Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5464 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצד שני, אם אתה מתכנן לנסוע הרבה ק"מ, אתה צודק,

אחזקה של רכב כזה לא תהיה יותר יקרה מרכב בנזין.

את הכסף ש(אולי) תוציא יותר בטיפולים אתה תרוויח בחסכון בתדלוקים.

ממליץ לך לעבור על השרשור מכירה של הבחור בפורום אוטוספורט:

http://www.autosport.co.il/viewtopic.php?t=19896

ובאמת אולי שווה לך להתקשר לשמוע עוד פרטים.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עם כל הכבוד לבחור ולהשקעה ברכב הוא מבקש 16K מעל המחירון המשוקלל, ועוד על רכב דיזל ושלא נדבר על משופר שזה נחשב לחילול השם במדינתנו.:shock:

פורסם

לגבי ה-16K מעל המחירון אין לי מה להגיד - הבחור שיפר והשקיע בחלקים הכי יקרים שיש

ואפשר להבין אותו לגבי הרצון שלו להחזיר לפחות חלק מההשקעה.

על זה אפשר להתווכח ואני מסכים שזה אולי גבוה.

ולגבי השיפורים - ממש לא חילול השם, נהפוך הוא.

אתה יכול להיות בטוח שדווקא רכב כזה טופל בזמן ונשמר בקנאות יתרה.

רכב משופר לא אומר בהכרח ש"קרעו" את המנוע.

וכראיה, לא מזמן מכרתי את האיביזה קופרה שלי שהיתה משופרת קלות,

שמורה ומטופלת באהבה ובזמן.

הבוחן בבדיקה אמר שהרכב כמו חדש - לא היו שום ריג'קטים.

(היו תיקוני צבע אבל זה לא קשור לשיפורים...) :wink:

פורסם

הייתי ציני, אמנם אני אבדוק רכב משופר הרבה יותר בקפידה ומקרוב מרכב לא משופר אבל זה בהחלט לא פוסל מבחינתי ואני מוכן לשלם תוספת על שיפור איכותי ומקצועי.

מצד שני במדינה שלנו נהוג לשלם חצי מחירון על רכב דיזל ולהוריד מחירון על שיפורים כי הרכב יצא מבחור צעיר שלא שמר עליו ולא משנה כמה שהרכב שמור ומושקע. בשורה התחתונה כשתרצה למכור רוב הסיכויים שרוב המתעניינים יהיו הטיפוס הממוצע ותקבל פחות מהמחירון כשבהתחלה שילמת מעל. והקשיים שנתקלת בהם במכירת הקופרה רק מחזקים את הנקודה שלי.

נ.ב.

אם הייתי נתקל במודעה בעוד שלושה-ארבעה חודשים כשיהיה לי תקציב וכמובן הרכב יתברר במצב טוב הייתי חוטף אותו תמורת מספר אלפים מעל המחירון למרות הסיכון להפסד בעתיד.

פורסם
בשורה התחתונה כשתרצה למכור רוב הסיכויים שרוב המתעניינים יהיו הטיפוס הממוצע

ותקבל פחות מהמחירון כשבהתחלה שילמת מעל.

והקשיים שנתקלת בהם במכירת הקופרה רק מחזקים את הנקודה שלי.

צודק לגמרי.

כשהחלטתי למכור את הקופרה שלי, ביקשתי בתחילה כ-10K מעל המחירון בשביל כל התוספות והשידרוגים.

ואכן, רוב המתקשרים היו כאלה שחיפשו את הסטנדרטי ולא עניין אותם בכלל לשלם אקסטרה על שיפורים.

לבסוף, אחרי כמעט 8 חודשים שהרכב היו בלוחות, מכרתי ב-10K מתחת למחירון עם רוב השיפורים על האוטו.

אם הייתי נתקל במודעה בעוד שלושה-ארבעה חודשים כשיהיה לי תקציב

וכמובן הרכב יתברר במצב טוב הייתי חוטף אותו תמורת מספר אלפים מעל המחירון

למרות הסיכון להפסד בעתיד.

