Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4722 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

און שלום רב !

ניתן לסדר זאת אצל חרט או מסגר, חובה לראות את הסעפת ואת הקרבורטור תחילה.

תוכל לספק את תמונת הסעפת של האוונגר(איזה קרבורטור היה מורכב במקור באוונגר לא סטרומברג 175CD)?

ולספק' תמונת ההקרבורטור וויבר שברשותך מבט צד ומאחור בחיבור לסעפת, ואת הציר הראשי שבו מתחבר כבל הגז?1

מאיזה רכב פורק הוויבר ומה מספר הדגם שלו(ניתן לספק לי פרטים בפרטי, או בטלפון הנייד הרשום בחתימתי?

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 150
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
און שלום רב !

ניתן לסדר זאת אצל חרט או מסגר, חובה לראות את הסעפת ואת הקרבורטור תחילה.

תוכל לספק את תמונת הסעפת של האוונגר(איזה קרבורטור היה מורכב במקור באוונגר לא סטרומברג 175CD)?

ולספק' תמונת ההקרבורטור וויבר שברשותך מבט צד ומאחור בחיבור לסעפת, ואת הציר הראשי שבו מתחבר כבל הגז?1

מאיזה רכב פורק הוויבר ומה מספר הדגם שלו(ניתן לספק לי פרטים בפרטי, או בטלפון הנייד הרשום בחתימתי?

אנסה לאתר את מספר הדגם ואצלם את הקרבורטור והסעפת ואעלה תמונות. במקור היה באוונג'ר סטרומבורג CD150. כמו ברום. אבל היו גרסאות (או באפטרמרקט) עם סעפת שונה וקרבורטור וובר כפול.

תודה.

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

פורסם

אחרי שגילינו שיש לנו מנוע גיבור בתורמת, אז הגיע הזמן להפשיט אותה לגמרי. צוות "הטרמיטים" של רענן, לא מבזבז זמן, הפך את המכונית המסכנה על צידה והחל בפירוק המכלולים המיכניים. כאמור וכמוזכר אתמול, תיבת ההילוכים נשארת אצל רענן. המנוע עובר אלינו.

הנה כמה תמונות של עבודת הצוות:

1. ראשית, מוציאים את המנוע.

2. הוא מוכן לעלות על הטנדר ולעבור דירה למוסך "דרך השטח".

3. צוות הטרמיטים פושט על האוטו והופך אותו על הצד, לטובת קלות גישה...

4. כל החלקים המיכניים יופשטו מהשלדה. למעשה, בגמר "הלעיסה" ישארו כאן רק בודי ושלדה.

תמונה 589.jpg

תמונה 592.jpg

תמונה 590.jpg

תמונה 591.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

הצוות של רענן חושב קדימה, ליום שאחרי. אחרי פירוק הסרן האחורי והמתלים הקדמיים ומחזיר את רום כרמל לימי הרילאיינט...

1. בעולמנו, אין לדעת מהיכן יבוא הגנב הבא. ובכדי שאף אחד לא יחמוד את הרום שלנו, משתמש הצוות החדרתי במיטב אמצעי ההגנה המוכרים לנו היום, כנגד גנבה...

2. ובכדי שאפשר יהיה לגלגל את השלדה והבודי לאחר פירוק המתלים, הורכבו גלגלים.

3. כמה גלגלים הורכבו? לא פחות משלושה גלגלים, מה שסוגר איזה מעגל עם החברה שהתחילה את הכל בשביל אוטוקרס: רילאיינט - שהתמחתה בייצור מכוניות בעלות שלושה גלגלים...

כי צריך קצת הומור לקראת סוף השבוע.

תמונה 601.jpg

תמונה 599.jpg

תמונה 600.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
אנסה לאתר את מספר הדגם ואצלם את הקרבורטור והסעפת ואעלה תמונות. במקור היה באוונג'ר סטרומבורג CD150. כמו ברום. אבל היו גרסאות (או באפטרמרקט) עם סעפת שונה וקרבורטור וובר כפול.

תודה.

און שלום רב !

