Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הכנה למערכת קולנוע ביתית

יגאל
שימו לב! השרשור הזה בן 4136 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

בוקר!

לפני חצי שנה שיפצתי (כולל החלפת רצפות) ועשיתי טעות ממש גדולה שלא חשבתי על הכנה למערכת קולנוע ביתית. למה? לא יודע.

עכשיו התחדשתי במערכת הכוללת סט 5 רמקולים קטנים (4 וסנטר) + סאב ומגבר של פיוניר ואני צריך להעביר 2 רמקולים מהמזנון למעל הספה שממול.

מסלול על הקיר כבר יש, עכשיו רק 3 שאלות:

1. חשבתי להדביק את הכבלים מעל הארגז של התריס כי הוא כמעט באורך של כל הקיר (3 מטר). רעיון טוב? עם מה אפשר? עם סיליקון? :?

2. בקיר האחורי אין לי ברירה אלא לחצוב בקיר, להשאיר כבל על הקיר לא בא בחשבון. האם חובה להשתמש בתעלה או שפשוט אפשר להכניס את הכבל לקיר ולסגור עם שפכטל וצבע?

3. באיזה גובה למקם את הרמקולים?

בגדול אני יודע לעבוד די טוב עם שפכטל וצבע ולקחת איש מקצוע לא בא בחשבון מבחינתי כרגע (לא בגלל כסף אלא בגלל שאני תמיד עושה פינישים לבד בסוף, הם אפילו לא מנקים אחריהם אנשי המקצוע בארצנו אז עדיף כבר לבד).

אני מודה שאני די מתבאס לחצוב עכשיו בקיר אחרי שעשו לי שכפטל כל כך יפה בסלון אבל אני לא ממש רואה אופציה אחרת. רעיונות?

המערכת כבר בבית, עובדת וכל חמשת הרמקולים מחוברים על המזנון, רק נשאר להעביר זוג לחלק האחורי של הסלון.

אשמח לרעיונות/הצעות

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בוקר!

לפני חצי שנה שיפצתי (כולל החלפת רצפות) ועשיתי טעות ממש גדולה שלא חשבתי על הכנה למערכת קולנוע ביתית. למה? לא יודע.

עכשיו התחדשתי במערכת הכוללת סט 5 רמקולים קטנים (4 וסנטר) + סאב ומגבר של פיוניר ואני צריך להעביר 2 רמקולים מהמזנון למעל הספה שממול.

מסלול על הקיר כבר יש, עכשיו רק 3 שאלות:

1. חשבתי להדביק את הכבלים מעל הארגז של התריס כי הוא כמעט באורך של כל הקיר (3 מטר). רעיון טוב? עם מה אפשר? עם סיליקון? :?

אתה יכול עם דבק חם / סיליקון או לדפוק בקיר את הניטים הקטנים האלה של הכבלים.

2. בקיר האחורי אין לי ברירה אלא לחצוב בקיר, להשאיר כבל על הקיר לא בא בחשבון. האם חובה להשתמש בתעלה או שפשוט אפשר להכניס את הכבל לקיר ולסגור עם שפכטל וצבע?

למה להשאיר על הקיר לא בא בחשבון? אני העברתי כבלים מהרסיבר לקיר האחורי, הכבלים נראים כשהם יוצאים מכיוון הרצפה עד לרמקול סראונד.

אם כבר אתה מחליט לקדוח בקיר, עדיף שתעשה עבודה יפה, תשים תעלה קטנה ובה תעביר את הכבלים.

3. באיזה גובה למקם את הרמקולים?

הרמקולים צריכים להיות בגובה האוזניים שלך כשאתה יושב.

בגדול אני יודע לעבוד די טוב עם שפכטל וצבע ולקחת איש מקצוע לא בא בחשבון מבחינתי כרגע (לא בגלל כסף אלא בגלל שאני תמיד עושה פינישים לבד בסוף, הם אפילו לא מנקים אחריהם אנשי המקצוע בארצנו אז עדיף כבר לבד).

אני מודה שאני די מתבאס לחצוב עכשיו בקיר אחרי שעשו לי שכפטל כל כך יפה בסלון אבל אני לא ממש רואה אופציה אחרת. רעיונות?

המערכת כבר בבית, עובדת וכל חמשת הרמקולים מחוברים על המזנון, רק נשאר להעביר זוג לחלק האחורי של הסלון.

