Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קרבורטור? יש!

מפלג? יש!

מה נשאר? מצבר וחיבור של "חוטי גנבים" למערכת ההצתה, על מנת לנסות להניע.

אז קדימה לעבודה:

1. מאחר שמיכל "הדלק" עבר למצב מוצק, צריך אינפוזיה. והרי היא מחוברת, באמצעות הצינורית, למיכל דלק נייד.

2. עכשיו אפשר לחבר מצבר.

3. ומהמצבר לחבר פלוס לקויל.

4. עכשיו, בכדי להניע, צריך עוד חוט לסטרטר, או, כמו באוטו "רגיל", להשתמש במתג ההתנעה, רק שמתג ההתנעה כאן הרוס ומנותץ...

5. אלא שמבט בתוך תא הנוסעים מגלה מחזה מעניין. נורת ביקורת אחת מנצנת... כמו עוף החול (דווקא מתאים הדימוי, בהתחשב בכך שהמכונית הייתה קצת קבורה בחול) מתעוררת מערכת החשמל לתפקוד (חלקי, מאוד חלקי... אבל מפתיע). מברג מגוייס לשמש כמפתח, והלא יאמן קורה: מתג ההתנעה עדיין מסובב את המתנע! אם כך, רענן תופס את עמדת הפיקוד ליד הקרבורטור ו... אפשר לנסות להניע.

מודה שיש התרגשות באוויר...

וזהו צילום של ניסיון ההנעה הראשון:

האם המנוע ינוע ויניע? האם יעבוד כמו שצריך? התשובות בקרוב...

תמונה 575.jpg

תמונה 573.jpg

תמונה 571.jpg

תמונה 574.jpg

תמונה 572.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

• תגובות 150
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כנראה היטב בוידאו המצורף בפוסט הקודם, המנוע מסתובב, אבל לא מניע, זאת למרות שהורכבו עליו קרבורטור ומפלג תקינים. יחד עם זאת, כבר ברור לנו שהמנוע יניע. זה רק עניין של למצוא את הסיבה, שנראית על פניו כבעיית חשמל. ואכן, ניסיון לגלות אם יש ניצוץ מגלה ש... אין. אז רענן משפר את חיבורי "חוטי הגנבים" שהתקנו ומנסים שוב. הפעם, יש ניצוץ, אבל המנוע עדיין בשלו. למה, בעצם?

רגע! מאחר שמצאנו את הנקודה המתה העליונה במנוע, אבל מבלי לפתוח מכסה שסתומים וזיהוי חפיפת השסתומים, תמיד קיים סיכוי שבחרנו את הבוכנה הלא נכונה ואחד זה בעצם ארבע וכיוצא בזאת. לא סיפור. מחליפים חוטי הצתה, ועכשיו אפשר לנסות שוב.

הנה זה בא...

מניע!!!

ואחרי קצת כיוונים וגם מילוי מים במנוע, כך שנוכל לתת לו לעבוד יותר משניות ספורות, ככה הוא נשמע:

אז המנוע הזה, שלא הסתובב ולא הונע עשרים שנה, עובד נהדר ונשמע ממש טוב. רענן מוכן לחתום שזהו מנוע די חדש (או צעיר, אחרי שיפוץ) ומה שחשוב הוא שיש לנו יורש למנוע התפוס שנמצא ברום 81'. עכשיו אפשר להמשיך בפירוק המכונית הזו ובחלוקת השלל: בשלב הראשון, המנוע, דלת אחורית ושמשה אחורית - ל-81'. רענן רוצה את תיבת ההילוכים לאוטו שלו. אני לעת עתה לא צריך כלום. שאר החלקים ינוקו ויאופסנו לשימוש לעת הצורך עבור חברי המועדון.

המשך יבוא...

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אל תדאגו, אנחנו מאמינים לכם שזה הסתובב :lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
כנראה היטב בוידאו המצורף בפוסט הקודם, המנוע מסתובב, אבל לא מניע, זאת למרות שהורכבו עליו קרבורטור ומפלג תקינים. יחד עם זאת, כבר ברור לנו שהמנוע יניע. זה רק עניין של למצוא את הסיבה, שנראית על פניו כבעיית חשמל. ואכן, ניסיון לגלות אם יש ניצוץ מגלה ש... אין. אז רענן משפר את חיבורי "חוטי הגנבים" שהתקנו ומנסים שוב. הפעם, יש ניצוץ, אבל המנוע עדיין בשלו. למה, בעצם?

