Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

למי תצביעו בבחירות הקרובות?  

219 הצבעות

1. 1. למי תצביעו בבחירות הקרובות?

• הליכוד ביתנו (ביבי + ליברמן)
      76
    • העבודה (שלי יחימוביץ')
      35
    • קדימה (שאול מופז)
      3
    • יש עתיד (יאיר לפיד)
      67
    • מרצ (זהבה גלאון)
      10
    • ארץ חדשה (אלדד יניב)
      0
    • האיחוד הלאומי \ הבית היהודי (נפתלי בנט\זבולון אורלב)
      23
    • מפלגות חרדיות (ש"ס, יהדות התורה)
      5
    • מפלגות ערביות (בל"ד, רע"מ, תע"ל)
      0

פוסטים מומלצים

פורסם

אז תעבור לאופקים.

אין שם פשיעה כמו בלוד, יש תשתית עירונית ואתה 10 דקות מב"ש או שעה וקצת מתל אביב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תגובות 390
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

להתפשר זה באמת הפתרון היחידי, אני לא משער שמחירי הדיור במרכז יצנחו ויתקרבו במכיריהם לנכסים בפריפריה אי פעם... זה או לעבוד כמו חמור ולהשתעבד לדירה, או להתפשר. אין פתרונות קסם, וכל נבחר ציבור שיבטיח כאלה סביר להניח שפשוט משקר... גם אם היית צריך 150 משכורות במקום 300 כדי לרכוש דירה במרכז כפי הגדרתך (סתם מספרים דמיוניים), עדיין דירה בפריפריה הייתה עולה בערך 60-70 משכורות והיית יכול לקרוא לזה "להשתעבד" לדירה מכיוון שהיית נדרש להפנות אחוז ניכר מההכנסה ע"מ לרכוש את הנכס, להבדיל מדירה בפריפריה שהייתה מתירה לך לשלם עליה ובו זמנית לחסוך לכשיגיעו הילדים \ להישאר עם מספיק כסף למחייה. בהקצנה, שאנשים לא יתפלאו שהם שוכרים \ רכשו עם משכנתא דירה ברוטשילד אבל הם מתקשים לשלם בסופר \ את חשבון הסלולרי \ הוצאות הילדים.

אמנם בהינתן מצב כזה, זמן החסכון לדירה היה מתקצר בחצי, כך שהמלינים על בעיית הדיור היו באים על סיפוקם, ודירה הייתה הופכת להיות דבר נגיש בהרבה - אך מכיוון שזה תרחיש דמיוני, כל שנותר לנו הוא ללטוש עיניים. מה גם, שלא בטוח כלל שירידה חדה כזו ופיצוץ בועת הנדלן תהיה תהליך טוב בתמונה הגדולה, להפך... דיברו על זה כאן רבות.

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם
איזה יופי, ממש פתרת את הבעיה בשניה!

חבל אי אפשר להצביע בשבילך!

אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אם אתה לא רוצה להתפשר אז תשלם.

אני גר באשקלון כבר כמעט 17 שנים אחרי שהגעתי מהמרכז (בתקופה שמחירי הדירות כאן היו זולים משמעותית מהמרכז אבל גם כשאשקלון היתה רחוקה יותר מנטלית ותחבורתית מהמרכז) בעיקר בגלל הקרבה לעבודה (שנתיים נסעתי ראשון אשקלון כל יום והספיק לי) אבל בהחלט בגלל מחירי הדיור. היום אני גר בדירה מרווחת, יפה וחדישה של 5 חדרים בלי משכנתא ואם הייתי נשאר במרכז רוב הסיכויים שהייתי גר בדירת 3 חדרים מוזנחת בלי משכנתא או דירה יותר מודרנית ומרווחת אבל של הבנק.

פורסם
אז תעבור לאופקים.

אין שם פשיעה כמו בלוד, יש תשתית עירונית ואתה 10 דקות מב"ש או שעה וקצת מתל אביב.

אוטובוס לתל אביב יש פעם בשלוש(!) שעות, ולוקח לו קצת יותר משעתיים וגם אם נוסעים לב"ש ולוקחים רכבת זה לא מתקצר. כרגע אני ואישתי מסתדרים יופי עם רכב אחד, אבל באופקים נהיה חייבים להחזיק עוד רכב.

כרגע הוצאות הדלק שלנו עומדות על 500 ש"ח בחודש, אם נחיה באופקים ניאלץ להוציא הרבה יותר (200 ק"מ ליום, 21 ימים בשבוע, רכב דיזל שעושה 1:15, מחיר דלק של 8 שקלים והגענו ל-) 2500 ש"ח. (לא כולל נסיעות נוספות שהן לא בית - עבודה - בית).

