Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 2.9 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ברשותי קו שהיה באורנג' והעברתי אותו לגולן.

לאחר התקנת הסים, גיליתי שמכשיר הטלפון (למעשה 2 מכשירים) נעול לסים זר (לא של אורנג').

הלכתי לסניף של אורנג' הקרוב אלי ואמרו לי שכיוון שאינני לקוח של אורנג', עלי ללכת לסניף מרכזי כלשהו לפתיחת המכשיר.

אלך לסניף הזה, אך האם צפוי שהם ימשיכו לעשות לי בעיות?

האם ישנה אפשרות לפתיחה עצמית של מכשירים?

המכשירים הם:

nokia 6730

motorola V3.

ידוע שהמכשירים ישנים - הקו לא בשימוש יומיומי ועברתי לגולן כי דמי השימוש המינימליים הם אכן מינמליים ואני בעיקר רוצה לשמור את המספר.

פורסם

אני מניח שעלות הקמת רשת ארצית הינה יותר מחצי מליארד. כמה בדיוק? לא יודע, שאל את גולן.

בכל אופן, ההבדל בינו לבין חברות האפ"ס הוא שדרת הניהול המצומצמת שלו, הארגון הקטן יותר (בעיקר בתחום השירות, כי הוא חוסך המון משאבים בגלל שבחר ללכת על ממשק אינטרנטי) וכנראה הצורך שלו למשוך דיבידנד דמיוני קטן יותר (לא שהוא לא רוצה להרוויח, אבל העיניים כנראה קצת קטנות יותר וגם אין בעלי מניות שדוחפים עוד ועוד קדימה).

זוכר את "הבנק הישיר הראשון" של "לאומי" ? בישראל הבנקים הוותיקים השכילו (קשרים פוליטיים) למסמס את המיזם של בנקאות ישירה, אבל באופן עקרוני המבנה של בנק אינטרנטי יכול לתת ללקוחות שירות לא פחות טוב ועלות נמוכה יותר.

גם חנויות אינטרנטיות עובדות בצורה דומה, ע"ע אי ביי.

אין סיבה שזה לא יעבוד גם בחברת תקשורת בה רוב הפעילות ממילא מתבצעת באמצעות מערכות ממוחשבות (למעט עלות ההקמה וקצת תחזוקה). השאלה היא אם הניהול לוקח את הרווח הנמוך יותר בחשבון. אני חושב שגולן עובד בשיטה דומה, ימים יגידו.

פורסם
ברשותי קו שהיה באורנג' והעברתי אותו לגולן.

לאחר התקנת הסים, גיליתי שמכשיר הטלפון (למעשה 2 מכשירים) נעול לסים זר (לא של אורנג').

הלכתי לסניף של אורנג' הקרוב אלי ואמרו לי שכיוון שאינני לקוח של אורנג', עלי ללכת לסניף מרכזי כלשהו לפתיחת המכשיר.

אלך לסניף הזה, אך האם צפוי שהם ימשיכו לעשות לי בעיות?

האם ישנה אפשרות לפתיחה עצמית של מכשירים?

המכשירים הם:

nokia 6730

motorola V3.

ידוע שהמכשירים ישנים - הקו לא בשימוש יומיומי ועברתי לגולן כי דמי השימוש המינימליים הם אכן מינמליים ואני בעיקר רוצה לשמור את המספר.

שאל אותם אם יש להם במקרה את מספר הטלפון של משרד התקשורת כי אתה מעוניין להתלונן עליהם בו במקום.:idea: הם מחוייבים לפתוח את המכשיר עפ"י הוראות משה"תק.

פורסם
אני מניח שעלות הקמת רשת ארצית הינה יותר מחצי מליארד. כמה בדיוק? לא יודע, שאל את גולן.

בכל אופן, ההבדל בינו לבין חברות האפ"ס הוא שדרת הניהול המצומצמת שלו, הארגון הקטן יותר (בעיקר בתחום השירות, כי הוא חוסך המון משאבים בגלל שבחר ללכת על ממשק אינטרנטי) וכנראה הצורך שלו למשוך דיבידנד דמיוני קטן יותר (לא שהוא לא רוצה להרוויח, אבל העיניים כנראה קצת קטנות יותר וגם אין בעלי מניות שדוחפים עוד ועוד קדימה).

כלומר - אתה מניח שעלות הקמת התשתית (ציוד + התקנה + אגרות ) היא יותר מ - 2 מילארד ש"ח (כי הסכום שנקבת בו הינו דולרי).

עכשיו קח פחת בקו ישר על שש שנים + עלויות כ"א + מיסים + רווח יזמי סביר וחשב את מחיר החבילה. :wink:

פורסם

שנה למהפכת הסלולר: באיזו חברה התעריפים הכי נמוכים?