רגע! מאחר שמצאנו את הנקודה המתה העליונה במנוע, אבל מבלי לפתוח מכסה שסתומים וזיהוי חפיפת השסתומים, תמיד קיים סיכוי שבחרנו את הבוכנה הלא נכונה ואחד זה בעצם ארבע וכיוצא בזאת. לא סיפור. מחליפים חוטי הצתה, ועכשיו אפשר לנסות שוב.

הנה זה בא...

מניע!!!

ואחרי קצת כיוונים וגם מילוי מים במנוע, כך שנוכל לתת לו לעבוד יותר משניות ספורות, ככה הוא נשמע:

אז המנוע הזה, שלא הסתובב ולא הונע עשרים שנה, עובד נהדר ונשמע ממש טוב. רענן מוכן לחתום שזהו מנוע די חדש (או צעיר, אחרי שיפוץ) ומה שחשוב הוא שיש לנו יורש למנוע התפוס שנמצא ברום 81'. עכשיו אפשר להמשיך בפירוק המכונית הזו ובחלוקת השלל: בשלב הראשון, המנוע, דלת אחורית ושמשה אחורית - ל-81'. רענן רוצה את תיבת ההילוכים לאוטו שלו. אני לעת עתה לא צריך כלום. שאר החלקים ינוקו ויאופסנו לשימוש לעת הצורך עבור חברי המועדון.

המשך יבוא...

און שלום רב !

יש אנשים שנהנים לשמוע מוסיקה קלסית , באופרה.

יש כאלה שיעדיפו את שלמה ארצי בקיסריה!

ויש כאלה שיעדיפו את אייל גולן בקיסריה.. !

אני אישית מעדיף לשמוע התנעה ראשונה,של רכב שעמד 20 שנה, המנגינה של המנוע דוקסה ערבה מאד לאוזני !!

הערה קטנה וטיפ קטן, להבא השתדל להמנע ,להניע רכב ללא מערכת קירור, משאבת מים, ומים בבלוק יותר משני דקות. הנזק שנגרם לבלוק יתגלה מאוחר מדי, ועלול להיות בלתי הפיך, למרות שבלוק המנוע מברזל.

בהצלחה בהמשך השיפוץ.

נ.ב-נהנתי לצפות בניסיון ההתנעה של הלוטוס במוסך דרך השטח, יחד עם ניר בן ארי(סרטון מיוטיוב, שהחל בהקרנה, מיד לאחר שהסתיים סרטון התנעת הרום כרמל).

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

און המוזר והמעניין הוא שהיה לאויר שיצא מהאגזוז ריח של "ארוחת בשרים שחיתותית אצל אלברט"

אז קדימה יום ושעה!!

רענן :wink:

דרך אגב אחרי שהלכת הגיר פורק תראה מה יצא

[ATTACH][ATTACH]012.JPG[/ATTACH][/ATTACH]

007.JPG

020.JPG

חבר צוות פיברקלאב

"אני מעריץ אותך," אמר הנסיך הקטן ומשך קלות בכתפיו "אבל מה יוצא לך מזה?"

פורסם

הערה קטנה וטיפ קטן, להבא השתדל להמנע ,להניע רכב ללא מערכת קירור, משאבת מים, ומים בבלוק יותר משני דקות. הנזק שנגרם לבלוק יתגלה מאוחר מדי, ועלול להיות בלתי הפיך, למרות שבלוק המנוע מברזל.

בהצלחה בהמשך השיפוץ.

נ.ב-נהנתי לצפות בניסיון ההתנעה של הלוטוס במוסך דרך השטח, יחד עם ניר בן ארי(סרטון מיוטיוב, שהחל בהקרנה, מיד לאחר שהסתיים סרטון התנעת הרום כרמל).

בברכה

צביקה

צביקה שלום. תודה על ההערה, אבל אם תשים לב, בסרטון השני, המנוע מלא במים עד הראש. מיד לאחר שראינו שהמנוע מניע, דוממנו אותו בדיוק למטרה זו.

און המוזר והמעניין הוא שהיה לאויר שיצא מהאגזוז ריח של "ארוחת בשרים שחיתותית אצל אלברט"

אז קדימה יום ושעה!!

רענן :wink:

דרך אגב אחרי שהלכת הגיר פורק תראה מה יצא

אז זה היה הריח? ואני חשבתי שאולי הוא בגלל סוג הדלק שאתם משתמשים שם בחדרה, או משהו כזה... :wink: אל דאגה. זוכר גם זוכר. וחוץ מזה, אז הייתי קטן אמונה וטעיתי בגדול. מודה ועוזב - ירוחם.

