Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5303 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 57
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

:idea:פרט טריויה לגבי זה - כאשר הקימו את חברת "סוני" (Sony) אז היזם חיפש והשקיע מאמצים לא קטנים עמ"נ לאתר שם אשר... לא אומר כלום! באף שפה. לשם סוני אין משמעות ביפנית, אנגלית, כל שפה אירופאית, רוסית וכן הלאה. בדיוק בשביל להמע משינוי שם.

פאג'רו זו אכן דוגמה מוצלחת. דוגמה טובה נוספת עם רוסית - הרכב (אם אפשר להבליג ולקרוא לו ככה) שאנחנו מכירים בתור "לאדה", מוכר בברה"מ כ "ג'יגולי". כאשר הם ניסו לייצא אותו לאירופה הם הבינו את הקירבה של השם ל"ג'יגולו".

מצד שני - ניסאן עם ה"קשקאי" לא בדיוק מספקים את השוק הרוסי, שם זה נשמע כמו "חתיכת קקי קטנה". :lol:

האמת היא... שסוני ברוסית אם כבר מדברים על זה משמעה ישנונים (כמו ישנוני, רק הרבה) שזה דיי מצחיק

והז'יגולי היא בעצם חברת רכב שונה לחלוטין מחברת "ואז" (VAZ) שמייצרת את הלאדה, כמו גם חלקים לספינות בעברה הרחוקה (על שם כך הסמל, שהוא בעצם האות в, נראית כמו ספינה)

http://www.tuning.cz/ladaauto/loga/lada_emblem.jpg

ובכלל משחקי שמות זה דבר נורא נפוץ

כל השברולט/דייהו שנמכרות אצלנו תחת שמות חדשים ומגניבים, נמכרות באנגליה תחת השמות שישנים של הדייהויים שהם בעצם

הפונטיאק GTO נקראת באוסטרליה MONARO ובכלל הולדן

המיצובישי 3000GT נקראת בארה"ב dodge stealth

ואם תכנסו לאתר של פורד USA, תוכלו לראות שהפוקוס שם בכלל לא מזכירה את הפוקוס שלנו (תקינה אירופאית, אבל לא משנה)

והמאזדה 3 החדשה שזה עתה הוצגה "בגרסתה האמריקאית" ללא ספק תשונה לפני שזו תגיע אלינו

ובכלל בכל הקונצרנים הגדולים (GM, מאזדה-פורד, VAG, ושות') משחקי שמות הם דבר מאוד נפוץ שכן בארצות מסויימות נקשרים לשם מסויים ולא רוצים להרוס את ההצלחה הזאת (הדייהטסו סיריון שנמכרת לא זוכר איפה תחת השם.... סובארו ג'אסטי) ובמקומות אחרים כמו שכבר אמרו שם מסויים יכול ליצור בעיות

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
כאשר UMI החליטו ליבא את האופל מריבה, הם פנו לאופל הסבירו את הבעיה (יש לנו פה מספיק ריבים ומריבות, לא צריך ליבא חדשות מחו"ל)וקיבלו אישור לשנות את שם הרכב, בסוף הם פתרו את כל הבעיה כשהחליטו לא ליבא כלל את הרכב לארץ :evil:

ולא היתה להם בעיה עם האופל תיגרה? :-)

הרבה סיפורים משעשעים יש כאן, היחיד שנשאר לי להוסיף הוא פחות מוצלח: לדייהטסו גראן מוב קראו בבריטניה גראנד מוב, כדי שלא ייצא ששם הרכב בסלנג בריטי הוא "סבתא, זוזי".

פורסם

עכשיו כשאתה אומר זה דוקא היה יכול להיות משעשע, אופל תיגרה ואופל מריבה.

בדור הבא בטח היו מציגים את האופל יאללה, יש מכות! :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

מאזדה LANTIS בישראל

מאזדה PROTEGE בארה"ב

מאזדה ASTINA באוסטרליה / ניו זילנד

מאזדה FAMILIA ביפן

מאזדה ARTIS בצ'ילה

מאזדה ALLEGRO BH בקולומביה

מאזדה 323F/323 באנגליה

אותו רכב רק בשמות שיווק שונים.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

מישהו חשב פעם למה הפסיקו ליבוא מאזדה 121, ג'אסטי המוצלחת של סוברו וכו'?

אולי כי יש להן אחיות תאומות, ואנו לא מודעים?

121(fiesta).jpg

justa - sirion.jpg

Justy(suzuki).jpg

subaru-justy(sirion).jpg

פורסם

הסובארו ג'אסטי לא יובאה לישראל בגלל הסכם עולמי שהיה עם סוזוקי וסובארו.

אחרי שהג'אסטי, נהייתה על דגם שמבוסס על הסויפט, אז היה לסוזוקי וסובארו מן הסכם שהרכב לא יימכר במדינה מסויימת תחת השתי המותגים.

