Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש חוק שאוסר על כניסה לצומת באור צהוב? קישור או ציטוט יתקבלו בברכה.

אתה מתחכם כיוון שהרכב מגיע לרמזור בכתום , והרכב נכנס לצומת באדום מלא .

ברגע שהירוק מוחלף בצהוב המשמעות שנדרש לבלום ולא להאיץ, התחכמות כמו שאתה מציג פה גורמת לעשרות תאונות קשות בשנה עם מתחכמים אשר מנסים לגנוב רמזור.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

הרכב כאן חצה את קו הצומת באור כתום ולא באור אדום (ואין כזה דבר אור אדום מלא). במידה והוא היה בולם בשלב הזה הוא היה נכנס לתוך הצומת, ההחלטה להמשיך בנסיעה הייתה נכונה.

פורסם

בצעו חיפוש בפורום המשפטי, הנושא הזה נידון רבות.

החוק לא אומר שאסור לעבור בכתום במפורש, אלא שמותר לעבור רק בירוק. משם זה כל אחד וההבנה שלו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
ככל שניסתי ל"תפוס" אותו שהוא חוצה את קו העצירה באור כתום לא הצלחתי. כשהאור ברמזור התחלף לכתום הרכב היה בדיוק על קו העצירה, ולכן הוא המשיך בנסיעה.

אתה לא מספיק מהיר...יש מרחק של רכב שלם מקו העצירה בזמן שהוא מתחלף.

שים לב שיש קפיצה קטנה באוטו בעת ה"זינוק", כנראה המורה לחץ על הגז...

פלוס, עכשיו כשאני מסתכל מקרוב, עושה רושם שהרמזור גם היבהב ירוק לפני שהתחלף לכתום.

Image1.jpg

פורסם
אתה מתחכם כיוון שהרכב מגיע לרמזור בכתום , והרכב נכנס לצומת באדום מלא .

ברגע שהירוק מוחלף בצהוב המשמעות שנדרש לבלום ולא להאיץ, התחכמות כמו שאתה מציג פה גורמת לעשרות תאונות קשות בשנה עם מתחכמים אשר מנסים לגנוב רמזור.

אני לא מתחכם אלא מנסה לקבוע מה אומר החוק. אם החוק לא אוסר על כניסה לצומת בצהוב, אזי זהו כלל זהירות ותו לא.

לא צריך להמציא שהוא נכנס לצומת באדום מלא. רואים היטב בסרטון שהרמזור מתחלף לאדום כשהוא כבר באמצע הצומת, הרבה אחרי קו העצירה.

פורסם
אתה לא מספיק מהיר...יש מרחק של רכב שלם מקו העצירה בזמן שהוא מתחלף.

שים לב שיש קפיצה קטנה באוטו בעת ה"זינוק", כנראה המורה לחץ על הגז...

פלוס, עכשיו כשאני מסתכל מקרוב, עושה רושם שהרמזור גם היבהב ירוק לפני שהתחלף לכתום.

צפיתי בסרטון, ולי נראה שנורת הירוק של הרמזור שלפני הצומת שרופה, והנורה הרחוקה מוסתרת (בזמן שצפויה להבהב) לכן לא ראיתי אם הרמזור הבהב או לא.

בכל מקרה אני לא הייתי מעביר טסט נהג כזה.

בין אם זה המורה ובין אם זה התלמיד - זה לא נראה טוב!

פורסם
ככל שניסתי ל"תפוס" אותו שהוא חוצה את קו העצירה באור כתום לא הצלחתי. כשהאור ברמזור התחלף לכתום הרכב היה בדיוק על קו העצירה, ולכן הוא המשיך בנסיעה.

אפילו בתמונה שצירפת האור הוא כתום והרכב לפני קו העצירה

נכנסת ללינקים שפרסמת? באף אחד מהם לא מצוין הסעיף בחוק שאוסר על כניסה לצומת בצהוב, רק דעות לכאן או לכאן.

תקרא יותר לעומק, כמו שכבר אמר ניקו והשיג אותי, מותר להיכנס לצומת רק בירוק, הווה אומר בכל צבע אחר אסור להיכנס

הרכב כאן חצה את קו הצומת באור כתום ולא באור אדום (ואין כזה דבר אור אדום מלא). במידה והוא היה בולם בשלב הזה הוא היה נכנס לתוך הצומת, ההחלטה להמשיך בנסיעה הייתה נכונה.

הוא היה בתחילת נסיעה, להערכתי על פחות מ-30 קמ"ש, בלימה הייתה עוצרת את הרכב כמעט במקום, יותר מזה ברור מאוד לעין שאין אף רכב מאחוריו שעלול לגרום לחשש לעצור מיידית ברמזור. ההחלטה להמשיך בנסיעה היא עבירת תנועה אחת במקרה הטוב, החלטה נכונה זה בוודאות לא

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
תקרא יותר לעומק, כמו שכבר אמר ניקו והשיג אותי, מותר להיכנס לצומת רק בירוק, הווה אומר בכל צבע אחר אסור להיכנס

כשמתקיים דיון/ויכוח על החוק, הפואנטה היא לא להגיד את הדעה שלך שוב ושוב עד שהצד השני ירים ידיים. אפשר להוכיח די בקלות אם החוק קיים - הוא כתוב איפשהו. חילוקי הדעות בנושא והפרשונויות השונות גורמים לי לחשוב שמדובר במיתוס.

