Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא יודע איך אנשים פה מרוצים ב012, היתי אצלהם במשך חצי שנה.

היה זוועה, בבית שלי אם היה פס אחד קליטה היתי אומר תודה, במרכז העיר איפה שהקליטה מלאה איכות השיחה היתה ברמה ירודה, האינטרנט היה סביר מינוס.

הבונוס היחיד שבאמת החזיק אותי כול הזמן הזה, בחבילה של ה9 שקל האינטרנט לא מוגבל בכלל, אחרי ה100 מגה המהירות יורדת אבל לא מחייבים כלום.

עכשיו חזרתי להוט מובייל אומנם אני משלם 40 שקל יותר לחודש אבל זה שווה את זה, איכות שיחה נורמלית ללא צפצופים מוזרים והד כמו ב012, גם קליטה וגם אינטרנט ברמה אחרת.

מה שהכי מצחיק אותי שהטלפון שלי בעל תמיכה מלאה רק ברשת אורנג', ועדיין דווקה על גבי תשתית שלהם חוויתי את רוב הבעיות.

אודי A4

דימה.

• תגובות 2.9 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חורים בכיסוי יש לכל חברה. אשתי מנויית פלאפון כבר 12 שנה, מתקשרת אלי כאשר יוצאת מהעבודה והשיחה ניתקת באופן קבוע אחרי 2 דקת בגלל נקודה מתה. את אחד הילדים ניידתי מסלקום בגלל חור בכיסוי במקום שבו הוא משרת בצבא (ומדובר במקום מרכזי מאוד בעיר). אני עצמי סובל מבעיות קליטה באורנג' באחד המשרדים שבהם אני נמצא כמה שעות בשבוע.

כמובן שאם במקום מגוריך או עבודתך הקליטה של אחת החברות גרועה עליך לעבור לחברה המספקת שירות איכותי במקום שבו אתה נמצא.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אידיאולוגיה לחוד ומציאות לחוד.

בעוד שנה-שנתיים, כשתהיה בישראל ככל הנראה רק ספקית אחת התומכת ב LTE (על ALTE אין אפילו מה לדבר), גולן תפגר הרחק מאחור. כל התשתית העצמאית שהיא פורסת עכשיו לא קורצת בכלל בכיוון, והצבתן של אנטנות חדשות לרשת LTE תדרוש אישורים בלעדיים שלבטח לא יינתנו, לפחות לא בשנים הקרובות.

באופן כללי, פריסת תשתית 4G בישראל לא נראית מעודדת במיוחד, על אחת כמה וכמה שמודל ה FIXED PRICE לא מדרבן אף ספקית להשקיע בטכנולוגיות חדישות. מצער, מבאס, אבל ככל הנראה שזה מה יש.

את מי שזה מעניין אותו, מוזמן לקרוא את סידרת הכתבות הפסימית משו בנושא - כאן, כאן וכאן.

פורסם
אידיאולוגיה לחוד ומציאות לחוד.

בעוד שנה-שנתיים, כשתהיה בישראל ככל הנראה רק ספקית אחת התומכת ב LTE (על ALTE אין אפילו מה לדבר), גולן תפגר הרחק מאחור. כל התשתית העצמאית שהיא פורסת עכשיו לא קורצת בכלל בכיוון, והצבתן של אנטנות חדשות לרשת LTE תדרוש אישורים בלעדיים שלבטח לא יינתנו, לפחות לא בשנים הקרובות.

באופן כללי, פריסת תשתית 4G בישראל לא נראית מעודדת במיוחד, על אחת כמה וכמה שמודל ה FIXED PRICE לא מדרבן אף ספקית להשקיע בטכנולוגיות חדישות. מצער, מבאס, אבל ככל הנראה שזה מה יש.

את מי שזה מעניין אותו, מוזמן לקרוא את סידרת הכתבות הפסימית משו בנושא -

אם לומר את האמת, ה-LTE ממש לא מעניין אותי.

קודם כל שהתדרים הנוכחיים יתפקדו כמו שצריך.

פורסם

מאותן הסיבות, פחות או יותר.

