Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

מזה תקופה שאני מחפש רכב, ומצאתי אקזמפלר משנת 2005 עם 100,000 ק"מ, יד 1, זה הרכב שאני מחפש,

אבל, ופה באה החשש, הרכב הוא מהצפון (חיפה) וההיגיון שלי אומר שרכב שנסע בכבישים הרריים בתקופה של 7 שנים, יש לו יותר בלאי מרכב שנסע במרכז הארץ, כי כל העליות והירידות שיש בצפון מאמצים את המנוע, גיר, ברקסים, יותר ושתוחלת החיים של הרכב מתקצר משמעותית, ויש גם את הנושא של לחות באוויר והמלחים שיש באוויר שגם לא תורמים לנושא.

האם אני צודק?

או שהנושא בטל בשישים ולא משמעותי כל כך?

(אני מרחובות)

מה אתם אומרים, הייתם קונים רכב כזה?

פורסם

הייתי באותה דילמה בדיוק,ובסוף לאחר ייעוץ עם כמה בעלי מקצוע ויתרתי.

לא יודע כמה הם צדקו,אבל פסיכולוגית לפחות העדפתי שלא.

פורסם

עדיף היה לשלם לפסיכולוג...:wink:

עמידה בפקקים במרכז, ריבוי נסיעות קצרצרות (בהם המנוע לא מגיע לטמפ' עבודה נורמלית), ריבוי כיבוי/התנעה, ריבוי דקות בהם הרכב עומד מונע עם מזגן... כל אלו מקצרים את חיי המנוע הרבה יותר מטיפוס בעלייה (טיפוס בעלייה בסה"כ לוקח יותר דלק, למנוע זה לא מזיק).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

איך להתבטא בעדינות ? דברים קצת מוגזמים, זהו ניסוח מתאים, לדעתי. רכב מהמרכז שנוסע בהילוך ראשון-שני עשרות אלפי ק״מ בפקקים, גז-ברקס-גז-ברקס, עדיף ? עברתי עם רכבים בחיפה כבר מאות אלפי ק״מ, שום דבר מיוחד. בירידות המנוע דווקא נח :lol:

פורסם

האמת,גם על רכבים מאיזור המרכז ויתרתי 8)

מצאתי רכב שאני מעוניין בו בדימונה,נסעתי אהבתי וקניתי.

קניתי רכב בן 9 שנים,כך שהשיקולים שלי היו היו הרבה יותר לעומק משלך...

פורסם

זה שבמרכז יש את הפקקים והנסיעות הקצרות אני יודע, אבל גם בחיפה יש פקקים ונסיעות קצרות מאותה המידה לא?

אם היה מדובר על רכב מרמת הגולן אז כמובן הפקקים לא קיימים שם, אבל חיפה?

ובירידה המנוע לא בדיוק "נח" כי הוא עובד בהילוך נמוך כדי לבלום את הרכב, וכך גם כמובן התיבה (בין אם אוטומטית או רגילה) הגיר כמו המנוע עובד בטורים גבוהים בירידה אבל ללא מאמץ.

ואם אתה יורד ירידה בניוטרל אז זה בעיה בפני עצמה.

ומה לגבי העניין של הקירוב לים (ולא משנה צפון או מרכז)?

שמעתי שרכב אחריי כמה שנים שחונה קרוב לחוף הים, נוצר לו קרוזיה, והאם האוויר שהמנוע צורך ויש בו לחות ומלחים גם יכול להזיק לאורך זמן?

דעתכם?

פורסם

לפני כמה שנים הלכתי לראות פונטו XTZ בחיפה בסטלה מאריס, זה אמנם גבוה אך ליד הים.

כשפתחנו את מכסה המנוע המראה לא היה מלבב - כל החזית של המנוע הייתה מכוסה בחלודה. אמרנו יפה תודה ומצאנו רכב אחר מחיפה שלא היה חשוף לתנאים האלה.

לפי דעתי כל העניין של מאיפה הרכב פחות רלוונטי, יותר חשוב איך טיפלו בו.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

אוטו בצפון, מתאמץ בעליות.

אוטו במישור החוף, מחליד.

אוטו בדרום, יבש מהשמש.

כמה שטויות, לך תראה את האוטו, הרבה יותר חשוב איך הוא טופל.

איזה יחס קיבל האוטו מבעליו.

שמור מבפנים, מוזנח.

בהצלחה

פלג_

פורסם

בשביל זה יש בדיקה - תראה מה ההספק של המנוע והדחיסה ותבין מה מצב המנוע (ואם המצב תקין לא משנה אם הרכב מחיפה ירושלים או גדרה...).

