Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4725 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתמול עשתה רום זקנה 120 קמ"ש

:roll:

קצת מתיחות, קצת אימונים וגם הרום הזקנה תשחזר את ימיה כקדם. אני מרגיש את זה!

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

• תגובות 150
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
יש כבר התיישנות על שאלה הזו: ומה הייתה המהירות המרבית שהרום הצעירה הייתה מסוגלת להגיע אליה בשעתו? היצרן הצהיר בשעתו על 145 קמ״ש. אבל הוא גם הצהיר על הרבה דברים שלא היו ולא נבראו...

הפורד אסקורט MK2, זו שמוכרת לנו כברנדה, הגיעה למהירות מירבית של 137 קמ"ש בגירסת ה 1.3 שלה.

האסקורט היתה קלה במקצת מהרום (875 ק"ג) ואווירודינאמית ממנה, כך שאני משער שמהירותה המירבית של הרום כרמל נעה סביב ה 130 קמ"ש, אולי 132 קמ"ש, אם נהייה נדיבים כלפיה..

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
הפורד אסקורט MK2, זו שמוכרת לנו כברנדה, הגיעה למהירות מירבית של 137 קמ"ש בגירסת ה 1.3 שלה.

האסקורט היתה קלה במקצת מהרום (875 ק"ג) ואווירודינאמית ממנה, כך שאני משער שמהירותה המירבית של הרום כרמל נעה סביב ה 130 קמ"ש, אולי 132 קמ"ש, אם נהייה נדיבים כלפיה..

אנחנו עוד נראה לגבי זה... :wink:

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

בכל כך הרבה אופנים אפשר לגשת לנושא שיפוץ רכב אספנות או בכלל. הטווח כל כך גדול ותלוי בסוג הרכב, ביכולת טכנית, האפשרות להשגת חלקים, עומק הכיסים וכדומה.

שחזור: לדוגמא, הפרוייקט המדהים שישראל עושה עם הרובר הנושנה שלו. שזה פירוק מושלם של המכונית, החלפת חלקים שאפשר להחליפם, שחזור חלקים שאין בנמצא והקפדה על מקוריות בכל מחיר.

שיפוץ: לדוגמא, אולי מה שעשינו עם הלוטוס וגם עם הטנדר שלי. פירוק מושלם של המכונית, תיקון/החלפה/שיפוץ/צביעה לכל מכלול ומכלול. ומה בעיני ההבדל בין שחזור ושיפוץ? בעיקר זמינות החלקים הקיימת בשיפוץ ואולי גם הקפדה משנית לנושא המקוריות.

שיקום: דוגמא (שקל לי להגדיר): רום כרמל 1979 של רענן ואופק. הייתי מגדיר שיקום כשיפוץ חלקי, שהוא לא פירוק כולל ומושלם של המכונית. מתקנים כל מה שצריך - מבלי לפרק גם מה שלא צריך. וזה כולל החלפת כל הבוקסות, תותבים, גומיות, בלמים וכדומה, עד להגעה למצב בו המכונית טובה ככל האפשר. כמובן שגם צביעה כוללת באה בחשבון (מה שעדיין לא נעשה בדוגמא שנתתי).

החזרה לכשירות: עשיית המינימום הנדרש (מבלי לזלזל, כמובן. או לשפוט), בכדי להחזיר את המכונית לנסיעה ולבעלת יכולת לעבור טסט. מחליפים רק מה שצריך, מתקנים רק מה שלא תקין. מנוע עובד? לא נוגעים? מתלים בלי חופש? מחליפים רק גומיות סדוקות. בקיצור, בלמים, גומיות, צמיגים, חשמל ולטסט.

ולמה ההקדמה הארוכה? היא מסכמת את הדיון על עתידה של הרום הזו. מאחר שהשימוש המיועד לרום הזו הוא יומיומי, ברור שצריך להביא את המכונית לאמינות הגבוהה ביותר האפשרית ולכן התוכנית הסופית היא כדלקמן: הפעם אני רוצה לנקוט בגישה שונה, אחרי שני שיפוצים מסיביים, ארוכים ויקרים. לא רוצה להתחיל שיפוץ. בשלב הראשון אני רוצה עבור המכונית הזו משהו מדורג. משהו שבין החזרה לכשירות לשיקום. כלומר:

1. שיפוץ מושלם של מערכת הבלימה.