ב 2013 אתה מתלונן על ביצועים שהיית אמור לקבל ב 2003. ב 2023 אתה תבכה עוד יותר על ביצועים שהיית אמור לקבל ב 2013.

פורסם

ותודה לשרים הנערצים אטיאס וכחלון.

אישית ה-LTE לא מעניין אותי, המערכת נועדה לתעבורה בנפחים גדולים שאישית איני נזקק להם. אבל ברור לי שיש גופים מסחריים שזקוקים לתשתית המהירה.

בכל מקרה - לפני כ-10 שנים ישראל עמדה בחזית הטכנולוגיה, כאשר אורנג' היתה הרשת הששית בעולם שהפעילה רשת דור שלישי מסחרית (וקדמה לה סלקום עם רשת נסיונית על שטח קטן בת"א, אם מישהו זוכר את ה-SE Z1010). אבל בינתיים משרד התקשורת קפא וחוקקו חוקים דרקוניים לגבי אישורים להתקנת תחנות בסיס, והסיכוי לפרישת רשתות איכותיות הולך ופוחת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
http://www.themarker.com/technation/columns/1.2037543

"ההערכה היא שלקוח ממוצע בגולן וב–HOT מובייל שווה לחברה המארחת כ–40 שקל בחודש בממוצע. ל–HOT מובייל יש כ–450 אלף לקוחות ברשת הסלולר החדשה, כך שזוהי הכנסה חודשית של 18 מיליון שקל, או 54 מיליון שקל ברבעון לפלאפון. במונחי ARPU ‏(הכנסה חודשית ללקוח‏) האירוח מעניק לפלאפון עוד 6 שקלים. לגולן טלקום יש כ–240 אלף לקוחות נכון לסוף הרבעון הראשון, כך שהיא מכניסה למארחת 9.6 מיליון שקל בחודש, שהם 29 מיליון שקל ברבעון לסלקום. במונחי ARPU האירוח מוסיף לסלקום 4 שקלים. הנתונים לא אמורים להפתיע. בדו"ח 
השנתי דיווחה פלאפון על הכנסות מהסכמי אירוח בסך 129 מיליון שקל, כ–75 מיליון שקל ברבעון...

מרבית התעבורה ב–HOT מובייל כבר עצמאית ‏(נדייק: 60% מאוכלוסיית ישראל, 50% משטח המדינה‏) ועוברת דרך האנטנות שלה, ולא באירוח. .."

יהודה

מזכיר לי, חזרתי לא מזמן מאנגליה ושם ב-15 פאונד לחודש (82 ש"ח נכון להיום) אין שום בעיה לקבל חבילה עם 2000 דקות, 5000 SMS ודאטה ככל שתחפוץ. אה, וזה בלי התחייבות כמובן.

שזאת בפועל חבילה בלתי מוגבלת לחלוטין. וזה לא מחברה יחידה, והם כבר פורסים את רשת ה-LTE שלהם. וכן, 11 מגה לשניה זה לא פנטזיה שם.

אז כנראה שהמחיר של גולן הוא ריאלי ביותר.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אתה מדבר על החבילה של Three?

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
האם מישהו יכול לומר לי אם יופון והום סלולאר שייכות לחברות האפ"ס? (אני לא שואל מבחינת תשתית אלא מבחינת האם הן שולטות בהן או שמדובר בחברות עצמאיות לחלוטין שאינן חברות בת סטייל 012 של אורנג')

ממחזר את השאלה... מישהו?

Kia Niro, 1.6 (141), Hybrid Crossover, Rich Espresso, 2017

פורסם

ניצ' - בין היתר. הם היו החברה שהשתמשתי בשירותיה בביקור האחרון.

אבל יש שם תחרות עזה מאוד בין המפעילות השונות, כאשר החברות המסורתיות שלהם (T-Mobile, O2, Vodafon) קצת פחות אטרקטיביות.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

נו באמת.

