Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 2.9 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה. כי מחיפוש ברשת לא הבנתי זאת חד משמעית כך.

ז"א שאם אפעיל אותו רק אחרי חצי שנה מאז שהזמנתי לא יהיה לי שום חיוב מלבד עלות הסים?

פורסם

נדמה לי (אבל אולי יש שינוי) שיש הגבלה של חודש עד הפעלת הסים - אחרת הוא מבוטל.

כמוכן - אני מניח שאם תפעיל את הסים באיחור תהיה כבול לתוכניות שיהיו תקפות בעוד חצי שנה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

http://www.themarker.com/markets/1.2007637

"לאחר שפגשתי את מיכאל גולן, אני יכול להגיד שיש לו חוזק עסקי שנותן לו יתרון על פני שלושת המפעילים הקיימים. “הם אומרים שגולן לא יהיה כאן בעוד שנה, שהוא לא רווחי, שהוא יקבל חזרה חלק מהערבות שלו, ואז ישנה את הדרך שבה הוא מתחרה בשוק. אלה שטויות. אף אחד לא יכול לדעת מה הוא יעשה. הוא בונה את העסק מאפס. זה יתרון מדהים שיש לו על פני המפעילים הקיימים שעדיין סוחבים על הגב הוצאות רבות והשקעות עבר. גולן הוא בעל ניסיון מוצלח בתחום היזמות, הוא חכם, ויש לו בעלים חזקים מאחוריו”.

מי ייצא מהענף

אחת הטענת המהותיות הנשמעות בקרב אנשי תעשיית הסלולר היא שהביקוש בישראל אינו יכול להחזיק לאורך זמן חברות רבות בעלות תשתית סלולר עצמאית. להערכתם, בטווח הבינוני והארוך אחד השחקנים הפועלים כיום צפוי לצאת מהענף. לדבריהם, מן הסתם יהיה זה גולן טלקום. ואולם, קלאר חולק על טענה זו ומאמין כי לנוכח ההשקעות הנמוכות יחסית הנדרשות להקמת רשת סלולרית בישראל, ולנוכח התשואה על ההון שעשויים לדרוש בעלי המניות הפרטיים של חברות אלה עשוי המצב הנוכחי להימשך גם בטווח הארוך.

כמה רשתות סלולר יכולות לפעול בישראל במקביל?

“אין מספר נכון של מפעילים בכל שוק. רק מכיוון שאנחנו רגילים לשלושה מפעילים בישראל, אין זה אומר שזה המספר המתאים לשוק המקומי. צריך לשאול כמה מפעילים יוכלו להשיג בישראל תשואה ראויה על ההשקעות שלהם, והתשובה תלויה בהיקף ההשקעה הנדרש כדי להקים רשת סלולרית כלל ארצית. בשל גודלה של ישראל, ריכוז האוכלוסייה והטופוגרפיה שלה, היקף ההשקעה נמוך יחסית ומגיע, להערכתנו, לכ–500 מיליון דולר בלבד. וכך, בעל מניות שידרוש החזר של 15% בשנה על השקעתו, יזדקק לתזרים שנתי של 75 מיליון דולר.

“מנגד, המפעילים הוותיקים הישראלים ייצרו כל אחד תזרים פנוי של 140 עד 150 מיליון דולר בשנה שעברה, כך שיש מקום לעוד מפעילים בישראל. ככל שהמשקיעים החדשים ידרשו תשואה נמוכה יותר, כך גם מספר המפעילים שיתקיימו כלכלית יעלה. למשל, בבריטניה ובאוסטריה המשקיעים דורשים רק 7%–8% החזר על השקעתם בחברות הסלולר. בטווח הארוך ייתכנו בישראל ארבעה או חמישה מפעילים בעלי רשת, כך שכל אחד מהם יחזיק בנתח שוק של 15%–25%”.

קלאר אומר כי להערכתו, לגולן יש הזדמנות להגדיל את נתח השוק מעבר ל–7%, נתח שוק שבו יקבל את מלוא הערבות שלו בחזרה: “במקומו לא הייתי עוצר ב–7%, הייתי מכוון ל–15%, תלוי כמה כסף יש לו, אבל הוא טוען שהוא יהיה רווחי עוד ב–7%. אם אתה חברה פרטית, ללא משקיעים מקרב הציבור, אתה גמיש יותר לגבי ההחזר שאתה דורש מהעסק. גולן יכול לבנות את המודל העסקי שלו על החזר השקעה ארוך טווח, הכל תלוי באופק שלו. כמשקיע ארוך טווח יכול להסתפק בתשואה נמוכה יותר”.

יהודה

פורסם

היום גולן טלקום הפיצה מייל ללקוחות בדבר החבילה של 9.99 ש"ח בה הם מבצעים שידרוגים והמחיר נשאר זהה.

השידרוגים:

חדש בחבילת "9.99 ₪"!