ושלא לדבר שצריך לצאת הרבה יותר מוקדם מהעבודה כדי לנסוע הבייתה להוציא את הילדים מהגן / בית ספר.

ואפילו לא דיברנו על בזבוז הזמן בפקקים שיהיו לנו בדרך.

צודק, אז אני אסע כל יום שעתיים וקצת לעבודה שלי, יותר משעתיים להורים שלי ושל אישתי, והילדים שלי יגדלו בסביבה שבה אחוז הזכאים לתעודת בגרות הוא שלושים ומשהו אחוז.

אה, ואחוז האבטלה שם הוא כמעט חמש עשרה אחוז, וההפרש בעלות של משכנתא / שכ"ד יתקזז עם ההוצאות על הדלק.

עד שהממשלה לא תטפל בבעיות האלה, אין שום סיכוי שמישהו ירצה לעבור לאופקים ויגיד "עדיף לי שם קוטג' מאשר דירה במרכז"

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

כמגמת נהירה המונית אין סיכוי... אבל אם אתה כפרט מוצא מקום עבודה נורמלי שממוקם בפריפריה - ויש כאלו, רק יותר קשה להתברג אליהם, אתה מסודר. לא הכל שחור. בדימונה למשל (כי את אופקים איני מכיר) המחייה זולה מאוד, החינוך מצויין, ויש רכבת \ מוניות שירות לב"ש בכל שעות היום. כמו שאמרת, הבעייה המרכזית היא למצוא עבודה, אבל אם אתה מצליח לדאוג לכך מבעוד מועד כך שתחכה לך עבודה בבואך - ההסתגלות קלה לאין ערוך. סוג של רילוקיישן אם ניתן לקרוא לזה כך. מן הסתם שלהתגורר פיזית בפריפריה מנותקת יחסית ולנהל בפועל חיים באיזור המרכז יהיה בלתי כלכלי בעליל.

DOESN'T WORK HARD

פורסם
אוטובוס לתל אביב יש פעם בשלוש(!) שעות, ולוקח לו קצת יותר משעתיים וגם אם נוסעים לב"ש ולוקחים רכבת זה לא מתקצר. כרגע אני ואישתי מסתדרים יופי עם רכב אחד, אבל באופקים נהיה חייבים להחזיק עוד רכב.

כרגע הוצאות הדלק שלנו עומדות על 500 ש"ח בחודש, אם נחיה באופקים ניאלץ להוציא הרבה יותר (200 ק"מ ליום, 21 ימים בשבוע, רכב דיזל שעושה 1:15, מחיר דלק של 8 שקלים והגענו ל-) 2500 ש"ח. (לא כולל נסיעות נוספות שהן לא בית - עבודה - בית).

ושלא לדבר שצריך לצאת הרבה יותר מוקדם מהעבודה כדי לנסוע הבייתה להוציא את הילדים מהגן / בית ספר.

ואפילו לא דיברנו על בזבוז הזמן בפקקים שיהיו לנו בדרך.

צודק, אז אני אסע כל יום שעתיים וקצת לעבודה שלי, יותר משעתיים להורים שלי ושל אישתי, והילדים שלי יגדלו בסביבה שבה אחוז הזכאים לתעודת בגרות הוא שלושים ומשהו אחוז.

אה, ואחוז האבטלה שם הוא כמעט חמש עשרה אחוז, וההפרש בעלות של משכנתא / שכ"ד יתקזז עם ההוצאות על הדלק.

עד שהממשלה לא תטפל בבעיות האלה, אין שום סיכוי שמישהו ירצה לעבור לאופקים ויגיד "עדיף לי שם קוטג' מאשר דירה במרכז"

קודם כל נתתי את אופקים כדוגמא. המרחק ממנה לב"ש הוא 10 דקות וב"ש מספקת תעסוקה סבירה מאוד. ברור שלא מדובר על להתרחק ממקום העבודה ולהמשיך לנסוע אליו. גם לא צריך שני רכבים כי יש תחבורה נוחה מאוד לב"ש.

לגבי אבטלה, תבדיל בין מובטלים מאונס לבין מובטלים מבחירה. נסה למצוא היום עובדים פשוטים או עובדי צוארון כחול.

כשההפרש במשכנתא עומד על יותר מ 50% זה לא הולך ברגל ואנחנו חוזרים להתחלה. אם אין אז צריך להתפשר וזו לא שאלה של רצון אלא של אילוץ.