2. החלפת כל הגומיות והתותבים במתלים.

3. צמיגים חדשים

4. החלפת שמנים כוללת וטיפול "גדול" בצד המיכני.

5. צביעה חיצונית

6. ריפודים

7. עלה נושא המזגן...

בעצם, אני מדבר כאן על שיקום... כן, אבל... לא בבת-אחת. שאלת המיליון דולר היא האם המכונית הזו בכלל מסוגלת לעמוד בדרישות שיוצבו בפניה ונראה לי קצת עקום להשקיע כל כך הרבה זמן וכסף במכונית שלבסוף הבעלים שלה ייתאכזב ממנה, או שהיא לא תעמוד בציפיות. שהרי כרגע היא לא במצב נסיעה ואין לדעת איך היא באמת. אמנם סיבוב הבכורה במכונית של רענן היה מבטיח, אבל כל מקרה לגופו.

ולכן... נתחיל בהחזרה לכשירות. מהירה ככל האפשר. וזה אומר ביצוע המינימום שצריך על מנת להגיע למכונית נוסעת, בטיחותית, מוכנה לטסט. רק אז אפשר יהיה להתחיל ולבחון את יכולותיה של המכונית לעמוד במשימות. טובה לכך? נמשיך איתה. מאכזבת ולא מתאימה? היא תמשיך בלעדינו... יתרון נוסף בשיטה זו: אפשר יהיה לעשות חלק מהדברים באופן מדורג, ובזמן שבין פרוייקט לפרוייקט - המכונית במצב נסיעה.

אז מה בתוכנית? ראשית, לנסות להניע את המנוע ולבדוק את מצבו. לבדוק על הליפט האם שאר המערכות המיכניות במצב סביר-פלוס. אם כן, השלב הבא: שיפוץ מערכת בלימה. כאן לא חוסכים. שלב הבא: החלפת גומיות ובוקסות במתלים; בדיקה ותיקון מערכת חשמל; צמיגים ולטסט. בנקודה זו המכונית צריכה להיות במצב טוב מאוד מבחינת מערכת מתלים, יחידת כוח וחשמל וכאמור, אם יש מה לדבר על מערכת יחסים ארוכת טווח - אז נמשיך ברשימת המטלות האחרות.

קצת "חפירה" - אבל חשוב גם להסביר...

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

זו לא "חפירה" כלל, נגעת בנקודה מעניינת.

במסגרת ההגדרה "שיפוץ" ציינת את הפרוייקטים שלך ושל קובי - הרום והולוטוס, ואפשר לצרף אליו את הרנו 15 של בני ל.

לא רק שהשיפוץ מושלם, שיפרתם רכיבים רבים והבאתם אותם לרמה גבוהה בהרבה מאשר במקור, וכל זה בעזרת ידיים טובות והרבה יצירתיות.

הגישה שלך לגבי הרום העכשוית נכונה; אתה לא מתכוון להביא אותה לרמת תצוגה אלא להשקיע בצד הבטיחותי\מכאני, ולאחר שתראו לאן נושבת הרוח תחליטו.

כך שגם במקרה וקובי יחליט "שזה לא זה" הפרידה מהמכונית לא תהייה מלווה בהפסד כספי ניכר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הטיב לתאר און.

ולסכם חן .

בסופו של יום יש גם היבט כלכלי!

אכן אנחנו עשינו שיקום כדי שכרמלה תחזור לחיים ולהשקיע בשאר רק כשהיא על "הרגליים"

או כדברי רב סרן שמגר בסרט גבעת חלפון

"קום שיקום אני למדתי שיקום אצל סמי"

רענן

חבר צוות פיברקלאב

"אני מעריץ אותך," אמר הנסיך הקטן ומשך קלות בכתפיו "אבל מה יוצא לך מזה?"

