Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5453 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אולי הכותרת לא כל כך ברורה, אבל אני אבהיר.

דרוש רכב יד משומש, ידני, עדיפות לאחד שיכולים לסוע בו בנוחות יותר משני מבוגרים, אם יש אז חמש דלתות גם טוב.

מבחינת הוצאות:

כמובן שעדיף כמה שיותר אמין וחסכוני למרות שאני מודע לגמרי לעניין שבתקציבים האלה רכבים עם פלפל זה יותר עניין של מזל..

כדאי שבנהיגה חסכונית ייתן תצרוכת דלק טובה- משהו כמו 1 ל14 בבין עירוני יהיה מצוין.

מבחינת הנאה ותחושות:

שיהיה לי כיף לנהוג בו גם בנסיעות הקטנות, לא מבקש איזה מפלצת התנהגות, בסך הכל רכב ספורטיבי ראשון שלי.

אבל שיהיה לו קצת יותר כוח ויותר התנהגות מרכבים סטנדרטיים...

עדיפות לרכב מיוחד..מבחינת פרויקט (לא קומבינה) או משהו נדיר יחסית..

מבחינת נסיעה:

אני סטודנט בבאר שבע שגר במרכז, אז יהיה פעם בשבוע נסיעה תל אביב-באר שבע עם אוטו יחסית מלא.

ונסיעות קצרות בעיר, ל יותר מ12 אלף קילומטר בשנה לדעתי.

חשבתי בהתחלה על מכוניות בסגנון ה106 ראלי, סקסו VTS וכו', אבל הן קטנות וקשה למצוא רכבים במצב טוב.

מבחינת 306 ספורטיבית - קשה למצוא משהו שמצא חן בעיניי.

לכן חשבתי אפילו לוותר ואולי יהיה לי שווה לקחת פשוט איזה פיאט פנדה יד שנייה או גרנדה פונטו..שזולות מאוד יחסית לשנתון..

מה לעשות?

למישהו יש הצעות לרכבים שלא חשבתי עליהם? אולי רכבים ספציפיים שפיספסתי בלוח של יד 2 ושל הפורום?

תודה מראש. שגיא.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני סטודנט בבאר שבע שגר במרכז, אז יהיה פעם בשבוע נסיעה תל אביב-באר שבע עם אוטו יחסית מלא.

ונסיעות קצרות בעיר, ל יותר מ12 אלף קילומטר בשנה לדעתי.

אני לא בטוח כמה זה רלוונטי לכאן, אבל זה נראה לי ראוי לציון - אני חושב שאתה טועה בהערכה שלך, די בגדול אפילו.

ת"א-ב"ש זה 200 ק"מ הלוך חזור. על שני סמסטרים בשנה אתה כבר תעשה יותר מ-30 נסיעות, שזה יותר מ-6000 ק"מ. תוסיף את הטיולים למצוא דירה, חופשים שמוסיפים לך נסיעות פה ושם וכו' ואתה הולך לנסוע משהו כמו 7-8 אלף ק"מ רק על הקו ת"א-ב"ש.

זה משאיר לך איזה 10 ק"מ נסועה ליום.

מעבר למספרים היבשים, אני בעצמי הייתי סטודנט בב"ש שגר במרכז. לנו היו עוד כמה נסיעות פה ושם, חופשות ונסיעות לעבודה לפעמים וכו'. מצד שני היינו נוסעים בממוצע כל שבועיים הביתה, לא כל שבוע - ועשינו קרוב ל-20 אלף ק"מ בשנה, שלוש שנים רצוף...

יכול להיות שאם לא תיגע ברכב כמעט אף פעם חוץ מהנסיעות הלוך חזור אז 12 אלף זה אפשרי, אבל זה מאד גבולי ולא הייתי סומך על הנתון הזה. גם אם זה לא משפיע בהכרח על איזה רכב לקנות, זה בהחלט עשוי להשפיע על תכנון התקציב (בעיקר עם מחירי הדלק עכשיו) - בקיצור, קח לתשומת ליבך - אני לא מאמין שתצליח לרדת מה-15-16 אלף לשנה, וכנראה יותר...

פורסם

אמנם אני קצת (מאוד ממש :lol: ) משוחד, אבל גם בלי קשר, נשמע שוולקן יכולה להתאים לך, רכב משפחתי לכל דבר מבחינת שימושיות, לא מפלצת יורקת אש בשום אמת מידה, אבל מתגמלת בטירוף כשאתה רוצה או צריך קצת כח או כיף.

*שוב אני משוחד אבל בכל זאת, אני מציע שתבדוק את גרסת ה5 דלתות, פחות אהובה על ילדים ויותר פרקטית (אבל פחות סקסית).

הערה: אין להמלצה הזאת שום קשר לעובדה שהרכב שלי עומד למכירה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

תגדיר תקציב.

מה שמבחינתך הוא רכב זול הוא לא כך מבחינתי.

אם התקציב מגיע לאזור ה30-45 קליאו ספורט תיהיה מושלמת.

ספורטיבית,אמינה נוחה חסכונית.

