Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

VW PASSAT או FORD KUGA בוחן פתע מנהיגת 24 שעות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכולם,

מפאת חוסר זמן ועודף עצלנות החלטתי להשתמש בסקירה של יוליאן כפלטפורמה. יוליאן אתה כותב מעולה, אנא ראה זאת כמחמאה:lol: לאחר כמעט 24 שעות עם הרכב ששכרתי ביום חמישי האחרון במילאנו, החלטתי לתת סיקור קטן משלי על הרכב, יתרונות, חסרונות, דלק ומה דעתי הכללית עליו, כולל תמונות.

אינטרו:

לטיול יצאנו ושום כלנית לא מצאנו. סתם טיסה ישירה ומאוד יקרה למילאנו. ממילאנו למזרח דרך האגמים , ברשיה, ורונה ועד וונציה וחזרה, בחרתי להזמין רכב דרך חברת אוויס שהומלצה כאן באתר והלכתי על VW פאסאט TDI ידנית שתצלח את 600 הק"מ ברכות ובחסכנות. הפאסאט נשכרה במחיר של 350 ₪ על הכביש ל 24 שעות, כולל ביטול השתתפות עצמית ושאר מרעין בישין. הפאסאט הוזמנה עם צבע, עם מנוע, עם רדיו ועם מושבים. כאשר בתור לקוח מזדמן שנרשם לאתר של אוויס קיבלתי גם הכנה לרדיו-דיסק ולאובר-דראפט.

באיטליה כמו שבאיטליה: ווט יו סי איז נבר ווט יו גט וכמו בכל חברת השכרה יו נבר גט איט.

רפידו רפידו על הסובוח ניגשתי לסניף בפיאצה דיאז במרכז העיר מילאנו, ושם חיכתה לי הכלה: ג'יפ-גיפון מלוקלק מכף רגל ועד ראש, שבפעם האחרונה שבדקתי לא דומה לאף פאסאט שיוצרה מאז שהצורר המשופם חשב על רכב לעם. אבל מה אני יודע, אולי זו פאסאט XV ? הההההמממממ. ניגשתי לרכב ומבחוץ יש סמל של פורד, נכנסתי פנימה ועדיין סמל של פורד. קו-סוח-טו מלחכי הפיצות עוד פעם עבדו עליי. חוזר לפקיד באוויס ואומר לו: "סניור – דיס איז נוט א פאסאט דיזל, מה יש לאחותך פליז"? והוא אומר לי: " יו הזמנת דיזל ידני, ווי דונט הב דיזל ידני, יו גט אפגרייד לג'יפ דיזל ידני, כיפ?" שאלתי אם יש משהו אחר לאימו יולדתו והוא ענה לי בנימוס שאZDA יין לו מהעיניים וסיים בחיוך איטלקי מחריב מקדשים, כמו שרק הם יודעים לתת.

מערכה ראשונה (לא של פיוניר):

הרכב מתברר כפורד קוגה טורבו דיזל 2.0 ידנית 6 הילוכים עם 1996 ק"מ על השעון. נו מילא. אין לי שמץ כמה כ"ס יש לקוגה הזאת אבל היא נוסעת ממש יפה הנבלה, בשום מקום או סיטואציה לא מורגש מחסור בכוח ,והיא מתנהלת כמו בהמה חסרת רסן. לא מכונית ספורט אבל בהחלט זריזה הרבה יותר מסובארו פורסטר או טויוטה ראב-4 שלעניות דעתי מתחרות ישירות (אין לי שום ניסיון עם אחרים) בסגמנט. יחסית לפוקוס עם גלגלים גדולים יצאתי ממש מרוצה.

מבחינת צריכת הדלק, כאמור באותו המסלול עם מזגן קבוע: הכול במישור, בהלוך בתוך כפרים במהירות ממוצעת של 60-90 ללא פקקים ,בחזור כל אוטוסטראדת A4 מוונציה עד מילאנו במהירות ממוצעת של 135 הרכב עשה 1-13,אני מאמין שלאחר שהמנוע יפתח, לקוחות עתידיים של אוויס יוכלו להגיע לפחות ל 1/13.2.