אם אתה לא רוצה אופקים גם באשקלון יש דירות 4 חדרים באיזורים נסבלים (מול התחנה המרכזית למשל. לא איזור יוקרתי אבל לא איזור של פשע) בסביבות ה 400K ש"ח. מכאן זה 45 דקות ברכב ועוד מעט יהיה פחות מחצי שעה ברכבת. כאן גם אחוזי הזכאים לבגרות גבוה משמעותית ונמצא כאן אחד מבתי הספר הטובים בארץ.

פורסם
כמגמת נהירה המונית אין סיכוי... אבל אם אתה כפרט מוצא מקום עבודה נורמלי שממוקם בפריפריה - ויש כאלו, רק יותר קשה להתברג אליהם, אתה מסודר. לא הכל שחור. בדימונה למשל (כי את אופקים איני מכיר) המחייה זולה מאוד, החינוך מצויין, ויש רכבת \ מוניות שירות לב"ש בכל שעות היום. כמו שאמרת, הבעייה המרכזית היא למצוא עבודה, אבל אם אתה מצליח לדאוג לכך מבעוד מועד כך שתחכה לך עבודה בבואך - ההסתגלות קלה לאין ערוך. סוג של רילוקיישן אם ניתן לקרוא לזה כך. מן הסתם שלהתגורר פיזית בפריפריה מנותקת יחסית ולנהל בפועל חיים באיזור המרכז יהיה בלתי כלכלי בעליל.

במקרה שלי, יהיה לי יותר קל להגר לארה"ב באופן חוקי ולמצוא שם עבודה מאשר בדימונה או אופקים כנראה...

אולי ב"ש היא אופציה, אבל גם שם השוק לא מאוד חי.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
במקרה שלי, יהיה לי יותר קל להגר לארה"ב באופן חוקי ולמצוא שם עבודה מאשר בדימונה או אופקים כנראה...

אולי ב"ש היא אופציה, אבל גם שם השוק לא מאוד חי.

שטויות. מכמה שירשורים אחרים אני מרשה לעצמי להסיק שאתה איש הייטק, ליד עומר יש אזור הייטק לא קטן+אחד שנבנה ברגעים אלו צמוד לאונ' בנ"ג.

מעבר לכל זה, מדימונה לב"ש יש אוטובוס כל 15-20 דקות מ5 בבוקר עד 11 בלילה.

פורסם

ובחזרה לנושא השרשור.

איך לדעתכם תוצאת הבחירות באמריקה ישפיעו על תוצאת הבחירות אצלינו?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

לא חושב שישנו כי רוב מצביעי ביבי לא מספיק אינטיליגנטיים להבין את הנזק שעשה כשניסה להתערב בבחירות שם.

פורסם

אתה נותן יותר מדי קרדיט לאנשים... לא רק שלא הפנימו את הנזק ואת החוצפה, ביבי עוד הולך לנגן בבחירות על הקלף של "בזכות הלחץ שלי אובמה הפעיל לחץ על איראן", וגם על הקלף "בתקופת שלטוני השת"פ הבטחוני היה מופלג ביותר"... היה משעשע לראות את גדעון סער בתפקיד פודל ההסברה התורן מתפתל בתכנית הבוקר ומנסה למכור לציבור שאין דובים ואין יער, נתניהו מעולם לא ניסה לתת רוח גבית לרומני וכולנו סתם מדמיינים... אובמה וביבי הם בכלל best friends forever :lol::lol::wink:

DOESN'T WORK HARD

פורסם

איך לדעתכם תוצאת הבחירות באמריקה ישפיעו על תוצאת הבחירות אצלינו?

החמור נתניהו, לא רק שהימר על הסוס הלא נכון, אלא גרם לנזקים לא מבוטלים בקרב יהודי ארה"ב, כשניסה למשוך את הקול היהודי לכיון הרפובליקנים.

את הלילה שהיה הוא ישמח לשכוח - מצד אחד זכייתו של אובמה (שהיתה צפוייה) ומצד שני זכייתו של נפתלי בנט, איש ראוי ביותר, בראשות הבית היהודי.

עם שניהם הוא הצליח להסתכסך בלי שום תועלת, ואת השינאה שלהם כלפיו קנה ביושר רב.

דבר אחד בטוח - נתניהו רב אומן בלשלם מקסימום מחיר בשביל כלום סחורה, מזלו שאין אף אחד שמתמודד מולו.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...