Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4804 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אתמול הבחנתי בהתחממות של האוטו, ועשיתי טעות והמשכתי ליסוע עד הבית במקום לעצור והזמין גרר.

היום בבוקר לקחתי את האוטו למוסך , ראינו שאין מים ברדיאטור , שהאוטו מתחמם ישר. המוסכניק עשה בדיקת לחץ אוויר ברדיאטור אחרי שמילא מים וגילינו נזילת מיים בצינור שיוצא מהרדיאטור למנוע (הצינור שעובר מתחת למנוע) .והוא אמר שבנתיים אי אפשר לדעת אם גרמתי נזק לראש מנוע או לא .

בנתיים סיכמנו שהוא שולח את הרדיאטור לניקוי ושטיפה , ומחליף את הצינור הזה (שהבנתי שכדי להחליף אותו צריך לפרק שם הכל

השאלה שלי כמה זה אמור בערך לעלות ? המחיר שסגרנו זה 1200 שקל כולל מעמ כי הפירוק וההחלפה של הצינור הזה זה סיפור

ועוד שאלה > האם יש סיכוי שלא דפקתי כלום חוץ מהרדיאטור והצינור הזה בזה שהמשכתי ליסוע שהאוטו היה רותח .

תודה רבה!!

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מה הקשר לצינור המים ולרדיאטור?

מדוע לקחת את הרדיאטור לשטיפה?

לדעתי ראשית כל להחליף את הצינור הנוזל

לשים מים יעודיים.

מקווה שראש המנוע לא ניזוק.

פורסם

הרדיאטור מלא בוץ , ולא מפסיק לצאת ממנו בוץ .

בקשר לצינור הזה אני לא סגור איך קוראים לו זה צינור ברזל שיוצא מהרדיאטור ומגיע למנוע מלמטע . ובו יש נזילה ובגלל זה צריך להחליף אותו.

אם מישהו יודע איך קוראים לצינור הזה אני ישמחר לדעת .

פורסם

לפי מה שאני יודע אין צינור מים שעובר מתחת למנוע בבלנו, אם זה אחד הצינורות שמחוברים לרדיאטור אז כל אחד מהם עולה בסביבות 60 ש"ח.

ניקוי רדיאטור אני עושה לבד, אז לא יודע מחיר אבל במחיר שצינת לדעתי אפשר לקבל רדיאטור חדש כולל הצינורות שמתחברים אליו.

אני רק לא מבין איך המכונאי שלך גילה סתימה ברדיאטור בלי לתקן את הצינור הדולף קודם?

ובכלל מה קשור רדיאטור סתום לצינור שהתפוצץ? לדעתי חפש מוסך אחר ויפה שעה אחת קודם.

לגבי נזק מההתחממות אז אם הגעת לקו האדום בשעון חום בטוח שנזק כל שהוא קרה. השאלה היא עד כמה הוא חמור? אתה יכול לעשות בדיקת לחצים ישירים והפוכים, לבדוק שאין גזים במי הקרור ברדיאטור, לבדוק שאין תחליב לבן בשמן מנוע ושהאוטו לא מעשן ולקבל תמונת מצב לגבי הנזק.

פורסם

הצינור שנכנס אל מתחת לרדיאטור הוא צינור המים הקרים שמוביל את המים שקוררו על ידי הרדיאטור חזרה למנוע.

בשביל לפרק את הצינור הזה בסוזוקי צריך רק לפרק את המאורר = 2 דקות עבודה, עשיתי זאת בעצמי לא מזמן.

הצינור עצמו עולה סדר גודל של 100 ש"ח.

אם הרכב אוטומטי, תבדוק גם את מצב צינורות הקירור של הגיר(שנכנסים לרדיאטור) בהזדמנות הזו.

המחיר שציינת 1200 ש"ח אפשר לשים רדיאטור חדש + עבודה + מים. רק שתקבל סדר גודל, לפני כשנה החלפתי רדיאטור לסוזוקי שלי ב 850 ש"ח. ניקוי של הרדיאטור בלבד עולה בסביבות ה 200 ש"ח.

הנעלם הכי גדול שלך כרגע זה האם נגרם נזק למנוע או ולמערכות אחרות.

פורסם
הצינור שנכנס אל מתחת לרדיאטור הוא צינור המים הקרים שמוביל את המים שקוררו על ידי הרדיאטור חזרה למנוע.