לא אתאר שום דבר שתראו לבד בתמונות שעמלתי קשה לצלם ולהעלות. אוסיף רק שזו הפעם הראשונה שאני נתקל בגומחה מרופדת על אדן חלון הנהג שמאוד נוחה ליד בזמן הנהיגה (גם יד תמונה).

בפנים שקט בעיר ומחוץ לעיר ולא שומעים את המנוע. לגבי רעש רוח זה כבר לא סביר, ממהירות של -120 110 יש רעשי רוח דיי חזקים מהשמשה הקדמית שלא הייתי מצפה מרכב חדש. אולי זה בגלל שהרכב גבוה וזווית השיפוע של השמשה קטנה יותר, אך לי זה קצת הציק כל הדרך חזרה, מה שעל אף גילו המתקדם - גרם לקרלוס סנטנה לצעוק קצת יותר חזק אל תוך הרמקולים.

סך הכול שקט בקבינה, ואם שמים מוסיקה אז גם לא שומעים את הרוח מעל 120, הכיסאות מאוד נוחים ומתחממים, יש תמיכה בצד ועוד, והם מתכווננים לכל מיני מקומות שלא בדקתי.

אהבתי את הקלאץ שהוא רך ומכוון לחצי גובה, מאוד נוח שהתרגלתי אליו תוך כמה דקות, המזגן מעולה , או שמא אכתוב –בקרת אקלים דיגיטאלית רקטאלית. בכל הנסיעה לא הצלחתי להבין אם המדחס עובד או לא כי לא טרחו לשים כפתור AC לכבוד הניאנדרטל הישראלי שקיבל את הרכב בטעות.

מה שכן הפתיע זה דווקא איכות הרמקולים, שלמרות שלא היה לי זמן להתעסק איתם נתנו סאונד טוב מאוד.

אני משער שעם קצת כיוונונים הייתי שומע גם חוליו איגלסייאס מהת-ח-ת.

אין לי מושג לגבי בטיחות או כריות אוויר ולא על מבחני ריסוק –את זה תוכלו לקרוא באינטרנט. בטח יש כמה כריות אוויר ובקרת זיבי אקטיבית למקרה שאדרוס אייל צפוני משוטט בערב הקריסטמס.

גראנד פינאל אוריגינאל

הקוגה מתגלה כרכב לא ממש חסכוני, אך כגיפון ששוקל כמעט 2 טון (לא באמת יודע כמה) זה ממש סביר.

600 ק"מ ביום אחד פשוט לא הורגשו! מדובר ברכב סופר נוח שפשוט משייט בקלילות. האספלט במילאנו זוועתי בכל קנה מידה והוא גיהץ אותו בצורה יפה ולא שבר לנו את הגולגלות.

מנוע חזק מאוד שמאיץ בכל הילוך בכל הסקאלה. הרבה מקום מאחורה ובגא'ג' גדול מאוד שדחף פנימה בקלות את כל המזוודות שלנו ואת המשכנתא החדשה שלי שהודגמה בצורת 20 שקיות ביגוד והנעלה מביקור של שעתיים בקניון. יש קונץ חמוד שפותח רק את החלון האחורי ולא את כל הבגאג' ואין לי מושג למה הוא משמש.

הרכב יפה והגיע עם ריפודים וסימון של UEFA 2012 שאין לי מושג מה זה קשור לרכב (אולי פורד היא הספונסורית של התחרות?) ראו תמונות

תבלו

.

DSCF1031.קוגה דשבוארד.jpg

DSCF1038.קוגה.ריר.jpg

DSCF1039.קוגה פרונט.1..jpg

DSCF1047.קוגה שטיח.jpg

DSCF1051.קוגה. פנים.jpg

Kuga hand .jpeg

Kuga DOOR EURO 2012 .jpeg

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

הכפתורים העגולים הימני והשמאלי הם ווסתי הטמפרטורה לכל צד.זה וודאי. או שמא יש להם שימוש כפול ?

פורסם

הגיוני מאוד שאימבציל כמוני לא שם לב אם זה לחוץ או לא.

שוב שאלה:

אם היה רק צד אחד לחוץ והשני לא, אז זה אומר שנוסע אחד ממוזג והשני על תקן "מתלית סופגת לחות" ? האם זוהי מהות בקרת האקלים המפוצלת (אישיות) ?