פורסם
באמת קשה לראות את האור הירוק, והסרטון לא בדיוק בHD, אבל נסה בכל זאת על מסך מלא ברזולוציה המקסימלית (480P).

אתה צודק, הירוק אכן מהבהב. את הירוק שאחרי הצומת רואים משום מה הרבה יותר ברור.

קשה לקלוט אורות ביום, ואת הסביבה בחושך במצלמות האלה.

הרכב גם השאיר רווח גדול מהרכב שלפניו מה שאומר שכנראה מי שנהג היה תלמיד.

אולי המורה הפעיל שיקול דעת (מוטעה?), לקח סיכון מחושב ולא עצר את התלמיד כדי לא להוריד לו את הביטחון.

מקווה שלפחות העיר לו!

פורסם
כשמתקיים דיון/ויכוח על החוק, הפואנטה היא לא להגיד את הדעה שלך שוב ושוב עד שהצד השני ירים ידיים. אפשר להוכיח די בקלות אם החוק קיים - הוא כתוב איפשהו. חילוקי הדעות בנושא והפרשונויות השונות גורמים לי לחשוב שמדובר במיתוס.

תקנות התעבורה:

64. (ה) נוהג רכב המתקרב לצומת שבו התנועה מוסדרת על ידי רמזור, יציית לאותות שברמזור ולא ייכנס לצומת אלא לאחר שהופיע בו אור ירוק; היה ברמזור אור צהוב מהבהב - יאיט נוהג הרכב ובמקרה הצורך אף יעצור את רכבו כדי לאפשר להולך רגל להשלים את החצייה בבטחה ויתן זכות קדימה לרכב אחר שנכנס לצומת מכביש אחר, או לרכב הבא אל הצומת.

65. לא ייכנס נוהג רכב לצומת או למפגש מסילת ברזל אלא אם ביכלתו לעבור ולהמשיך בנסיעתו ללא הפרעה, גם אם תמרור הכוונה (רמזור) מתיר כניסה לצומת או למפגש כאמור.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תקנה 64 ה משאירה המון מקום לפרשנות.

"אור צהוב בא אחרי אור ירוק, כך שזה חוקי, ורק באדום אסור לנסוע"

מול

"מותר לנסוע באור ירוק בלבד, כך שאור צהוב זה לא חוקי"

מה מהם הוא הנכון?... אפשר להתחרפן מכמה מהחוקים הלא חד-משמעיים בארץ.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

מבחינת הבנת הנקרא יש כאן מגוון אפשרויות לפרשנות.

מבחינת כוונת המחוקק ברור מאוד מה הכוונה

שהרי אם נקצין זאת עוד מעט, לאחר האור הצהוב בא האדום, ומכיוון שכך אם נכנסת לצומת באדום הרי שהיה ירוק לפני כן. ברור שלא זו כוונת המחוקק.

אם כוונת המחוקק הייתה שצהוב מותר, היה צורך לציין במפורש שבאדום אסור, או שבצהוב מותר, שכן המצב המעגלי של "ירוק-(ירוק מהבהב)-צהוב-אדום-אדום צהוב-ירוק" חוזר על עצמו ולכן לא ניתן להסתפק ב"לאחר הופעת אור ירוק" ולהשליך מכך על אור צהוב או אדום

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ואם, ואם, ואם.

כל עוד אין קביעה חד משמעית הכתובה בחוק, כל אחד יוכל לפרש את זה כראות עיניו.

מה שמאפשר לשוטר לתת לך דו"ח על זה, או לא לתת לך דו"ח על זה.

החוק צריך להיות חד משמעי וחד ערכי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

זה לא חוק, זו תקנה, ועל סמך מה חשבת שמנפיקים דו"חות רמזור? על סמך מה המצלמות רמזור מנפיקות דו"חות?

על כוונת המחוקק ועל פסיקות קודמות של בית המשפט (שתפקידם לפרש את כוונת המחוקק)

חוק אינו חייב להיות חד משמעי (למרות שרצוי שיהיה) ויכול להישאר פתוח לפירושי בית המשפט

יותר מכך, התקנה הידועה לשמצה "חובת הזהירות הכללית" (תקנה 21 ג'):

לא ינהג אדם רכב בקלות ראש או בלא זהירות, או ללא תשומת לב מספקת בהתחשב בכל הנסיבות ובין השאר בסוג הרכב, במטענו, בשיטת בלמיו ומצבם, באפשרות של עצירה נוחה ובטוחה והבחנה בתמרורים, באותות שוטרים, בתנועת עוברי דרך ובכל עצם הנמצא על פני הדרך או סמוך לה ובמצב הדרך.

זה נשמע לך חד משמעי? זאת התקנה הכי כללית וניתנת לפירוש שקיימת בתקנות התעבורה (ולא סתם)

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...