Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני זוכר את הסיפור הזה, הלקוחות לא היו מרוצים מכך שהיבואן מחמיר ומקצר את מרווחי ההחלפה.

ואז הוחלט ליישר קו אם הנחיות היצרן, ללא החמרות כלשהן.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בכל מיקרה הרכב מזמן לא באחריות, והטיפולים (לפחות חלקם) בוצעו לא במוסך מורשה יבואן.

לכן לא נראה לי שהיבואן יסכים לספוג תיקון יקר או חלק גדול ממנו, אבל בכל זאת אפשר לנסות .

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
כן, ולמרות זאת היבואן לא לוקח שום אחריות בעניין ("זו המלצה של היצרן") - וכמו כל "המלצה" אתה יכול לקבל אותה ויכול שלא.

במערכת של היצרן, טיפול 120K ל C4 בת 5 שנים מוציא דווקא הודעה על החלפת טיימינג. לא ברור מה קורה עם זה אבל מניסיון היבואן לא לוקח אחריות על זה (לפחות במקרה אחד בו נתקלתי בכזה דבר - אבל לרכב היו יותר מ 129K ק"מ), על אחת כמה וכמה שמדובר ברכב שסיים אחריות כבר לפני 3-4 שנים.

איציק

היי איציק, הרכב עלה לכביש ב01/2006 , דגם מנוע של הרכב הינו NFU, מצורף מסמך שגרת טיפולים של היצרן (הדגשתי פרטים חשובים):

41742550.jpg

- לגבי אחריות החברה, אני יודע שהרכב איננו באחריות, אך זה לא תקלה שניתן להסיק שהיא קרתה מכך שהרכב לא טופל במורשה, זו רצועה שנקרעה (בדקו גם את משאבת המים והיא תקינה), יכול להיות מעומס, יכול להיות מתנאי אקלים שלא מתאימים בארץ לכמות כזו של ק"מ (עייפות החומר), את כל ה"יכול להיות" הללו היבואן היה צריך לקחת בחשבון ולנסות להתאים אותם למצב בארץ.

הבנתי שרכבים מהדגם הנ"ל (C4ׂ ) משנת 2008 + המלצות היצרן הן אחרות לגבי שגרת טיפולים בטיימינג, משהו כמו 90/120K ק"מ

-לגבי עלות התיקון, מישהו יכול לשער כמה יכול לעלות תיקון כזה לא במוסך מורשה?

- האם כדאי לשקול אופציה של להרכיב כבר מנוע מפירוק? הרי המחיר שאני מגיע אליו (סביב ה8K כולל מעמ על הראש והרצועת טיימינג החדשה) כפול ממחיר מנוע לC4 מפירוק.

- האם יש דרך לנסות ולצמצם את עלות התיקון בכך שאני מביא שסתומים ממנוע זהה שקרה לו מקרה דומה? (הרי לא יתכן שכל השסתומים נפגעו, מחצית מהם היו בפנים ומחצית בחוץ לפי סדר הפעולה שלהם לא?)

Audi A6 3.0T Quattro - לשייט ב260 קמ"ש :lol:

פורסם

מכיוון שניסית להניע לאחר שהרצועה נקרעה סיכוי גבוה שכל השסתומים נפגעו. בחלק מהמקרים נוצר נזק גם לבוכנות ולראש המנוע עצמו, קח זאת בחשבון

פורסם

בפורד למשל זה כל 100 אלף אך היצרן מדגיש שיש לבדוק את הרצועה בכל טיפול (כל 16 אלף)

אני לא בטוח שזה מופיע בהוראות בעברית אך בחוברת באנגלית זה מופיע.

פורסם

איזה פורד?

בפוקוס זה חמש שנים או 120,000 ק"מ, הקודם מהשניים.

קשה לי מאד להאמין ששגרת טיפולים של רכב עם רצועה מדברת על 10 שנים להחלפה. זה המון זמן.

רצועה נסדקת, נקרעת, מתייבשת וכו'.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

גם לי היה קשה להאמין שזו שגרת הטיפולים אבל זה ״סיטרואן״ ובזה הם מתהדרים ״טווח טיפולים גדול״.

פורסם

עומר,

הרכב כבר בן 5.5 שנים, הסיכוי שהיבואן יתן לך משהו הוא קלוש עד אפסי לחלוטין.

אני מכיר את "המלצת היצרן" בדבר 10 שנים או 150K ק"מ, אבל כמו שכבר אמרתי - זו המלצה בלבד.

היצרן ממליץ להחליף גם מותחנים וכריות אויר כל 15 שנה, ראית פעם מישהו מחליף אותם באמת כל 15 שנה ? אז היצרן המליץ...

