Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, guy.a כתב:

אני לא מכיר טלפון של יצרן שהתקלקל בתקופת האחריות, באמת באשמת היצרן. זה כמעט לא קיים. 

קיים ועוד איך.

חוץ מה-S23 שצויין פה, היתה גם תקלה סדרתית ב S21+ של סוללה מתנפחת עם נזק למסך. תקלה רוחבית בכל העולם.

תיקנו הכל באחריות כמו שצריך.

ולא חסרות דוגמאות אחרות גם ל"אפל" אם תלך אחורה ותיזכר (ובאותו עניין: אחי קנה לפני שנתיים אייפון [כמדומני באילת] ואחרי כמה ימים הוא גילה שהטלפון מידי פעם קורס. לאחר בדיקה במעבדה החליפו לו לחדש).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

נכבדיי, הושיעו נא. 

עם הגעתה לגיל המופלג של 71, אמא דריש הרימה אמברקס, החליטה שאין לה יותר זין יכולות קוגניטיביות לסקר שוק, והפילה את בחירת הטלפון הבא שלה עליי.

הדרישות הן, בגדול: טעינה אלחוטית, תמיכה ב-NFC וב-eSIM (כדי לאפשר שני קווים במקביל), חריץ לכרטיס זכרון, אחריות סבירה מיבואן מבוסס (גם אם זה גו מובייל ושות'), ורצוי מאד שקע לאזניות (בגלל הרדיו). 

אני מסתכל על אתרי הסלולר הישראליים ומתחלחל מרוב יבואנים אפורים, חבילות הרחבה לאחריות ואביזרים, מידע חלקי, פרסומות לא קשורות, וה-UX הכללי שלהם. 

בנסיון לעשות סדר, פניתי ל-GROK שמתעקש שאפילו ללא מגבלת תקציב, Xiaomi 14T זה המכשיר היחידי שעונה על כל הדרישות. נשמע לי קצת מוזר. 

אשמח אם תוכלו להציע אלטרנטיבות נוספות - למכשיר טלפון, או לבינה מלאכותית חכמה יותר. 😉

פורסם

יש לי הרגשה שהגורם המגביל זה שקע אוזניות. 

לא כל רכב צריך להיות שיא הריגוש, אבל שיהיה משהו. מנוע. אם לא מנוע, עיצוב. אם לא עיצוב, נוחות. אם לא נוחות, לפחות שהגיר יהיה ידני.

פורסם

גם אני חשבתי כך, אבל מסתבר שהיום שום דבר כבר לא קדוש ואפילו חריץ לכרטיס זכרון זה כבר לא מובן מאליו.

עניין של זמן עד שיחליטו שאף אחד כבר לא מחייג בטלפון ויסירו גם את הפיצ'ר הזה. 

פורסם (נערך)

אשתי מסתדרת עם אוזניות שמתחברות לשקע ה-usb. אין לי מושג למה היא קנתה את זה עם כל אופציות הבלותות' שיש כיום אבל היא מרוצה. אני לא יודע עד כמה זה יכול לשמש כאנטנה לרדיו.

יש דגם ביניים כלשהו של סמסונג עם סים כפול. ג'בטה לא תעזור לך פה, אין לה סיכוי מול השוק המבולבל של הטלפונים בארץ .

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם (נערך)

למה החריץ חשוב? האם רכישת מכשיר עם נפח זכרון מוגדל ווידוא גיבוי בענן לא יכולים להחליף את הדרישה?

@hans דגמי הביניים של סמסונג (A5x) כוללים eSIM כקו שני ומגש לכרטיס זכרון (יכול לשמש גם לסים שני, אבל לא לשניהם יחד)  אבל לא שקע 3.5 מ״מ  ולא טעינה אלחוטית. דגמי ה-S כוללים טעינה אלחוטית אבל לא כוללים מגש לכרטיס זכרון ולא שקע 3.5 מ״מ.

לפי הדרישות שהוצגו, ואם התקציב מאפשר, הייתי רוכש סמסונג מסדרה S בגודל המסך ונפח הזכרון הדרוש ואוזניות אלחוטיות או עם usb-c. שיומי אכזב אותי מספר פעמים ואיני חוזר אליו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, Derish כתב:

אני מסתכל על אתרי הסלולר הישראליים ומתחלחל מרוב יבואנים אפורים, חבילות הרחבה לאחריות ואביזרים, מידע חלקי, פרסומות לא קשורות, וה-UX הכללי שלהם. 

אתה חייב סיור מחנות השמדה בפולין, כדי לקבל פרופורציות.

מי מכריח אותך לקנות את הדברים הללו?!

חייב...

לעניין, הדרישה לחריץ הרחבה (בשביל מה?) ולאוזניות חוטיות (בשביל מה?) יוצרים מגבלות קשיחות למכשירים סיניים מאוד ספיציציים.

כאמור, אפשר לחבר אלחוטיות לשקע USB עם מתאם, לפעמים זה יכול לעשות בעיה בווליום.

אם יש, אפשר לנסות להתגבר דרך תפריט ה-developer (לפעמים צריך לאפשר אותו דרך תפריט ה-Setting. ה-Ai יסביר כיצד בכל טלפון) ב-Disable Absolute Volume. 

