Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה שעשו במנוע נקרא בשפת העם "רינגים-לאגרים", או חצי אוברהול, ולרוב זה היה מתבצע כשהמנוע היה מתחיל לצרוך שמן, אבל עדיין לא "דפק" ולא נוצרו מדרגות בצילינדרים.

גם בוולבו, לדוגמא, נדיר שצריך לחרוט את גל הארכובה, וזה בשל מיסבים עמידים מאד.

כנראה שזה מאפיין גם את מנוע האוונג'ר.

המנוע הילמן שברום, הוא בנפח 1.3 ליטר. בעולם יש עוד שלוש גרסאות נפח גדולות יותר. 1.5 ליטר, 1.6 ליטר ואפילו 1.8 ליטר (בדרום אמריקה, בעיקר). בהחלט יתכן שבקונפיגורציה הישראלית (נפח מנוע קטן, יחס דחיסה נמוך), הכוחות הפועלים על המנוע אינם מהווים "איום" על גל הארכובה החזק הזה.

בכל מקרה, שיטוט אקראי בחנות הכי גדולה בעולם מגלה שיש ים חלקים למנוע והזה ובפרוטות, כך שלשפץ מנוע כזה היום זה עניין של מה בכך.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

• תגובות 150
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

המנוע החלופי עומד בצד, מוכן. מה חסר? כן, מכונית... קובי ואני ניגשים למגרש החניה וביחד עם מעט עזרה מחברים, דוחפים את המכונית לליפט. זו גם ההזדמנות הראשונה להרים את הרום למעלה ולתת מבט בוחן מתחת לחצאיות, לוודא שלא קנינו חתול בשק... :wink:

קובי, רענן שהגיע לעזור, ואני מתרשמים שבסה"כ אין מראות זוועה ואין סימנים לתאונות קשות, למעט עיקום קל בזרוע המקשרת השמאלית, המיועדת עבור המגבה. אהה, כן, עוד משהו. הגלגל הקדמי הימני היה נראה קצת מוזר. כאילו לא בזווית. חיש קל מתגלה הסיבה. הטריניון, או האב עקומים. לא סיפור, פשוט מוציאים לרענן "הזמנה" לחלק חלופי מהרום שנשחטה.

פירוק המנוע ברום הוא משחק ילדים ואכן תוך זמן קצר משוחרר המנוע מתיבת ההילוכים ובמקביל, מפרקים את מיכל הדלק. כמובן שלא חשבנו להזרים למנוע דלק דרכו, אולם מאחר שממילא צריך לנקות אותו, שהרי זו הזדמנות טובה כאשר המכונית על הליפט. עכשיו אפשר להוריד את המכונית ארצה ובעזרת מנוף הקרן משחררים את המנוע מהמכונית. עבודות ההכנה צרם הסתיימו, כי צריך להעביר כמה חלקים בין המנועים, בהם גלגל תנופה, פולי של משאבת המים וכדומה. בין החלקים אנו בוחרים ערכת מצמד שנראית במצב טוב, כמו גם מיסב לחץ שלא "שורק". כן, אני יודע, בדרך כלל שמחליפים מנוע או מוציאים תיבת הילוכים, מחליפים גם מצמד, אלא שהחלפת המנוע הזו מטרתה היא לבדוק היתכנות לשיפוץ (או שיקום) המכונית ואין טעם להיכנס להוצאות מיותרות בשלב זה לפני שבוחנים את המכונית ומאחר שפירוק תיבת הילוכים היא עניין של מה בכך, אם יהיה צורך - נעשה זאת בהמשך.

רענן, שכבר עשה "התמחות" בפירוק והרכבת קרבורטורים מרום, משתלט בחיש על העניינים ומרכיב את הקרבורטור על הסעפת ואת הסעפת בחזרה למכונית. אני ממשיך עם שאר הברגים וקובי מפרק את המצוף ממיכל הדלק.

בלהט העבודה והידיים המלוכלכות, מודה שנושא הצילום נשכח ממני, אז קבלו לבינתיים את תמונות מחלק הראשון של החלפת המנוע.

1. הרום מטפסת על הליפט להתרשמות ראשונה.

2. אמנם הבודי מאוד מלוכלך, אבל בסה"כ הוא אינו פגוע ועיקר העבודה תהיה להעלים את החורים שנעשו לאנטנות, ככל הנראה במהלך השירות הצבאי של המכונית.

3. הזווית המוזרה של הגלגל הקדמי ימני מקורה, ככל הנראה, מציר עקום.

4. מיכל הדלק מוסר וטוב שכך. הדלק העומד שינה מצב צבירה, וכמעט והפך למוצק. מצוף הדלק מפורר כמעט לגמרי ויהיה צריך להחליפו.

