Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עדכון מפתיע - התקשר אלי היום מנהל המוסך בחור נחמד בשם אורן ועידכן אותי שאני זכאי להחלפה של החלק ושזה יקח קצת זמן עד שהחלק יגיע ונציג מטעמם יהיה איתי בקשר.

לפעמים יש הפתעות בחיים :-)

שמח לשמוע!

לי לעומת זאת יש דברים פחות טובים לומר! התקשרתי היום לשרות צ'מפיון מוטורס, שם נעניתי ע"י מנהלת המוקד, בחורה בשם הילה.

הבחורה הזו הייתה קרה כמו קרח והתנערה לחלוטין מאחריות לכל שריטה וכל דבר שהצגתי בפניה, והבהירה היטב שמבחינתם העניין סגור ושכל התלונות שלי מהיום והלאה מטופלות אך ורק ע"י מנהל המוסך בירושלים .

לטענתה : השריטות על חלקי הפלסטיק שהגיעו עם הרכב הן לא מצדיקות החלפת החלקים ואין אישור לכך, כפי שאמר מנהל המוסך בירושלים בזמנו.

מעבר לכך, צ'מפיון החליטו שכל הטיפול בי ייעשה דרך אותו מנהל המוסך בלבד! כלומר שבמילים אחרות מנהלת מוקד שרות לקוחות צ'מפיון מוטורס אמרה ללקוח במילים ברורות! אין לך מה להתקשר אליי אני לא אתן לך שרות, ערוץ התקשורת היחיד שלך מהיום והלאה הוא מנהל המוסך בירושלים וכל החלטה שלו מקובלת עלינו לחלוטין ואנחנו מגבים אותו.

אני אגדיל ואומר, שאותה הילה חזרה ואמרה מספר פעמים "במקרה שלך"! כלומר, כנראה שאני לקוח "מוקצה" מבחינתם מסיבה כלשהי, כנראה שאני נודניק ו"יותר מידיי פדנט" בשבילם.

אגב - את החוצפה של הבחורה הזו מנהלת מוקד שרות הלקוחות של צ'מפיון-הילה, אני מכיר עוד מהיום הראשון כשהיו לי תלונות על האיביזה FR.

הבחורה הזו חצופה ממדרגה ראשונה, אין לה ולו מעט יחסי אנוש, ואין לי שמץ של מושג איך שמים בחורה כזאת בשרות לקוחות של חברה כה גדולה, ועוד כמנהלת ? אז בבקשה! אלו הם פני חברת צ'מפיון מוטורס, שלא תגידו שלא אמרו לכם!

כאדם שעובד בשרות לקוחות של חברה גדולה העוסקת בתחום בינלאומי עם לקוחות מכל העולם אני יכול לומר בבטחון מלא, שרמת השרות של צ'מפיון מוטורס היא פשוט מביישת מגעילה ומעלה גיחוך.

ניסיתי לדבר (לצערי שוב) עם מר גל מזור אך ללא הצלחה.

ההתנערות ממני כלקוח והפנייתי לאיש אחד בלבד בתוך המערכת שרק על פיו ישק דבר מעלה בי חמת זעם, שהרי אני כלקוח לא זכאי לקבל שרות מהיום והלאה מאיש בתוך המערכת מלבד אותו אדם, הפכו אותי ללקוח סוג ד', ועל כן אשקול עכשיו יותר מתמיד לגשת לייעוץ עם עו"ד.

גודל החוצפה וחוסר הבושה של צ'מפיון מוטורס הם משהו שלא נתקלתי בו מעולם!

מגוחך בעיניי שהם מתקשרים ללקוחות דרך מכוני סקרים ושואלים שאלות על שרות! חברה שחרטה על דיגלה להתנער כמה שיותר מכל בעיה, ולדבר והלתייחס אל לקוח כפי שעשתה היום כלפיי מנהלת מוקד שרות הלקוחות - הילה, חברה כזו כדאי מאוד שתשקיע את כספה בשרות הלקוחות באמת, ולא במצגות שווא ובסקרים.

אני רכשתי רכב חדש אך ורק בגלל נושא האחריות! לצערי ולתדהמתי אני מגלה שלמעשה אין לי שום אחריות! מבחינתי קניתי רכב חדש ללא אחריות כלל! אז מה עשיתי בזה? יכולתי באותה מידה לשלם פחות, להפסיד פחות, ולרכוש רכב ממודל מתקדם ללא אחריות, שזה בעצם אותו הדבר.