ולגבי הגיר? כל כך מהר? אתם שם צוות טרמיטים של ממש... כבוד. יאללה, תביא כבר את המנוע. הרום מחכה לו.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
צביקה שלום. תודה על ההערה, אבל אם תשים לב, בסרטון השני, המנוע מלא במים עד הראש. מיד לאחר שראינו שהמנוע מניע, דוממנו אותו בדיוק למטרה זו.

.

און שלום רב !

בסרט השני המנוע עם מים, אך ללא רצועה להנעת משאבת המים !

אנא קבל את הערתי באהבה, כוונתי לשם הארה בלבד!

בברכה

צביקה

פורסם
און שלום רב !

בסרט השני המנוע עם מים, אך ללא רצועה להנעת משאבת המים !

אנא קבל את הערתי באהבה, כוונתי לשם הארה בלבד!

בברכה

צביקה

ברור. בכל מקרה, המנוע עבר למשך זמן קצר והמים לא הגיעו לרתיחה.

לעניין אחר באותו עניין: יש לי קרבורטור וובר כפול אחד שצריך להכיר לך אותו...

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

שלום.

כול הכבוד אבל על שועל זקן לא עובדים!!!

לקח לכם יותר מידי זמן להבין שהוא מושך אויר מהאין צינור שאמור ללכת לבוסטר,

וגרם למשיכת אויר קשה אם זיוף :lol: אוון בבקשה 20 שכיבות שמיכה!

אחרי שסתמתם אותו אם צינור חימום ישן המנוע התחיל לחייך חזרה.

שיהיה מברוק ובהצלחה.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
שלום.

כול הכבוד אבל על שועל זקן לא עובדים!!!

לקח לכם יותר מידי זמן להבין שהוא מושך אויר מהאין צינור שאמור ללכת לבוסטר,

וגרם למשיכת אויר קשה אם זיוף :lol: אוון בבקשה 20 שכיבות שמיכה!

אחרי שסתמתם אותו אם צינור חימום ישן המנוע התחיל לחייך חזרה.

שיהיה מברוק ובהצלחה.

בברכה בני ל.

וואלה, בני, קבל ח״ח! שיחקת אותה. באמת צינור הואקום היה מנותק...:oops: להגנתי אומר שכל כך לא האמנתי במנוע הזה, שלא טרחתי יותר מדי לסגור קצוות. אחרי שהוא שיחק אותה והתגלה כגיבור, או-אז סתמנו פיות וקצוות צינורות ואקום.

בכל מקרה, תירוץ מספק בכדי לקבל שליש הנחה בשכיבות סמיכה על התנהגות טובה? :wink:

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

שלום רב !

רק "טיפוס " כמו בני ל. חברי, וכמוני, מזהים מיד שצינור מגבר הבלם לא מורכב, לכן יש משיכת אוויר ותת הלחץ (הוואקום שבורח מהשסתום שמורכב על סעפת היניקה), גורם לזיוף בסרק, ולכבוי המנוע שמחייב משיכת כבל צוק בסרק.

בנוסף צינור הוואקום ,מדיאפרגמת קידום ההצתה מהמפלג לקרבורטור חסרה, ולכן נוצר איחור בהצתה, שגורם לחוסר כוח למנוע!

אני מאמין שאון מודע לכך, ולאחר שיפוץ המנוע, המנוע יותנע, עם צינור תת לחץ לבוסטר, וצינורית וואקום למפלג.

בברכה

צביקה

פורסם
ברור. בכל מקרה, המנוע עבר למשך זמן קצר והמים לא הגיעו לרתיחה.

לעניין אחר באותו עניין: יש לי קרבורטור וובר כפול אחד שצריך להכיר לך אותו...

את הקרבורטור וויבר ניתן להסב בתנאי שתשיג מתאם לסעפת היניקה(ואני מאמין שדאגת לכך).

בברכה

צביקה

פורסם
את הקרבורטור וויבר ניתן להסב בתנאי שתשיג מתאם לסעפת היניקה(ואני מאמין שדאגת לכך).

בברכה

צביקה

אתה בכיוון, אבל יותר טוב: יש לי סעפת יניקה של הילמן אוונג׳ר שזהה בחיבורים שלה לראש המנוע לסעפת שלי ובנויה במקור לוובר הכפול. חסר לי המנגנון של הכבל גז. מאמין שתוכל לפתור את הבעיה, לא?

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...