Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשרי אבל לא הגיוני, אילו הנוזל היה נשפך מפתח המילוי כל אחד היה רואה סימנים סביב מיכל העיבוי. תוספת ההתפשטות בין מצב MAX ועד לפתח המילוי הוא מגיע לכשליש מגובה המיכל, לדעתי אין מצב שזה מה שקורה במקרה הזה.

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הגיוני לגמרי. לא תמיד רואים זאת או שמפספסים, כוון שיש צינור יציאה החוצה ולעיתים זה שפיכה חלשה כל פעם אבל מספיק כדי לזהות חסר לאחר זמן מסוים.

פותח השרשור כבר ציין כי גובה המפלס עובר את ה מקס' כאשר המנוע חם בעוד שהמפלס קר נהוא מצא במינ', מה בעיני לא ממש סביר לרכב תקין.

פורסם
הגיוני לגמרי. לא תמיד רואים זאת או שמפספסים, כוון שיש צינור יציאה החוצה ולעיתים זה שפיכה חלשה כל פעם אבל מספיק כדי לזהות חסר לאחר זמן מסוים.

פותח השרשור כבר ציין כי גובה המפלס עובר את ה מקס' כאשר המנוע חם בעוד שהמפלס קר נהוא מצא במינ', מה בעיני לא ממש סביר לרכב תקין.

כנראה לא הסברתי את עצמי טוב. כשמנוע חם מפלס הנוזל הוא יותר גבוהה אבל לא עובר קוו המקסימום.

מיכל נראה נקי, לא נראה כאילו משהו נשפך לאורך הזמן מהפקק שלו.

נראה לי פעם הבאה כשירדו המים אני אלך למוסך אחר ואוותר על התענוג הזה של אחריות שנה רביעית.

:-)

פורסם

לדעתי אין שום סיבה להמתין להעלמות נוזל הקירור כדי לגשת למוסך, ככל הנראה התקלה נותרה כשהייתה. פשוט להגיע למוסך אחר מורשה יבואן, לדווח על התקלה והסטורית הטיפולים ולבקש בדיקה רצינית.

פורסם

1. מערכת הקירור נבדקה במוסך מורשה ונשללה האפשרות של נזילה. ייתכן שנבדק גם הפקק של הרדיאטור.

2. מישהו כתב שכנראה השלימו ליטר נוזל ובסה"כ כ-2 ליטר נוזל קירור כלומר זו כמות יחסית גבוהה לכן ברוב המקרים ישארו בצנרת עדויות של 'שפיכה' מכיוון שאחת התכונות של נוזל קירור (מניסיון בגולף עם נוזל קירור G12) הנוזל משאיר סימני התייבשות בכול מקום שהוא זורם ובין הייתר גם בכול הצנרת.

איזה כייף לי :)

פורסם

אם אומנם בדקו היטב את המערכת בלחץ והתוצאה היתה שאין תקלה , אז לאן זה מוביל את הסיפור. אין נזילה מהמערכת הסגורה, אין סימני נזילה מהצנרת אל וממיכל העיבוי שמאבד "גובה". אז לאן נעלם נוזל הקירור. יש עוד אופציות שלא הועלו .

פורסם

אם כל הזמן ממלאים מים והמפלס חוזר אחר כך למינימום הזה אומר שסתם מוספים יותר מידי נוזל והעודפים גולשים החוצה

צריך לשם מים בדיוק על המינימיום כשמנוע קר ולעקוב בדיוק כמו שכתבו בהתחלה

לא להוסיף כלום עד שלא רואים שחסר מים במצב קר

פורסם

אז כאשר המנוע קר, נוזל הקירור אמור להיות בגובה סימון המינומום או המקסימום?

עד היום הייתי בטוח שהנוזל צריך להיות בגובה המקסימום כאשר המנוע קר.

פורסם

בין המינימום למקסימום זה בסדר וסופו של דבר הנוזל יתאזן במפלס מסויים וישאר שם קבוע אם אין תקלה במערכת קירור

פורסם
אם כל הזמן ממלאים מים והמפלס חוזר אחר כך למינימום הזה אומר שסתם מוספים יותר מידי נוזל והעודפים גולשים החוצה

צריך לשם מים בדיוק על המינימיום כשמנוע קר ולעקוב בדיוק כמו שכתבו בהתחלה

לא להוסיף כלום עד שלא רואים שחסר מים במצב קר

ממש לא מסכים איתך, כשהמנוע קר מיפלס נוזל הקירור אמור להיות בין המינימום למקסימום - ולדעתי רצוי על המקסימום.

כך זה אמור להיות בכל רכב תקין.

פורסם

כל עוד הוא בין המפלסים זה תקין

ברכבים יפניים אם תשים על המקסימום כשמנוע קר תגלה אחרי כמה נסיעות שהמפלס פתאום ירק ולכוון המינימום (כשמנוע קר) ושם הוא ישאר לנצח

פורסם
1. מערכת הקירור נבדקה במוסך מורשה ונשללה האפשרות של נזילה. ייתכן שנבדק גם הפקק של הרדיאטור.

2. מישהו כתב שכנראה השלימו ליטר נוזל ובסה"כ כ-2 ליטר נוזל קירור כלומר זו כמות יחסית גבוהה לכן ברוב המקרים ישארו בצנרת עדויות של 'שפיכה' מכיוון שאחת התכונות של נוזל קירור (מניסיון בגולף עם נוזל קירור G12) הנוזל משאיר סימני התייבשות בכול מקום שהוא זורם ובין הייתר גם בכול הצנרת.

שמו שעון ובדקו שלא ירד לחץ, זה אצלך בדיקה של מערכת קירור? בלקסיקון שלי זה בדיחה.

פורסם

אני עם סיאט איביזה כחודש וחצי.

בקבלת הרכב, מפלס הנוזל קירור היה לכיוון המקסימום.

כעבור כמה שבועות, נוזל הקירור עמד בדיוק על קו המינימום. אני לא איש מקצוע אבל כשאני רואה כלי קיבול עם מינימיום ומקסימום, אני מעדיף להיות בינהם.

ניגשתי למוסך צ'מפיון ואמרו לי שזה תקין מכיוון ש"התרמוסטט נפתח" והמפלס יורד עקב זה. בנוסף, אם לא נדלקה נורה, אז אין עם זה בעיה, וגם כאשר נדלקת נורה, אז חסרים כמה שלוקים, לא משהו היסטרי. בשורה התחתונה, שלחו אותי לדרכי ואמרו שהכל בסדר.

כאמור, ההיגיון שלי אומר שלא צריך להיות ב-ד-י-ו-ק על המינימום אבל אני מניח שאני לא הרכב הראשון שהם רואים אז נסעתי לי לדרכי.

בדיוק התכוונתי לפתוח על כך שרשור ולשאול האם זה קרה לעוד מישהו.

פורסם

אם אתה רוצה לעשות בדיקה יסודית תבקש שיעשו בדיקת לחץ הפוך לוודא שהמים לא נכנסים למנוע או גזים מהמנוע למערכת הקירור.

פורסם
כל עוד הוא בין המפלסים זה תקין

ברכבים יפניים אם תשים על המקסימום כשמנוע קר תגלה אחרי כמה נסיעות שהמפלס פתאום ירק ולכוון המינימום (כשמנוע קר) ושם הוא ישאר לנצח

בארבעת כלי הרכב היפאנים של משפחתי זה לא קורה.

• תוכן חדש...