Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש לי שאלה,שקשורה לנהגים בצבא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5373 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם חייל שהוא נהג בצבא עושה תאונה בזמן התפקיד ופוגע בהולך רגל או ברכב אחר,אז מי שופט אותו?

הצבא או המשטרה האזרחית?ואם שוללים את הרישיון הצבאי אז שוללים גם את האזרחי?או שזה לא בהכרח קשור.

ואם תצא זכאי במשפט למרות שפגעת במישהו תוכל להמשיך בתפקיד נהג?מישהו מכיר דוגמאות למקרים כאלה.?

אני שואל בגלל מקרה דומה שקרה לחבר.

פורסם

גם וגם (לפחות ככה היה כשאני הייתי בצבא ב2003-3005).

יש לך משפט אזרחי כמו לכל נהג אחר, ובנוסף יש משפט בבית דין צבאי.

אגב, יכול להיות שבאזרחי תצא זכאי אבל עדיין תקבל עונש בצבא (כי ככה זה פועל, אין קשר בין בית משפט צבאי למציאות).

לגבי הרישיון:

אם שוללים לך את הצבאי אין קשר לאזרחי, אבל כששוללים את האזרחי יכולים גם לשלול את הצבאי.

אם יצאת זכאי, אין סיבה "אמיתית" שלא תוכל להמשיך בתפקיד נהג, אבל זה קשור ליחסים שלך בתוך היחידה.

*כל מה שנאמר הוא מה שזכור לי משירות צבאי בתור חוקר תאונות דרכים בין 2003-2005 ולא מחייב מבחינה משפטית.

פורסם

אם אתה בשלילה באזרחי אין אפשרות לנהוג ברכב צבאי.הרשיון הצבאי מחייב רשיון אזרחי בתוקף.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

אגב, יכול להיות שבאזרחי תצא זכאי אבל עדיין תקבל עונש בצבא (כי ככה זה פועל, אין קשר בין בית משפט צבאי למציאות).

לגבי הרישיון:

אם שוללים לך את הצבאי אין קשר לאזרחי, אבל כששוללים את האזרחי יכולים גם לשלול את הצבאי.

אם יצאת זכאי, אין סיבה "אמיתית" שלא תוכל להמשיך בתפקיד נהג, אבל זה קשור ליחסים שלך בתוך היחידה.

*כל מה שנאמר הוא מה שזכור לי משירות צבאי בתור חוקר תאונות דרכים בין 2003-2005 ולא מחייב מבחינה משפטית.

אז אתה נשפט קודם באזרחי או שיש לך גם משפט אזרחי גם משפט צבאי באותו זמן?

נגיד היית בנהיגה (תוך כדי תפקיד)ודרסת הולך רגל אבל יצאת זכאי באזרחי כי הוכח שזו לא אשמתך,אז כל עוד אין לך בעיות ביחידה

אתה יכול להמשיך להיות נהג ביחידה אחרי המקרה בלי בעיות?נתקלת או שמעת על מקרים דומים בשרות שלך?

פורסם
אם אתה זכאי, למה שתהיה לך בעיה?

אבל כמו שרן אמר (ביררתי את זה שוב והוא צודק), שלילת רישיון אזרחי מצריכה גם שלילה אוטומטית של הרישיון הצבאי.

התכוונתי לבעיה ביחידה,כי יכול להיות שבצבא לא ירצו שתמשיך להיות נהג אם היית מעורב בתאונה גם אם לא באשמתך ויצאת זכאי ויעדיפו לא לקחת סיכון.

פורסם

פרנקוס,כל הכבוד על השירות הארוך.

ובקשר לשאלה.אם היה בצבא עודף נהגים, ייתכן שביחידה היו מעבירים את הנהג לתפקיד אחר.אבל בגלל הבירוקרטיה הצבאית, כל עוד אין שלילה הנהג נשאר על ההגה.