5-7. אחרי שכל הברגים והאומים המחברים בין המנוע לתיבת ההילוכים הוסרו, אפשר להוריד את המכונית מהליפט ולהביא את מנוף הקרן ולהרים אט-אט את המנוע ממקומו.

8. מאוד מסקרן לדעת מדוע המנוע הזה תפוס, ובא לי לפתוח אותו, אבל רענן מוכן להתערב (שוב... הוא מרגיש ביטחון, כי בפעם הקודמת הוא צדק) שהוא מצליח לסדר את המנוע, אז הוא יעבור כמו שהוא לרשותו. נחיה ונראה...

המשך יבוא!

תמונה 512.jpg

תמונה 513.jpg

תמונה 514.jpg

תמונה 529.jpg

תמונה 517.jpg

תמונה 516.jpg

תמונה 515.jpg

תמונה 530.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם
און בתמונה לפני אחרונה תראה איך הרום שניכנסה ראשונה למוסך בוחנת את אחותה בעיניים לא שקטות ...

צודקת! הבטחתי לטנדר שהוא הבא בתור ולא כך עשיתי. ברוח החג - מודה ועוזב ירוחם. את הנעשה אין להשיב, אבל את העתיד אפשר להנדס. הטנדר חוזר לליפט ממש בקרוב! מילה זו מילה...

ולעניין מנועים תפוסים:

כל יום לומדים משהו חדש. כמו למשל, לא להתערב עם רענן על ארוחות. אז זו ההתערבות הראשונה:

אז הנה כמה תמונות מתחילת הפירוק. והתמונות המעניינות: המנוע אחרי השטיפה. נראה נקי ומצוחצח, ללא סימני שמן. בעקבות איך שהמנוע נראה, רענן מוכן להתערב שאם הוא הולך "ראש בראש" עם המנוע, הוא משחרר אותו. אני לא אופטימי - אחרי ההתנסות עם המנוע שבאוטו של קובי, אבל בבקשה, אני אומר לו, לך על זה...

...מתחילים לפרק ממנו חלקים לקראת הוצאת המנוע. אבל מאחר שרענן משוכנע שהוא יצליח להתמודד איתו, מחכים עד שתגיע בוקסה מתאימה לפולי. כי בדחיפה קדימה ואחורה המנוע לא זז.

אז לא רק שהמנוע השתחרר, הוא גם הניע ועובד דוקסה וכעת הוא שוכן מתחת למכסה המנוע של ה-81. אז הפסדתי בהתערבות והנה הגיעה ההוצאה הראשונה למסעדה...

למה ראשונה? כי לא למדתי לקח... הנה הסיפור של המנוע המקורי של ה-81, שגם היה תפוס...

מאוד מסקרן לדעת מדוע המנוע הזה תפוס, ובא לי לפתוח אותו, אבל רענן מוכן להתערב (שוב... הוא מרגיש ביטחון, כי בפעם הקודמת הוא צדק) שהוא מצליח לסדר את המנוע, אז הוא יעבור כמו שהוא לרשותו. נחיה ונראה...

ערב החג ביקרתי ב-"רום כרמל - מחסן החלקים - סניף חדרה" לצורך הזמנה של חלקים הדרושים לשיפוץ ה-81 ופירוק הקרטר במנוע התפוס, על מנת ולנסות לזהות את מקור התפיסה. רענן, במבט ערמומי, מבשר לי שלא נעים לו ממני. אני כבר מכין את עצמי לבשורות לא טובות ורענן אומר לי: תסתובב אחורה, קח את הבוקסה ותנסה לסובב את המנוע". אני כבר מבין שזה יעלה לי. יעלה לי במסעדה... איך?! אני שואל, שהרי המנוע הזה סירב לכל ניסיון סיבוב ולא עזר מה הגרנו לתוך הצילינדרים - הוא היה תפוס עד עמקי בוכנותיו. אין לי מושג מה החומר בו השתמש רענן (אולי מים כבדים, קולה - אין לי שמץ), אבל בשורה התחתונה - המנוע מסתובב!

להגנתי אומר לצורך שחרור המנוע, הורד הראש. יחד עם זאת, התערבות זו התערבות, אבל נראה לי שבמקרה הזה נסתפק בניגוב של איזה חומוס ולא מסעדת בשרים איכותית... :wink::wink::wink:

ובחזרה למנוע: למעשה, אם נרכיב אטם ראש חדש ועוד כמה דברים קטנים מסביב - וגם המנוע הזה יניע. תכלס, שחושבים על זה, בין שלושת המכוניות שלנו יש לנו כבר שני מנועים חלופיים תקינים ואפילו עוד מנוע אחד מפורק לגמרי - שגם אותו אפשר להשמיש (עכשיו, כשיודעים מהיכן להשיג את החלקים הדרושים בגרוש וחצי). בין עם המנוע השלישי וגם בלעדיו, אני חושב שאנו מסודרים עם מלאי מנועים לעשרים השנים הבאות...