אני עדיין ממתין, לתמונות הקרבורטור וויבר, סעפת היניקה, ומספר דגם הקרבורטור, ומאיזה מנוע אוונגר הם פורקו.

שבת שלום

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

איזה כיף לקרוא את השרשור!!8) תאמינו לי- אני כל כך יותר נהנה לראות את השיפוצים ה"עממיים" של הרכבים הפשוטים- מאיזה שיפוץ סופר-רציני של איזה רכב יוקרה. אולי זה רק אני- אבל זוהי התחושה!:roll::oops: בכל אופן, וודאי חשבתם גם בעצמכם, אבל אם לא: אני מציע לחתוך ולשמור גם את החלקים כמו כנפיים וכ"ד, כי אני מאמין שבמיקרה של התאונה (לא עלינו!!!) יהיה הרבה יותר קל להתאים חלק קיים מלעשות תיקונים, לא ככה?:roll:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
בכל אופן, וודאי חשבתם גם בעצמכם, אבל אם לא: אני מציע לחתוך ולשמור גם את החלקים כמו כנפיים וכ"ד, כי אני מאמין שבמיקרה של התאונה (לא עלינו!!!) יהיה הרבה יותר קל להתאים חלק קיים מלעשות תיקונים, לא ככה?:roll:

זה רעיון לא רע בכלל. ולא משהו שלא ניתן לבצע עם דיסק חיתוך ומסכה טובה...

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
און שלום רב !

אני עדיין ממתין, לתמונות הקרבורטור וויבר, סעפת היניקה, ומספר דגם הקרבורטור, ומאיזה מנוע אוונגר הם פורקו.

שבת שלום

צביקה

צביקה, אעלה את התמונות הרלוונטיות בשרשור הרלוונטי. של הטנדר.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

יום אחד צריך לחקור בעניין, אבל לרענן יש איזה עניין עם להיכנס למוסך ברוורס... אולי בגלל העבודה שלו עם אמבולנסים, אולי בכדי להיות מוכן לברוח בעת הצורך - לא חשוב. מה שחשוב הוא זה שכשהפולקסוואגן שלו נכנסה ברוורס למוסך והדלתות האחוריות של הרכב נפתחו, הציץ משם המנוע של התורמת.

מבלי לבזבז זמן, נשלף מנוף הקרן, חוברה השרשרת והמנוע הוצא מהמסחרית. חשבתי לשים אותו בפינה, אבל לרענן היה רעיון אחר: "קדימה", הוא גוער בי, "תביא כלים, נתחיל לפרק את משאבת המים ומכסה הטיימינג. וגם תביא את שקית הדוגמאות שלך לפקקי המים של המנוע ומחזירי השמן. מסיימים ונוסעים היישר למאירמן".

עכשיו אני מבין מדוע רענן סיים את רוב שיפוץ הרום כרמל שלו בחודשיים ואני כבר שנתיים מתחרבש לי עם הטנדר שלי... :wink:

אמר, אז אמר. קדימה לעבודה!

1. הפולקסוואגן נכנס ברוורס למוסך ובאחוריו - הפתעה!

2. המנוע של תורמת החלקים.

3. מאחר שכמו בכל המנועים הללו בהם השתמשו במי ברז, שנשארו במערכת שנים רבות, מכסה הטיימינג העשוי אלומיניום נאכל וצריך לפרק אותו בכדי לתקנו. אז מתחילים בריקון השמן במנוע.

4. בשלב הבא צריך לחלוץ את הפולי של המנוע.

5. כשהוצאנו את משאבת המים - זה מה שהתגלה בבית המשאבה במכסה... איכס...

6. כאשר המשאבה הייתה מורכבת על המנוע, היא הייתה תפוסה. אחרי הפירוק - גם מובן למה... אגב, עכשיו היא כבר לא תפוסה, אבל היא תוחלף בכל מקרה.

7. וזהו כבר המנוע, ללא המכסה. לא לדאוג לגבי אטם הקרטר הקרוע. הוא יוחלף בחדש בעת ההרכבה.

