Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4805 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שלום שוב

תודה לצביקה על התגובה.

נעשה סדר בדברים: ראשית, המציאות מראה שכל כמה ימים אני צריך להוסיף כשליש מים לרדיאטור, אחרת הוא מתחמם.

שנית, אכן התכוונתי למיכל עיבוי.

שלישית, בהפעלה של המאוורר על חום לא מפיק שום חום אפילו אם אני מפעיל את המדחס, האם הבעיה ברדיאטור חום או בסתימה בצינור כמו שהערת?

תודה מראש

תודה לך

ריציתי לשאול מה זה קיר אש ואיך אני מגיע לזה?

קיר האש , הוא הקיר הנגדי לגריל הרכב והוא משמש גם הקיר הנגדי שמתחת לדשבורד, שנמצא בתא המנוע, ומשם הרדיאטור חום בתא הנוסעים מקבל הספקת מי קירור חמים, מבלוק המנוע, במידה ואחד או שני הצינורות לרדיאטור החימום סתומים, סירוקלציית המים לוקה בחסר, ואין זרימת מי קירור פנימה לרדיאטור חימום וחזרה למנוע, ניתן לבדוק חיצונית מבלי לפרק מנוע,אלא על ידי מישוש הצינורות בזהירות כדי לא להכוות, במנוע חם, שני הצנורות אמורים להיות חמים במידה שווה, במקרה אחד חם ושני פושר או קר, יש כנראה סתימה, שיש לשחררה.

תודה מראש לכל המגיבים

אני בשלב זה הייתי בודק את יחידת החימום, אם תעקוב אחרי הצינורות מים מהרדיאטור, תשים לב שיש 2 צינורות שנכנסים דרך קיר האש לכיוון הרכב, תחפש שם בעיה, אם אין משם נזילה (ולו הכי קטנה), ממליץ להתצטייד בכלים (ג'פקה, פלאייר או כל כלי דומה)

נוזל קירור, וצינור מים.

השלב הבא הוא לפתוח את שני הצינורות, להכניס מים עם הצינור מים באחד הצינורות שפתחת (אלה שנכנסים לתוך הרכב),

ולראות אם יוצאים מים מהצינור השני, אם לא יוצאים, כנראה שהרדיאטור חימום סתום, ובגלל זה אין לך חימום ברכב.

טריפ שלום רב, עצותייך נכונות, אם כי מעט לא מדוייקות, הנזילות שגורמות לאיבוד מי קירור, לא חייבות להייות מהצנרת לרדיאטור חימום, ויכולות להיות משאר המערכות קירור ברכב, קרי רדיאטור /משאבת מים/ בית תרמוסטט/צנרת מים/מכסה רדיאטור.

בברכה

צביקה

על מנת לגלות זאת יש לגשת למכון רדיאטורים, שיגלה ויאבחן את הנזילה, בעזרת מכשיר לחץ יעודי,

שמתחבר לרדיאטור. במקום פקק הרדיאטור, ובהזדמות זאת,לשחרר את הסתימה של צנרת, או רדיאטור החימום.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

תודה לצביקה על עצותיו הנבונות, ולכל המגיבים

שאלה נוספת: יש לי בבלנו רעש של נקישות כאשר אני מסובב את ההגה לא זוכר לאיזה צד נאמר לי שזה בעיה של צירייה

שאלתי האם להחליף את כל הצירייה עם הזרוע ( שזה נאמד בסכום גבוהה) או שאפשר להחליף רק פעמון

כמו כן יש לי רעש של שריקה חזקה, האם זה קשור לצירייה?

תודה מראש

פורסם

בדרך כלל אין צורך להחליף את כל הצרייה אלא רק את הפעמונים

אני שלמתי על שני פעמונים 800 ש"ח

מה הכוונה שריקה? באיזה מהירות?

פורסם

הכוונה כמו צווחה

וזה קורה לפעמים ע"י סיבוב ההגה לפעמים ללא וכשהאוטו קר עוד יותר מתגבר

תודה מראש

פורסם

שלום רב !

כל הסימנים מראים ,שהצווחה , מקורה ברצועת הגה כח ,רופפת, ומסרק הגה ,או תפוחים, , בנוסף בדוק ראשית מפלס נוזל הדראולי, החשוד כחסר, במיכל מלוי של הגה כח(הנוזל הוא דקסרון 3, והוא בצבע אדום)!

בנוסף בדוק חשד לנזילות מצנרת גומי להגה כח, החשודה כנוזלת.

אין קשר לדעתי לציריה.

בברכה

צביקה

פורסם

שלום

רצועת הגה כח?

צנרת גומי להגה כח?

מה זה והיכן זה?

איפה נמצא מיכל נוזל הגה כח בבלנו?

שוב תודה מראש לצביקה ולכל המגיבים

פורסם
שלום

רצועת הגה כח?

צנרת גומי להגה כח?

מה זה והיכן זה?