לאחר מכן הג'אסטי היתה מבוססת על האיגניס האירופאית, אבל מוזר שהיא לא הגיעה ארצה, בארץ אותו זמן נמכרה האיגניס היפנית

למי שלא יודע זאת האיגניס האירופאית (יצא לי לראות אחת כזאת בת"א)

nm_suzuki_ignis_4x4.jpg

suzuki_ignis_hatchback_service.jpg

הג'סאטי היום שמבוססת על הסיריון, נמכרת עם תיבה ידנית ומנוע 1.0 ליטר בלבד

אגב לסיריון יש עוד כמה אחיות

TOYOTA PASSO

2006_Toyota_Passo_01.jpg

Perodua Myvi - חברה מלזית שמייצרת דגמים של דייהטסהו (בבריטניה היא גם יותר זולה מהסיריון)

Perodua_MyVi_(front),_Kuala_Lumpur.jpg

ולמזלנו אין את הדבר המזעזע הזה בארץ...סיריון סדאן

f_myvisedanm_f65eef4.jpg

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
האמת היא... שסוני ברוסית אם כבר מדברים על זה משמעה ישנונים (כמו ישנוני, רק הרבה) שזה דיי מצחיק

והז'יגולי היא בעצם חברת רכב שונה לחלוטין מחברת "ואז" (VAZ) שמייצרת את הלאדה, כמו גם חלקים לספינות בעברה הרחוקה (על שם כך הסמל, שהוא בעצם האות в, נראית כמו ספינה)

http://www.tuning.cz/ladaauto/loga/lada_emblem.jpg

בולשיט. VAZ הוקמה בתחילת שנות ה70 על גדות נהר וולגה לידי עיר סמארה ברכס הרי ג'יגולי ליד מבצר עתיק ותחנת כוח. לא היו חלקים לאוניות ולא היה כלום. הסמל הוא ספינה רוסית עתיקה שהיו משייטות על הנהר ונקראו LADYA . הם הורידו אות במותג בינלאומי.

אחרי שהמפעל נבנה, חוברו יחדיו מפעל, המבצר ותחנת הכוח ונבנה מסביבם עיר שנתנו לה שם טוליאטי על שם קומוניסט איטלקי וברמיזה למקור איטלקי של המפעל שנבנה במלואו על ידי פיאט ואפילו סדרות ראשונות הורכבו מחלפים איטלקיים.

לפי מסורת הרוסית למפעל נותנים שם על פי העיר. לכן תמיד בשם המותג יש צירוף אותיות AZ- מפעל מכוניות. למפעל היו אמורים לקרוא TAZ - מפעל מכוניות בטוליאטי ( או באיטלקית :lol: FRAT - fabrica automobile russo de Tolyatti), אבל שינו לVAZ שזה אומר "מפעל מכוניות על גדות וולגה" בגלל שמשמעות המילה TAZ ברוסית - גיגית. כך גם קראו בסלנג לסירות ישנות שבקושי יכלו להפליג.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

היי לכולם

שמתי לב שיותר מידי מכוניות מקבלות בארץ שם אחר לגמרי למשל מאזדה 323 בחול נקראת PROTEGE יש עוד כל מיני דגמים שאני פשוט לא זוכר .

עכשיו יש לי 2 שאלות :

1 ) למה עושים את זה למה משנים את השם רק בארץ ובכל העולם זה נשאר אותו דבר ?

עכשיו השאלה שביגללה פתחתי את השרשור הזה

2 ) איך לעזאזל נקראת מיצובישי כריזמה בחול ?

כי בדקתי 3 אתרים שונים מכל העולם בכמה שפות אנגלית , ורוסית , גרוזינית , ואפילו בערבית ( כמובן שגוגל מתרגם מספיק שאדע לאן ללחוץ ) .

מישהו אולי יודע לענות לי על השאלות כי זה משהו שממש מציק לי .

תודה מראש לעונים .

נהיגה ספורטיבית בגיר אוטומטי היא כמו לשחק דוקים עם ספגטי מבושל. (מצטער על הדימוי, אני מתחום הדוקים).

פורסם

השמות שיש בישראל הם בדרך כלל שמות שנמצאים גם באירופה למעט כמה דוגמאות.

השמות האחרים הם בדרך כלל מיועדים לשוק האמריקאי.

2013 TOYOTA VENZA LIMETED 3.5 V6

HU: Clarion NX501, AMP1:HIFONICS Brutus 1610d,AMP 2:JL AUDIO XD400 4,Component:Cerwin Vega v-max 65, SUB: JL AUDIO 12W6V2

פורסם

שמות מסויימים עלולים להיות בעלי משמעויות בעייתיות בכל מיני שפות. כזוהי למשל היא אופל מריבה, שבשוק הישראלי שווקה תחת השם זאפירה.

דוגמה יותר קיצונית זה מיצובישי פאג'רו, שבמדינות דוברות ספרדית כולל ארה"ב משווק תחת השם מונטרו. אני אשאיר לך את האתגר להבין לבד מדוע הם נמנעים שם משימוש במילה Pajero ;)

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

דוגמה יותר קיצונית זה מיצובישי פאג'רו, שבמדינות דוברות ספרדית כולל ארה"ב משווק תחת השם מונטרו. אני אשאיר לך את האתגר להבין לבד מדוע הם נמנעים שם משימוש במילה Pajero ;)

ובאותו הקשר בדיוק - למה החברה שאני עובד בה (Wix), לא מצליחה בגרמניה :lol:

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

• תוכן חדש...