ישראל הייתה בקו הראשון של הטכנולוגיה בגלל ששלוש החברות זיינו את הלקוחות בת&ת. חשבונות של 500-1000 שקל למשתמשים כבדים לא היו כ"כ נדירים. עם רמת מחירים כזו לא בעייה להישאר רווחי גם עם שוק קטן כמו ישראל. היום יש בערך יישור קו עם שאר העולם מבחינת מחירים ולכן ההתקדמות פחות מהירה. איפה כתוב שאני חייב 100 מגה באוויר כל הזמן? זה בסה"כ אינטרס של יצרניות הציוד למכור עוד ועוד. אין לאף אחד צורך אמיתי בזה.

פורסם
ניצ' - בין היתר. הם היו החברה שהשתמשתי בשירותיה בביקור האחרון.

אבל יש שם תחרות עזה מאוד בין המפעילות השונות, כאשר החברות המסורתיות שלהם (T-Mobile, O2, Vodafon) קצת פחות אטרקטיביות.

בוא רק נאמר שאם איכות הקליטה והמהירות שהם נותנים הייתה בארץ, כולם היו רצים עם צנצנות ווזלין חזרה לחברות האפ"ס.

לעומת זאת, בהונג קונג, אותה חברה נותנת (נכון ללפני שנה וחצי כשעשיתי את החבילה) חמישה ג'יגה עם מהירות פצצה והאטה אחר כך, 3000 דקות ו1500 אסמאסים ב100 ש"ח, אז המחירים בארץ בהחלט הגיוניים.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

היום חזרתי להוט מובייל, רק בגלל שהוצע לי מבצע מפתה ללקוח חוזר.

אחרי יומיים ב012 אני חייב לציין שהאינטרנט שלהם הרבה יותר מהיר יחסית לאינטרנט בהוט מובייל.

אייפון 4S.

פורסם

אישית ה-LTE לא מעניין אותי, המערכת נועדה לתעבורה בנפחים גדולים שאישית איני נזקק להם. אבל ברור לי שיש גופים מסחריים שזקוקים לתשתית המהירה.

בכל מקרה - לפני כ-10 שנים ישראל עמדה בחזית הטכנולוגיה, כאשר אורנג' היתה הרשת הששית בעולם שהפעילה רשת דור שלישי מסחרית (וקדמה לה סלקום עם רשת נסיונית על שטח קטן בת"א, אם מישהו זוכר את ה-SE Z1010). אבל בינתיים משרד התקשורת קפא וחוקקו חוקים דרקוניים לגבי אישורים להתקנת תחנות בסיס, והסיכוי לפרישת רשתות איכותיות הולך ופוחת.

גופים מסחריים זו הגדרה מצויינת.

ספציפית, הגופים שאני מכיר שיכולים להיות מאוד מעוניינים בשירות DATA מהיר הם גופי שידור (תחנות טלויזיה, שדרני חדשות וכו').

חוץ מהם אין ממש שימוש נחוץ למהירויות של LTE.

(לא, אני לא מגדיר צפייה בסרטים בסטרימינג ב 1080p תוך כדי נסיעה באוטובוס כ"שימוש נחוץ")

לגבי פריסת LTE אפשרית בארץ:

1. זה יקח עוד שנים (בירוקרטיה בעיקר, אבל גם חיסול הכנסות הענק של החברות)

2. אני מעריך שבעיקר המפעילות הוותיקות (אפ"ס) יהיו מעוניינות בכך. לדעתי יותר מאחת - לא ישאירו את הלקוחות ה"שמנים" (לקוחות עסקיים שבאמת צריכים את זה כמו חברת החדשות + לקוחות שחייבים להתחבר לכל טמטום חדש כדי להראות ש"גם לי יש") רק לחברה אחת.

3. ללקוחות שהמחיר הוא פרמטר חשוב מבחינתם יותר חשוב שלא תהיה עליית מחירים מאשר שהדאטה יהיה עוד יותר מהיר.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

קניתי קו מגולן, הגיע הסים והפעלתי את זה, ורוצה לעשות הפניית שיחות למס' שלי, ולהפתעתי אין אפשרות לעשות הפנייה לנייד, אוקי אז אעשה ניוד, ולהפתעתי גם זה אין אפשרות, רק בהזמנת הסים, אז בעצם אין לי מה לעשות עם הקו, שילמתי 50 ש"ח לפח.

האם ידעתם מהבעיות האלה, והאם יש איזשהו פתרון.

• תוכן חדש...