Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4723 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
און וקובי ידידי לצוות 1301

שאר החלקים להשלמת הסט מוכנים יגיעו בשלישי לדרך השטח :-D[

ATTACH]311223[/ATTACH]

הנה עוד תמונות

[ATTACH][/ATTACH]

002.JPG

003.JPG

חבר צוות פיברקלאב

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

"אני מעריץ אותך," אמר הנסיך הקטן ומשך קלות בכתפיו "אבל מה יוצא לך מזה?"

• תגובות 150
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
און וקובי ידידי לצוות 1301

שאר החלקים להשלמת הסט מוכנים יגיעו בשלישי לדרך השטח :-D[

איזה יופי, רענן. אלו החלקים שהעצם כמעט משלימים את כל הדרוש לנו ליישור הקו הראשוני של הרום הזו. כל שנשאר הם לשפץ את הקליפרים, בוקסות מתלים קדמיים וסט קפיצים אחוריים משופץ, ו... אפשר להתחיל להרכיב! מקווה שנסיים את הרשימה הזו תוך מספר ימים.

בינתיים - בהצלחה בדרום. מקווה שלקחת איתך איזו דלת מפיבר על מנת לבדוק האם נכונה האגדה האורבנית הודות אהדת גמלים לפיברגלאס...:lol:

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

כל תוכנית היא בסיס טוב לשינויים...

לפני כמה פוסטים חשבתי שתוך שבוע נחזיר את המכונית לכשירות ראשונית, והנה עברו להם כמעט שלושה שבועות ולא באמת התקדמנו. שתי סיבות עיקריות: האחת, חיכינו לחלקים חסרים שהיו אמורים להגיע אלינו ממחסן החלפים שלנו בחדרה, רק שרענן היה בדרום הרחוק... טרם הגענו לפיתרון הסופי בנוגע ליצור בוקסות המתלים החדשות - פיתרון אותו אנו מגבשים ביחד עם חן פרחי שהתנדב לסייע.

אז נתחיל מעידכון בנוגע לבוקסות: חן נתן לי שיעורי בית ומחר אני מקווה לחזור אליו עם תשובות. הרעיון הוא להחזיר ליצור את כל ליין גומיות המתלים ובכלל של סוסיתא/רום, במטרה לתת מענה לשצף המכוניות הישראליות שצצות בזמן האחרון.

ובנוגע לחלקים: היום הגיע רענן למוסך וחיש מהר רצה להיכנס ברוורס, עד שהוא נזכר שיש לו באוטו דלת צדדית והוא לא צריך... בין האוצרות שהוא שלף משם, היו הדברים הבאים:

1. מסרק הגה משופץ.

2. מוט הגה חליפי עם בוקסות ללא חופשים.

3. הצד השני של מערכת המתלים הקדמית (הצד הראשון כבר אצלנו), ממנה נוציא את זרועות המתלה, נחדש אותן ורק אז נחליפן באלו הקיימות במכונית.

4. מצנן ששופץ.

5. נבות קדמיות, עם דיסקים חרוטים וסט מיסבים חדש.

6. תופים חרוטים עם סנדלים חדשים.

7. צמד קליפרים אותם צריך לשלוח לשיפוץ.

8. דלת אחורית ימנית, אותה נחליף בזו הקיימת.

מלבד הרשימה הזו, בנוסף לדברים שכבר הגיעו, נותר עוד לדאוג לשיפוץ הקפיצים האחוריים, תפוחי הגה ובול-ג'ויינט וכמובן גרמושקות הגה ותותבי מתלים שבטיפול.

כאשר יגיעו שאר החלקים החסרים, נעלה את המכונית על הליפט ונשלים את השיפוץ של הצד המיכני. אני מניח שאת החלק האחורי -אשר לו חסרים לנו רק הקפיצים שיגיעו בשבוע הבא - נעשה קודם. וזה אומר החלפת מערכת הבלימה וקפיצים.

עידכונים מהשטח - בהמשך.

תמונה 125.jpg

תמונה 126.jpg

תמונה 127.jpg

תמונה 128.jpg

תמונה 129.jpg

תמונה 130.jpg

תמונה 132.jpg

תמונה 133.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

לא, הרום 1981 עדיין לא על הליפט. כן, עדיין מחכים לחלקים.

