Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני ממש לא מומחה אבל !

כל האלמנטים שציין רן ט ו פ ל ו ! ובאהבה ובדמי החנוכה של אופק

עכשיו חושבים על צבע

און הצהוב חזר לפרק דבר עם הילד בבקשה

רענן.

האמת היא שאתה ממש-ממש צודק. ואחרי הכל, לא שתהיה גם לנו בררה אחרת עם ה-81 לעשות, אלא את אותו הדבר. וממש מזל שהמדובר ברום כרמל לה חלקים זולים ולכן דמי החנוכה הספיקו, כי בהרבה מכוניות אחרות גם הכסף ללימודים הגבוהים של אופק לא היה מספיק...

ולגבי הצבע: נראה לי שאין בררה, אלא לעבור לכלים הכבדים...

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=448875

• תגובות 150
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

און תן לי לתת לך טיפ שיעזור לך בכל השיפוצים, בתור אחד שעובד פה בשוויץ בלוגיסטיקה וניהול פרוייקטים, אני יכול להגיד לך שאתה תתפזר מהר מאוד מהמטלות, אחד הדברים המהנים ביותר בפרוייקט זה לראות אותו נבנה, אז תקדיש לעצמך זמן ותעבוד אם הדיאגרמה הבאה: אצלנו היא נקראת Balkandiagram, ובאנגלית Gannt chart, עבדתי על פרוייקטים מסובכים וזה פשוט הכלי הכי חשוב בתיכנון פרוייקט (אפילו בתיכנון חופשה), אתה תראה שפשוט חלק מהלחץ יורד (אתה יכול לרשום שם מי מבצע מה, ובאיזה תאריכים).

פורסם
און תן לי לתת לך טיפ שיעזור לך בכל השיפוצים, בתור אחד שעובד פה בשוויץ בלוגיסטיקה וניהול פרוייקטים, אני יכול להגיד לך שאתה תתפזר מהר מאוד מהמטלות, אחד הדברים המהנים ביותר בפרוייקט זה לראות אותו נבנה, אז תקדיש לעצמך זמן ותעבוד אם הדיאגרמה הבאה: אצלנו היא נקראת Balkandiagram, ובאנגלית Gannt chart, עבדתי על פרוייקטים מסובכים וזה פשוט הכלי הכי חשוב בתיכנון פרוייקט (אפילו בתיכנון חופשה), אתה תראה שפשוט חלק מהלחץ יורד (אתה יכול לרשום שם מי מבצע מה, ובאיזה תאריכים).

תודה על הטיפ. רק אל תספר לאישתי שקיים כזה דבר, כי אחרת הלך עלי וחסל על התירוצים מדוע שכחתי לבצע את המטלות שהיא ביקשה ממני... :-D

ולגוף העניין: אם הייתי מתכנן עתיד בתחום השיפוץ, הייתי שוקל את הנושא ברצינות. אני מנהל רישום מדוייק של מטלות לביצוע וגם דואג לעבור עליהן ולמחוק את מה שבוצע. בהיקף העבודה והשיפוץ שאני מבצע, אני מצליח לעקוב ואפילו לא להתפזר יתר על המידה. בוא ונגיד שחלקים מסויימים שהורכבו בלוטוס ומקורם ברום - העניין לא נבע מפיזור...:lol:

חבר צוות פיברקלאב.

יש לכם שאלות בנושא רום כרמל, סוסיתא? מחפשים חלקים? נסו אותנו כאן. מבטיחים לנסות לעזור!

פורסם

חח אתה לא לבד, אצלי זה אותו דבר, האישה כל פעם מתפלאת מחדש איך אני מצליח לשכוח שמות של אנשים, מטלות ועוד,

למזלי היא לא מודעת שזה פשוט לא מעניין אותי :lol: והכי חשוב היא עכשיו בחודש חופש באוגנדה וטנזניה :twisted:

תאמין לי שיש בתחום הזה (ניהול פרוייקטים) המון מידע מעניין שעוזר בדברים הקטנים ביותר (אני משתדל להמנע להראות את זה לאישה כי אז יגיעו עוד מטלות)