פורסם

בחיפה יש הרבה איזורים על עליות קשות וגם פקקים. זה לא מוסיף בריאות לרכב יחסית לרכבים שנסעו במישור (לא פלא למה קלאץ' נשחק הרבה יותר, גיר אוטומטי גם לא נהנה מזה).

תוסיפו לשזה שליד הים הכל נרקב מהר יותר וקבלו שרכב מחיפה בחייו סובל יותר, במיוחד אם הוא חונה לעיתים קרובות בשכונות על יד הים. בכלל רכבים שנמצאים הרבה על ידי הים אפשר למצוא עליהם יותר חלודה, כל שריטה קטנה מחלידה ואם לא מטפלים הזה בזמן השריטה הופכת לריקבון.

מאיפה אפשר לקנות רכב שלא נסע הרבה בעליות ולא היה ליד הים והשמש לא בישלה אותו? מערים באיזור הצפון שלא קרובים לים ואין שם הרבה עליות.

או לחלופין לקנות רכב מאיזור הדרום איפה לחות נמוכה. מיילא שמש, אבל אין עליות ומי מלח מהים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני את הטנדר שלי קניתי מפתח תקווה, רכב שכמעט לא נסע,

המצב של הקאבינה לא משהו, אבל זה לא אכפת לי כמו המנוע, הגיר, השלדה, והסרנים,

שהיו במצב מצויין ביחס לגיל,

את האוטו הקודם שלי קניתי מאילת, רכב שמור ללא חת - היה בן 8 עם בלאי של שנתיים,

את זה שלפניו קניתי מירוחם, גם הוא היה שמור להפליא,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

בולשיט אחד גדול.

אני מתגורר בקרית ים ואין שום חלודה על הרכבים למרות שהם נמצאים במרחק של חצי קילומטר מהחוף.

הרכב היחיד שהיה לי שהחליד מהלחות באוויר זו סובארו ליאונה והיא הייתה מחלידה בכל מקרה, כי זה היה סוג כזה של רכב.

מעבר לזה - כל רכב עירוני אוכל הרבה קש בימי חייו, רכב חיפאי מתאמץ טיפה יותר בעליות, לא יודע איך זה משפיע על הבלאי היומיומי, אני יודע שאני לא מרגיש משהו מיוחד בפונטו שלי שנוסעת בחיפה מדי יום.

פורסם
מצאתי רכב שאני מעוניין בו בדימונה,נסעתי אהבתי וקניתי.

דימונה?!

עם כל האבק שהרכב אוכל שם...:shock:

ובירידה המנוע לא בדיוק "נח" כי הוא עובד בהילוך נמוך כדי לבלום את הרכב, וכך גם כמובן התיבה (בין אם אוטומטית או רגילה) הגיר כמו המנוע עובד בטורים גבוהים בירידה אבל ללא מאמץ.

המנוע נח בירידה יפה מאוד (אחת הדרכים לקרר מכונית מחוממת זה לתת לה לרדת בלי גז, בהילוך נמוך. הכל משתמן, הקירור עובד, אבל אין שריפה של דלק, כמעט).

בכלל רכבים שנמצאים הרבה על ידי הים אפשר למצוא עליהם יותר חלודה

לא ראיתי רכב מחליד באופן קריטי מאז שנות ה-80...:roll:

אם לא מדובר בטרנטה פר אקסלנס, זה לא אישיו.

אני את הטנדר שלי קניתי מפתח תקווה, רכב שכמעט לא נסע

מי קונה רכב מפתח תקווה, עיר שעוד תוריד שתי קבוצות ללאומית?!

אתה רוצה להרוס את הכדורגל במקום מגוריך???

8)

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא ראיתי רכב מחליד באופן קריטי מאז שנות ה-80...:roll:

אם לא מדובר בטרנטה פר אקסלנס, זה לא אישיו.

יש רכבים שלא מגולוונים, למשל מרצדסים מאמצע שנות ה90 היו להם בעיות חלודה בעקבות שיצרן עבר לצבע על בסיס מים. כאשר מתחילה חלודה רכב נמצא על ידי הים זה מחמיר את מצב החלודה שעלולה להתפתח לרקבונות.

לא רשמתי חלודה קריטית, אבל בהחלט על חלקי מתכת שלא מצופים כהלכה ברכב שנמצא על יד ים החלודה תתפתח מהר יותר, כולל צנרת פליטה. זה משהו שיכול לגרור משמעות כספית של כמה אלפי שקלים.  

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...