60 דקות – לרשתות ישראליות ומעכשיו גם ל-55 יעדים בחו"ל

SMS – מעכשיו ללא הגבלה

מחיר החבילה נשאר זהה – 9.99 ₪

SMS-ים ללא הגבלה (בניגוד ל 60 יחידות קודם לכן) ופתיחת ה 60 דקות שיחה שבחבילה גם לחו"ל הם צעד מבורך.

לידיעתכם :)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

חייב לציין שלאחרונה בעיות הקליטה נעשות נוראיות יותר ויותר, כמות הניתוקים שיש לי במהלך השיחות היא גבוהה מאוד ומעולם לא חוויתי את זה אצל חברה אחרת. אני כבר שנה עם גולן ומעולם לא היו לי טענות, אבל אין מנוס מלומר את האמת - גם אצלי הקליטה גרועה.

הסיבה היחידה שאני נשאר אצלם היא אידיאולוגית בלבד. מבחינתי הם אלו שהתחילו את המהפכה ולכן אני נותן את להם מלוא הקרדיט. ובאופן אישי, אני מרגיש שאם הם לא ישרדו, כולנו נחזור לרמות המחירים המטורפות שהיו לפני כן.

אבל בחייאת, שלא ירכבו על האידיאולוגיה שלנו עם איכות קליטה גרועה, אני נותן להם צ'אנס עד סוף השנה הנוכחית.

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

פורסם

גם אצל אמא שלי פתאום לא היה אינטרנט אצל גולן. הסתבר שמישהו כיבה לה את הנדידה ומאז אין אינטרנט.

2 דקות וזה סודר. אצלי כבר כמה חודשים אין בעיות עם גולן.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

בשל גודלה של ישראל, ריכוז האוכלוסייה והטופוגרפיה שלה, היקף ההשקעה נמוך יחסית ומגיע, להערכתנו, לכ–500 מיליון דולר בלבד. וכך, בעל מניות שידרוש החזר של 15% בשנה על השקעתו, יזדקק לתזרים שנתי של 75 מיליון דולר.

יהודה תודה - היה מעניין לקרוא.

המספרים האלה די קרובים למספרים שקיבלנו בחשבון הסנדלרים שעשינו - קרי תשתיות (ברזלים) בשווי 1.5-2 מיליארד ש"ח.

מעניין אם שאר המספרים שהערכנו קרובים למציאות, דבר שיאפשר סוף-סוף להעריך כמה תעלה חבילה בשוק יציב.

שבת שלום!

פורסם

לכל ה"מתנתקים" בגולן למיניהם, אפשר קצת פירוט?

יש לנו 7 מנויים אצלם ואני לא מצליח "לחוות" את הנ"ל.

אתם על רשת גולן? רומינג לסלקום? במנוחה? בתנועה? מה סוג המכשיר?

פורסם
יהודה תודה - היה מעניין לקרוא.

המספרים האלה די קרובים למספרים שקיבלנו בחשבון הסנדלרים שעשינו - קרי תשתיות (ברזלים) בשווי 1.5-2 מיליארד ש"ח.

מעניין אם שאר המספרים שהערכנו קרובים למציאות, דבר שיאפשר סוף-סוף להעריך כמה תעלה חבילה בשוק יציב.

שבת שלום!

לפי מה שכתב שמר, יתכן שעלות התשתית אפילו נמוכה עוד יותר.

yehuda-k3 כתב:

מענין איך ההשקעה בתחנות בסיס של נוקיה-סימנס מסתדרת עם ההצהרות של גולן על בניה זולה של הרשת. אולי המחירים של ציוד חדש ומודרני ירדו מהותית לעומת שנים קודמות?

יהודה

אין לך מושג עד כמה. כתבתי כבר בשרשור אחר - חברות הטלקום (יצרנים) מתרכזים היום בעיקר בתוכנה והוזילו מאוד את החומרה (גם עקב תחרות עזה מהסינים, בעיקר HUWAWEI ו-ZTE).

כמו כן - נוקיה-סימנס נתנו מחירי רצפה אחרי שאריקסון השתלטה על הרשתות בשלוש חברות האפ"ס (למעט המיתוג בסלקום וחלק קטן מאוד מהרדיו באורנג'). זה היה בשבילם פרוייקט של להיות או לחדול.

פורסם

הברזל הוא חלק (אפילו לא רוב) ההשקעה.

ההרכשה וההקמה (= רשיונות, היתרי בניה, הרמת תרנים, תשלום לבעלי הנכס) עולים יותר למיטב ידיעתי.

פורסם

שמר, לפי ההגדרה שלי (לפחות) שווי הברזלים מייצג את עלות רכישת הציוד + התקנה + אגרות התקנה.

כלומר - בכל מקום שכתבתי על ערך הברזלים התכוונתי לעלות הכוללת להביא את הציוד למצב פעולה.

• תוכן חדש...