פורסם

איזה כיף לכם

אני ממש מקנא בכולכם

אני זוכר לפני 23 שנה שהייתי בן 12 הייתי עוזר לאחי לשפץ חיפושיות ולמכור אותן

היה לנו ממש מוסך בגינה שלנו

הייתי מת לעשות את זה גם עכשיו אבל אין מקום כשאתה גר בבלוק

פורסם
חח אתה לא לבד, אצלי זה אותו דבר, האישה כל פעם מתפלאת מחדש איך אני מצליח לשכוח שמות של אנשים, מטלות ועוד,

למזלי היא לא מודעת שזה פשוט לא מעניין אותי :lol: והכי חשוב היא עכשיו בחודש חופש באוגנדה וטנזניה :twisted:

תאמין לי שיש בתחום הזה (ניהול פרוייקטים) המון מידע מעניין שעוזר בדברים הקטנים ביותר (אני משתדל להמנע להראות את זה לאישה כי אז יגיעו עוד מטלות)

היא לא מבינה איך מישהו שלא זוכר איפה הוא שם את הנעליים, מצליח להרכיב מנוע שגם עובד...

איזה כיף לכם

אני ממש מקנא בכולכם

אני זוכר לפני 23 שנה שהייתי בן 12 הייתי עוזר לאחי לשפץ חיפושיות ולמכור אותן

היה לנו ממש מוסך בגינה שלנו

הייתי מת לעשות את זה גם עכשיו אבל אין מקום כשאתה גר בבלוק

זה באמת כיף. הכי כיף!

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

חדשות חמות-חמות. יש לנו תורמת חלקים! הבעיה היחידה: על פניו נראה שגם בה המנוע תפוס...

גם אם כן, לא נורא. צריך אותה בכל מקרה, למאגר החלקים שאיגוד בעלי הרום (קובי, רענן ואני) מייסדים כאן. אז או שנעשה מנוע אחד משני המנועים, או שנשתמש במנוע החלופי המורכב כיום בטנדר שלי (סבירות גבוהה.

עידכונים בהמשך...

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

בדיוק כמו אצלי, אני קיבלתי בחינם בזמנו אפירליה טוארג מחבר שלא יכל לסדר אותו, האישה כל הזמן אמרה אה אני שמחה שיש לך תחביב כזה, אחרי ששיפצתי אותו, היא נבהלה, ושאלתי אותה למה היא נבהלת?, היא אמרה לי כי היא בחיים שלה לא חשבה שאני אצליח להניע ולרכב עליו :lol: היא חשבה שאני אזרוק אותו לפח אחרי דקה :lol:

פורסם
בדיוק כמו אצלי, אני קיבלתי בחינם בזמנו אפירליה טוארג מחבר שלא יכל לסדר אותו, האישה כל הזמן אמרה אה אני שמחה שיש לך תחביב כזה, אחרי ששיפצתי אותו, היא נבהלה, ושאלתי אותה למה היא נבהלת?, היא אמרה לי כי היא בחיים שלה לא חשבה שאני אצליח להניע ולרכב עליו :lol: היא חשבה שאני אזרוק אותו לפח אחרי דקה :lol:

סתם, סתם. הכל באהבה. יש לי את האישה הכי מדהימה בעולם. שתומכת ועוזרת, ומייעצת והיא גם נראית מדהים ואפילו מפנקת. הנה, ממש עכשיו, בעוד אני כותב את המילים האלו, היא עושה לי מאסג' בשכמות באמצעות מארוך שהיא הביאה מהמטבח, אחרי שהיא קראה מה כתבתי עליה היום, תוך שהיא מביטה מאחורי כתפי במסך המחשב ומכתיבה לי את הטקסט... :-D:-D

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

זה כבר נהיה נוהל קבוע בשנה האחרונה. מוצאים איזו מכונית מעניינת, או שצריך לגרור משהו, הפורד F350 המפלצתי של ניר נרתם (תרתי משמע) למשימה.