העליתי תמונה גזורה אני מקווה שאפשר לקרוא A/C על הכפתור הימני ובשמאלי AUTO

מזגן קוגה.JPG

פורסם

הימני הוא "AC"

השמאלי הוא "AUTO"

זאת אומרת שאם השמאלי יהיה לחוץ המזגן יהיה על מצב בו המטרה שלו היא להגיע לטמפרטורה שציינת. בין אם זה קירור וכרוך בהפעלת המדחס ובין אם זה חימום.

לדעתי אם יהיה רק AC אז המזגן יזרים אוויר בטמפרטורה המצויינת בלי להפסיק את פעולת המדחס,כמו במזגנים ביתיים אבל אל תתפוס אותי במילה.

מהות הבקרה המפוצלת היא שכל צד יכול לקבל טמפרטורה שונה. (אבל ברור שאי אפשר שאחד יקבל חימום והשני קירור)

פורסם

זה לא להיט.

"וואט יו סי איז נבר וואט יו גט" ?!

באיטליה לא השכרתי רכב (הייתי פעמיים במאורגן), אבל אכן זו ארץ הרמאים והקומבינטורים. (וונציה אהם.)

בגרמניה ובשוויץ הזמנתי רכבים.

בשוויץ הזמנתי מהארץ פאסאט TDI ידני (זה היה ב2001). קיבלתי אותה.

בגרמניה הייתי פעמיים:

-פעם ראשונה נזכרתי לסגור עם הסוכנת נסיעות מאוחר, ולצערי בהתחלה היה רק אודי A3 ידני דיזל (ב2003), סגרתי, אבל שם עשיתי פרצוף עצוב ואמרתי לפקיד שיראה איזה משפחה גדולת מימדים אנחנו, הפניה ללב שלו התקבלה, נתן לנו מיני-וואן של VW (שאראן או שירן), 2L TDI ידני, כל המשפחה נהנתה ממנו, 7 מקומות, מרווח, סתם להשוואה, כמו מאזדה 5+פיג'ו 107 מחוברות, זה המרווח הפנימי שלו.

-פעם שניה הזמנתי מונדאו\פאסאט ידני סטיישן. (זה היה ב2009).

הגעתי, הציעו לי S-MAX\אופל דגם אחד פחות מהאינסיגניה\מצובישי לנסר אוטומט (הם משווים לנסר אוטומטית לרמה של פאסאט ידני!) תבינו מה היחס שלהם כלפי גיר-אוטומט! (כאילו זה רכב מנהלים אצלם).

בסוף אבא שלי עם קצת צרפתית והרבה עצבים (בלי צעקות, בכל זאת בלונדה), הוצאנו מהם פאסאט 2L TDI ידני סטיישן, עם 2000KM בקילומטרז'!

נהנו מאוד ממנה בכל הטיול, זה כמו הפאסאטים שיש בארץ, רק סטיישן (קצת יותר מרווח מאחור) ועם גיר ידני, כל האבזור הוא 1 ל1.

בכל מקרה שהביאו לנו משהו יותר טוב השארנו להם טיפ נאה.

פורסם

לניר

בתחילה בכלל הזמנתי BMW 320D וכשהתקשרתי לאוויס לסגור את ההזמנה סופית- מסרו שהרכב כבר לא פנוי. ידעתי שיש סבירות גבוהה מאוד שלא אקבל את הפאסאט אך ציפיתי לחלופין לקבל לאנצי'ה או אלפא מפוארת. הבעיה שהנבלות תמיד הולכים by the book ויתנו לך תמיד את קבוצת הרכב ובתצורה שהזמנת או יותר מכך, אך אף פעם לא פחות מזה. אז זה מה שהיה.

בכל אופן מאוד נהניתי מהרכב ומהנהיגה בו ואני משער שזה עלה לי בצריכת יתר של בערך כ 25-20 יורו בדיזל (565 קילומטר בזמן התדלוק באוטוסטראדה מחוץ למילאן - 43 ליטר שעלו לי 80 יורו) אני משער שעם רכב פרטי דיזל הייתי בכיף עושה 1/17-20 .