משמע יש סיכוי למכור רכב משופר ואפילו למכור אותו מעל המחירון.

רק צריך ליפול על הקונה הנכון בזמן הנכון. זה עושה את כל ההבדל.

פורסם

אני מכיר אישית את הרכב וגם נהגתי עליו.

אגרת הרישוי זהה חבנזין ועומדת על כ-1300 ש"ח.

לרכב נעשה יישור קו ענק בסכום שעולה על 20K ש"ח.

הרכב משופר רק בצ'יפ מתון (שניתן להוריד כמובן) ושיפור מעולה לאיביזה - בולמים וקפיצים של וויטק.

מבחינה מכאנית הוחלפו המון דברים שמתבלים ככה שלקונה יש ראש שקט לתקופה ארוכה. הטורבו הוחלף, קלאץ' קרמי (המקורי יקר וחלש יחסית למומנט הגבוה של הרכב) בושינגים בפוליאוריטן, טיפולים נעשים במורשה ועוד ועוד..

הג'אנטים הם של הקופרה ויש צמיגים חדשים לגמרי (סיפור של 2500 ש"ח רק לצמיגים).

לגבי צריכת הדלק, בנסיעה רגועה במהירות של 100 מחוץ לעיר אפשר להגיע לצריכה של 1:18 בקלות.

פורסם

מצטרף להמלצה על האיביזה טורבו הכחולה, בעלים השקיע בה מכל הלב, ואני לא חושב שאפשר למצוא איביזה יותר שמורה ממנה בארץ. באמת מי שיקנה את הרכב, יהנה משקט נפשי והנאה מובטחת והרבה מומנט. :wink:

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

kookoo היקר!

אתה מכיר את הרכב המדובר שאתה יוצא נחרצות נגד המחיר המבוקש?

מחירון הינו נקודת ייחוס למעלה או למטה לגבי משא ומתן בריא על המכירה,

*ראית איפרזה טורבו שנמכרת מתחת למחירון?

*ראית רנו קליאו ספורט שנמכרת מתחת למחירון?

*106 ראלי\GTI למינהן אותו כנ''ל?

ישנם רכבים שהמחירון אינו רלוונטי לגביהם.בטח לא של לוי יצחק שקצת חי בעולם משלו.

האימפרזה טורבו שלי שווה ביד 2 סכום של 130000 ש''ח ואילו אצל מר לוי היקר 90000 בהחלט פער הזוי.

הרכב המדובר הינו שמור מאוד,רכב שלא קל למצוא במחוזתינו ברמת תחזוקה הנוכחית, הקונה ירים טלפון למוכר וזכותו להתמקח כמו שזכות המוכר לבקש גם 30 אלף ש''ח מעל המחירון.

שורה תחתונה מדובר ברכב חסכוני מאוד בדלק עם עלויות תחזוקה סבירות פלוס,איכותי יותר מצרפתיות מתיישנות(וולקנים למינהם)

ועם תוספות שונות.

פורסם

CUPRA- כמובן שיש סיכוי, ההבדל שמדובר ברכב נדיר יחסית שעונה לדרישות של אוכלוסיה מסויימת שאין להם הרבה אופציות, כמו שאמרתי בשבילי האיביזה הזאת תהיה כמעט מושלמת.

יוצא נחרצות? אמרתי שלדעתי המחיר המבוקש מוגזם ונימקתי את דעתי, זכותו לבקש וזכותי לומר שמוגזם כמו שזכות צד שלישי לומר שהמחיר הנדרש נמוך מימה שהוא אמור להיות. ושוב כמה שהרכב לא יהיה מושקע,חסכוני ונדיר(שזה חיסרון לעניות דעתי) יהיה לו קשה לקבל סכום כזה במדינה שלא אוהבת מנועי דיזל, אם הוא יצליח זה רק יגרום לי לרכוש רכב דיזל בראש שקט יותר.

