Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5105 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנחנו משפחה שאוהבת לטייל (3 בנות עם כיסאות בטיחות) והגיע הזמן להחליף רכב בליסינג.

לא צריך משהו לשטח טכני מורכב (ודאי לא בתקציבים האלה) אבל משהו שלא יצרח ויקרטע כל פעם שיורדים מהכביש.

במקור חשבתי לקחת שוב פיקאסו C4 אבל כיוון שההזמנה התעכבה עלה לי רעיון אולי לקחת במקום משהו מעט צפוף יותר ואולי קצת פחות מפנק אבל לפחות עם 4X4 ומרווח גחון אולי מעט עדיף.

ברור לי שבטווח המחירים הזה האפשרויות מאוד מאוד מוגבלות אבל אשמח לשמוע מה בכל זאת אפשרי ועל חשבון מה בהשוואה לפיקאסו. אולי אאוטלנדר? פורסטר? IX35 החדש? לא יודע...

המחיר גמיש במידה מסויימת אבל לא להגזים בבקשה.

שוב - לא משהו לטיולי שטח של ממש אבל שיסע בכבוד בשבילי עפר בדרך אל ומהתחלת המסלול או מהכביש עד לנקודת הקמפינג.

תודה!

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ולפני שמישהו יציין את המובן מאליו - כבר שקלתי את האפשרות לוותר על הליסינג ולקחת איזה ג'יפ משומש אבל מסיבות שלא זה המקום לפרטן זה לא ממש על הפרק כרגע.

מיותר גם לציין שהבחירה בליסינג גם מוציאה מטווח האפשרויות כל מיני דגמים אקזוטיים שאין סיכוי להשיג מחברות ליסינג.:roll:

פורסם

אכתוב לך משוואה קצרה בנוגע ליכולות של רכבים לעבור מסלולי שטח כבדים: קיה פיקנטו בליסינג=רכב שטח אמיתי ב-400K

(לא לקחת דברים ברצינות:lol: )

בנוגע לשאלה שלך- אם אתה חייב 4X4 אז יש סקודה יטי דיזל בסביבות 170K(לא זוכר את המחיר במדוייק), היא די עונה על הצרכים שלך, אם אתה לא חייב 4X4 אז יש אפשרויות טובות יותר.

פורסם

אני לא אוהב כל כך את הייטי וקשה מאוד להשיג אותה בליסינג.

גם עד כמה שתא המטען של ה-IX35 למשל קטן, בייטי הוא קטן עוד יותר...

פורסם

תודה על התגובות! :mm_yeah:

מה ניתן להשיג הליסינג זה קל - פירמות ודגמים פופולאריים יחסית.

לכן כנראה IX35 יהיה קל יותר להשיג מאשר איזו אלפא-רומאו או ייטי ידנית למשל.

ה-XV מעניינת מאוד אבל עם תא מטען קטן עוד יותר וצפופה יותר.

אם צריך לגלוש יותר לכיוון ה-185K-175K זה גם אפשרי בקושי אם ממש כדאי.

ראיתי שלתקציב הזה נכנסים כמה דגמים נוספים:

יונדאי IX35

קאיה ספורטאז'

ראב4

פורסם

עם גלישה קלה - סובארו פורסטר היא אופציה לא רעה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

גם עד כמה שתא המטען של ה-IX35 למשל קטן, בייטי הוא קטן עוד יותר...

תא המטען בIX35 קטן?? על מה אתה מדבר? :?

עם 590 ליטר הוא מהגדולים, אם לא הגדול יותר בסגמנט.

פורסם
ראיתי שלתקציב הזה נכנסים כמה דגמים נוספים:

יונדאי IX35

קאיה ספורטאז'

ראב4

את הIX35 כבר ציינת לא? :wink:

משלושת האפשרויות האלא אני הייתי מעדיף את הראב 4, אבל רק מבחינת נהיגה כי בשאר הפרמטרים היא כבר מראה את גילה.

כך בחשבון גם דלת תא מטען שנפתח הצידה ויכול להיות מאוד לא נוח במצבים מסוימים.

את המאזדה CX-5 בדקת?

פורסם

4X4 זה לא ריאלי וגם לא ממש הכרחי לדרישות שלך.

אאוטלנדר 2X4 יביא אתכם לכל מקום אשר תחפצו בגבולות ההיגיון (לא יחצה דיונות ולא יעלה את מעלה העקרבים או שקר כולשהו).