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם

אני יכול להגיד לך מה היה נכון ללפני 10 שנים, אם היית במסגרת הצבא זה היה צה"ל ששופט אותך (אאל"ט ) , הייתי בצוות נהגים קטן מאוד וזה מה שאני זוכר מאז.

בסמכות בית הדין הצבאי לשלול את הרישיון האזרחי ,אני מניח שמה שהיה אז נכון גם היום

Fiat Punto 2002

Peugeot 206+ 2011

Volkswagen Golf Comfortline 2017

Volkswagen Golf GTI 2021

פורסם

לגבי הרישיון:

quote]

וואלה , שאני הייתי בצבא זה היה אחרת , אם היית עושה תאונה במסגרת הצבא היית במשפט צבאי וזהו.

בכל מקרה ברור שהצבא יכול לשלול גם את הרישיון האזרחי

Fiat Punto 2002

Peugeot 206+ 2011

Volkswagen Golf Comfortline 2017

Volkswagen Golf GTI 2021

פורסם
פרנקוס,כל הכבוד על השירות הארוך

עליתי לארץ בגיל 20 בשביל להתגייס והתגייסתי בגיל 21.

הייתה לי האופציה גם לעשות 6 חודשים אבל התעקשתי על שנתיים.

שנתיים הייתי חייל בודד עם תנאים "לא משהו".

לא מתבייש בשירות שלי.

לא הרבה היו שורדים 10 שעות בבסיס, שעתיים נסיעה הביתה, עבודה עד 3 בבוקר ואז לחזור לבסיס לפני 8 בבוקר.

ככה כל יום! :evil:

אם לא, לא היה לי כסף לאכול באותה תקופה.

אלי באמת שאי אפשר לבוא בטענות :evil:

פורסם
quote]

וואלה , שאני הייתי בצבא זה היה אחרת , אם היית עושה תאונה במסגרת הצבא היית במשפט צבאי וזהו.

בכל מקרה ברור שהצבא יכול לשלול גם את הרישיון האזרחי

אם היו נפגעים זה היה עובר לפעמים למערכת האזרחית.

סתם נזק מטופל בתוך הצבא.

פורסם
אם היו נפגעים זה היה עובר לפעמים למערכת האזרחית.

סתם נזק מטופל בתוך הצבא.

ונתקלת במקרים שבהם היו נפגעים (נגיד חייל נהג דרס הולך רגל)אבל חקרו ומצאו שהנהג לא אשם (במערכת האזרחית)והוא נשאר נהג ביחידה שלו?

כי כשאני הייתי בצבא ונהגים היו מסיעים אותי ועוד אנשים לכל מיני בסיסים(אני לא הייתי נהג) יצא לי לראות מקרים שנהג כמעט פגע במישהו שקפץ לכביש וחשבתי מה היו עושים לו אם היה פוגע בו,הוא ממש יכול להסתבך ולחטוף עונש כבד גם אם זה לא באשמתו כי הצבא לא ירצה להסתבך בגלל נהג אחד גם אם הוא נהג טוב שלא היה אשם בתאונה.

פורסם
עליתי לארץ בגיל 20 בשביל להתגייס והתגייסתי בגיל 21.

הייתה לי האופציה גם לעשות 6 חודשים אבל התעקשתי על שנתיים.

שנתיים הייתי חייל בודד עם תנאים "לא משהו".

לא מתבייש בשירות שלי.

לא הרבה היו שורדים 10 שעות בבסיס, שעתיים נסיעה הביתה, עבודה עד 3 בבוקר ואז לחזור לבסיס לפני 8 בבוקר.

ככה כל יום! :evil:

אם לא, לא היה לי כסף לאכול באותה תקופה.

אלי באמת שאי אפשר לבוא בטענות :evil:

לדעתי הוא לא בא אלייך בטענות, אלא צחק על כך שטעית בתאריכים כשרשמת 2003-3005, כלומר שירתת 1002 שנים. אחלה פז"ם! :lol:

• תוכן חדש...