פורסם

הבעייה היחידה בתאוריה של און לגבי הרכב הספציפי שהאדם מתכנן תוכניות והאלוהים/מרפי

מתפוצצים מצחוק.

מנוע שהיה מושבת זמן מה וחוזר לחיים יתן בתקופה הראשונה סימני חיים מעודדים ושימחה

בליבו של בעל הרכב, אבל מיד בתחילת דרכו בשימוש יום יומי יצוצו הבעיות הרגילות: פריצת אטמים

ומחזירי שמן, שיחקה מוגברת של מייסבים, סתימות דלק, ובעיות קירור, קריסת בולמים וכד'.

זה לא שהשיפוץ לא טוב, העניין שהנזק שנגרם למנוע בעקבות האי שימוש גדול מנזק של מנוע

שעובד, ולכן בהחזרת רכב לכביש גם אם המנוע מניע ונשמע טוב, רצוי לעבור על כל האלמנטים

שצויינו מראש, אחרת הרכב יהיה יותר מושבת ובתיקון, מאשר על הכביש. - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
הבעייה היחידה בתאוריה של און לגבי הרכב הספציפי שהאדם מתכנן תוכניות והאלוהים/מרפי

מתפוצצים מצחוק.

בליבו של בעל הרכב, אבל מיד בתחילת דרכו בשימוש יום יומי יצוצו הבעיות הרגילות: פריצת אטמים

ומחזירי שמן, שיחקה מוגברת של מייסבים, סתימות דלק, ובעיות קירור, קריסת בולמים וכד'.

זה לא שהשיפוץ לא טוב, העניין שהנזק שנגרם למנוע בעקבות האי שימוש גדול מנזק של מנוע

שעובד, ולכן בהחזרת רכב לכביש גם אם המנוע מניע ונשמע טוב, רצוי לעבור על כל האלמנטים

רן, יחד עם זאת שיש צדק בדברייך, אני חושב שהתשובה כבר נמצאת בהסבר הראשון שכתבתי:

...מאחר שהשימוש המיועד לרום הזו הוא יומיומי, ברור שצריך להביא את המכונית לאמינות הגבוהה ביותר...

...שאלת המיליון דולר היא האם המכונית הזו בכלל מסוגלת לעמוד בדרישות שיוצבו בפניה ונראה לי קצת עקום להשקיע כל כך הרבה זמן וכסף במכונית שלבסוף הבעלים שלה ייתאכזב ממנה, או שהיא לא תעמוד בציפיות. שהרי כרגע היא לא במצב נסיעה ואין לדעת איך היא באמת.

...ולכן... נתחיל בהחזרה לכשירות. מהירה ככל האפשר. וזה אומר ביצוע המינימום שצריך על מנת להגיע למכונית נוסעת, בטיחותית, מוכנה לטסט. רק אז אפשר יהיה להתחיל ולבחון את יכולותיה של המכונית לעמוד במשימות. טובה לכך? נמשיך איתה. מאכזבת ולא מתאימה? היא תמשיך בלעדינו...

ובנוסף:

1. מה הטעם להשקיע 2,000 שקלים בשיפוץ חלקי של מנוע ועוד כמה אלפים על מכונית בכללותה, ואז לגלות שחלום הילדות הזה לא מתאים למציאות המודרנית? שהרי - כתב חן פרחי בטעם רב - את ההשקעה אין להשיב, אז לפחות שהנזק הכלכלי יהיה נמוך יותר במקרה של פרדה בהסכמה.

2. בנהיגה במכונית של רענן, שגם היא הייתה מושבתת אי-אלו שנים - נעשה בדיוק את המתואר. וזו הרום כרמל הטובה, שקטה, מדוייקת ונעימה מכל אלו שנהגתי בהן. כולל "המועדפות", אלו עם מנוע פורד. אז עכשיו, אחרי שהיא הוכיחה את עצמה, אפשר להתחיל לרקום לה תוכניות ארוכות טווח, בידיעה שהיא כאן בכדי להישאר.

