Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נכון. "תן לו". אבל למה בכח? הנהגים שכבר בנתיב אינם חייבים לתת זכות קדימה. היא שלהם ונהג האוטובוס לקח בכח.

זכות הקדימה היא מלכתחילה של הנוסעים בנתיב. אבל, מרגע שנהג אחר התחיל לעבור נתיב, בדיעבד זכות הקדימה שלו.

ואתה יודע מה, כשאני נוהג, כל זה מעניין לי את ה^$# &^ %&^ $^&. כל מה שמעניין אותי בנהיגה הוא למנוע מפגש פגושים (או מפגש פגוש עם דלת, הולך רגל וכל מיני סטיות אחרות). זהו.

לא של מי זכות הקדימה, לא מה אומר החוק, לא מה צריכת הדלק, לא תרבות הנהיגה. יוק. רק נהיגה שתמנע התנגשות. אני חושב שנכון לאמץ את זה ולהפסיק להתקטנן.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
זכות הקדימה היא מלכתחילה של הנוסעים בנתיב. אבל, מרגע שנהג אחר התחיל לעבור נתיב, בדיעבד זכות הקדימה שלו.

ואתה יודע מה, כשאני נוהג, כל זה מעניין לי את ה^$# &^ %&^ $^&. כל מה שמעניין אותי בנהיגה הוא למנוע מפגש פגושים (או מפגש פגוש עם דלת, הולך רגל וכל מיני סטיות אחרות). זהו.

לא של מי זכות הקדימה, לא מה אומר החוק, לא מה צריכת הדלק, לא תרבות הנהיגה. יוק. רק נהיגה שתמנע התנגשות. אני חושב שנכון לאמץ את זה ולהפסיק להתקטנן.

אני מקווה שאתה מבין כמה בעייתיות ומסוכנות האמירות האלו שלך.

באמת לא מעניין אותך מה אומר החוק ולא מעניינת אותך תרבות נהיגה?

כמה שיש יותר אנשים כמוך ש"יוק. לא מעניין אותך כלום.", ככה הבהמות ימשיכו לחגוג ואנחנו נמשיך לסבול.

הרבה יותר נכון זה לאמץ את החוק ולאמץ תרבות נהיגה.

פורסם
אני מקווה שאתה מבין כמה בעייתיות ומסוכנות האמירות האלו שלך.

באמת לא מעניין אותך מה אומר החוק ולא מעניינת אותך תרבות נהיגה?

כמה שיש יותר אנשים כמוך ש"יוק. לא מעניין אותך כלום.", ככה הבהמות ימשיכו לחגוג ואנחנו נמשיך לסבול.

הרבה יותר נכון זה לאמץ את החוק ולאמץ תרבות נהיגה.

אם כל מי שמאותת ישר יעבור נתיב אז תראה רק תאונות בכביש, צריך לאותת ואז להשתלב בזהירות.

פורסם
די להתווכח.

:wink:

ברור שמענין אותו ואת כולנו החוק ותרבות הנהיגה.

אבל לא מתפקידנו לחנך את שאר הנוהגים בדרכים, ואין טעם להיכנס בכוח למצב שעשוי לסכן אותך או את הסובבים.

אם כבר יש צילום ותאריך (וגם אם לא), אז המעט שאותו אדם יכול לעשות יהיה להגיש תלונה, לחברת האוטובוסים במקרה זה ו/או למשטרה. וגם זה כנראה לא יוביל ליותר מדי.

פורסם (נערך)

יתרה מזו, מכל התיאורים הללו נשמע כאילו אם (אם...) תיכון תרבות הנהיגה האוטופיסטית הזו, אז יגור זאב עם כבש וגדי עם נמר ירבץ. כלומר, שאנחנו לא נזדקק לשום חוש זהירות מעבר לשמירה עיוורת על חוקי התעבורה.

מה לעשות שבפועל (גם במקומות שיש בהם תרבות נהיגה תקינה) זה לא עובד כך. יש צורך בחוש זהירות עצמאי כדי לנהוג במכונית כביש, ומהחוש הזה נגזרים לעתים ויתורים כדי לייצר מקום לטיפשות של משתמשי דרך אחרים.

מחוש הזהירות הזה גם נגזר סדר עדיפויות ששם את החוק ואת תרבות הנהיגה (במובן של טיפול בעבירות שהן סוציאליות גרידא, כמו הידחפות לטור עומד או מזדחל) בעדיפות שניה לעומת שמירה על הבטיחות.

ועוד נשמע מכך כאילו ניתן להנחיל תרבות נהיגה להמונים בכוח הזרוע, במובן של התמקמות "אסרטיבית" בכביש וחסימת נדחפים. כן, בטח...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הדיון הנצחי של הצודקים מול החכמים.

החוק הוא לא קדוש, ומצד שני לפי החוק אסור לאף אחד לקחת את החוק לידיים ולנסות לחנך מישהו.

עדיף לתת לזה שנדחף להיכנס לפניך ולא להסתכן התאונה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
נתקלתי בזה בפייסבוק , העליות מים המלח לכיוון ערד.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1683415761938592&id=100008105532530

התגובות שם חמורות.

אנשים אשכרה מצדיקים את הנהגים העוקפים.

התגובות הזויות בהחלט. אבל נהגי אגד בהחלט מתפרעים.

התגובה שם בכלל שהרגה אותי זה ההוא שהתלונן שאין שטח עקיפה במשך 20 ק"מ. קודם כל - יש. דבר שני, אם לא היה, לא עוקפים!

עשיתי את העליות האלה עם הרכב הקודם שלי (קליאו III 1.2 ידנית), די נגררתי אחרי משאיות רוב הזמן. והנה אני פה, לא קרה לי כלום. הגעתי בשלום הביתה.

ולמען האמת אני גם נתקלתי בנהגי אגד שמתפרעים ומגזימים בהתנהגות שלהם. כולל עקיפות במהירויות מופרזות (105 קמ"ש בכביש של 80 קמ"ש), עקיפה על פס לבן, עקיפה ללא שדה ראיה, עקיפה כשיש רכב ממול, יציאה לתחנה "כאילו הכביש של אבא שלי" וכו'.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אחד מאיתנו נמצא בנתיב הלא נכון... (והנגדי)

עצלות של נהג האוטובוס ביציאה מהחניון.

במקום לבצע סיבוב ולצאת דרך היציאה מהחניון, הוא קצר את הדרך ויצא דרך הכניסה של החניון.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

עצוב שיש לי כל כך הרבה עבירות של זכות קדימה במצלמה (ועוד הרבה שלא רלוונטיות לתיעוד), שהייתי צריך לעשות סרטון במיוחד בשביל זה.

מה כל כך קשה להמתין?

לכל הביקורתיים למיניהם - כן אני מאותת תמיד, יש לי את הסרטונים המקוריים עם הפסקול למי שמעוניין להכנס לזה.

פורסם
עצוב שיש לי כל כך הרבה עבירות של זכות קדימה במצלמה (ועוד הרבה שלא רלוונטיות לתיעוד), שהייתי צריך לעשות סרטון במיוחד בשביל זה.

מה כל כך קשה להמתין?

לכל הביקורתיים למיניהם - כן אני מאותת תמיד, יש לי את הסרטונים המקוריים עם הפסקול למי שמעוניין להכנס לזה.

תשמע, מרגיז לגמרי, מה לעשות בארץ זכות קדימה זה משהו נדיר, בכל הזדמנות אתה מנסה לגנוב פרצה ולהדחף.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...