אני בתור סטודנט שגר בבאר שבע ולומד במכללת ספיר שבשדרות מחזיק אחת כזו,ונוסע פעמיים בשבוע עם האוטו. יוצא סביב ה-150K רק ללימודים. מעבר לזה יוצא לי לנסוע לא מעט בתוך העיר ומסביב,מיכל מחזיק לי שבוע וכ-500 ק"מ.

כמו שאמרתי האוטו נוח אמין בסך הכל וספורטיבי בהחלט.

פורסם

אפשר לתקצב רנו קליאו ספורט..

אבל הרכב עם מנוע 2 ליטר ולפי המודעות מכירה צורך 98..

לכן נראה לי שצריכת הדלק תהיה גדולה עליי..

יש בו מקום ל4 אנשים?

פורסם

הקליאו ספורט באמת נשמעת מתאימה לך.

הייתה לי אחת בעבר, רכב מאוד כייפי לנהיגה וגם נוח בנסיעות ארוכות.

יש בו מקום ל4 אנשים, אבל תלוי מה הגודל שלהם.

אני נסעתי עם הרכב לאילת (מירושלים) עם עוד שלושה נוסעים (אנשים מעל הממוצע בגודל) והיה להם סביל, לא נוח.

מבחינת הדלק אם אתה נוסע הרבה בין ערוני היא לא תיקח לך הרבה, לפי מה שזכור לי (ואולי אני טועה זה היה מזמן :-)) היא לא הייתה מטורפת בצריכת הדלק שלה, היא הייתה סבירה +.

אני תדלקתי אותה 98, אבל אני מכיר לא מעט חברים שמתדלקים 95.

בכל מקרה שיהיה בהצלחה!

פורסם

הוולקן ישנות מדיי..מודל 94 זה עוד מעט כבר 2 טסטים בשנה..

הקליאו מוצאת חן בעיניי אבל יקרה יחסית..

מה עם פג'ו 206 עם ה110 כ"ס? שווה דיבור?

פורסם

אם אני לא טועה, ביטלו את העניין של שני טסטים בשנה. אבל יכול להיות שאני טועה.

ה206 היא פשרה מצויינת, זה גם הרכב הצעתי לחבר שמחפש רכב ראשון, אבל שוב, היא בערך בגודל של הקליאו ונראה לי של4 מבוגרים זה קצת קטן מידיי.

עד כמה שאני יודע האופציה היחידה שיש ב"משפחתיות חמות" בתקציבים האלה היא ה306

עריכה: נזכרתי בעוד אופציה. מה עם האסטרה GSI דור שני? אני לא מכיר אותה מבחינת התנהגות ורמת מתגמלות (כן, המצאתי כרגע את המילה הזאת) אבל עם מנוע 2.2 היא בטוח לא "עגלה"

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

לגבי צריכת הדלק אני מגיע בנסיעה משולב ש75% בתוך העיר לליטר ל12. ביחס למה שהאוטו נותן זה מצויין.

לגבי מקום גם אני נוסע עם רכב מלא למכללה, ארבעה אנשים יושבים באופן סביר +.

206 לא רכב ספורט בשום אופן ( פרט לגרסת הrc) .

פורסם
לגבי צריכת הדלק אני מגיע בנסיעה משולב ש75% בתוך העיר לליטר ל12. ביחס למה שהאוטו נותן זה מצויין.

לגבי מקום גם אני נוסע עם רכב מלא למכללה, ארבעה אנשים יושבים באופן סביר +.

206 לא רכב ספורט בשום אופן ( פרט לגרסת הrc) .

נ.ב

כל הרכבים האחרים שהוזכרו ישנים, חש סבירות גבוהה מאוד לתקלות שונות, במיוחד בנסועה שלך .

מה גם שלמצוא אחת שמורה יהיה כמעט בלתי אפשרי.

פורסם

על הסקסו לא הייתי ממליץ, התעניינתי בכמה לפניי שרכשתי את שלי[קולט 97'] ולא מציאה בכלל, במיוחד בשבילך שזה צפוף מידי אבל ממש צפוף, כמו שמעליי ציינו קליאו ספורט מומלץ מאוד!, אם אתה באמת רוצה רכב זול וספורטיבי[מבחינת המראה לפחות] זו הקולט ומניסיון היא תספק אותך! אני רוכב על ויכול להודות שלמרות שהיא זוללת דלק היא מספקת, אבל אתה מעוניין בחסכוני אז תוכל לקחת ידני אבל עדיין לא מגיע ל1:14 בבין עירוני.

יש גם את הסיויק האצ'בק שזה גם בסגנון הקולט 3 דלתות שותה דלק יחסית אבל מספקת מאוד!

פורסם

אם התקציב מאפשר קליאו ספורט,אלפא 147 2.0 ליטר יכולה להיות אופציה ,שאפילו תהיה יותר נוחה ומהנה לנוסעים האחרים ברכב,ואפשרי למצוא אותה גם בגרסת 5 דלתות.

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

פורסם

אני מפחד מהסיפורי אמינות והאחזקה של האלפא..

במיוחד ה2 ליטר סלספיד, אני רוצה רק ידני.

חשבתי עלה120 כ"ס אבל אני כבר לא יודע..יש רנו קליאו ספורט אדומה בלוח

שהתאהבתי בה..

אבל עדיין מפחד.

• תוכן חדש...