3. בוא נדבר על הדוגמא ההפוכה, שאני נקטתי בה: שנתיים ולמעלה מאלף וחמש מאות שעות עבודה, השקעה לא מבוטלת של כסף ועדיין אין לי שמץ של מושג איך הטנדר הזה ייסע ואם אני יהנה ממנו בכלל. שלא לדבר על העובדה שמאז שרכשתי אותו, אנחנו כבר לא צמד במשפחה ולכן טיולי מכוניות אספנות בשבת עם המשפחה בכלל לא רלוונטים יותר.

אז הרום הזו תגיע למצב של תקינות ונסיעה בטוחה, אשר לאחריו היא תבחן לגופה ותותאם לשימוש המיועד לה אט-אט ובקצב רגוע, תוך שימוש רצוף במכונית והנאה מהנהיגה בה ומהשיפורים שאפשר יהיה להרגיש אותם מפעם לפעם. ואם צריך יהיה לשפץ לה את המנוע - זה יקרה. עלות החלקים לשיפוץ מנוע כזה היא אפסית.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

קודם כל- מברוק וכל הכבוד על ה"התרבות" של הרומים!:-D8):twisted: דבר שני- רבבק, אתם גורמים לי להצטער על כך שמכרתי את שלי- עד שהיה לי אוטו שלא מחליד!:-(:cry:

ודבר שלישי- לפחות לפי הספידומטר מגיע רום שנת 78 עם מנוע פורד ל-140 קמ"ש, ממה שידוע לי :twisted:...

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
קודם כל- מברוק וכל הכבוד על ה"התרבות" של הרומים!:-D8):twisted: דבר שני- רבבק, אתם גורמים לי להצטער על כך שמכרתי את שלי- עד שהיה לי אוטו שלא מחליד!:-(:cry:

ודבר שלישי- לפחות לפי הספידומטר מגיע רום שנת 78 עם מנוע פורד ל-140 קמ"ש, ממה שידוע לי :twisted:...

1. תודה! עוד נחזיר עטרה ליושנה... :lol:

2. עכשיו, כאשר חן פרחי מחדש את ליין החלקים ויש לנו כקבוצה ידע וכוח רכישה - אין ספק שזה הפסד שלך...:wink:

3. אוטו שלא מחליד? לא בדיוק... כל מתכת שקיימת ומושתלת בבודי של המכונית - תחליד... לפחות קל יחסית להיפתר מהחלודה הזו.

4. גם אני זוכר מהירות מרבית דומה עם סוסיתא בעלת מנוע טריומף...

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

צחקתי לגבי ה"לא מחליד"- אבל עדיין עדיף מכל האוטו אכול כמו האסקורט שלי לדוגמה...:-( אגב לא היו חסרים לי חלקים בכלל- הכל היה, רק עשיתי טעות ומכרתי אותו כי נפרץ לי פקונג ראש ולא הייתה לי סבלנות להתעסק בזה אז...:cry: מעניין מה עלה בגורלו היום- אני יודע שנמכר שנית כבר, במצב תקין- מי קנה רום כחול מדימונה ולא מודה??:roll::x

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
רק עשיתי טעות ומכרתי אותו כי נפרץ לי פקונג ראש ולא הייתה לי סבלנות להתעסק בזה אז...

באמת חבל. כי כמעט הכי קל בעולם להרים ראש במכוניות האלו ולהחליף אטם ראש.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

דיון מעניין התפתח פה, על מהות השיפוץ/שיקום/שחזור/חזרה לכשירות, וגם כמה מילים הוחלפו גם בין רן ולביני בנוגע לאופן ההתייחסות למנוע. רק דבר אחד לא נלקח בחשבון: שיתוף הפעולה של המנוע...