הנה תמונה של המנוע המקורי שהיה ברום 1981. היה תפוס ו... עכשיו הוא משוחרר היטב...

תמונה 52.8.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

זה יגמר בחומוס עם בשר ביפו :wink:..

לגבי החומר חחחחח מי ברז של חדרה :wink:

כייף לארח אותך בחדרה במחלקת "שיחרור מנועים תפוסים"..... + דרושים !

חתימה טובה

רענן

חבר צוות פיברקלאב

"אני מעריץ אותך," אמר הנסיך הקטן ומשך קלות בכתפיו "אבל מה יוצא לך מזה?"

פורסם
זה יגמר בחומוס עם בשר ביפו :wink:..

לגבי החומר חחחחח מי ברז של חדרה :wink:

כייף לארח אותך בחדרה במחלקת "שיחרור מנועים תפוסים"..... + דרושים !

חתימה טובה

רענן

1. יאללה, שיכנעת אותי: חומוס עם בשר...

2. לגבי המים: לא מאמין... :wink: אבל נניח לזה.

3. יש לי רעיון בשבילך, תפתח עסק לשחרור מנועים... ואל דאגה, לא אגיש מועמדות. מסתבר שזה לא הצד החזק שלי...

נ.ב: תוסיף להזמנה "למחסן" יוניט ווסת לחץ ברקס. תודה מראש.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
2. לגבי המים: לא מאמין... :wink: אבל נניח לזה.

כחדרתי לשעבר אנא הרשה לי לאשר - מי הברז החדרתיים ידועים בסגולות הרפואיות שלהם ובמיוחד יעילים לטיפול בבעיות של מערכת העיכול כגון נפיחות יתר ועצירות, ובין היתר מיוצאים לסין כתחליף לאפר כנפי עטלף מיובשות.

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

החגים...

טוב, צריך להמשיך ולהניע את המנוע. למעשה, מאחרי הפירוק של המנוע הישן נכנסנו לאטרף של עבודה, אז לא הספקנו לצלם את שלבי ההחזרה של המנוע של התורמת. גם את ההנעה הראשונית לא צילמנו, אבל זה לקח קצת זמן. ישנה בעיית חשמל בצמה המקורית, אז עקפנו אותו בשיטת "גנבים". כמו כן, לאור מצבו העגום של מיכל הדלק, הנענו את המכונית עם מיכל דלק זמני. מאחר שהבלמים במכונית הזו עובדים ואין נזילות (לא שהם לא יפורקו וישופצו בכל מקרה), יכולנו לבצע נסיעה קצרה בכדי לבחון את המכונית.

והמסקנה? יש בסיס לעבוד עליו! אפשר להמשיך הלאה.

ומה עכשיו? עכשיו מכינים רשימת חלקים ומתחילים להיות נחמדים לרענן, סמנכ"ל לנושא חלפים (ושחרור מנועים תפוסים...) של רום כרמל סניף חדרה, שיכין לנו את החלקים הדרושים.

בינתיים, הנה הוא הסרטון של הנסיעה הראשונה של הרום בכוחות עצמה, אחרי מי יודע כמה שנים.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

ומה עכשיו? עכשיו מכינים רשימת חלקים ומתחילים להיות נחמדים לרענן, סמנכ"ל לנושא חלפים (ושחרור מנועים תפוסים...) של רום כרמל סניף חדרה, שיכין לנו את החלקים הדרושים.

לרום הזו גוף יפה וגם מבחינה מיכנית - היא נראית טוב למדי. אלא שבכל הקשור לתא הנוסעים, לא שפר עליה גורלה. ידיות האחיזה בדלתות חסרות, מנופי האיתות והמגבים שבורים, דלת אחורית ימנית תקועה, גלגל הגה עקום ועוד ועוד... למזלנו, יש לנו את תורמת החלקים שזה עתה פורקה וכמו כן מלאי חלקים גדול נוסף שקיבל רענן עם המכונית שלו. אז...

העברנו הזמנה מסודרת למחסן החלפים, וזה מה שקיבלנו...

1. ידיות דלתות.

2. מצוף דלק.

3. משאבת בלם ראשית.

4. דלת אחורית ימנית.

5. משאבות בלם אחוריות.

6. ידיות דלתות קדמיות.

7. מוט הגה קומפלט

8. מתלה קדמי.

