Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5273 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי, שמתי לב שהסאב שלי לא עובד, פירקתי אותו וחיברתי רמקול רגיל במקומו בכדי לראות שהמגבר אכן עובד, כשהוצאתי אותו שמתי לב שכשאני לוחץ על המימברנה לבפנים הוא עובד יופי אבל אני לא יכול לנהוג עם היד על הסאב.

המערכת היא מקורית של הרכב, מבית Bose, על הסאב אין שום כיתוב למעט שם היצרן, שיטוט באינטרנט לימד אותי שהמגבר מוציא 1ohm והסאב הוא 1ohm, סאב חליפי עולה כמעט 400 דולרים (8 אינטש שטוח) אין לי בעיה לבנות תיבה לסאב חדש הבעיה היא שכל ה1ohm יקרים מאוד, מה קורה אם אני רוכש סאב 4ohm או 2ohm? האם הנפילה בעוצמה תהיה משמעותית? האם יש פתרון פשוט שיגרום לו לעבוד טוב? או שאולי אפשר לסדר את הסאב הקיים?

נראה לי הכי הגיוני לקנות בזוקה קטנה ופשוט לחבר אותה לאחת היציאות של הרמקולים ולמתח החשמלי שמגיע למגבר הקיים.

מה החכמים מציעים?

haters will hate

פורסם

המגבר לא מוציא התנגדות (אום), אם המגבר למגבר שלך יש יכולת עבודה 1 אום והאלמנט הוא 1 אז המגבר יעבוד ב1 אום,

עם האלמנט 2 אום המגבר יעבוד על 2 אום והאלה,יש סאבים זולים גם של 2 סלילים של 2 אום, זה אומר שאפר לחבר אותו בהתנגדות סופית של 1 אום או 4 אוום,

מה התקציב שלך ואיזה מגבר ישלך ?

בשיפוצים..

פורסם

המגבר הוא המקורי של המערכת, הוא מוציא את הסאונד לכל המערכת ברכב (שאני יותר ממבסוט עליה), אין עליו שום מידע או פרטים למעט שם היצרן, בפורומים בחו"ל הבנתי שהכל עובד על 1OHM השאלה היא כזאת, סאב 2OHM של בוא נאמר 150RMS יעבוד טוב?

מבחינת תקציב אני רוצה כמה שפחותת להוציא על זה, זה מציק לי שבפורשה יש את אותה המערכת ושם אני נהנה מהנגיעות של הבאס, באינפיניטי מרגישים את הבאסים בזכות הקומפוננט המצויינים אבל חסר העומק, אני רק רוצה להחזיר את הטאץ' העדין של הסאב.

חיברתי רמקול 6OHM והוא עבד ממש ממש ממש חלש על היציאה של הסאב, בגלל זה אני פוחד לזרוק 100 דולר על איזה אלפיין ולגלות שהוא לא באמת עושה משהו.

haters will hate

פורסם

אתה מדבר על מגבר חיצוני או על HU ? לא הבנתי כדי להמליץ לך על סאב צריך לדעת את סוג ההגברה כמה הוא וRMS הוא מוציא ,

לפי משאני מבין תתקן אותי עם אני תועה הסאב הוא שטוח ומותקן על המגש האחורי כמו בהונדה אקורד החדשה הדגם המפואר, או בתיבה חיצונית, ואיזה דגם רכב ישלך ככה אני יכול לדעת יותר ולהמליץ לך...

העוצמה חלשה בעיקר כי האלמנט הוא 6 אום ובדרך כלל האלמנטים לרכב הם 4אום ככה התאימו את המגברים אליהם או שהרמקול חלש חברה תקנו אותי עם אני תועה !

בשיפוצים..

פורסם

קודם כל, צריך להבין שמגבר שיציב ב- 1 אוהם יציב גם בהתנגדות גבוהה יותר, רק שהוא יספק פחות הספק עם כל עליה.

אין בעיה למצוא סאבים 8" עם שני סלילים של 2 אוהם ולחבר להתנגדות סופית של 1 אוהם.

כדי לדעת מה יהיה מספיק ומה לא- צריך לדעת יותר פרטים על המגבר, או לפחות על הסאב הקודם, נסה לראות אם יש לך עליו מידע מסוים כמו יכולת ספיגה, נצילות וכו'.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

לפי מה שאתה מתאר, נשמע שיש כשל מכני בסאב. אני משער שהסליל יצא ממירכוז ולכן הסאב לא רוצה לזוז (נעילה גיאומטרית לצורך הפלצנות :wink:). כאשר אתה לוחץ עליו אתה בעצם 'מיישר' את כל העסק ולכן הוא יכול לנוע בחופשיות. אולי יבואו החברים בפורום שבונים סאבים (וכמה נחמד שיש כאלה כאן בפורום :-)) ויחכימו אותנו בנושא.

