Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תלוי בגודל מיכל העיבוי וכמה גבוה קצה המיכל מקו המקס', אבל עקרונית דנידין צודק, הנוזל יכול להיות בכל מקום בין המינ' למקס' וכול עוד הוא נשאר שם, או יורד ואז מתייצב, זה תקין, גם אם ההתייצבות המפלס היא על המיני'.

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני עם סיאט איביזה כחודש וחצי.

בקבלת הרכב, מפלס הנוזל קירור היה לכיוון המקסימום.

כעבור כמה שבועות, נוזל הקירור עמד בדיוק על קו המינימום. אני לא איש מקצוע אבל כשאני רואה כלי קיבול עם מינימיום ומקסימום, אני מעדיף להיות בינהם.

ניגשתי למוסך צ'מפיון ואמרו לי שזה תקין מכיוון ש"התרמוסטט נפתח" והמפלס יורד עקב זה. בנוסף, אם לא נדלקה נורה, אז אין עם זה בעיה, וגם כאשר נדלקת נורה, אז חסרים כמה שלוקים, לא משהו היסטרי. בשורה התחתונה, שלחו אותי לדרכי ואמרו שהכל בסדר.

כאמור, ההיגיון שלי אומר שלא צריך להיות ב-ד-י-ו-ק על המינימום אבל אני מניח שאני לא הרכב הראשון שהם רואים אז נסעתי לי לדרכי.

בדיוק התכוונתי לפתוח על כך שרשור ולשאול האם זה קרה לעוד מישהו.

תשמ'ע, התופעה מוכרת ואין שום סיבה שתתחיל לחפור.

קרא את ההסבר שלי בעניין חוסר בנוזל קירור ברכב חדש.

במידה והתופעה נמשכת רצוי לקפוץ למוסך ולבצע בדיקה.

ברכב חדש מפלס נוזל הקירור נמצא בול בין סימן MIN-MAX לאחר שנוזל הקירור התקרר. כנראה שראית את המפלס נושק לכיוון MAX בגלל שבדקת כאשר הנוזל היה עדיין חם.

כמות הנוזל שהשלימו היא בסביבות כ-250-300 מ"ל וזה נורמלי בתקופת ההרצה.

איזה כייף לי :)

פורסם
תשמ'ע, התופעה מוכרת ואין שום סיבה שתתחיל לחפור.

קרא את ההסבר שלי בעניין חוסר בנוזל קירור ברכב חדש.

במידה והתופעה נמשכת רצוי לקפוץ למוסך ולבצע בדיקה.

ברכב חדש מפלס נוזל הקירור נמצא בול בין סימן MIN-MAX לאחר שנוזל הקירור התקרר. כנראה שראית את המפלס נושק לכיוון MAX בגלל שבדקת כאשר הנוזל היה עדיין חם.

כמות הנוזל שהשלימו היא בסביבות כ-250-300 מ"ל וזה נורמלי בתקופת ההרצה.

לא חופר. הנחתי לזה. רק רציתי לשתף.

בדקתי פעמיים, בקבלת הרכב לראשונה ולפני שבועיים. ובשתי הפעמים הנוזל היה קר. ואף אחד לא השלים אצלי שום נוזל. איך הבנת את זה?

פורסם

היה נדמה לי שקראתי שהוסיפו לך נוזל קירור.

אם המפלס נמצא על המינימום השלם את החסר עד לסימן שבין MIN-MAX בנוזל קירור מקורי G12++.

איזה כייף לי :)

פורסם
שמו שעון ובדקו שלא ירד לחץ, זה אצלך בדיקה של מערכת קירור? בלקסיקון שלי זה בדיחה.

דניאל- תוכל לפרט איזה בדיקות אמורה לכלול הבדיקה של מער' הקרור במקרה של חשד לנזילה. שואל לא חלילה מתוך זלזול אלא כדי ללמוד ממקצוען.

פורסם

תחקור לקוח קצר לגבי כמה נוזל חסר ומתי חסר והאם המנוע מתחמם.

בדיקה פקק הרדיאטור.

בדיקה בלחץ.

בזמן שהכלי מחובר למערכת מבצעים בדיקה חזותית לכל מערכת הקירור לנזילות או סימני נזילות, זה כולל הרמה על ליפט ובחינה מלמטה, כולל מבט למשאבת מים או לאיזור שלה וגם בתוך הרכב ליחידת החימום הפנימית.

בדיקת של זרנוקי מים.

בדיקת חזותית למעברי אויר, כונסים, רדיאטור , מעבה ופעולת מאווררים.

לאחר סיום כל הבדיקות הנ"ל, בודקים אם השעון לחץ ירד, לפחות אחרי חצי שעה.

אם ירד בודקים מפלס גובה שמן ומצב פקק מילוי שמן לסימני אמולסיה של שמן ומים.

אם אין ממצאים מחליטים אם עושים לחץ הפוך או משחררים למעקב.

אם קיים ציוד לבדיקת CO2 המערכת הקירור, לא חוסכים את הבדיקה הזו.

נסיעת מסחן עם סורק תקלות לבדיקת התחממות המנוע - לא סומכים רק על שעון הטמפ' בלוח השעונים.

פורסם

[דניאל תודה על הפירוט. מכל אלה שמו לי רק משאבת לחץ לרדיאטור ל3-5 דקות.

האם בדיקה בלחץ יכולה להזיק למערכת תקינה?

• תוכן חדש...