מנהלי הפורום - האם ניתן לפצל את התרד ולפתוח שרשור "חדש" עם כותרת אחרת ולהעביר את ההודעות הרלוונטיות לשם? שהריי מרבית התגובות פה כבר מזמן יצאו מהקשר לכותרת התרד.

• תגובות 145
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מבין את הכעס שלך עליהם .

סיאט עדיין מסרבים להחזיר לי 1000 שקל מקדמה בטענה שהשמצתי פה בפורום את איש המכירות שלהם(לא השמצתי אבל שיהיה) ובגלל שפירסמתי פה את הצעת המחיר המפתה שקיבלת אז לרכב .

אגב בחוזה שלהם לא רשום כלום על זה והם מחויבים להחזיר לי את הכסף , מה שהם לא עשו כבר חצי שנה אם לא יותר.

פורסם

חבר החליט לרכוש רכב חדש וביקש את עזרתי. היום נכנסנו לסוכנות פולקסוואגן בחיפה (רח' יפו - בית אמות).

היחס שקיבלנו, ניתן לסכם אותו בחוסר יחס מוחלט. הגענו לפולקסוואגן אחרי ביקור בסוכנות סקודה במפרץ חיפה בנוגע לפאביה TSI (אותם אני מציין בהחלט לטובה, פירוט בהמשך) ובנוסף לאחר בדיקה מעמיקה אשר כוללת נסיעת מבחן על איביזה TSI אצל סיאט (היושבים בשכנות לפולקסוואגן).

בחזרה לפולקסוואגן. נכנסנו לפולו, התרשמנו בקצרה מהרכב ופנינו לסוכן על מנת לקבל פירוט, הסבר לגבי מפרטים רלוונטיים ומחירים.

הנציג הראשון הפנה אותנו לחברו בטענה שהוא עסוק, נגיד. התיישבנו מול הנציג השני אשר דיבר בטלפון. כשסיים שאלנו אותו לגבי רמות הגימור הקיימות ושילובים אפשריים של מנוע-גיר-אבזור. "מה שאתה רואה זה מה שיש" :?

לשאלה בנוגע למחיר קיבלנו תשובה שנפתחה בהיסוס מחשיד ולא ברור, לאחר מכן הנציג הואיל בטובו לשתף אותנו בכך שיש הנחה מסויימת. לאחר הסתכלות על המפרט, המחיר המוצע ובעיקר חוסר הרצון של הנציג הודינו לו ופנינו לצאת משם. (רק אנחת הקלה מצד הנציג הייתה חסרה).

בסקודה המצב יותר טוב בהרבה. למעשה השירות בסוכנות סקודה במפרץ חיפה טוב בפני עצמו ולא רק לעומת פולקסוואגן.

קיבלנו יחס נעים, הסבר מפורט מהנציג ותשובות לכל שאלותינו. אמנם ישנה הפרדה מסויימת בין סקודה לשאר מותגי היבואן עדיין לא ברור לי למה בסקודה המצב תקין ובפולקסוואגן לא.

שוב באופן מפתיע (בעיקר לאור העובדה כי מדובר על אותו היבואן וכי הסוכנויות VW\SEAT יושבות בשכנות אחת לשנייה) בסוכנות סיאט השירות שקיבלנו טוב יותר.

לחיוב : - אין את תחושת הזלזול בלקוח אשר קיימת באופן מובהק (לדעתי לפחות) בפולקסוואגן.

- קיבלנו נסיעת מבחן (ארוכה מהרגיל) בלי יותר מדי שאלות. הנציגה הצטרפה אלינו, ישבה מאחור (רחמים עליה :)).

- סבלנות עילאית מצידה אשר גם היא בהחלט ראויה לציון שכן שהינו שם די הרבה זמן.

- בסה"כ היא הפגינה יחס אנושי ונעים, ממש לא ברור מאליו.

לשלילה : - הנציגה אינה בקיעה ממש במפרט המוצר אותו היא מוכרת. עם זאת ראוי לציין שהיא "התנצלה" בכך שאמרה כי היא חדשה.

בכל אופן, כרגע הכוונה היא לרכוש איביזה TSI ידנית. אמנם איני קונה את הרכב בעצמי וכל תפקידי כאן הוא ייעוץ, אני נתרע במידה מסויימת מלהמליץ לו בלב שלם לרכוש את האיביזה לאור סיפורי הזוועות על צ'מפיון. כנראה שצריך לעשות שקלול מעמיק יותר של הדברים.