התעריפים ירדו, הסמארטפונים הוזלו, האותיות הקטנות נעלמו, והשיחות הבינל' התווספו. כיצד שחררה מהפכת הסלולר את הצרכן, וכמה אנחנו משלמים היום. שנה אחרי, רק באורנג' משלמים יותר מ-100 שקל בחודש

קישור לכתבה המלאה:

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000841723#fromelement=leftmostpopular_narrow_Node_821

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

וכרגיל - האמת נמצאת בסוף הכתבה. המחיר הממוצע לשנה באורנג' הוא דווקא מהנמוכים - פחות מזה של גולן. רק שהוא מסתתר מאצורי הכינוי 012. ומהנסיון שלי - הקליטה יותר טובה.

שמר - מבחינת פתיחת המכשירים אורנג' הפחות בעייתיים מכל החברות. אני פתחתי לפחות חצי תריסר מכשירים באמצעות השירות הטלפוני שלהם (בניגוד לפלאפון, למשל, שמאלצים אותך להגיע למרכז השירות כדי לפתוח את המכשיר, ובכלל לא מסייעים בפתיחת מכשירים קבועים ברכב). ההגיון מאורי הדרישה של אורנג' במקרה שתאר רומר פשוט מאד - לא להיות שותפים לשחרור מכשיר גנוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אל תשכחו שהרוב המוחלט של האתרים החדשים שגולן טלקום מקימים הם אתרי גג\מתקני גישה זולים ולא אתרי greenfield מלאים

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

פורסם

עוד הפתעה מבית היוצר של גולן:

הבטחנו עדכונים נוספים – לכבוד שנה למהפכה אנחנו מוסיפים היום לחבילת 9.99 ₪ וחבילת Golan Telecom חבילה נוספת, חבילת "יום הולדת" הכוללת שיחות ו-SMS ללא הגבלה ב-50 ₪ לחודש.

אם אתם גולשים מעט לא גולשים בכלל חבילת "יום הולדת" היא החבילה בשבילכם! מחיר הגלישה בחבילה הוא 9 אג' ל-MB.

לפרטים נוספים -

לזקנים שמדברים הרבה? :lol:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם
אל תשכחו שהרוב המוחלט של האתרים החדשים שגולן טלקום מקימים הם אתרי גג\מתקני גישה זולים ולא אתרי greenfield מלאים

אפשר הסבר על המשמעות להדיוטים שבינינו?

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
אפשר הסבר על המשמעות להדיוטים שבינינו?

אתר greenfield מלא הוא אתר סלולרי קרקעי כמו בתמונה:

Mkomazi020_zpsea53a31b.jpg

אתר כזה בנוי על שטח של רבע דונם, כולל תורן, מבנה ציוד, חיבור חשמל, מערכת אבטחה ועוד ועוד ועולה כ-150K$

ודורש הוצאת היתרי בניה\אישור ועדה מקומית ומחוזית\טופס 4 והרבה בירוקרטיה זמן וכסף

מתקן גישה היא הקלה בחוק המאפשרת לזמן קצוב לחברות החדשות להקים מעין אתר מוקטן בעלות נמוכה וללא צורך בבירוקרטיה

אתר כזה מותקן בתוך כמה קופסאות קטנות (בגודל של מקרר מיניבר) שמותקנות על גג הפנטהאוז הקרוב לביתך או המרכז המסחרי שנמצא ממש ממול למקום עבודתך...

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

פורסם
וכרגיל - האמת נמצאת בסוף הכתבה. המחיר הממוצע לשנה באורנג' הוא דווקא מהנמוכים - פחות מזה של גולן. רק שהוא מסתתר מאצורי הכינוי 012. ומהנסיון שלי - הקליטה יותר טובה.

שמר - מבחינת פתיחת המכשירים אורנג' הפחות בעייתיים מכל החברות. אני פתחתי לפחות חצי תריסר מכשירים באמצעות השירות הטלפוני שלהם (בניגוד לפלאפון, למשל, שמאלצים אותך להגיע למרכז השירות כדי לפתוח את המכשיר, ובכלל לא מסייעים בפתיחת מכשירים קבועים ברכב). ההגיון מאורי הדרישה של אורנג' במקרה שתאר רומר פשוט מאד - לא להיות שותפים לשחרור מכשיר גנוב.

לא מדוייק.

היה לי סים של 012, קיבלתי חיובים שגווים של מאות שקלים ולא היה עם מי לדבר.

ממש ייאוש.

שלחתי פקסים, מיילים, צ'ט באינטרנט, שירות לקוחות טלפוני שלא ענו וניתקו כל פעם.

הכל ניסיתי.

ללא הועיל.

בסוף בהתערבות של האגודה להגנת הצרכן החיובים הוחזרו לי.

אני לשם לא חוזר. למרות המחיר הכאילו מפתה.

פורסם

מתי הספקת? המותג בקושי עלה לאויר.

אני לא אגיד שאורנג' חפים מחיובים שגויים. במהלך 14 שנים ברשת היו לי כמה כאלה, אבל בקו התחתון עדיין מדובר בחברה הפחות בעייתית מבין חברות האפ"ס.

מכל מקום - אני מנייד קוים בקצב לא קטן, מה שקובע הוא העלות וטיב הקליטה. אין לי שום סנטינטים לחברות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...