עידכון:

1. הקליפרים נשלחו לשיפוץ אצל בנדרלי והם אמורים להיות מוכנים. יש רפידות בלם חדשות ולמעשה זה משלים לנו את כל הדרוש לשיפוץ מושלם של המערכת.

2. קפיצים אחוריים אחוריים נשלח מהמחסן לשיקום, פלוס החלפת בוקסות.

3. הוזמנו מאנגליה דוגמאות חדשות וטריות של בוקסות המתלים ומוט המייצב, והן אמורות להגיע בימים הקרובים. מגומיות אלו נוכל לוודא שהתבניות אצל פרחי יהיו הטובות והנכונות ביותר וכי מהן נוכל להשלים לנו את ליין הגומיות.

4. בזכות מאגר חדש של חלקים שהגיע לפיברקלאב, רענן הביא הבוקר למוסך את ארבעת זרועות המתלה הללו - מוכנות להרכבה... הזרועות הישנות יפורקו ויועברו בחזרה למחסן לשימוש חוזר, עם בוקסות חדשות כמובן.

אין מה לעשות. צריך להתאזר בעוד קצת סבלנות...

תמונה 124.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

המכונית עדיין עומדת ללא תנועה, אבל מלאי החלקים והחלפים הולך וגדל. היום "נאלצתי" לפתוח ארגז חלקים נוסף. נוסף לזה הראשון שכבר מלא בחלקים המיועדים להיות מורכבים על הרום. הפעם: חלקים ממסע הרכש האחרון באנגליה.

הנה זה בא:

1. קופסת ההפתעות... בין השאר הגיעו שתי משאבות מים חדשות - שיכנסו לאחסון, למען שימוש עתידי.

2. גולת הכותרת: מפלג הצתה אלקטרונית. חסל סדר פלטינות וקבל!

3. סט אטמים למנוע. למה שלושה? אחד למנוע המקורי של ה-81, שאחרי ששוחרר מתפיסתו, הוזמנו עבורו גם סט מייסבים וטבעות בוכנה. ראש המנוע שלו כבר שופץ ובסופו של דבר הוא יורכב מחדש. אחד (אולי) למנוע של הסטיישן (במידה ותצטרך) ואחד - שיהיה.

4. קיט מצמד מושלם (פלטה, דיסק ומיסב לחץ).

5. אטם חדש למצוף הדלק, שכבר תוקן על ידי סיגל מאוו.

6. גומיה חדשה לידית בלם היד

7. זוג גומיות אבק למשאבות הבלם האחוריות.

הרכב ואיסוף החלקים כמעט והסתיים. עוד בקנה:

א. ידיות האיתות והמגבים שנמצאות אצל ישראל.

ב. לאסוף קליפרים משיפוץ.

ג. לאסוף קפיצים אחוריים משיפוץ. כאן עושים שינוי ועוברים מסט-אפ של שבעה עלים מאחור, לארבעה בלבד. כפי הנמצא באוטו של רענן וכפי שגם יהיה אצלי בטנדר. סט-אפ של שבעה עלים נחשב להבי-דיוטי בשעתו, עבור נסיעות בתנאים קשים, או במעמס מטען גבוה. שני דברים שלא יקרו במכוניות שלנו, אז עדיפה נוחות נסיעה טובה.

ד. עדיין ממתינים לדוגמאות הבוקסות של המתלים, עבור חן פרחי. מקווים שהמשלוח לא ניתקע במכס/משרד התחבורה.

תמונה 133.jpg

תמונה 134.jpg

תמונה 135.jpg

תמונה 136.jpg

תמונה 137.jpg

תמונה 138.jpg

תמונה 139.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

זהו אני את המשימות שלי סיימתי !!!

אם לא תתחילו להרכיב שמה יהיה לכם עסק איתי :evil:

[ATTACH]010.JPG[/ATTACH]

יש לכם ד"ש מיורי !

שמעדיף להישאר בעילום שם

012.JPG

חבר צוות פיברקלאב

"אני מעריץ אותך," אמר הנסיך הקטן ומשך קלות בכתפיו "אבל מה יוצא לך מזה?"

פורסם
זהו אני את המשימות שלי סיימתי !!!

אם לא תתחילו להרכיב שמה יהיה לכם עסק איתי :evil:

[ATTACH][ATTACH]318275[/ATTACH][/ATTACH]

יש לכם ד"ש מיורי !

