Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

למי תצביעו בבחירות הקרובות?  

219 הצבעות

1. 1. למי תצביעו בבחירות הקרובות?

• הליכוד ביתנו (ביבי + ליברמן)
      76
    • העבודה (שלי יחימוביץ')
      35
    • קדימה (שאול מופז)
      3
    • יש עתיד (יאיר לפיד)
      67
    • מרצ (זהבה גלאון)
      10
    • ארץ חדשה (אלדד יניב)
      0
    • האיחוד הלאומי \ הבית היהודי (נפתלי בנט\זבולון אורלב)
      23
    • מפלגות חרדיות (ש"ס, יהדות התורה)
      5
    • מפלגות ערביות (בל"ד, רע"מ, תע"ל)
      0

פוסטים מומלצים

פורסם

בוא נדמה מצב בו יש נהירה של אנשים לאזור דרום\צפון הארץ - אתה חושב שכולם ימצאו עבודה במרחק סביר מביתם החדש?

מצטער זה לא ריאלי.

חוץ מזה שדרום הארץ (חלקו כמובן) זה אזור הרבה יותר מסוכן ממרכז הארץ, רוב האנשים לא מוכנים לחיות במצב מלחמה.

• תגובות 390
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ואם לכל אחד היה 150 אלף שקל זה היה משנה הרבה?

עדיין בשביל להגיע לדירה סבירה במרכז הארץ צריך לעבוד כמו עבדים ולהתחייב למשכנתא של כ 20 שנה

תגדיר סבירה ותגדיר מרכז הארץ.

גם דרום תל אביב זה מרכז ודירות שם עולות רבע מצפון העיר שלא לדבר על יבנה, רמלה, לוד, בית שמש ועוד שגם הם מרכז וזה עוד לפני שדיברנו על איזורים מרוחקים יותר.

חוץ מזה אם לדעתך מישהו מתעשר על גבך אז לך תהיה יזם ותרויח הרבה כסף (או לחילופין בגלל שאתה יזם מתחיל ולא מנוסה תרויח קצת פחות ותמכור דירות זולות מאוד).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אין כמו להתעורר ביום שישי ולראות שהקרקס של קדימה הולך להתאדות על כל חדלי האישים שבתוכו. באבחת פתק הצבעה, תעלם הרבה טינופת מהמפה הפוליטית (וסתם אפסים שהיו בהנהגה הרבה יותר מדי זמן).

אם כחלון רץ, אני הולך להצביע לו, רק בגלל הסיכוי שהוא יעשה את מה שהוא אומר שהוא יעשה - הורדת המחירים.

אני בונה על זה שבשביל להוריד מחירים הוא יצטרך לנקות את המשק לאורך ולרוחב. נחיה ונראה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
תגדיר סבירה ותגדיר מרכז הארץ.

גם דרום תל אביב זה מרכז ודירות שם עולות רבע מצפון העיר שלא לדבר על יבנה, רמלה, לוד, בית שמש ועוד שגם הם מרכז וזה עוד לפני שדיברנו על איזורים מרוחקים יותר.

חוץ מזה אם לדעתך מישהו מתעשר על גבך אז לך תהיה יזם ותרויח הרבה כסף (או לחילופין בגלל שאתה יזם מתחיל ולא מנוסה תרויח קצת פחות ותמכור דירות זולות מאוד).

מראשון ועד הרצליה זה מבחינתי מרכז, אתה יודע מה בוא תכניס גם את יבנה לצורך העניין.

דירה סבירה = דירת 3-4 חדרים עם מעלית ולא בשכונת מצוקה, באיזור נורמלי.

צריך לזה בסביבות מיליון שקל?

פורסם
מראשון ועד הרצליה זה מבחינתי מרכז, אתה יודע מה בוא תכניס גם את יבנה לצורך העניין.

דירה סבירה = דירת 3-4 חדרים עם מעלית ולא בשכונת מצוקה, באיזור נורמלי.

צריך לזה בסביבות מיליון שקל?

ומתי בדיוק לא היה צריך לעבוד כמו חמור ולקחת משכנתא משעבדת בשביל דירה כזו? (בהשוואה יחסית לאיזורי הפריפריה כמובן). לגור במרכז זה לא זול, לא כאן ולא בשום מקום בעולם (שוב, ביחס לפריפריה). אין כאן נוסחאות קסמים. יש את אלו ששפר מזלם להיוולד למשפחה עתירת ממון, ויש את אלו שמוכנים להשתעבד בשביל לגור במרכז. היכן כל השאר? בפריפריה. (שהיא במובן מסויים גם רמלה, לוד ועוד ערים שקרובות גיאוגרפית ללב המרכז אך מבחינת ההוויה לא נכללות בו).