אשמח לרעיונות/הצעות

צירפתי לך פה לינק לתמונות שהעלתי לפורום של קולנוע ביתי, המערכת שלי זו המערכת עם הרמקולים של B&W, אתה יכול לראות איך מיקמתי את הרמקולים האחוריים.

עצה קטנה, תשתדל לא לעשות יותר מדי נזק בקירות, כמה שפחות לחצוב ולגעת, עדיף. אני את הכבלים לקיר הנגדי העברתי לאורך הקיר ובמקומות מוסתרים, אם תהיה יצירתי תוכל להעביר את הכבר לאורך הפנלים בלי שיראו אותו. במקרה שלי, יש לי גם וילון, ככה שהוא תורם להסתרת הכבלים בצורה טובה יותר.

לינק:

http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=1517999#1517999

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה

האמת היא שאם להתקין את הרמקולים האחוריים בגובה האוזן אז זה משנה את כל התמונה.

בגובה האוזניים אני יכול להעביר תעלות על הקיר שגם ככה מכוסה ע"י הספה, אני חשבתי להרים את הרמקולים לגובה של כ-2 מטר.

יש עוד חיזוקים לגבי הנושא של האחוריים בגובה האוזן?

נשאר רק לי רק למצוא תעלות ועם מה להדביק אותם ולצאת לדרך (הום סנטר ודבק סיליקון?)

אגב - אלו הם הרמקולים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רמקולים חייבים להיות בגובה האוזניים, אתה הרי רוצה הרגשה שהסאונד עוטף אותך, אם יש לך סרט עם יריית אקדח למשל שנורתה והקליע עובר מצד ימין, אם הרמקול ממוקם גבוה על הקיר, או נמוך על הקיר, זה ישמע כאילו הקליע עובר במיקום לא נכון, הרמקולים צריכים להיות בגובה האוזניים. כנ"ל לגבי הרמקולים הקדמיים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני העברתי את הכבלים לרמקולים האחוריים דרך תעלות הממוקמות בדיוק על הפינות.

זה נראה מאוד אסטטי וכמעט שלא שמים לב לכך! (במידה והקיר הוא לבן/שמנת עדין לא ישימו לב. אצל חבר שהקיר שלו צבוע בשמנת "חזקה" התעלה בולטת).

יש תעלות המגיעות עם דבק דו צדדי שכבר מודבק עליהן.

אני אישית קדחתי בקיר, שמתי דיבלים והברגתי את התעלות. זה הרבה יותר עמיד לפי דעתי.

אם במקרה תעלה נופלת והיא מודבקת, היא מסירה איתה חתיכות מהצבע. (דיבלים יוציאו חלק מהקיר 8) )

את הרמקולים שלי כן מיקמתי בגובה של 2 מטר.

יש כמה סברות למיקום הרמקולים ויש הבדל בין שמיעת מוסיקה לבין קולנוע.

טוענים שבעבור קולנוע, עדיף למקם את הרמקולים גבוה יותר.

לעומת מוסיקה, שאז כדאי למקם את הרמקולים בערך בגובה האוזניים.

אצלי זה נבע בעיקר משיקולים אסטטים.

כשאגדל ויהיה לי חדר קולנוע, אמקם את הרמקולים בצורה אופטימלית. :wink:

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יש כמה גדלים לכל מיני סוגי כבלים.

תמדוד את עובי הכבל שלך ולך לכל טמבורייה ושם כבר תראה מה יש להם בהיצע.

אני קניתי באיזו טמבוריה שכונתית שהייתה קרובה מאוד לבייתי.

אני יודע שיש גם בהום סנטר וכו'.

מבחינת ברגים, אני קניתי ברגים דקים יחסית, אך ארוכים.

שים לב שאולי תידרש לשים שייבה כדי שהבורג לא יצא מהחור של התעלה.

דרך אגב, תוודא שאתה קונה תעלה עם חורים מוכנים מראש. (לא שזו בעיה לקדוח דרך התעלה, אבל אלו ממורכזים וממוקמים במרווחים שווים).

עודד.

RACING! Because football, baseball, bowling & golf only require ONE BALL!!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מצטרף להמלצה על תעלות - אם עושים את זה רע זה נראה נורא,

אם עושים את זה טוב זה בלתי נראה - כמעט כמו חציבה, רק בלי הבלגן.

לגבי מיקום הרמקולים האחוריים - יש להציב אותם בגובה האוזניים או להטות אותם.

יש רמקולים אחוריים שבהם האלמנט כבר נטוי, כדי לאפשר הצבה גבוהה יותר.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...