מהרגל של שנים (פעם חמישית באיטליה) של איטלקים שמנסים וברוב הזמן גם מצליחים לדפוק אותי, הפסקתי להשאיר להם טיפים. אם אני מזהה עובד זר אז אני משאיר בכיף. אין לי שום סימפטיה אליהם ומצידי אפשר לקחת את המגף המפורסם ולדחוף אותו עמוק עמוק לתוך הקפלה הסיסטינית שלהם. אני שם תמיד בגלל עבודה ומידי פעם משלב גם טיול. (מי ישלם 950 דולר לכרטיס באלעל למילאנו?)

פורסם

מי שצריך לטוס ולחזור באותו שבוע :-)

ככה זה גם אצל אחרים... היית כבר יכול להסויף מעט ולעבור לביזנס ;-)

(אבל אין ספק שאל על יקרים יותר)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

כשבדקתי הביזנס היה 1400 אך זה היה שבועיים לפני הטיסה והייתי חייב לכרטס. מחיר בסיס 850 ולכל כיוון תוספת של 50 דולר על סו פאקינג קולד "שדרוג" לשורת מושבים ראשונה עם עוד 2.5 ס"מ לרגליים. שייקחו את זה מהנקודות ויחנקו. במחירים כאלה יכולתי למצוא כרטיס לדרא"פ, שלא לדבר על מזרח ארה"ב אופ-סיזן. ברוך ה' כל העולם טס אלעל חוץ מהישראלים כמובן. אליעזר שקדי אתה חי- בלה לה. אם היה לי עוד יום לבזבז על קונקשנים, לא היה פה בכלל מצמוץ. שתבין, קונקשן לא רע דרך טורקיה עם תוספת של 5-7 שעות בכל כיוון עלה בסביבות ה 500 .

פורסם
לניר

בתחילה בכלל הזמנתי BMW 320D וכשהתקשרתי לאוויס לסגור את ההזמנה סופית- מסרו שהרכב כבר לא פנוי. ידעתי שיש סבירות גבוהה מאוד שלא אקבל את הפאסאט אך ציפיתי לחלופין לקבל לאנצי'ה או אלפא מפוארת. הבעיה שהנבלות תמיד הולכים by the book ויתנו לך תמיד את קבוצת הרכב ובתצורה שהזמנת או יותר מכך, אך אף פעם לא פחות מזה. אז זה מה שהיה.

בכל אופן מאוד נהניתי מהרכב ומהנהיגה בו ואני משער שזה עלה לי בצריכת יתר של בערך כ 25-20 יורו בדיזל (565 קילומטר בזמן התדלוק באוטוסטראדה מחוץ למילאן - 43 ליטר שעלו לי 80 יורו) אני משער שעם רכב פרטי דיזל הייתי בכיף עושה 1/17-20 .

מהרגל של שנים (פעם חמישית באיטליה) של איטלקים שמנסים וברוב הזמן גם מצליחים לדפוק אותי, הפסקתי להשאיר להם טיפים. אם אני מזהה עובד זר אז אני משאיר בכיף. אין לי שום סימפטיה אליהם ומצידי אפשר לקחת את המגף המפורסם ולדחוף אותו עמוק עמוק לתוך הקפלה הסיסטינית שלהם. אני שם תמיד בגלל עבודה ומידי פעם משלב גם טיול. (מי ישלם 950 דולר לכרטיס באלעל למילאנו?)

מי שמזמין ברגע האחרון.

המחיר הוא לכרטיס עם גמישות גבוהה (או משהו מטומטם בסגנון).

המחיר הרגיל של אלעל למילאנו נע בין 400 ל-600 דולר.

מחיר גבוה זה כאשר המטוס "מלא" ואז נשארים להם רק כרטיסים עם גמישות יתר (לדעתי בלוף בכדי להוציא עוד כסף ממי שלחוץ).

לגבי האיטלקים, אני חולק עליך לחלוטין.

כמי שהתגורר שנה באיטליה אני חייב לציין שהלוואי עלינו חצי מהנימוס וההגינות של האיטלקים, בעיקר בצפון.

הרושם שאתה קיבלת על האיטלקים מוטעה ונובע ככל הנראה מגישת ה: "מגיע לי הכל, אני מלך" שרכשנו בישראל.

בכל מקרה, סיכום נחמד.

• תוכן חדש...