אתה משווה רכבי דיזל לבנזין, תראה לי לעומת זאת דובלו שלא שימשה כרכב עבודה שנמכרת לא מעל המחירון אלא במחירון עגול, בודדות אם קיימות.

פורסם

הדובלו אינה דגומא מתאימה מכיוון שהינה מסחרית,שוק המסחריות הינו ידוע מראש לכל מי שרוכש אותם.

אבא שוקל לקנות סילבראדו חדשה ב-260000 ש''ח והרכב לאחר כשנתיים שלוש על הכביש נמכר סביב ה-120000 אין מה לעשות.

מצד שני טנדרים של פולקסוואגן נמכרים בהרבה מעל המחירון.

פורסם

זה מה שעלה לי בראש באותו רגע, גם הדובלו חסכונית וחזקה באופן מפתיעה ולדעתי יותר נוחה מקורדובה 2004 שיש לנו במשפחה מרגע עלייתה לכביש.

עם הדוגמא של הסילברדו אתה בעצם מחזק את הנקודה שלי.

לעומת זאת המחיר ההתחלתי של הקאדי הוא הרבה יותר גבוה משאר המסחריות, אז כנראה שמי שרוכש קאדי רוצה דווקא קאדי ומוכן לשלם כמובן שהיא הכי מפוארת בקטגוריה (לא בקיא בשוק שלה).

התקלת אותי, איזה טנדרים יש לפולסווגן? ועוד בקטגוריה של הסילברדו?

אבל אם תסתכל באופן כללי על שוק הדיזל בארץ הוא חלש, כמובן להוציא מקרים מיוחדים כמו האוקטביה.

פורסם

טוב אז לסיכום...

מה יהיה יותר זול להחזקה?

רנו קליאו ספורט או האיביזה דיזל הנ"ל?

מבחינת כוח..אני יורד מרכב שלא עובר את ה90, והמאזדה 2 של אימא היא רכב חזק לטעמי. כך ששני הרכבים יהיו מעל ומעבר

אני מבין שה106 ראלי תהיה יותר כיפית משתיהן? ואיך האחזקה שלה לעומתן?

פורסם

אין פה שחור או לבן ובכלל לא נראה לי שיהיה הבדל משמעותי.

הרי בעצמך אמרת שהדיזל יקר אבל הרכב חסכוני, גם ה98 יקר (ניתן להשיג במחיר של 95 אחרי כל מיני הנחות) וגם פה הרכב חסוכוני.

נהגת על אחת מהן?

אולי תתחבר למומנט של האיביזה יותר מאשר לסל"ד הגבוה וההתנהגות של הקליאו?

כל אדם מגדיר הנאה מנהיגה באופן אחר.

אגב, אם אתה מגדיר מאזדה 2 כרכב חזק כנראה שלא באמת יצא לך לנהוג על רכב חזק. :)

הנה סיכום עליות אחזקת הקליאו כפי שאני חוויתי אותן בשלוש שנים האחרונות.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=369128&highlight=%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9D+%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%90%D7%95+%D7%A1%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%98

לא יכולתי לבקש רכב חסכוני יותר (כל מקרה לגופו). :)

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

לך תהנה עם המאזדה 2 של אמא, אתה תצא מבסוט, מבטיח לך מניסיון רב. :-)

וכמו שרשמו לפניי - אם אתה חושב שלמאזדה 2 יש כוח (ולצעירים כמוני וכמוך היא אכן חזקה דיו), אז לא ייחסר לך כלל כח בכל אחת מהמכוניות הנ"ל שתבחר (קליאו ספורט או האיביזה TDI).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

שמע, אם אתה משווה לי דובלו לאיביזה טורבו fr, אז כנראה שאתה צריך להתחיל לחפש מזדה 3 ושות'.

מי בכלל קבע שעל דיזל משלמים חצי מהמחירון, ועל שיפורים בכלל מורידים? שמע אתה צריך לעבוד אצל לוי יצחק, בטוח יש אצלו משרה בשבילך.

וקודם תלך תראה את הרכב, לפני שאתה נותן את דעתך ''המנומקת''.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

• תוכן חדש...