האמירה שלך מקבילה לכך שאמריקאי יבכה על כך שעלויות המחייה במנהטן שוחטות אותו. אתה רוצה לגור בלב העניינים? תשלם בהתאם. או, שתגור בקרבת מקום ותתנייד ללב המרכז בעת הצורך. בישראל זה קצת יותר בעייתי, במיוחד אם אין לך דרך להתנייד באופן עצמאי, אך הייתרון נשאר זהה...

השר היחיד שאני יכול להגיד שאני באמת מאמין ברצון שלו לשינוי טוב בשביל העם. כל השאר מבחינתי דיבורי סרק ( או שלפחות עוד לא הגיע משהו שאני מרגיש אותו בכיס ), אחרי הרפורמה בשוק הסלולר, אותי הוא קנה.

אתה מאמין כ"כ ברצונו לחולל שינוי טוב בגלל רפורמת הסלולר? אם כך, מה דעתך על תפקודו כשר הרווחה? (סתם בכדי לקבל אינדיקציה מה זה שינוי טוב בשבילך, ומהם המניעים שהניעו אותו לדעתך לעשות את הרפורמה הנ"ל)

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
ומתי בדיוק לא היה צריך לעבוד כמו חמור ולקחת משכנתא משעבדת בשביל דירה כזו? (בהשוואה יחסית לאיזורי הפריפריה כמובן). לגור במרכז זה לא זול, לא כאן ולא בשום מקום בעולם (שוב, ביחס לפריפריה). אין כאן נוסחאות קסמים. יש את אלו ששפר מזלם להיוולד למשפחה עתירת ממון, ויש את אלו שמוכנים להשתעבד בשביל לגור במרכז. היכן כל השאר? בפריפריה. (שהיא במובן מסויים גם רמלה, לוד ועוד ערים שקרובות גיאוגרפית ללב המרכז אך מבחינת ההוויה לא נכללות בו).

האמירה שלך מקבילה לכך שאמריקאי יבכה על כך שעלויות המחייה במנהטן שוחטות אותו. אתה רוצה לגור בלב העניינים? תשלם בהתאם. או, שתגור בקרבת מקום ותתנייד ללב המרכז בעת הצורך. בישראל זה קצת יותר בעייתי, במיוחד אם אין לך דרך להתנייד באופן עצמאי, אך הייתרון נשאר זהה...

יש הבדל בין קשה לקנות בית לבין לשעבד את עצמך לבית, פעם היה קשה אבל אנשים לא היו משתעבדים 20 שנה לבית.

תבדוק את מספר המשכורות שצריך היום לעומת מספר המשכורות שהיה צריך פעם (נניח לפני 20-30 שנה)

פעם גם לא היו מחשבים אייפונים סלולרים מכשירי חשמל מתקדמים וגאדג'טים מגניבים + לא היו מטיילים בחו"ל וכו' וכו'

מה לעשות, הסטנדרט השתנה ...

הנה קח נתונים מ 2008 לעומת 2010:

http://www1.bizportal.co.il/article/237016

ותמונה שיהיה יפה :) :

hitpatdira%5B5.jpg

עם הזמן זה רק נהיה גרוע יותר ...

ואם כבר השוות לאמריקאי, שם יש תחבורה ציבורית יעילה (ניו יורק), יש כבישים מפותחים עם 3-4 נתיבים לצד

התנאים הרבה יותר טובים אז אנשים יכולים להרשות לעצמם להתפשר על לגור באיזור של כשעה נסיעה מאזורים מרכזיים.

פורסם
ללא ספק ולדימיר פוטין

אל תדאג, ביברמנים מתקדמים אליו בצעדי ענק מבחינת שחיתות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אל תדאג, ביברמנים מתקדמים אליו בצעדי ענק מבחינת שחיתות.

יש הבדל בין קשה לקנות בית לבין לשעבד את עצמך לבית, פעם היה קשה אבל אנשים לא היו משתעבדים 20 שנה לבית.

תבדוק את מספר המשכורות שצריך היום לעומת מספר המשכורות שהיה צריך פעם (נניח לפני 20-30 שנה)

פעם גם לא היו מחשבים אייפונים סלולרים מכשירי חשמל מתקדמים וגאדג'טים מגניבים + לא היו מטיילים בחו"ל וכו' וכו'

מה לעשות, הסטנדרט השתנה ...

הנה קח נתונים מ 2008 לעומת 2010:

http://www1.bizportal.co.il/article/237016

ותמונה שיהיה יפה :) :

hitpatdira%5B5.jpg

עם הזמן זה רק נהיה גרוע יותר ...