נ.ב. לכל המעוניין, ישנן הנחות מאוד אטרקטיביות על שלל דגמי הלאון.

ליקיר, שמע גם אם לצורך העניין השמצת את נציגם זה עדיין לא מאפשר להם לא להחזיר לך את כספם. "שריון" הרכב תמורת 2000 ש"ח (אני מסיק זאת כוונתך) אינו בגדר תשלום אלא מקדמה, אותה אתה יכול לקבל חזרה במלואה (כך נציגי סיאט בע"פ וכתב). מעבר לכך אתה תמיד יכול לפנות למועצה לצרכנות ו\או לתקשורת.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

עוד משהו קטן...

לאחר שסיימנו, נכנסתי לרכב שלי ויצאתי לכיוון הבית. בדרך אני שומע ברדיו פרסומת של פולקסוואגן.

מסתבר שסוכנות פולקסוואגן חיפה (בית אמות) נבחרה ע"י לא פחות מאשר VW AG לסוכנות פולקסוואגן בעלת השירות הטוב ביותר בארץ. :roll: אני חושב שאם הם כבר מוציאים פרסומת הומוריסטית ל1 באפריל, הם צריכים להקפיד שהיא תשודר רק ב1 לאפריל, לא?

לפחות היא לא זכתה במקום הראשון בקנה מידה עולמי...

עכשיו ברצינות, אם זה נכון אז מצבינו בכי רע. גם אם כבר נכתב וכנראה לא אחת שהשירות שם בעייתי, אני לא חושב שאפשר לחזור על זה "יותר מדי". אולי הפתרון לחיפאים הוא להמנע מתוצרת פולקסוואגן.

פורסם

שפו למנהלי הפורום על שינוי כותרת התרד, ראוי להערכה!

כמו שנאמר כאן כבר לבחור שלא קיבל החזר כספי, פנה למועצה לצרכנות וגם לבית דין לתביעות קטנות במידת הצורך, אין לך ממה לחשוש.

אני אישית מתכוון לעשות כן ואף יותר מכך במידה ולא אקבל שרות נאות בענייני, שרות אותו טרם קיבלתי לשביעות רצוני המלאה.

המזל הגדול שלהם הוא שלרוב האנשים אין את הזמן הכסף או אפילו הכוחות הנפשיים על מנת לפעול נגדם ביתר נחרצות, אך אני אעיד על עצמי כאדם עקרוני מאוד, ואם לא אקבל שרות טוב יותר בהמשך הטיפול בי (שטרם הסתיים) אפעל בכל הדרכים החוקיות העומדות לרשותי בלא היסוס!

אגב - ראוי לציון טיפולו האישי של מר גל מזור מנכ"ל קבוצת סיאט, ושל מר חזי ברהום מנהל אולם התצוגה בירושלים בענייני הקודם בקניית הרכב הראשון ( איביזה FR) והשדרוג המאוד הוגן לאיביזה קופרה 2011 הנוכחית! אומנם טרם קיבלתי התייחסות או תשובה (או אפילו מענה טלפוני) ממר גל מזור בניסיונותיי האחרונים לפנות אליו בעניינים הנוכחיים, ואני מאוד מאוד רוצה להאמין ולקוות שחוסר המענה והתגובה נעשו מחוסר זמן או אפשרות לענות ולא בכוונה תחילה, אך אני חייב להם בכל זאת כמה מילים טובות (אפילו טובות מאוד!) על הטיפול בענייני הקודמים.

דווקא בגלל שהטיפול הקודם היה כה מוצלח, חורה לי מאוד הזילזול וחוסר האיכפתיות המוחלטים שאני זוכה להם בעניין הנוכחי.

ניכר כי מישהו פשוט דואג בכל כוחו לקלקל לחלוטין את הטעם הטוב שהותירו מר מזור ומר ברהום וזה פשוט חבל.