והפעם המשימה שלו הייתה קצת יותר מורכבת. תורמת החלקים הושארה מתחת לעץ בחצר, לפני עשרים שנה (טסט אחרון באוגוסט 1991) ולא הוזזה מאז. האוויר יצא מהגלגלים, מושבת עכברים חגגה על תא המנוע, שיני הזמן כרסמו בפנסים האחוריים והמכונית כבר "נבזזה" על ידי מכמה חלקים, לפני כשנה. לא רק זאת, אלא ניכר שלמכונית הזו לא היו חיים קלים וגם לא טיפלו לפי הספר או בכלל. למעשה, זו הסיבה שלא אספתי את התורמת האומללה הזו לחיקי כבר אז. לא ממש הייתי צריך ממנה שום דבר. אלא שמאז השתנו כמה דברים. או נכון יותר, נוספו "שותפים" לדרך. רענן עם הרום 79' וקובי עם ה-81' ופתאום לתורמת הזו יש רלוונטיות גדולה הרבה יותר. אז מגיע היום וצריך לחלץ את התורמת מהאדמה שכבר פיתחה איתה יחסים סינרגטיים. שולף את רצועת הגרירה שניר מחזיק באופן קבוע בטנדר שלו, רותמים את התורמת לטנדר ורגע לפני שאני מתחיל למשוך אותה ממקומה, נועל את הלוקרים מלפנים ומשלב ל-4X4 וגם Low. אחרי הכל, זו אמורה להיות משימה לא פשוטה לשלוף את הרום הקבורה בחול וגם ה-F350 עומד על אדמה חולית. עכשיו אפשר להתקדם אט-אט, עד שהרצועה נמתחת וממש לפני שאני מעלה סל"ד וממריץ את המנוע המפלצתי הזה על כל סוסיו, אני מבחין בהתרחשות מאחור. תורמת החלקים זזה לאיטה ממקומה, גוררת גלגים חסרי אוויר ותפוסים על החול - ואני אפילו לא לוחץ על דוושת התאוצה... איזה דבר מדהים זה ה-F350 הזה!

אחרי שהוצאנו את הרום מהחול, משחררים את הפורד מהרצועה ורותמים אותו מחדש לעגלה. את הדרך ממקומה לעגלה, עושה הרום בסיוע הכננת.

אז מה עכשיו? לא נעים מניר. עשינו לו במוסך סניף של רום כרמל... צריך לפרק את האוטו הזה, להשתמש בחלקים הנחוצים - ואין לנו זמן לזה בשבועות הקרובים. שותף הסוד, רענן, לא מבין על מה המהומה. "תביא את האוטו אלי", הוא אומר, "אני אדאג לו, יש לי מקום". אז קדימה, המשימה הבאה: נוסעים לחדרה להעביר את האוטו לרענן.

עד אז, קבלו תמונות מהחילוץ.

1. הרום חנתה מתחת לעץ מאחור, ובניצב לאיך שהיא עומדת עכשיו.

2. ה-F350 חלץ אותה משם בקלות.

3. מעלים את התורמת לעגלה ומעבירים אותה דירה.

תמונה 508.jpg

תמונה 509.jpg

תמונה 510.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם

אחרי שיפוץ רום כרמל 1979, רענן והצוות שלו כבר נהיו מומחים לרום... לא עבר יום מאז שהעברנו את המכונית לחדרה, ואלו התמונות שאני מקבל. לא מבזבזים שם זמן, החברים...

רענן מספר לי שבעקבות חדירת מים וברבות השנים, היו דלתות שלא ניתן היה לפתוח אותם. מאחר שהחשיבות בפירוק היא לשמור על החלקים המתכלים והמתחלפים - כל האמצעים כשרים בכדי לשמור עליהם...

אז הנה כמה תמונות מתחילת הפירוק. והתמונות המעניינות: המנוע אחרי השטיפה. נראה נקי ומצוחצח, ללא סימני שמן. בעקבות איך שהמנוע נראה, רענן מוכן להתערב שאם הוא הולך "ראש בראש" עם המנוע, הוא משחרר אותו. אני לא אופטימי - אחרי ההתנסות עם המנוע שבאוטו של קובי, אבל בבקשה, אני אומר לו, לך על זה...

1. הדלתות הימיניות כבר בחוץ.

2. את הדלת האחורית ימנית נצטרך לרום 81'. שם היא לא במצב טוב כל כך.

3. גם החלון הקדמי ומכסה המנוע יצטרפו לחלקים החלופיים, בהמשך.

4. הפנסים האחוריים, או מה שנשאר מהם - בחוץ.