לדעתי (ומניסיון אישי) האאוטלנדר הוא המוביל בקטגוריה בנושא עבירות שטח, אומנם לי היה את ה-4X4, אך אני מניח שאם משווים אותו לשאר הSUV 2X4 הוא עדיף בשטח.

הוא גם הגדול והמרווח מבין הקבוצה של SUV ב-160K.

למעשה, הוא אמור להיות באופן טבעי בקבוצה אחת מעל (סורנטו ושות') כאשר בקבוצה של הג'יפונים הקטנים (IX35, CX5) אין למיצובישי ייצוג בארץ (בחו"ל יש את ה outlander sport, חפש ברשת).

הסיבה היחידה שמשווים אותו לקבוצה של הקטנים יותר היא בגלל המחיר של גרסאות הכניסה 2L 2X4, שלדעתי משתלמות ביותר.

בזמנו, כאשר אנחנו לקחנו אותו מהליסינג לא היו את הגרסאות הזולות כאשר הזול ביותר היה 200K (דגם 2.4L 4X4).

בעדיפות שניה הייתי שם את המאזדה החדשה CX5 ונראת טוב וגם מספקת את הסחורה (על פי מבחני הרכב האחרונים, אין לי ניסיון אישי).

אם אתה מוכן לעלות לאיזור ה-180K (אפילו שאני ממש לא חושב שיש צורך), שם יש לך קיה סורנטו 2X4 שעדיפה מבחינת מרחב ונוחות על פני ג'יפונים 4X4 באותו הסכום.

לגבי ליסינג או לא ליסינג,

כך בחשבון שאם אתה מוכן לנסוע באאוטלנדר בן שלוש, אתה יכול להשיג אחד מהדגם המפואר ביותר (2.4L, 4X4, שבע מושבים, ריפודי עור, חלון שמש, מולטימדיה מעולה) בקצת מעל 100K ש"ח יד-1 עם ק"מ נמוך.

לדעתי, עדיף לרכוש אחד כזה בן שלוש ולבקש הוצאות/אחזקת רכב מהעבודה (אם אתה שכיר).

במקרה זה, זה משתלם גם אם אתה נוסע 30K ק"מ בשנה.

פורסם

היטי הוא רכב משפחתי טוב אבל אם תא המטען קטן לך, הסובארו XV תתן לך מענה מדויק לצרכים שלך. יכולת שטח טובה מאוד בשבילים ואפילו טכנית בלי להתפרע כמובן על מעלה חצצון וכו' כמובן ויכולת כביש טובה. נכנסת בתקציב שלך. לIX35 תא מטען ממש לא קטן. לא יודע מאיפה לקחת את הנתון הזה.

פורסם

אתם צריכים להבין שאני בא מהמרחב של ה-C4 פיקאסו... לכן ה"טענות" על גודל תא המטען.

תא המטען של ה-XV קטן מאוד, לא?

בכל מקרה, סובארו/הונדה הם בעייתיים באיזור שלי בגלל גניבות רכב.:-P

על בסיס מה אתם טוענים שאין ל-4X4 כל משמעות?

ראיתי כמה וכמה סקירות וידאו ביוטויב למשל שמראות את התועלת ב-4X4 אפילו ב-SX4 הפיצפונת.

את ה-CX5 לא הכרתי אבל ראיתי שאין לה נעילת דיפרנציאל ובקרת ירידה (או איך שקוראים לזה).

אני אסתכל שוב על האאוטלנדר, הפורסטר והסורנטו - פסלתי אותן פעם, לא זוכר למה...

ברבות מהסקירות שראיתי/קראתי משבחים את הפורסטר כבעל יכולות השטח הטובות ביותר בסגמנט הזה, גם אם בפרמטרים אחרים הוא לא מצטיין. לצערי הוא מעט יקר...

עם זאת, הדגש שלי הוא דווקא רכב מרווח ונוח ככל האפשר עם יכולת שטח שלא חייבת להיות בטופ של הסגמנט כל עוד היא עדיפה על זו של רכבים "רגילים". אולי אני טועה אבל נראה לי ש-4X4 ובעיקר נעילת דיפרנציאל + מרווח גחון מעט טוב יותר הם שני הפרמטרים החשובים יותר.

אני ממש לא מתכוון לעשות איתו טיולי ג'יפים ומסלולי 4X4 אבל לא רוצה כל הזמן לחשוש שאתקע בשביל עפר אם יש קצת בוץ/שיפוע/בורות.