כולי תקווה (שוב) שמי מהם קורא ומדפדף פה בדפי הפורום, ואולי יבין שאין פה כוונה להשמיץ סתם לשם השמצה או כל מניע נסתר אחר, אלא באמת רצון אמיתי לקבל יחס הוגן ושרות טוב יותר לרכב שנרכש במיטב כספנו, ותשובות כמו "אין מה לעשות" או "אתה פדנט מידיי" ו "מישהו אחר לא היה שם לב אפילו במקומך" או "אין מה לעשות שריטות על ג'אנט זה דבר שיכול לקרות תוך כדי עבודה וככה זה " זוהי גישה לא רצינית לא עניינית, מבזה ומזלזלת, על אחת כמה וכמה ליבואן שמייבא רכבים מסויימים המזוהים עם "חולי רכב" כמונו, שבעצם היותם כאלה דורשים יותר מהלקוח הממוצע, ולא אתנצל בפניי איש על כך ששריטה (קטנה ככל שתהיה) מפריעה לי מאוד! שילמתי הרבה מאוד כסף ולא בכדי! לו הייתי מוכן לקבל רכב עם פגמים וללא אחריות הייתי רוכש משומשת, והתחושה האישית שלי כרגע היא שאין לי בית לרכב שלי ולא אחריות.

תשובות מבישות ומרגיזות, ויחס קר ומזלזל כפי שקיבלתי היום בשיחת הטלפון לשרות הלקוחות של צ'מפיון מוטורס, הן חמורות ביותר בעיניי! הגישה לבדה פשוט מרתיחה אותי וגורמת לי לרצות ולשבור את הכלים ולטפל בעניין בדרכים משפטיות ועזרים תקשורתיים, אפילו שמדובר בפגמים קלים שבוודאי לא נעשו בזדון.

כל מה שרציתי קיוויתי (ואני עדיין מקווה לו) הוא לקבל יחס אנושי ומכובד! יחס של לקוח! לא יחס של איזשהו עול שמנסים לנפנף אותו מעליהם בכל צורה ובכל דרך אפשריים.

אני עדיין המום מאותה הילה מנהלת מוקד שרות הלקוחות של צ'מפיון מוטורס! הבחורה פשוט אמרה לי בפרוש "מבחינתנו הפנייה שלך סגורה ואין לנו על מה לדון יותר" וגם "במקרה שלך! הוחלט שהטיפול בך מהיום והלאה ייעשה אך ורק אל מול מנהל המוסך בירושלים" שמתם לב?! "במקרה שלך"! ואני שואל - האם אני לקוח "מוקצה" מבחנתה של חברת צ'מפיון מוטורס? וכי למה זכיתי ליחס מיוחד שכזה?!

ולקינוח, כששאלתי אותה האם זה סביר בעיניה שרכב שנכנס אליהם לטיפול יחטוף שריטות בכל פעם מחדש וזה נחשב ללגיטימי ? התשובה הייתה "שריטת בג'אנטים יכולות לקרות תוך כדי עבודה ואין מה לעשות, אם מנהל המוסך אומר לנו שזה סביר מבחינתו אז אנחנו סומכים על מה שהוא אומר"

לתשומת ליבם של מנהלי צ'מפיון מוטורס, ובתקווה גדולה שמי מהם יקרא זאת או שיובא לידיעתו! העניין חמור מאוד בעיניי!

פורסם

אגב - ראוי לציון טיפולו האישי של מר גל מזור מנכ"ל קבוצת סיאט, ושל מר חזי ברהום מנהל אולם התצוגה בירושלים בענייני הקודם בקניית הרכב הראשון ( איביזה FR) והשדרוג המאוד הוגן לאיביזה קופרה 2011 הנוכחית! אומנם טרם קיבלתי התייחסות או תשובה (או אפילו מענה טלפוני) ממר גל מזור בניסיונותיי האחרונים לפנות אליו בעניינים הנוכחיים, ואני מאוד מאוד רוצה להאמין ולקוות שחוסר המענה והתגובה נעשו מחוסר זמן או אפשרות לענות ולא בכוונה תחילה, אך אני חייב להם בכל זאת כמה מילים טובות (אפילו טובות מאוד!) על הטיפול בענייני הקודמים.

דווקא בגלל שהטיפול הקודם היה כה מוצלח, חורה לי מאוד הזילזול וחוסר האיכפתיות המוחלטים שאני זוכה להם בעניין הנוכחי.

ניכר כי מישהו פשוט דואג בכל כוחו לקלקל לחלוטין את הטעם הטוב שהותירו מר מזור ומר ברהום וזה פשוט חבל.

לדעתי, מבלי לשים לב נגעת בנקודה בעייתית מאוד בהנהלות החברה.