די מהר הבנו שהמנוע תפוס, מרוב השנים בהם עמד בחוסר מעש ובכל זאת לא איבדנו תקווה. המצתים הוסרו וניסינו מגוון דרכים ונוזלים על מנת לנסות לשחרר את המנוע העקשן. WD40, נפט, ומה לא. חוץ מגז עצבים ניסינו הכל... נאדה. המנוע תפוס בשלו. ניסינו לשכנע אותו לזוז באמצעות בוקסה גדולה וידית כוח, ניסינו לשלב להילוך רביעי ולדחוף את המנוע קדימה ואחורה. כלום. המנוע תפוס בשלו.

אז מה הלאה? אפשר, כמובן, לפרק את המנוע לגורמים, למצוא את הבעיה ולשפץ/לתקן את המנוע. החלקים זולים וזמינים, העבודה קלה והשאלה הפתוחה היחידה היא עלות העבודה (שיפוץ ראש, חריטת צילינדרים וגל ארכובה) זול-זול, אבל עדיין יעלה יותר מאלפיים שקלים. במקרה שלנו, אולי זה לא כדאי. הרי יש לי מנוע "חדש" שהוכן מבעוד מועד לטנדר שלי והוא מיועד להיות מורכב עליו בבוא העת. מצד שני, יש לי את המנוע שמורכב בטנדר כעת (מתורמת החלקים), שהוא במצב טוב ואחרי שיפוץ חלקי. אז הרעיון פשוט: להעביר את המנוע שנמצא בטנדר ל-81 של קובי ולהרכיב בטנדר את המנוע המקורי והמשופץ שעומד מוכן ומנויילן בצד. הבעיה היחידה: זה לא יקרה לפני שהטנדר שלי יעבור טסט וזה לא יקרה לפני שאסיים את השיפוץ...

האם קובי יוכל להמתין עם המכונית החדשה שלו מספר חודשים?

אבל אולי יש עוד פיתרון שעשוי לקצר את התהליך: ישנה תורמת חלקים פוטנציאלית ששוכבת לא רחוק. היא כבר תרמה לי לטנדר שלי גלגל הגה ועוד אי-אלו חלקים. אפילו כתבתי עליה בשעתו בשרשור של הטנדר. אז כל שנותר הוא לבדוק את מצב המנוע בתורמת הזו ולקבל החלטה!

העבודה לא נגמרת...

קבלו בינתיים כמה תמונות:

1. ככה נראה המנוע בשלב פתיחת המכסה.

2. שלב הראשון, הוסרו המצתים ושמן חודר ובכמויות הוחדר לתוך חלל הצילינדרים.

3. גם מכסה השסתומים הוסר, בכדי לוודא שאין איזה פלונטר בראש.

4. הסמל המקורי של רום כרמל. איזה גאון צבע אותו בשחור...

5. מאחר שניענוע קדימה/אחורה לא עבד, עברנו לדפ"ה ב': מפרקים סבכה קדמית, על מנת להגיע לפולי, בכדי לנסות לסובב את המנוע באמצעות ידית כוח.

6. אחרי הסרת הסבכה המצנן, מקבלים גישה לבורג של הפולי. גם זה, כאמור, לא עזר.

7. וזהו כבר המנוע המקורי של הטנדר, שאחרי שהשגתי לו חלקים, בנינו אותו מחדש. מעבר לדברים הברורים, מורכבים עליו משאבות מים, שמן ודלק חדשות ואפילו מפלג עם הצתה אלקטרונית.

8. לעת עתה, המנוע שוכב לו מנוילן והוא ממתין לתורו.

תמונה 297.jpg

תמונה 302.jpg

תמונה 304.jpg

תמונה 303.jpg

תמונה 305.jpg

תמונה 306.jpg

030620121140.jpg

030620121141.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

מתפוצצים מצחוק.

אני ממש לא מומחה אבל !

כל האלמנטים שציין רן ט ו פ ל ו ! ובאהבה ובדמי החנוכה של אופק

עכשיו חושבים על צבע

און הצהוב חזר לפרק דבר עם הילד בבקשה

רענן.

חבר צוות פיברקלאב

"אני מעריץ אותך," אמר הנסיך הקטן ומשך קלות בכתפיו "אבל מה יוצא לך מזה?"

• תוכן חדש...