ואם כבר השוות לאמריקאי, שם יש תחבורה ציבורית יעילה (ניו יורק), יש כבישים מפותחים עם 3-4 נתיבים לצד

התנאים הרבה יותר טובים אז אנשים יכולים להרשות לעצמם להתפשר על לגור באיזור של כשעה נסיעה מאזורים מרכזיים.

אתה שוכח שפעם זוגות צעירים כן הלכו לפריפריה (סבא שלי לא יכל להרשות לעצמו דירה בדרום תל אביב אז קנה בית בשיכון צ'כים ליד הפיל בנאות אפקה רק שאז תל אביב נגמרה בערך ברמת החייל ורמת השרון היתה מעברה. ה ורים שלי בכלל הידרדרו לרמת גן שהיתה כמו לעבור היום לאשקלון או לחדרה) והיום כל אחד רוצה לגור במקום יוקרתי מאוד במונחים של אז.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אתה שוכח שפעם זוגות צעירים כן הלכו לפריפריה (סבא שלי לא יכל להרשות לעצמו דירה בדרום תל אביב אז קנה בית בשיכון צ'כים ליד הפיל בנאות אפקה רק שאז תל אביב נגמרה בערך ברמת החייל ורמת השרון היתה מעברה. ה ורים שלי בכלל הידרדרו לרמת גן שהיתה כמו לעבור היום לאשקלון או לחדרה) והיום כל אחד רוצה לגור במקום יוקרתי מאוד במונחים של אז.

זו בדיוק הייתה כוונתי. היום הרבה לא מוכנים להתפשר אז זה "בלתי אפשרי" לרכוש דירה באיזור "נורמאלי". פעם, היו פשוט מתפשרים על פריפריה עד שבתורה תהפוך למרכז (שוב, באופן יחסי) או שמתפשרים על פריפריה, חוסכים כסף - ועוברים לאיזור המרכזי. לאלעד - ממה שמתפרנסים כל תושבי קצרין. חנויות ועסקים מקומיים, בתי מלאכה בגודל קטן \ בינוני, מוסדות השלטון והחינוך וכן הלאה... מובן שהפרנסה לא מצויה בשפע באיזורים אלו כפי שהיא נמצאת במרכז (הן מבחינת היצע המשרות, והן מבחינת רמת ההשתכרות), אך במידה ועושים את המאמץ ומצליחים למצוא עבודה \ להבדיל, מקטינים הוצאות ו"יורדים" ברמת החיים, אפשר לצאת ממירוץ ההישרדות הכלכלי המטורף שמנתהל באיזור המרכז...

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

אני מהמר שאין לך ילדים. למה אני מהמר על זה?

אם היית הורה, לא היית רוצה שהילדים שלך ילמדו עם הילדים שגדלים בלוד. לא היית רוצה שהם יגדלו בסביבה עשירה בפשיעה, אלימות וסמים.

אם היית הורה, היית מבין שאת העזרה שההורים נותנים בטיפול לילד תהיה חייב לרכוש בכסף. (למשל לשמור על הילד כמה שעות, להוציא אותו מהגן, וכו').

בנוסף לזה קצרין מרוחקת שעתיים וחצי (נסיעה בלי הפסקה) מהמרכז.

ובפריפריה אין תחבורה ציבורית מספקת, אז חייבים להחזיק עוד רכב, וכמובן לבלות שעה וחצי לכל כיוון פעמיים ביום.

כאשר דירה בחולון עולה כמו דירה בניו-יורק, סימן שמשהו פה מעוות.

כאשר ההורים שלי עברו לכפר סבא (לפני 30+ שנים), כפר סבא הייתה מאוד זולה, נחשבה לפריפריה - אבל היה לה תשתית עירונית מסודרת ובאוטובוס לקח 40 דקות להגיע למרכז ת"א.

הממשלה צריכה לפתח את התחבורה הציבורית לפריפריה (ושוב, כזאת שפועלת כל השבוע כולל בלילות), והממשלה צריכה לתמרץ מקומות עבודה לצאת לפריפריה. משהו בסגנון של מה שקרה בשנות שלטונו של רבין ליקנעם למשל.

והממשלה צריכה לתמרץ עיור של הפריפריה, ולא בניית עוד פרברים שמחייבים רכבים פרטיים.

אגב תח"צ - לא מזמן ביליתי עם חברים בירושלים. הגעתי לשם עם אוטובוס מת"א, חזרתי בלילה עם אוטובוס לת"א ואז לקחתי את הרכבת להרצליה. תענוג, לא?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...