מכסה הטיימינג הועבר לאורי מאירמן, אח של עמי, שישחזר ימיו כקדם. למעשה, יש לאורי כבר מכסה מתוקן. אחד שהשארתי אצלו בשעתו. אז עכשיו נבצע החלפה והמכסה הנוכחי ישוקם ויחכה לתורו במנוע הבא. בנוסף, מכין עמי מחזירי שמן ואת כל פקקי המים של המנוע. כמובן שמשאבת המים תוחלף לחדשה.

המשך יבוא...

תמונה 596.jpg

תמונה 595.jpg

תמונה 609.jpg

תמונה 610.jpg

תמונה 611.jpg

תמונה 612.jpg

תמונה 613.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

מכסה הטיימינג הועבר לאורי מאירמן, אח של עמי, שמתמחה בתיקון חלקים מיכניים, אבל גם בריתוכים. כמוזכר, בשעתו הוא תיקן לי את מכסה הטיימינג של המנוע בטנדר שלי וגם השארתי לו עוד מכסה, בכדי שיתקן אותו "למלאי". אז עכשיו הגיע הזמן לבוא ולאסוף את החלק המתוקן, תמורת החלק הישן והאכול וגם לראות קצת את ההבדלים בין לפני ואחרי.

1. מכסה הטיימינג במנוע הרום חולק גם את המעבר למערכת הקירור וזו הסיבה ששימוש בנוזל קירור לא מתאים הורס את היציקה העדינה. לא היה מנוע אחד של רום שראיתי במהלך השנים בו החלק הזה לא היה פגוע. כאן ניתן לראות שהקורוזיה אכלה את היציקה לחלוטין.

2. זה הצד השני של אותו החלק. מכאן ניתן לראות בבירור את החור שנוצר.

3. לא רק שבסיס המשאבה נאכל, גם פיות הצינורות נאכלו עד תום.

4. וזהו כבר החלק המשוקם. ההבדלים בפיות הצינורות ניכרים לעין.

5. כל האיכולים נוקו ותוקנו ופני השטח הוחלקו.

6. מהזווית הזו ניתן לראות את פיית הצינור החדשה שהותאמה למכסה.

תמונה 599.jpg

תמונה 600.jpg

תמונה 601.jpg

תמונה 602.jpg

תמונה 603.jpg

תמונה 604.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

מבט בוחן במיסב המירכוז של ההילוך הישיר מגלה שמצבו בכי רע, אז מנצלים את המומנטום ומפרקים גם אותו.

1. גלגל התנופה המקורי שעל המנוע. יש גם את גלגל התנופה שמורכב כאן על המנוע התפוס. הטוב מבין השניים - יבחר.

2. מבט בוחן מגלה שבית המיסב שבור, אז מנוס מלהחליפו.

3. גם את הקרטר צריך להוציא, כי בפירוק של מכסה הטיימינג נהרס האטם. זו תהיה הזדמנות לנקות את משאבת השמן והקרטר מהצטברות משקעים וגם לבדוק את מידות המייסבים הראשיים.

4. את המיסב התקול מוציאים באמצעות כלי חילוץ ייעודי...

5. שנשלף החוצה בדפיקות קלות.

6. כמובן שגם פקקי המים החלודים האלה יוחלפו. יש לי כבר סט דוגמא ממוספר בצד, אז לא צריך לפרק את אלו בכדי להתאים חדשים...

תמונה 605.jpg

תמונה 608.jpg

תמונה 607.jpg

תמונה 613.jpg

תמונה 614.jpg

תמונה 606.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

ממשיכים להכין אתהמנוע התורמת להרכבה מחדש. מאחר שממילא מסירים את אגן השמן, החלטתי לפרק את בית המיסב האחורי. כך יהיה קל יותר להרכיב את מחזיר השמן, אבל גם מאוד עניין אותי לדעת את מצב המיסב וגם כמה פעמים נחרט המנוע הזה. אז התשובה ברורה: בוודאות נעשה שיפוץ למנוע, אבל... לא שיפוץ כללי. כלומר, המיסבים הם במידה מקורית. זו לא הפעם הראשונה שאני רואה מנוע כזה, של הילמן, ששופץ, אבל שגל הארכובה שלו לא נחרט. נקודה מעניינת, חשבתי לעצמי, ואז נזכרתי בעמי אחראי, ממוסך אחראי בחיפה, שהיה המוסך המרכזי של רום בצפון, שסיפר לי שמשאבות השמן וגלי הארכובה של המנועים הללו היו כמעט בלתי פגיעים. סיפרתי על זה לרענן והוא תחקר בנושא את ניסים סוסיתא וגם הוא נתן לו את אותה התשובה. לא היו חורטים גלי ארכובה, כי לא הייתה שחיקה.