ומה עכשיו? כל מה שיש לנו חלופי - יוכן להרכבה מבעוד מועד. כך למשל, סט משולשים מנוקה, צבוע ומשופץ (הזמנת תותבי גומי כבר נעשתה אצל חן פרחי, כמו גם גרמושקות למסרק ההגה); קליפרים ודיסקים חרוטים, תופי בלמים וסנדלים, מסרק הגה משופץ, רדיאטור וכדומה. חלקים אחרים כבר הוזמנו, בהם מיסבי גלגל קדמיים, מיסב לחץ, צינורות בלם.

כאשר הכל יהיה מוכן להרכבה, נתחיל בעבודה עצמה. בינתיים, יש עוד כמה ענייני חשמל לסדר ואיתם גם נתחיל בקרוב.

תמונה 5.29.jpg

תמונה 5.31.jpg

תמונה 5.30.jpg

תמונה 536.jpg

תמונה 532.jpg

תמונה 533.jpg

תמונה 534.jpg

תמונה 535.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

לקוח נכבד !

ההזמנה שביצעת מוכנה אני כנס לאסוך אותה :wink:

1 סט לאגרים קידמיים.

2 ראדיאטור (לאחר ניקוי )

3 פנס דרל שמאל (באימש'ך תפרק אותו לבד)

:roll:

רענן.

חבר צוות פיברקלאב

פורסם
שלום,

רציתי לדעת האם יש לכם דרך לעזור גם בחלקים לסוסיתא קוביה שנת 66???

הם הראשונים שרצים לעזור אין עליהם

רינו הנדלר

מספר חבר 14193

פורסם
שלום,

רציתי לדעת האם יש לכם דרך לעזור גם בחלקים לסוסיתא קוביה שנת 66???

ההתמחות שלנו היא רום כרמל 1301 ולא קוביות והשימוש במונח "מחסן חלפים" קומי לחלוטין...

האמת מאחורי הדברים היא, שנוצר כאן קשר חברי בין שלושה חובבי רום כרמל 1301, רענן, קובי ואני, שהחלטנו ביחד לעזור האחד לשני בשיפוצים וב-"מחסן" חלקים שיסייע לנו לשמור על המכוניות שלנו במצב טוב בשמישות גבוהה. אבל הרעיון הוא קצת יותר גדול מזה. הרעיון הוא לסייע למי שיהיה צריך עזרה בשיפוץ של המכוניות האלו, כי הידע שנצבר בינינו רב ויכול ועשוי לסייע לחדשים בתחום וכל המציל רום כרמל אחת בישראל...

אפילו החלטנו להקים ביחד מועדון. גם יש לנו אחלה שם בשבילו... פרטים בקרוב! (ולא, הוא לא הולך להתחרות או להחליף את מועדון הסוסיתא).

ובנימה רצינית יותר: איזה חלקים אתה צריך? בין לבין, נפגשנו והכרנו לא מעט אנשים שהיו בתחום הזה של הסוסיתא בשעתו ואולי הם עדיין יכולים לסייע. מבטיחים לנסות לעזור.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

ידידי הכריש :wink:

אכן כדברי ידידי און "חרשנו " את הארץ לאורכה ולרוחבה נתקלנו באנשים מדהימים ומאחורינו שעות של סיפורים .

אכן אגרנו חלפים לרום 1301 וברשותנו מחסן שעומד לרשותנו למרות זאת נפגשנו בלא מעט חלפים עבור שאר הסוסיתות אך השארנו אותם להנאת "המטיילים" ולא קטפנו.

נשמח לעזור ואף להתאמץ עבורך

מפה אני קורא לחברי הפורום מי שביכולתו לעזור למשפץ אחר עשו זאת מתוך הלב וברוחב לב אחלה הרגשה

( וכן גם אני חטאתי פעם אחת במכירת חלקים אבל לא עוד)

מה שאצלנו ומיותר שייך למי שצריך !!!

רענן

[ATTACH]007.JPG[/ATTACH]

008.JPG

חבר צוות פיברקלאב

פורסם

מפה אני קורא לחברי הפורום מי שביכולתו לעזור למשפץ אחר עשו זאת מתוך הלב וברוחב לב אחלה הרגשה ( וכן גם אני חטאתי פעם אחת במכירת חלקים אבל לא עוד)

מה שאצלנו ומיותר שייך למי שצריך !!!

רענן

במילים אחרות וברוח החגים: תעבירו את זה הלאה.

אף אחד לא יהיה מיליונר מלמכור חלק בחמישים שקלים (פעם זה עוד היה מספיק למיכל דלק - לא עוד), מצד שני, התחושה ביכולת לעזור לאחר ולשמח אותו מחזיקה הרבה יותר זמן מאשר הקילומטרז׳ שהדלק שתקנו בכסף הזה יאפשר לכם.

תנסו. כפי שרענן כתב: מי שצריך עזרה ויש לנו את האפשרות - נעזור לו.

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...