אין לך מה להפסיד בפניה ליבואן, לכן כדאי לנסות. מניסיוני אין בכך שום תועלת חיובית כי הוא לא משתתף בכלום - אבל לך תדע, אולי השתנו דברים מאז המקרה האחרון בו נתקלתי בכזה דבר.

בעניין כדאיות התיקון - כדאי לעשות עוד סקר קטן עם כמה מוסכים אחרים ולשאול עלויות (קח את העלויות הכי קריטיות: כל השסתומים + טיימינג חדש). בעיקרון, אין מה להתעקש על שסתומים חדשים - אם למישהו יש ראש משומש במצב תקין או שסתומים משומשים תקינים - זה עובד טוב. המנוע הזה הוא בעל חוסן מבני חזק מאוד ואין לך מה לחשוש מתיקון שלו (זה בלוק ברזל וראש אלומיניום).

טרם נתקלתי במקרה של קריעת רצועת טיימינג ונזק לבוכנות במנועים האלו.

בהצלחה

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני בדעה של איציק,

למרות שאולי כבר יהיה יותר משתלם להחליף את הראש מנוע כולו.

מנועי הNFU מפירוק הם זולים מאוד ולמצוא ראש במצב טוב מפירוק לא תהיה בעיה.

ולהחליף ראש כיחידה אחת זה יותר מהר וזול מלשפץ את הראש הקיים.

בכל מקרה בהצלחה.

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

טוב חברים אז עדכון,

שלחו את ראש המנוע לבדיקה וגילו ש4 שסתומים ניזוקו, ועכשיו לעלויות:

שני שסתומים - 100 כ"א = 200

שני השסתומים האחרים - 200 כ"א = 400

פירוק והרכבת ראש = 1580 ש"ח

שיפוץ הראש (כולל בדיקה בלחצים, וואקום וכל מיני דברים שלא הבנתי) = 850 ש"ח

אטם ראש = 350 ש"ח

גומיות לאטימה = 200 ש"ח

סהכ לפני מע"מ - 3600

כולל מעמ 4180 ש"ח

**היבואן קיבל את הערכת הנזק מהמוסך, והודיע שהוא מוכן להשתתף ב50% מערך הנזק למנוע קרי 2190 ש"ח, בתנאי שאני חותם על טופס הסרת אחריות ושאני שולל מעצמי לתבוע אותם בעתיד**

- מה שמפריע לי הוא שהעלות של התיקון כולל הפירוק וההרכבה + שיפוץ הראש והגומיות נראות לי מאוד יקרות, אולי מפני שיש כאן את השתתפות החברה אז המוסך מרשה לעצמו להפריז בעלויות, דיברתי עם מנהל העבודה והוא טוען שאם היבואן אישר את דוח הנזק ושהוא (היבואן) מוציא מעצמו כסף הוא לא יאשר דוח נזק גבוה ולא הגיוני, ולכן אני יכול להיות רגוע ולהבין שמדובר במחיר הגיוני.

בנוסף יש גם את הרצועת תזמון שמחירה הוא 670 ש"ח כולל מעמ, אני מגיע בסהכ לנזק של 2780 ש"ח לערך, יש עוד קצת מקום ללחוץ על מנהל המוסך בשביל הנחה.

כמובן שהמוסך הוא מוסך מורשה של היבואן (מוסך כרמלי בבאר שבע), ושהתנאי להשתתפות היבואן בנזק הוא שכל החלפים יהיו מקוריים, בדקתי לגבי ראש מפירוק ומחירו הוא 1400 כולל מעמ, תוסיפו פירוק והרכבה שזה 1800 כולל מעמ וסט אטמים ואני מגיע ל3200 שזה יקר יותר ממה שהציעו לי ולכן אני מעדיף ללכת על הצעת החברה מיכוון שאני מקבל כאן גם אחריות לפרק זמן ארוך יותר.

פורסם

לדעתי, ההשתתפות של 50% מצד היבואן במיקרה שלך זה יפה מאוד מצידם,

והנזק הכספי שלך לא יצא גבוה מאוד (יחסית לנזק שנגרם לרכב).

חלפים מקוריים, עבודה במוסך מורשה יבואן ואחריות - זה יתרון .

תחשוב, רק טיפול ההחלפה של רצועת טיימיג +מותחנים+עבודה+מע"מ זה סכום לא קטן.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

קודם כל זה יפה מאוד שהיבואן משתתף למרות שהוא בכלל לא חייב, ביומיים האחרונים שני סיפורים טובים על לובינסקי, נחמד לשמוע. :-)

מה שלא מובן למה אתה צריך לחתום על ויתור אחריות? איזה ויתור אחריות זה, על התיקון שעשו לך?

פורסם

כנראה, על 50% הנותרים.

• תוכן חדש...