אז כל שנותר לי הוא לנקות את משאבת השמן ולהרכיבה מחדש ולהחליף פקקי מים.

הנה זה בא:

1. מסירים את אגן השמן, בכדי להחליף אטם ולבדוק את המצב הכללי מלמטה. נראה טוב למדי.

2. משאבת השמן מוחזקת למקומה באמצעות שלושה ברגים.

3. וכאשר מסירים אותה אפשר להמשיך ולבחון את המנוע ולגלות שאין בו משקעים של ממש.

4. משאבת השמן. בחנתי את האפשרות להחליף אותה במשאבה משומשת אחרת שיש לי, אבל החלטתי להישאר עם זו.

5. זו גם ההזדמנות להשלים את ניקוי המנוע.

6. כמובן, אחרי סגירת כל הפתחים.

7. אלו הם פקקי המים, כפי שהיו במנוע.

8. ואלו הם הפקקים החדשים והנוצצים.

תמונה 609.jpg

תמונה 610.jpg

תמונה 621.jpg

תמונה 622.jpg

תמונה 611.jpg

תמונה 612.jpg

תמונה 606.jpg

תמונה 615.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

לפני שממשיכים הלאה עם הרום הזו ובכדי להעריך את מצבה המיכני, צריך להרכיב לה מנוע, להניע אותו ולבדוק את כשירות יחידת הכוח שלה. ובכדי להרכיב לה את המנוע, צריך לסיים את העבודה עליו...

1. מכסה הטיימינג המשופץ חוזר למקומו, אחרי הרכבת מחזיר שמן חדש.

2. משאבת המים חדשה לגמרי.

3. אגן השמן נוקה היטב משאריות הג'יפה שדבקו בו במהלך השנים.

4. לצורך הרכבת האגן, הוצא מהמלאי אטם חדש, אותו עשו לי בשעתו ועליו שמרתי משיפוץ המנוע שנמצא כעת בטנדר. כן, התהפכו היוצרות וכעת הלוטוס מסייעת לשיפוץ הרום...

5. והנה אגן השמן, שכבר מורכב על המנוע.

6. ממשיכים הלאה למשאבת הדלק, ו...

7. זהו בעצם, סיימנו! עכשיו אפשר לשים את המנוע בצד, עד להרכבתו במכונית. מאחר שמצבם של המפלג וגם הקרבורטור שהיו מורכבים על המנוע במקור אינו ידוע, לצורך ההנעה נשתמש במפלג וקרבורטור שכבר עבדו במכונית של רענן והוכיחו את עצמם כתקינים.

8. שיח הלוחמים הותיקים... המנוע המשוקם עבור הרום של קובי והמנוע המשופץ שיגיע בעתיד לטנדר שלי, מחליפים חוויות ילדות, מהימים הקרים באנגליה.

תמונה 619.jpg

תמונה 620.jpg

תמונה 623.jpg

תמונה 624.jpg

תמונה 625.jpg

תמונה 626.jpg

תמונה 627.jpg

תמונה 628.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

מה שעשו במנוע נקרא בשפת העם "רינגים-לאגרים", או חצי אוברהול, ולרוב זה היה מתבצע כשהמנוע היה מתחיל לצרוך שמן, אבל עדיין לא "דפק" ולא נוצרו מדרגות בצילינדרים.

גם בוולבו, לדוגמא, נדיר שצריך לחרוט את גל הארכובה, וזה בשל מיסבים עמידים מאד.

כנראה שזה מאפיין גם את מנוע האוונג'ר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...