יצנן את חלקה הפנימי של השמשה, אבל זה עדיין עובד ביעילות רבה.

בעיקרון, ההפשרה היא מלוא עוצמת המזגן (עם הדלקת ה AC מה שאולי לא קרה) על חום וכיוון רק אל השמשה ללא סחרור פנימי כמובן.

אני מעדיף לנהוג מלכתחילה עם החימום מכוון לשמשה ולרגליים, ולהפעיל את המזגן (A/C) לסירוגין, והכל עם אוויר חיצוני. מערכת החימום במכוניות היא כה יעילה שאין צורך להשתמש בפתחי האוורור הקדמיים או בסחרור אוויר כדי להגיע לטמפרטורה נעימה בתא הנוסעים, בוודאי שלא בישראל.

אגב, אם גם חלונות הצד התאבכו, אפשר לבחור במצב ששולח אוויר לפתחי האוורור הקדמיים ולכוון את הללו לעבר חלונות הצד - גם זה עובד.

אין הכרח שעוצמת האוורור תהיה הגבוהה ביותר, גם ככה האפקט של האוויר היבש היוצא מן המזגן מהיר מאוד.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מוזרויות מוטוריות בכביש שש. פותח עם כמה דבילים כדי שיהיה לי תירוץ להעלות את השאר:

1. אמבולנס מגיע והחבר'ה עסוקים בלהפריע לו במקם לעוף ימינה.

2. SUV של סיטרואן??? אח"כ למדתי שמדובר ב- Citroen Crosser.

3. SUV בלתי מזוהה תוצרת פורד של האו"ם, ליתר דיוק UNTSO.

4. מפלץ משופר. מאוד מאוד משופר.

[video=youtube_share;dcAIz6X7oXw]

חזיר דיזל

פורסם (נערך)

מבלי להיכנס לוויכוח של שמאל/ימין/אמבולנס, האם לאמבולנס פרטי יש את אותן זכויות בדרכים כמו לזה של מד"א (אם כי גם מד"א איננו גוף ממשלתי בעקרון)?

באתר של אחד מהם, מצאתי את האמירה הבאה:

אמובלנס פרטי הוא רכב לפינוי פצועים או חולים, המצויד בכל הציוד הרפואי הדרוש לשימור חיי אדם ולמתן טיפול רפואי ראשוני ללוקים בבעיה רפואית מכל סוג. ההבדל בין אמבולנס פרטי לציבורי הוא העובדה כי אמבולנס פרטי נמצא בבעלות של חברה פרטית ואינו שייך למדינה, בעוד שאמבולנס ציבורי שייך למדינה, וככזה יש לו זכות קדימה על הכביש. לאמבולנס ציבורי הזכות להפעיל אורות וסירנה במטרה לאותת לנהגים האחרים כי עליו להגיע במהירות האפשרית אל מחוז חפצו. למעט ההבדלים הללו, אין כל הבדל בין הפרטי לבין הציבורי והבחירה בין האחד לשני תיעשה לפי שיקולים נוספים.
עריכה אחרונה על ידי Tom_22
פורסם

חן, אכן מערכות המיזוג והחימום נפרדות, אבל תוצריהן מתערבבים בפתחי היציאה. כך זה לפחות במכוניות שאני מכיר. לכן, כדי להנות מהפשרה יחד עם חימום, צריך לכוון את ה"ברז" הקובע את היחס ביניהם לאמצע. מה שקרה לאשתי היה שהיא חשבה שגם האויר החם מגיע מהמזגן, הייתי צריך להסביר לה שברכב המנגנון שונה מהמיזוג/חימום הביתי, וכי יש לערבב אויר יבש מהמזגן עם אויר חם ממערכת החימום.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לא ציינת את אלו שנוסעים עם 4 וינקרים כשאין ראות טובה.

לפעמים אני רואה את זה כשיש ערפל כבד. כאילו אנשים ממש לא מודעים לזה שיש להם אורות ערפל.

אור צהוב חודר טוב יותר את הערפל, זה עובדתי.

אבל, הם בהחלט צריכים להפעיל את אורות הערפל, זה פשוט אמצעי נוסף בתור אזהרה, אין עם זה שום בעיה כל עוד אורות הערפל המקוריים, עובדים.

פורסם
אני לא יורד לסוף דעתך.

המזגן והחימום ברכב הם מערכות נפרדות. אפשר להדליק חימום כדי שיהיה נעים ברכב, ועדיין להפעיל את המזגן כדי להפשיר אדים. אולי זה פחות יעיל מהפעלת המזגן לבדו, אשר מעבר להכנסת אוויר יבש גם יצנן את חלקה הפנימי של השמשה, אבל זה עדיין עובד ביעילות רבה.

אגב, אם גם חלונות הצד התאבכו, אפשר לבחור במצב ששולח אוויר לפתחי האוורור הקדמיים ולכוון את הללו לעבר חלונות הצד - גם זה עובד.

ספריאל התכוון לכך שאישתו העבירה את מערכת המיזוג למצב "חימום" וחשבה שהוא זהה לחימום במזגן בבית (שמחמם ומייבש), אלא שבלי לחיצה על כפתור המדחס (שברוב הרכבים מסומן באופן מטעה עם פתית שלג) מצב חימום לא באמת יפשיר אדים.

וברכבים שאני מכיר, פתחי השמשה מפשירים גם את החלונות הצידיים בתוך שניות, גם אם הפתחים לרגליים פתוחים גם כן.

מבלי להיכנס לוויכוח של שמאל/ימין/אמבולנס, האם לאמבולנס פרטי יש את אותן זכויות בדרכים כמו לזה של מד"א (אם כי גם מד"א איננו גוף ממשלתי בעקרון)?

באתר של אחד מהם, מצאתי את האמירה הבאה:

רכב שקיבל אישור כרכב בטחון יכול להדליק אורות וסירנה. אמבולנסים פרטיים יכולים לקבל אישור כזה, ולחלקם הוא אכן קיים.

למי שאין אישור כזה לא יכול לנסוע כמו נהג האמבולנס בסרטון.

ולא ברור לי למה רשמו שאמבולנס ציבורי שייך למדינה - מד"א היא חברה פרטית (למרות שהיא מקבלת המון כספים ממנה), רק שהיא מוגדרת כגוף ההצלה הרשמי של מדינת ישראל.

להלן הציטוט:

"רכב בטחון" - אמבולנס של מגן דוד אדום או אמבולנס שניתן לגביו אישור על היותו רכב ביטחון מאת מנהל משרד הבריאות או מטעמו, אופנוע להגשת עזרה ראשונה, רכב של משטרת ישראל או של צבא-הגנה לישראל, רכב לכיבוי שריפות רכב שיטור משולב ובלבד שמצוי בו שוטר ורכב אחר שאושר על-ידי רשות הרישוי כרכב בטחון, כשהם מפיצים בפנס מיוחד אור מהבהב אדום, כחול כחול-צהוב או כחול-אדום ומשמיעים אות אזעקה בסירנה;

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...