שמעדיף להישאר בעילום שם

אז זהו. שלא... סט קפיצי הארבעה עלים הועלם והולאם לטובת טינה. לטנדר במקור שבעה עלים (לסטיישן שישה, לפרייבט ארבעה) וזה קצת יותר מדי נוקשה עבור היעוד המחודש של הטנדר, שלא יהיה עם ארגז סגור וכמובן שללא מטען. מצד שני, הפרייבט בנוי לחמישה נוסעים ומטען ופשוט חייב שבעה עלים מאחור... גם הצבא חשב כך וביקש ערכות מתלים מחוזקות. אז קובי, יש לי סט מוכן בשבילך...

חבר צוות פיברקלאב.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

וואוו! חצי שנה עברה והרום 1981 עדיין עומדת מיותמת, זאת למרות שרוב החלקים שהדרושים לשיפוץ שלה מחכים על המדף. למה זה קרה? טוב, הזמן עובר מהר שנהנים... בתקופה הזו, עבר הטנדר ממצב של עציץ למצב של אוטו נוסע, נוספה חברה חדשה למשפחה (וולוו 245) שגם דרשה את התשומת לב שלה ושלא לדבר על החיים שיש להם את הקצב שלהם. בשורה התחתונה: פשוט לא התפננו למכונית.

אז עכשיו יגיע אט-אט תורה. עתידה עוד לא ברור. אולי היא תוחלף בטנדר רום 1301, אולי היא כן תשאר, או שלא. עוד לא ברור. מה שכן ברור, הוא שצריך להחזיר אותה לתנועה!

אז התפנו לי כמה שעות והחלטתי לתת למכונית קצת תשומת לב. במפתיע, אחרי חיבור של מצבר - היא הניעה מהר מאוד והמנוע פועל ללא דופי. הוא נשמע בשרני ומגיב היטב. חיש מהר העלאתי את המכונית על הליפט, במטרה להתחיל בהרכבות ראשונות.

הנה, ככה זה נראה:

1. חיבור מצבר, כבלים לסיוע ומעט דלק במיכל. זה כל מה שהיה צריך בכדי להעיר את המנוע של הרום. מיכל הדלק המקורי פורק ונמצא לא תקין, אבל המיכל בטנדר שלי נראה במצב טוב והוא יעבור לרום הזו בקרוב. בינתיים משתמשים במיכל הקטן...

2. הרדיאטור הזה שופץ כבר לפני חודשים ושכב מאז על המדף וחיכה לתורו. ובכן, היום הגיע תורו.

3. היות ומכסה המנוע וכן השבכה הקדמית היו מפורקים, ההרכבה של הרדיאטור ערכה דקות ספורות.

4. גם הצינורות חוברו חיש מהר למקומם.

5. בהזדמנות הזו, אפשר היה גם להרכיב בחזרה את מסנן האוויר.

6. חשבתי לעצמי: לשים מי ברז, או נוזל קירור ייעודי? למה מים? כי אם יש נזילות - שום דבר לא קרה. אבל לא צריך מים. הכל הוחלף. הכל נבדק. אז שמתי נוזל ייעודי. ומה קרה? נזילות! כנראה שהרדיאטור נפגע במהלך איכסונו, כי בנקודת הנזילה רואים איזה שפשוף. לא נורא. נפרק שוב ונתקן.

7. הפנס השמאלי המקורי נתרם בשעתו לכרמלה, שהייתה צריכה אותו לטסט. פנס חלופי חיכה על המדף והיום הוא הורכב עם מנורה חדשה. גם השבכה חזרה למקומה. באופן זמני, לעת עתה.

8. ואחרון חביב: מכסה המנוע חובר למקומו.

זהו, נגמר להיום הזמן. נקווה שנוכל להתקדם עם המכונית בקרוב, כאשר הדגש הוא להרכיב בוקסות חדשות במתלים, לשפץ את מערכת הבלמים ולסיים עם הרכבת מיכל הדלק. או-אז צריך להרכיב את החלון האחורי, לסדר כמה דברים קטנים בחשמל, להחליף צמיגים ולגשת לטסט. כמעט כל החלקים מחכים על המדף, כך שהעבודה צריכה להתקדם בקצב יפה.