פורסם

לסובארו XV יש יכולת שטח מצוינת יחסית לג'יפונים אחרים בקבוצתו. הוא היחיד בקבוצת המחיר הזו שמגיע עם הנעה כפולה ולא דורש תוספת תשלום גבוהה בשבילה. לדעתי, הוא יכול להתאים לדרישותך מלבד אולי עניין שלושת כיסאות הבטיחות שאינני בטוח שיכנסו למושב האחורי. לדעתי, שווה לגשת לסוכנות ולבדוק פיזית אם הם נכנסים פנימה. נראה לי שזה יהיה קצת צפוף אבל אם אתם לא נוסעים באופן קבוע עם שלושת הבנות במושב האחורי יהיה אפשר להסתדר.

הסורנטו יקר בצורה משמעותית מהסכום שהגדרת, אלא אם אתה מדבר על גרסת הבסיס החדשה שהגיעה לא מזמן ארצה, הסורנטו אורבן. אבל שם מדובר על גרסת 2X4 שאין לה יכולת של ממש בחולות או בבוץ.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה!

נראה לי שזה יהיה קצת צפוף אבל אם אתם לא נוסעים באופן קבוע עם שלושת הבנות במושב האחורי

זה דווקא בדיוק השימוש הנפוץ והעיקרי ולכן אני מחפש את הרכב המרווח והנוח בחבורה, גם אם הוא לא יהיה המוביל בקבוצה הזו וגם אם יעלה מעט יותר. בכל זאת רוב הזמן אנחנו על הכביש ולא בשטח ולרוב בהרכב מלא.

מעל 175K כבר יהיה לי קשה לעלות אם כי לא בלתי אפשרי לחלוטין אם יש לכך הצדקה כבדת משקל.

אז אילו דגמים נשארים בתמונה עם נגדיר את הדרישות לפי סדר עדיפות?

* מרווח ככל האפשר נוח לנסיעה יומיומית של 2 + 3 כיסאות בטיחות ותא מטען מכובד.

* עם 4X4 שימושי.

* מרווח גחון עדיף על משפחתית רגילה

* בקרת שיוט

* טווח מחירים בסביבות ה-175-180K עם גמישות לא מאוד גדולה.

תודה!

פורסם

ללא ספק, תוותר על הדרישה של 4X4, זה לא נחוץ לנסיעות שבילים++

אם אתה לא מתכוון לנסוע בשלג/בוץ כבד בחורף (בדר"כ בשדות חקלאיים), דיונות או עליות תלולות עם אדמה לא יציבה, אין לך ממש צורך ב-4X4.

מאחר והדרישות שלך הן עבירות קצת יותר טובה מרכב פרטי, אני לא חושב שאתה תעשה שימוש ב-4X4.

מניסיון של שלוש וחצי שנים עם אאוטלנדר 4X4, רוב הזמן לא היה צורך לשלב בכלל את הגלגלים האחוריים.

דווקא השימוש הכי נפוץ שהיה לי ב-4X4 היה בשבילי כורכר, שם הרכב מתפקד כרכב ראלי כמעט עם 60% כוח לגלגלים האחוריים, מווי כיף!

אבל אני מניח שאתה לא תנצל זאת עם שלושה ילדים במושב האחורי, מה גם שהאופציה הנ"ל קיימת רק באאוטלנדר 4X4 (היקר מידי בשבילך) כאשר אצל המתחרים השילוב הוא 50:50 ואף ללא יכולת לנעילה.

בהתחשב בזה שאתה מחפש מרחב, נוחות ותא נטען גדול, אני ממליץ לך להתמקד באאוטלנדר 2X4 (עולה קצת מעל 160K) או אם אתה מוכן להוציא עוד כמה שקלים אז הסורנטו הוא בחירה מצויינת (עולה באזור ה-180K אאל"ט).

יש גם את ה CX5, אבל אני חושב שהוא קטן יותר מהאאוטלנדר, תבדוק גם אותו.

כל השאר ככל הנראה לא מתאימים לך.

לגבי יטי, באמת מישהו חושב שהרכב הזה יכול לשרת משפחה עם שלושה כסאות בטיחות?!

לגבי סובארו, תא מטען לא שימושי חוסם אותו כאופציה למשפחה עם שלושה ילדים קטנים.

• תוכן חדש...