איפה נמצא מיכל נוזל הגה כח בבלנו?

צמוד לקיר האש, על כנף ימין(צד נהג!)

שוב תודה מראש לצביקה ולכל המגיבים

שלום לכולכם

האם נוזל הדראולי(ולא שמן)הגה כח הוא אותו נוזל הדראולי לגיר?כן!

שניהם בצבע אדום

תודה מראש

ברכבך קימים לפחות שלושה חגורות אביזרים:

1- רצועת אלטרנטור.

2- רצועת מזגן.

3 -רצועת הגה כח.

ברכבך על מנת להקל ולתגבר את סיבוב ההגה, קיים מתקן עזר למסרק ההגה, שניזון מבוכנות הדראוליות המוזנות בנוזל הדראולי, המחוברות למסרק ההגה, אליהם מחוברים צנרת גומי קשיחה, המחוברת לתיבת ההגה, שלה מחובר גלגל מניע(פולי), עליה יושבת רצועת ההגה כח, שמתחבר לפולי מנוע,שגורם לסבוב הרצועה במנוע עובד בלבד, הנוזל ההדראולי ממיכל ממתכת כמדומני בצבע ירוק ,בלע מכסה אליו מתחב רמדיד, שמודד את מפלס הנוזל במיכל וניתן לבדיקה גם במנוע כבוי.

המיכל אמור להיות כמדומני בקצה של הכנף הימני(צד נוסע), ומכיל נוזל הדראולי זהה לנוזל שנמצא בתיבת ההלוכים האטומטי, ושמו המסחרי הוא דקסרון 3, והוא בצבע אדום.

יש לבדוק במוסך בלבד, האם רצועת הגה הכח לא רפויה?!

בברכה

צביקה

פורסם
ברכבך קימים לפחות שלושה חגורות אביזרים:

1- רצועת אלטרנטור.

2- רצועת מזגן.

3 -רצועת הגה כח.

ברכבך על מנת להקל ולתגבר את סיבוב ההגה, קיים מתקן עזר למסרק ההגה, שניזון מבוכנות הדראוליות המוזנות בנוזל הדראולי, המחוברות למסרק ההגה, אליהם מחוברים צנרת גומי קשיחה, המחוברת לתיבת ההגה, שלה מחובר גלגל מניע(פולי), עליה יושבת רצועת ההגה כח, שמתחבר לפולי מנוע,שגורם לסבוב הרצועה במנוע עובד בלבד, הנוזל ההדראולי ממיכל ממתכת כמדומני בצבע ירוק ,בלע מכסה אליו מתחב רמדיד, שמודד את מפלס הנוזל במיכל וניתן לבדיקה גם במנוע כבוי.

המיכל אמור להיות כמדומני בקצה של הכנף הימני(צד נוסע), ומכיל נוזל הדראולי זהה לנוזל שנמצא בתיבת ההלוכים האטומטי, ושמו המסחרי הוא דקסרון 3, והוא בצבע אדום.

יש לבדוק במוסך בלבד, האם רצועת הגה הכח לא רפויה?!

בברכה

צביקה

היי צביקה

יש לי בלנו ואני יכול להגיד לך בביטחון שיש שני רצועות

הרצועה של הגה כח ושל המזגן זאת אותה אחת

פורסם

קוסטה שלום רב !

ראשית תודה על התיקון, אינני מכיר אישית את הרכב, ברשותי מיצובשי לנסר 93, ושם יש שלושה רצועות אביזרים, כפי שצינתי אחת למזגן, שניה לאלטרנטור, ולשלישית להגה כח.

לעומת זאת בסובארו ליאונה דגם GL, שבה יש הגה כח, יש כמדומני שני רצועות בלבד, וכמדומני ששם רצועת אלטרנטור , משותפת למזגן, או שאני טועה, אשמח לתיקון באם אני טועה.

בברכה

צביקה

פורסם
היי צביקה

יש לי בלנו ואני יכול להגיד לך בביטחון שיש שני רצועות

הרצועה של הגה כח ושל המזגן זאת אותה אחת

איפה נמצאת הרצועה הזאתי

ואיך אני יודע שצריך להחליפה?

תודה מראש

פורסם

כלל הרצועות נמצאות בצד ימין של המנוע, רצועה אתה מחליף בדרך כלל לפי מידת השחיקה ו/או היובש שלה,

אם תסתכל עליה ותראה שרובה כמו חריצים, או בקעים סימן שהיא כבר יבשה ועדיף להחליפה.

פורסם
כלל הרצועות נמצאות בצד ימין של המנוע, רצועה אתה מחליף בדרך כלל לפי מידת השחיקה ו/או היובש שלה,

אם תסתכל עליה ותראה שרובה כמו חריצים, או בקעים סימן שהיא כבר יבשה ועדיף להחליפה.

כלומר שכשאני פותח את המכסה מנוע אני רואה זאת משמאלי?

• תוכן חדש...