המשך יבוא...

מאי 4 001.jpg

מאי 4 003.jpg

מאי 4 004.jpg

מאי 4 005.jpg

מאי 4 006.jpg

מאי 4 007.jpg

מאי 4 009.jpg

מאי 4 010.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מחוייבויות קודמות מונעות התקדמות של ממש בשיקום הרום הזו, אבל צעדים קטנים דווקא כן נעשים. אותו רדיאטור סורר פורק ונשלח לתיקון וגם ישנה התקדמות קלה בגזרת מערכת הבלמים: מאחר שהמשאבה הראשית כאן שונה ממה שיש בשאר ה-1301, אין טעם לעשות הסבה למערכת הקיימת למה שהיה בעבר: מצריך שינוי בצינורות, שדווקא כעת מנותבים טוב מאשר במקור. זאת ועוד: נראה שמשאבת הבלם הראשית תקינה לחלוטין (המערכת מתפקדת), כך ששיפוץ בהחלט בא בחשבון.

הנה:

1. הרום הזו במצב נסיעה של ממש. הנה, כאן, משתתפת בתצלום הקבוצתי שנערך לפני כמה שבועות.

2. הודות למלאי החלקים שברשותינו, אפשר היה להכין משאבת בלם משופצת, מבלי לפרק את זו שעל האוטו ובכך לחסוך זמן בבוא העת.

3. המשאבה המשופצת זהה לזו המורכבת גם אצלי.

4. אלא שפרט קטן נשמט מעינינו: המשאבה ב-81 שונה...

5. במשאבה הזו היציאה של צינורות הבלם היא מצד שמאל, ולא מימין - כפי שהדבר במשאבות האחרות שברשותנו.

6. אז אין מנוס, צריך לפרק את המשאבה הזו מהאוטו, על מנת לשלוח אותה לשיפוץ.

7. קדימה ל-"בנדרלי"...

8. בהזדמנות זו, גם הרדיאטור הסורר נשלח לתיקון...

כאשר יגיעו החלקים בחזרה, מקווה שנמצא מספר ימים "לתת גז" על הרום הזו ולהכין אותה במהרה לטסט.

המשך יבוא...

מאי 5 002.jpg

תמונה 143.jpg

05122011634.jpg

מאי 5 014.jpg

מאי 5 016.jpg

מאי 5 017.jpg

מאי 5 018.jpg

מאי 5 019.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

לפני כחודש ראיתי רכב מסוג זה על גרר (נראה מאוד מוזנח) מכיוון ענב, אבני חפץ לכיוון הארץ (מהשטחים לכיוון הארץ). קשור אליכם איכשהו?

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
לפני כחודש ראיתי רכב מסוג זה על גרר (נראה מאוד מוזנח) מכיוון ענב, אבני חפץ לכיוון הארץ (מהשטחים לכיוון הארץ). קשור אליכם איכשהו?

כן, המכונית הזו בהחלט קשורה אלינו. לא מדובר באותה מכונית הזו, אלא בנוספת שעומדת להיות משופצת על ידי יקיר מועדון פיברקלאב (שבינתיים לא נחשוף את שמו).

אל תתן למראה המוזנח להטעות אותך: עם הידע שיש לנו היום, ומלאי החלקים העומד לרשותנו, להעמיד מחדש מכונית כזו על גלגליה, זה עניין פשוט יחסית ולא יקר בכלל. מניח שתוך זמן מה נראה את המכונית הזו נוסעת ומגיעה למפגשים.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

און מתוך סקרנות, אני עובד באזור הזה המון (ענב, אבני חפץ ועוד ישובים באזור) כולל כניסה לסמטאות, מאיפה הוצא הרכב?

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
און מתוך סקרנות, אני עובד באזור הזה המון (ענב, אבני חפץ ועוד ישובים באזור) כולל כניסה לסמטאות, מאיפה הוצא הרכב?

האמת היא שאני לא ממש יודע. סיפרו לי על הרום הזו והיא הוחזרה לחדרה על מנת לעבור שיפוץ על ידי הבן של אותו כחבר, מבלי ידיעת אביו - כהפתעה.

אולי רענן יוכל לשפוך קצת אור על הסיפור הזה. הוא גם טרח ונסע לראות את האוטו.

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...