בשביל לפרק את הצינור הזה בסוזוקי צריך רק לפרק את המאורר = 2 דקות עבודה, עשיתי זאת בעצמי לא מזמן.

הצינור עצמו עולה סדר גודל של 100 ש"ח.

אם הרכב אוטומטי, תבדוק גם את מצב צינורות הקירור של הגיר(שנכנסים לרדיאטור) בהזדמנות הזו.

המחיר שציינת 1200 ש"ח אפשר לשים רדיאטור חדש + עבודה + מים. רק שתקבל סדר גודל, לפני כשנה החלפתי רדיאטור לסוזוקי שלי ב 850 ש"ח. ניקוי של הרדיאטור בלבד עולה בסביבות ה 200 ש"ח.

הנעלם הכי גדול שלך כרגע זה האם נגרם נזק למנוע או ולמערכות אחרות.

כדי להחליף צינור תחתון לא מפרקים מאוורר .

מפרקים מכסה תחתון מפלסטיק - כמה ברגי 10 , ואז יש גישה לצינור .

בגלל שיש חשיבות לצינור עדיף לקנות צינור מקורי בחברה - יעלה הרבה אבל יש לך שקט נפשי ל 10 שנים לפחות .

פורסם
כדי להחליף צינור תחתון לא מפרקים מאוורר .

מפרקים מכסה תחתון מפלסטיק - כמה ברגי 10 , ואז יש גישה לצינור .

בגלל שיש חשיבות לצינור עדיף לקנות צינור מקורי בחברה - יעלה הרבה אבל יש לך שקט נפשי ל 10 שנים לפחות .

בשביל לגשת לצינור מכיוון המכסה התחתון צריך להרים את הרכב, או לזחול תחתיו. לי היה יותר פשוט לפרק את המאורר.

ואני מצטרף להמלצה על צינור מקורי. הצינור שהגיע עם הרכב שלי החזיק 11 שנים.

פורסם

שלום רב !

כל העצות שקיבלת עד עכשו מחברים הפורום הנחמדים בפורום נכונה !

אנסה לתמצת יש להחליף את הצנ= צינור המדובר תחילה, מבלי לגעת ברדיאטור רק לשוטפו בעזרת לחץ מי ברז, למלא מי קירור חדשים להתניע את הרכב, ולבדוק סימפטומים של נזק אפשרי בגלל נסיעה ללא חוסר משמעותי של מי קירור.

אני חוזר בפעם הלא יודע כמה ומדגיש שברוב כלי הרכב חוסר משמעותי של מי קירור, במערכת הקירור אינו בהכרח גורם לסקאלת חום המנוע להגיע לאדום, ולהפך מד החום כמעט לא יעלה כלל, משום שיוניט החום אמור להיות טבול במי הקירור על מנת שיחוש את הטמפרטורה הגבוה, וישדר אותה לשעון החום.

באים מי היוניט טובל באוויר חם ולכן מתקשה לשדר את החום האמיתי.

מומלץ בשלב זה לא לנקות או להחליף רדיאטור.

במקרה הצורך פנה ישירות למכון רדיאטורים וכך גם תחסוך את פער התווך.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בקיצור, סיפרו לך סיפורים במוסך, בהנחה שמדובר אכן בצינור הגומי התחתון, זה ממש שטויות.

מצטרף למי שאמר לפרק מלמעלה. אם יש אפשרות מלמעלה, אז למה לזחול מתחת לאוטו ?

ולגבי הצינור, ממש ממש לא חייב מקורי. זה לא תרמוסטט (שחייב) ולא פילטר שמן (שאפשר) להמליץ מקורי.

אנשים שמים אטם ראש מנוע, צלחות, רפידות, צינורות בלם, רדיאטורים, טיימינגים, משאבות ומה לא, חליפי...אז צינור מים ?

אם יצא בוץ במפורש, כמובן שעדיף לעשות ניקוי רדיאטור אם הוא כבר בחוץ ובתנאי שמחיר הניקוי לא עולה על 300 ש"ח

כולל התיווך של המוסך. אני לא מדבר על הפירוק וההרכבה כי גם כשמביאים חדש צריך לשלם פירוק הרכבה.

צינור - 50-80 ש"ח (לא זוכר בלנו).

עבודה על הכל - גג 300 ש"ח. (פירוק\הרכבה רדיאטור+צינור גומי תחתון).