בכל מקרה - אל תתן לסאב לעבוד ככה! זה יגרור עוד נזק ובינתיים הסאב רק מתחמם במקום לזוז.

אני משער שניתן לתקן את הסאב במעבדה שמתמחה בכך. אני שמעתי כאן בפורום על אומגה אודיו (אין לי מושג לגבי טיב העבודה שם, אבל לפי הרמקולים שהם מייצרים נראה שיש להם מושג בעניינים כאלה) ואני משער שיש עוד מעבדות שאנשים יכולים להמליץ עליהן.

מצד שני, יכול להיות שסאב אחר בתיבה מתאימה יהיה שדרוג מבורך מבחינתך. לצורך זה תצטרך למצוא נתונים על ההגברה שלך ולשמוע סאבים מתאימים לצורך התרשמות. ככה תוכל לעשות הערכת עלות/תועלת ולהחליט אם לתקן או להחליף. אבל זה אם יש לך קריזה ורצון. אם לא - פשוט שלח לתיקון :lol:

Ford Fiesta Ambiente 2012

Ford Focus Active Tourer  2020

Magenta Workshop

פורסם

תודה רבה על ההענות :) נתחיל מזה שאינני מתגורר בישראל ושההתקנה האחרונה שביצעתי הייתה ברנגלר שנמכר לפני כשנה, היום אני מקפיד לרכוש רכבים שמצויידים בפרימיום סאונד סיסטם, המערכת ברכב הנ"ל (אינפיניטי G35) היא ברמה גבוהה מאוד, Bose החולרות לא נותנים פרטים כלל, הסאב יושב במדף האחורי בתוך תיבה יעודית ביחד עם מגבר, הרמקולים האחוריים מורכבים בדלתות ככה שיש הרבה מקום, זה לא רכב שבו אני אנסר משהו (למרות ששברתי את האמא של המדף כדי להוציא את הסאב, אבל יש לי חלק חליפי) המגבר מוציא סאונד לכל המערכת, ככה ששום דבר לא מגיע ישירות מהHU, אני לא מאמין שאוכל למצוא סאב אחר שישב בתיבה המקורית מכיוון שהמקורי הוא 8 אינטש והוא דק מאוד, גובהו כולל המגנט הוא 6 ס"מ והדבר הכי קרוב שמצאתי עולה כמו מקורי, אני מאמין שלא תהיה לי אופציה אחרת למעט בניית תיבה קטנה ומיקום סאב חדש, אך אינני מעוניין בהחלפת מגבר או בהוספת מגבר ייעודי לסאב.

תיקון הסאב לא בא בחשבון, ומבחינתי להשקיע 350 דולרים על סאב מקורי זה מיותר מכיוון שאני לא מעוניין להשקיע כסף על הרכב, אני חוסך לרכב עם מערכת של Lexicon :)

היתרון הגדול בחיים בארה"ב הוא שאני יכול לרכוש סאב ברשת מסויימת ולהרכיב ואם לא שומעים טוב להחזיר ולקבל זיכוי מלא ללא שאלות. אבל הטרחה.... בגלל זה אני פה.

תודה תודה תודה.

haters will hate

פורסם

בדקת אם לרכב במקרה יש עדיין אחריות? אולי אתה תוכל לקבל סאב חליפי? -> בכל זאת אמריקאים יודעים לתת שירות ולפעמים בשביל לקבל לקוח הם עושים מאמץ.

תנסה לבדוק מה אתה יכול להשיג דרך הסוכנות של הרכב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אין אחריות, בפורשה יש מערכת של Bose, אולי אנתק את הסאב ואעביר לאינפיניטי לבדוק אם הכל עובד כמו שצריך.

לפחות למדתי כמה דברים ואם ארכוש סאב אחר הוא יהיה 2OHM :)

haters will hate

פורסם

תיקח את הסאב ותמדוד את המידות שלו -

קוטר מדוייק, עומק התקנה, קוטר מגנט

תריץ בEBAY חיפוש לפי

shallow mount subwoofer 8 inch

יכול להיות שאתה תמצא משהו שיכנס לך שם בלי לעשות שינויים גדולים.

תנסה להתרכז בשני סאבים מאוד שטוחים שיצא לי לראות של HELIX ושל EARTHQUAKE

יש גם לJL סאבוופרים שטוחים טובים מאוד וגם לאלפיין אבל הם יקרים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...