5. בתא המטען היו עוד כמה חלקים מפורקים. הם ימוינו ועתידם יקבע בהמשך.

6. המנוע אחרי השטיפה. נראה (כמעט) כמו חדש.

7. מתחילים לפרק ממנו חלקים לקראת הוצאת המנוע. אבל מאחר שרענן משוכנע שהוא יצליח להתמודד איתו, מחכים עד שתגיע בוקסה מתאימה לפולי. כי בדחיפה קדימה ואחורה המנוע לא זז.

תמונה 545.jpg

תמונה 547.jpg

תמונה 546.jpg

תמונה 541.jpg

תמונה 548.jpg

תמונה 539.jpg

תמונה 544.jpg

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
אחרי שיפוץ רום כרמל 1979, רענן והצוות שלו כבר נהיו מומחים לרום... לא עבר יום מאז שהעברנו את המכונית לחדרה, ואלו התמונות שאני מקבל. לא מבזבזים שם זמן, החברים...

רענן מספר לי שבעקבות חדירת מים וברבות השנים, היו דלתות שלא ניתן היה לפתוח אותם. מאחר שהחשיבות בפירוק היא לשמור על החלקים המתכלים והמתחלפים - כל האמצעים כשרים בכדי לשמור עליהם...

אז הנה כמה תמונות מתחילת הפירוק. והתמונות המעניינות: המנוע אחרי השטיפה. נראה נקי ומצוחצח, ללא סימני שמן. בעקבות איך שהמנוע נראה, רענן מוכן להתערב שאם הוא הולך "ראש בראש" עם המנוע, הוא משחרר אותו. אני לא אופטימי - אחרי ההתנסות עם המנוע שבאוטו של קובי, אבל בבקשה, אני אומר לו, לך על זה...

1. הדלתות הימיניות כבר בחוץ.

2. את הדלת האחורית ימנית נצטרך לרום 81'. שם היא לא במצב טוב כל כך.

3. גם החלון הקדמי ומכסה המנוע יצטרפו לחלקים החלופיים, בהמשך.

4. הפנסים האחוריים, או מה שנשאר מהם - בחוץ.

5. בתא המטען היו עוד כמה חלקים מפורקים. הם ימוינו ועתידם יקבע בהמשך.

6. המנוע אחרי השטיפה. נראה (כמעט) כמו חדש.

7. מתחילים לפרק ממנו חלקים לקראת הוצאת המנוע. אבל מאחר שרענן משוכנע שהוא יצליח להתמודד איתו, מחכים עד שתגיע בוקסה מתאימה לפולי. כי בדחיפה קדימה ואחורה המנוע לא זז.

כמו שאמרתי אני והוא "ראש בראש" :-D ואז מה אם יש לו ראש ברזל

אני מניע אותו

נקודה.

חבר צוות פיברקלאב

"אני מעריץ אותך," אמר הנסיך הקטן ומשך קלות בכתפיו "אבל מה יוצא לך מזה?"

פורסם
כמו שאמרתי אני והוא "ראש בראש" :-D ואז מה אם יש לו ראש ברזל

אני מניע אותו

נקודה.

בהצלחה... אני לא אופטימי.

חבר צוות פיברקלאב.

פורסם
כי אבא שלי הוא הכי בעולם

חחחחח אני זוכה בהתערבות על ארוחה !

און שים לב לסירטון הבא

אופק.

מודה ועוזב ירוחם... לא האמנתי שהמנוע הזה מסתובב. יתרה מזאת, הוא לא הסתובב! אני עצמי ניסיתי אותו לפני כשנה וגם עכשיו ביחד עם רענן. (ועכשיו הגיע שלב התירוצים): רענן כנראה הרבה יותר רציני ממני. הוא פירק את הרצועה של משאבת המים ושאר האביזרים מסביב למנוע, הכניס נוזל משחרר לצילנדרים ו... המנוע השתחרר!

אז רענן ואופק, הנה הבטחה כתובה: בנסיעת הבכורה המשותפת שלנו עם שלושת הרומים - ארוחה עלי!

ו... כן, עוד צריך לנסות ולהניע את המנוע, אבל על זה אני כבר לא מוכן להמר בהתערבות... :lol:

חבר צוות פיברקלאב.

• תוכן חדש...