נוזל - עד 50 ש"ח. אבל המוסך שוחט אותך. במידה והנזילה היא מצינור גומי תחתון !

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם

יש לי בלנו שנת 1996 glx ,אני בממוצע מוסיף כל שלושה ימים כשליש בקבוק מים לרדיאטור, אחרת הוא מתחמם לי

יש לציין שהאוטו נקנה פחות מחודש, רדיאטור חדש, אין שום סימן לנזילה מתחת לאוטו, החלפתי נשם למיכל קירור,המים נלקחים משם

כך שהורדתי את הסיבה של משאבת מים,אז מאיפה יש נזילה???

שאלה נוספת: אם המזגן לא עובד על חום אע"פ שעובד על קור מה הבעיה והאם אני יכול לתקנה לבד?

תודה מראש לכל המגיבים

פורסם
שלום לכולם

יש לי בלנו שנת 1996 glx ,אני בממוצע מוסיף כל שלושה ימים כשליש בקבוק מים לרדיאטור, אחרת הוא מתחמם לי

יש לציין שהאוטו נקנה פחות מחודש, רדיאטור חדש, אין שום סימן לנזילה מתחת לאוטו, החלפתי נשם למיכל קירור,המים נלקחים משם

כך שהורדתי את הסיבה של משאבת מים,אז מאיפה יש נזילה???

שאלה נוספת: אם המזגן לא עובד על חום אע"פ שעובד על קור מה הבעיה והאם אני יכול לתקנה לבד?

תודה מראש לכל המגיבים

שלום רב , וברוך בואך לפורום!

חוסר של שליש בקבוק מים, לא אמור , לגרום להתחממות.

מצד שני חוסר של שליש בקבוק מעיד על נזילה רצינית, שאמורה להראות בעין!

מה זה נשם מיכל קירור?

כשאתה כותב מיכל קירור, כוונתך בוודאי למיכל עבוי/ מיכל עודפים?!

תפקידו כשמו כן הוא להשלים מי קירור , כמיכל עודפים רזרבי, למקרה של חוסר ברדיאטור, ואין בהשלמתו כל קשר להנחתך, שמשאבת מים לא נוזלת.

מזגן לא אמור לעבוד עלחום,אלא רק על קור!

על מנת להפעיל את החום עלייך להסיט ידיות לכוון סימון לרוב בצבע אדום, ולהםעיל את המאוור בלבד, שבעזרת מפוח אמור להקרין חום שמגיע מרדיאטור חימום פנימי שמורכב מתחת לדשבורד, וזאת בתנאי שהרדיאטור הפנימי לא סתום.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שלום שוב

תודה לצביקה על התגובה.

נעשה סדר בדברים: ראשית, המציאות מראה שכל כמה ימים אני צריך להוסיף כשליש מים לרדיאטור, אחרת הוא מתחמם.

שנית, אכן התכוונתי למיכל עיבוי.

שלישית, בהפעלה של המאוורר על חום לא מפיק שום חום אפילו אם אני מפעיל את המדחס, האם הבעיה ברדיאטור חום או בסתימה בצינור כמו שהערת?

תודה מראש

פורסם

אם אתה מוסיף מים, יש נזילה, השאלה זה מאיפה, ממליץ לנסוע למוסך שיעשה בדיקה בלחץ למערכת הקירור.

בקשר לחימום, בחיים לא יהיה לך חם ברכב עם מדחס דלוק, מדחס זה אך ורק למטרת קירור!

אני בשלב זה הייתי בודק את יחידת החימום, אם תעקוב אחרי הצינורות מים מהרדיאטור, תשים לב שיש 2 צינורות שנכנסים דרך קיר האש לכיוון הרכב, תחפש שם בעיה, אם אין משם נזילה (ולו הכי קטנה), ממליץ להתצטייד בכלים (ג'פקה, פלאייר או כל כלי דומה)

נוזל קירור, וצינור מים.

השלב הבא הוא לפתוח את שני הצינורות, להכניס מים עם הצינור מים באחד הצינורות שפתחת (אלה שנכנסים לתוך הרכב),

ולראות אם יוצאים מים מהצינור השני, אם לא יוצאים, כנראה שהרדיאטור חימום סתום, ובגלל זה אין לך חימום ברכב.

• תוכן חדש...