Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית צמיגים בEbay.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5152 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה!

האם למישהו יש נסיון עם הזמנת צמיגים בEbay?

האם עלולה להיות בעיה מלבד עניין המכס שלכאורה נפתר (תו תקן? עניין כלשהו של איסור על יבוא חלקים עם השפעה בטיחותית?)

תודה רבה.

פורסם

משלוח יקר מאוד.

בצמיגים לא חוסכים.

לך לפנצ'ריה הקרובה אליך, תגיד לו שיביא לך משהו סביר, תבוא לפורום תשאל.

(אם התקציב שלך ממש נמוך, בערך 1200 ש"ח מקסימום, יש סוגים זולים יותר, חברות שכונה יותר, אבל קח בחשבון שאתה צריך ליסוע לאט.)

פורסם

לפי מה שראיתי במחיר כולל משלוח של זוג צמיגים מתוצרת טובה (ברידג'סטון, מישלין, פירלי) לרכב שלי (טויוטה פריויה) הוא אותו מחיר שאשלם פה לזוג של זבל סיני שבפעם הבאה שאחליף צמיגים כבר יהיה תחת שם אחר......

השאלה היא האם ישנן עלויות או פרוצדורות בלתי צפויות בהזמנה שכזאת.

פורסם

עמיחי, יש מצב אתה מעלה קישור לצמיגים שאתה רוצה לרכוש?

בעיניין המכס יש מצב שאם עלות המוצהרת של הצמיגים היא מעל 50USD תאלץ לשלם מע"מ ומעל 250USD תשלם גם מכס.

יש דרכים לעקוף את זה,דבר איתי בפרטי אני אסביר לך.

אנדרי

פורסם

יבוא צמיגים יכול להיות פתרון יותר זול למראית עין אבל תרשה לי לתת לך עוד כמה דגשים שחשוב לשים אליהם לב.

1)יבואנים עובדים ישירות מול יצרניות הצמיגים- לכן טריות הצמיגים לכאורה מובטחת וגם המחירים נוחים יותר בגלל הכמויות. תשים לב כשאתה קונה מEBAY צמיגים מה תאריך הייצור- זה משמעותי מאוד ויכול להוות את הסיבה למחיר נמוך.

2) צמיגים איכותים עולים בסביבות 50 יורו לצמיג סטנדרטי במידה 15 - אבל יש עלויות עקיפות שאתה צריך להעמיס כמו הובלה, מע"מ ומכס במידה ואתה קונה 4 צמיגים סביר להניח כי תצטרך לשלם . משמע אתה יכול להגיע להוצ' כוללת של כ300 יורו פלוס מינוס כרי 1500 ש"ח תוסיף עוד 100 ש"ח עלות לבצע איזון גלגלים והחלפה בפנצ'ריה.

לא העמסתי עליות כמו זמן עבודה שלך והוצאות אחרות כדיי לפשט את העיניין.

סביר להניח שתוכל למצוא בארץ את הצמיגים שאתה רוצה במחיר כמעט זהה ( כמובן שבחלק מהמקרים יותר זול ובכל מהמקרים יותר יקר). מבדיקה שביצענו בעבר חבר ואני הגענו למסקנ כי במקרה הטוב ביותר קיים חסכון של כ200 ש"ח - בדגם ספציפי מחברה ספציפית.

עכשיו תעשה את החשבון אם באמת אתה מעוניין וכדיי לך.

פורסם
עמיחי, יש מצב אתה מעלה קישור לצמיגים שאתה רוצה לרכוש?

בעיניין המכס יש מצב שאם עלות המוצהרת של הצמיגים היא מעל 50USD תאלץ לשלם מע"מ ומעל 250USD תשלם גם מכס.

יש דרכים לעקוף את זה,דבר איתי בפרטי אני אסביר לך.

אנדרי

בוא ונשים סדר בדברים.

חבילה שהערך שלה עד 75 דולרים פטורה מכל המיסים. פעם זה היה 50 דולר היום זה 75 דולרים. לגבי הפטור שהאוצר הכריז עליו של 1200 שקלים אזי הוא נוגע לפריטים כמו נעליים, חולצות, לגו וכיוצא בזה. גם כאשר מזמינים את הפריטים הללו יש מע"מ פלוס מס קנייה שזה כבר 16+ 17.4 אחוזים. אכן, החבילה תהיה פטורה ממכס כאמור.

לגבי חלקי חילוף לרכב אין הפטור ממכס עד 1200 שקל תופס. כאן זה עדיין יכול להגיע עד 50 אחוזים מקסימום משווי הפריט.

דבר אחרון, אתה יכול לומר מה שאתה רוצה על אנשי המכס אבל דבר אחד בטוח שהם לא מפגרים שנולדו אתמול. אם תביא קבלה של 40 דולר לצמיג איכותי אתה יכול לצפות שלא יאמינו לך. ובלי שום קשר, המוכס רשאי לומר לך שאפילו אם זה עלה לך באמת 40 דולר מבחינתו זה לא איכפת לו כי יש מחירון לדברים הללו ומבחינתו זה מה שקובע. היו מקרים כאלה.

אז אני אומר לך מעכשיו שעל צמיגים תשלם גם מע"מ, גם מס קנייה וגם מכס.

דבר אחרון, צמיגים זה דבר כבד מאוד במונחים של משלוח בדואר במיוחד שמדובר על רבעייה. אם תתן לי פחות או יותר מימדים (אורך,גובה,רוחב ומשקל) של חבילה אני אוכל לומר לך כמה יעלה לך לשלוח כל צמיג.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

אני סבור שקניית צמיגים ב- EBAY ודומיהם איננה משתלמת. באופן כללי, אם פער המחירים הוא למשמעותי זה לא כדאי. אני רוכש דברים רבים מ- EBAY ויש כל מיני השלכות. בהנחה שהמוצר שהזמנת מתאים לך ושקיבלת בדיוק מה שהזמנת, יש את עניין העלויות העקיפות שציינו כבר החברים האחרים, אבל יש גם את מרכיב הזמן- לגשת למכס (וחבילה כזו גדולה בוודאי תעבור מכס), לחכות בתור, להתווכח עם המוכס, לפעמים דורשים ממך אישור יבוא של משרד התחבורה שלוקח כמה ימים ופרוצדורה, אח"כ צריך ללכת לפנצ'ריה ולשלם לה בנוסף וזה במקרה שהמוצר הגיע ללא פגם. אם הוא פגום, יש עלות נוספת של משלוח אליהם ולעבור את הפרוצדורה מחדש כשהגיע המוצר התקין וכיו"ב. לכך תוסיף אל האחריות שנותנת לך פנצ'ריה שקנית ממנה. בקיצור, אם הפער במחיר הוא לא משמעותי ביותר, לא שווה את הטרחה.

• תוכן חדש...