Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ובכלל, WTF, מי רוצה בכלל ללכת לגור בספרד ולמה? מדינה כושלת שכרגע נמצאת על הברכיים שלה ומתחננת לשרוד.

לומר את האמת ההתעניינות היא באזרחות אירופאית יותר מאשר באזרחות ספרדית.

לי אישית יש עניין ספציפי גם בספרד אבל אני מניח שלרוב האנשים זה האזרחות האירופאית שקורצת :wink:

ולמה אזרחות אירופאית בעצם? סתם כמה נקודות שעברו לי בראש:

- אופציה לעבוד בכל מקום באירופה באופן חוקי

- כניסה לארה"ב ללא ויזה (http://en.wikipedia.org/wiki/Visa_Waiver_Program)

- אפשרות לבקר במדינות שבהן ישראלים לא מתקבלים יפה כל כך, אני אישית תמיד רציתי לבקר בדובאי וזה לא יקרה בלי דרכון זר.

- כל מי שביקר באירופה יודע שיש תור מועדף לדרכון אירופאי, אז עם דרכון ספרדי בכל ביקור ברומא, מינכן, לונדון או ברצלונה, יש תור מזורז בבדיקת דרכונים 8) - אבל זה האחרון כמובן שולי לגמרי על גבול ה"בצחוק".

פורסם

לאחר שיחה עם שגרירות ספרד בישראל.

נאמר לי לחכות שבועיים ,על מנת לקבל פרטים נוספים.

הם עדיין לא מוכנים לנושא כלל.

פורסם

לי אישית יש עניין ספציפי גם בספרד אבל אני מניח שלרוב האנשים זה האזרחות האירופאית שקורצת :wink:

- אפשרות לבקר במדינות שבהן ישראלים לא מתקבלים יפה כל כך, אני אישית תמיד רציתי לבקר בדובאי וזה לא יקרה בלי דרכון זר.

- כל מי שביקר באירופה יודע שיש תור מועדף לדרכון אירופאי, אז עם דרכון ספרדי בכל ביקור ברומא, מינכן, לונדון או ברצלונה, יש תור מזורז בבדיקת דרכונים 8) - אבל זה האחרון כמובן שולי לגמרי על גבול ה"בצחוק".

חוץ מסעודיה, שם עוד לא שמעתי שהיו ישראלים אבל לא אתפלא אם זה פשוט יותר דיסקרטי,- אם מזמינה אותך חברה מקומית ישראלי נכנס לכל מקום.

ואם אתה לא בקשרים עסקיים איתם ולא מזמינים אותך - מה תחפש בדובאי ?

פורסם
מעניין מעניין מאוד מדוע ספרד הנכבדה רוצה את היהודים בחזרה אחרי שגירשה אותם בבושת פנים בשנת 1492? אולי זה בגלל שספרד על סף פשיטת רגל והיא פשוט גזענית? למה גזענית? כי כולם יודעים שבכל מקום בעולם שיש יהודים יש גם מסחר פורה והמון כסף. לכן אולי ם החליטו אחרי 500 ומשהו שנים לקרוא לכל היהודים בחזרה "הביתה"?

קצת מצחיק להאשים מישהוא בגזענות ומיד אח"כ להדביק ליהודים סטיגמות ששורשיהן גזעניים ("היהודים טובים עם כסף").

מה לגבי האינקויזיציה הספרדית?

בניגוד לתפישה הרווחת האינקוויזיציה הספרדית טיפלה כמעט באופן מוחלט בנוצרים בלבד.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לא הייתי בונה אפילו על אזרחות אירופאית דרך ספרד.

עם המצב שיש אצלם, שהם מתעבים את האיחוד ורק רוצים להנתק ממנו, סביר להניח שעד שיגיעו כל הבקשות הרשמיות לאזרחות, הם כבר יכריזו על עצמאות מהאיחוד בשביל לא לשלם חובות (וזה לפי חברים שיש לי שחיים שם, לא סתם הוצאתי את זה מהתחת).

פורסם

הם קאטלונים.

עכשיו, כשקראת להם "ספרדים", לא תראה מנוי בחיים...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
בניגוד לתפישה הרווחת האינקוויזיציה הספרדית טיפלה כמעט באופן מוחלט בנוצרים בלבד.

בהמשך לקישור שהבאתי גם היהודים לא רוו נחת בזמן האינקויזציה.

אולי זה נחשב בעינייך כגזענות אבל היהודים טובים בלעשות כסף ואין בזה פסול וכל רע כל עוד זה נעשה ביושר ובכבוד. בכל מקום בו היו יהודים המסחר והעסקים פרחו. לך לארה"ב ותראה כמה רופאים, עורכי דין, מנהלים, בנקאים יהודיים יש. בהחלט אני יכול לומר לך שהיהודים (בלי שום קשר לדת) דוחפים את הילדים שלהם יותר להצלחה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
לא הייתי בונה אפילו על אזרחות אירופאית דרך ספרד.

עם המצב שיש אצלם, שהם מתעבים את האיחוד ורק רוצים להנתק ממנו, סביר להניח שעד שיגיעו כל הבקשות הרשמיות לאזרחות, הם כבר יכריזו על עצמאות מהאיחוד בשביל לא לשלם חובות (וזה לפי חברים שיש לי שחיים שם, לא סתם הוצאתי את זה מהתחת).

זה שהם יחליטו להתנתק מהאיחוד (אם בכלל יאפשרו להם את זה), לא מקנה להם פטור מההלוואות שהם לקחו.

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
בהמשך לקישור שהבאתי גם היהודים לא רוו נחת בזמן האינקויזציה.

אולי זה נחשב בעינייך כגזענות אבל היהודים טובים בלעשות כסף ואין בזה פסול וכל רע כל עוד זה נעשה ביושר ובכבוד. בכל מקום בו היו יהודים המסחר והעסקים פרחו. לך לארה"ב ותראה כמה רופאים, עורכי דין, מנהלים, בנקאים יהודיים יש. בהחלט אני יכול לומר לך שהיהודים (בלי שום קשר לדת) דוחפים את הילדים שלהם יותר להצלחה.

שורשי הסטיגמה הזו הם באירופה של המאה ה19-20.

ללא ספק היו יהודים עשירים ומשכילים, באותה מידה, כל מרכז ומזרח אירופה הייתה מנוקדת באלפי שטייטלים שהיו עניות מרודות והתפרנסו בדוחק רב מהפרורים שהגביר של העיירה היה מנדב להם.

וזו בדיוק הסיבה שלהגיד שיהודים טובים עם כסף זה גזענות, כי אתה שם את זכוכית המגדלת צרת העין שלך איפה שנח לך ומסיק על כלל העם.

איפה היכולות המופלאות של יהודי שדרות? שלומי? נתיבות? מצפה רמון?

או שהם יהודים מסוג אחר?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לגבי סעיף 2 - זה נכון, למרות שב-EWR הסתכלו עלי בעין די עקומה כאשר הצגתי דרכון אירופי, הכניסו אותי רק לאחר שהצגתי גם את הישראלי (ללא ויזה). לפקיד ההגירה נראה מוזר שיליד ישראל שהגיע בטיסה מת"א נושא דרכון אירופי.

לגבי סעיף 4 - כבר קרה לי שהמתנתי בתור של האירופאים יותר מאשר אשתי או קולגות בתור של הזרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...