חריץ הרחבה זו דרישה שלה או שלך?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני כשעה, Derish כתב:

ורצוי מאד שקע לאזניות (בגלל הרדיו). 

היום כל תחנות הרדיו משדרות גם בסטרימינג ולרובן יש גם אפליקציות. גם ככה רכיב הFM בטלפונים הוא לא משהו, כך שניתן לוותר על אוזניות חוטיות ולעבור לBT שיהיה לה יותר נוח.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם

אני מסכים בגדול עם רוב הטיעונים שלכם, אבל מדובר במשתמשת כאוטית למדי שלא משנה כמה זכרון פנימי תתן לה - היא תמלא אותו ותבקש עוד. נסיון של שנים רבות הוביל אותנו למסקנה שכרטיסי זכרון הם פתרון אופטימלי לבעיה, למרות שאפשר כמובן למלא את המכשיר ואז לחבר DOK ולהעתיק לשם... אבל לך תלמד עכשיו מישהי בגילה שרגילה לעבוד בצורה מסויימת לעשות את זה אחרת.

כנ"ל לגבי הרדיו - אוזניות USB הן לא פתרון. בשביל מה היא צריכה רדיו בטלפון? אין לי מושג, אבל זו הייתה אחת הבקשות. גם כאן וגם בהתייעצות עם GROK הגדרתי את זה כעדיפות נמוכה. 

פורסם (נערך)

אה נכון אנחנו בארץ! אז ככה, אנטנות ה-FM בארץ לא שודרגו כבר 30 שנה בערך ומאז יש בערך פי 3 יותר בניינים בגובה פי 3, מה שמקשה מאוד על הקליטה כמעט בכל מקום.

הרדיו האינטרנטי של ערוצי "כאן" מתפקד מעולה, אני לא יודע מה הפלייליסט של אימא :)

לגבי תמונות - תפוס את המכשיר בשושו ותגדיר את המצלמה כך שתצלם באיכות בינונית, יחסוך הרבה מקום ואף אחד לא ישים לב כשמשתפים בווצאפ.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 25 דקות, falou כתב:

אתה חייב סיור מחנות השמדה בפולין, כדי לקבל פרופורציות.

מי מכריח אותך לקנות את הדברים הללו?!

הכל יחסי. תגור כמה שנים באירופה ותבין למה אני מזדעזע, מתחלחל, ושאר שמות פועל דרמטיים. 

אפילו להזמין כרטיס טיסה מראיינאייר זה טראומה בשבילנו, עם כל המכשולים שהם שמים בדרך לקופה. 

לפני 2 דקות, hans כתב:

לגבי תמונות - תשים את הידיים על המכשיר ותגדיר את המצלמה כך שתצלם באיכות בינונית, יחסוך הרבה מקום ואף אחד לא ישים לב כשמשתפים בווצאפ.

הייתי עושה זאת בעבר, אבל ככל שתדירות הביקורים שלי יורדת זה נהיה בעייתי יותר. 

פורסם
לפני 3 שעות, Derish כתב:

Xiaomi 14T זה המכשיר היחידי שעונה על כל הדרישות.

גרוק ככול הניראה טועה. 

ל-14T אין שקע אוזניות ואין לו גם טעינה אלחוטית. 

מציע לך להשתמש בכלי הזה: 

https://www.gsmarena.com/search.php3? 

אבל ממה שראיתי אין הרבה אופציות. יש כול מיני מוטורולות שלא נמכרים בארץ ומכשירי סוני במחירים הזויים. 

פורסם (נערך)

תודה, שמתי לב שיש לו פספוסים כאלה (פחות מ-GPT אבל עדיין). הצלבת נתונים עם GSM Arena הייתה השלב הבא בתכנית שלי. 

אני חושב שאדבר עם אחותי וננסה בכוחות משותפים לשכנע את אמא לוותר על הרדיו ועל כרטיס הזכרון, לטובת מכשיר איכותי יותר כמו פיקסל 9 או S24 שנדונו פה בהרחבה בספטמבר. אחרת זה שוב יהיה מכשיר סיני (כמו ה-OPPO שיש לה היום) עם שלל פרסומות, רוגלות, ובאגים מעצבנים.

עריכה אחרונה על ידי Derish
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 25 דקות, Derish כתב:

מכשיר איכותי יותר כמו פיקסל 9 או S24

קודם כל, אם פיקסל אז פיקסל 9a. 

בשביל מה לקנות 9?

אחרי זה, לא לקנות פיקסל בארץ. התמיכה היא של המחלחלים המקבילים, כי אין יבוא רשמי. פיקסל קונה מי שרוצה להיות מוכן להתעסק עם המכשיר בזמן הצורך או בגלל מחיר (בעבר, כיום לא).

אז סמסונג.

ואתה לא צריך לשכנע, פשוט תגיד שאין יותר שקעי אוזניות ואז שתבחר בין כרטיס הרחבה לטעינה אלחוטית

דרך אגב, לא ברור לי מה הבעיה להשתמש במתאם USB לאוזניות...

באמת באמת לא ברור לי איך היא גומרת את הזיכרון בסלולרי, עד לרמה שצריך כרטיס הרחבה. מצלמת הרבה וידאו?

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...