מנכ"ל הוא לא איש שירות ואין זה מתפקידו לתת שירות ללקוח הבודד, אלא כמובן אם מדובר בבעיה מהותית ויקרה וזה איננו המקרה.

תפקיד המנכ"ל - בין היתר - הוא לפקח על המערכת שכפופה לו, לשנות ולתקן סדרי ונהלי עבודה לקויים.

במובן הזה לפי עדותך הוא כשל, מנכ"ל שמרשה שמוקד השירות שלו יתנהג כך אל לקוח - חוטא אל תפקידו.

מנכ"ל שלא מנטר (מלשון בקרה) באופן רציף את ביצועי היחידות שבארגון ומחפש דרכים לייעול המערכת - גם הוא לא מבצע את הנדרש ממנו.

והכי גרוע - מנכ"ל שאיננו מצליח להניע שינוי שהוא יוזם - איננו מנכ"ל.

לא סביר בעיני שמנכ"ל יאלץ פעם אחר פעם לטפל בעסקה פשוטה של לקוח בודד, לדעתי היה לו מספיק זמן (מאז העסקה הראשונה) להבין היכן העסק תקוע, איזה סמכויות להאציל ולתת לאנשים שלו להתחיל לעבוד בצורה עצמאית - כדי שהמנכ"ל יוכל להיות מנכ"ל.

פורסם

תוכל להעלות תמונות של השריטות?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
חבר החליט לרכוש רכב חדש וביקש את עזרתי. היום נכנסנו לסוכנות פולקסוואגן בחיפה (רח' יפו - בית אמות).

היחס שקיבלנו, ניתן לסכם אותו בחוסר יחס מוחלט. הגענו לפולקסוואגן אחרי ביקור בסוכנות סקודה במפרץ חיפה בנוגע לפאביה TSI (אותם אני מציין בהחלט לטובה, פירוט בהמשך) ובנוסף לאחר בדיקה מעמיקה אשר כוללת נסיעת מבחן על איביזה TSI אצל סיאט (היושבים בשכנות לפולקסוואגן).

בחזרה לפולקסוואגן. נכנסנו לפולו, התרשמנו בקצרה מהרכב ופנינו לסוכן על מנת לקבל פירוט, הסבר לגבי מפרטים רלוונטיים ומחירים.

הנציג הראשון הפנה אותנו לחברו בטענה שהוא עסוק, נגיד. התיישבנו מול הנציג השני אשר דיבר בטלפון. כשסיים שאלנו אותו לגבי רמות הגימור הקיימות ושילובים אפשריים של מנוע-גיר-אבזור. "מה שאתה רואה זה מה שיש" :?

לשאלה בנוגע למחיר קיבלנו תשובה שנפתחה בהיסוס מחשיד ולא ברור, לאחר מכן הנציג הואיל בטובו לשתף אותנו בכך שיש הנחה מסויימת. לאחר הסתכלות על המפרט, המחיר המוצע ובעיקר חוסר הרצון של הנציג הודינו לו ופנינו לצאת משם. (רק אנחת הקלה מצד הנציג הייתה חסרה).

בסקודה המצב יותר טוב בהרבה. למעשה השירות בסוכנות סקודה במפרץ חיפה טוב בפני עצמו ולא רק לעומת פולקסוואגן.

קיבלנו יחס נעים, הסבר מפורט מהנציג ותשובות לכל שאלותינו. אמנם ישנה הפרדה מסויימת בין סקודה לשאר מותגי היבואן עדיין לא ברור לי למה בסקודה המצב תקין ובפולקסוואגן לא.

שוב באופן מפתיע (בעיקר לאור העובדה כי מדובר על אותו היבואן וכי הסוכנויות VW\SEAT יושבות בשכנות אחת לשנייה) בסוכנות סיאט השירות שקיבלנו טוב יותר.

לחיוב : - אין את תחושת הזלזול בלקוח אשר קיימת באופן מובהק (לדעתי לפחות) בפולקסוואגן.

- קיבלנו נסיעת מבחן (ארוכה מהרגיל) בלי יותר מדי שאלות. הנציגה הצטרפה אלינו, ישבה מאחור (רחמים עליה :)).

- סבלנות עילאית מצידה אשר גם היא בהחלט ראויה לציון שכן שהינו שם די הרבה זמן.

- בסה"כ היא הפגינה יחס אנושי ונעים, ממש לא ברור מאליו.

לשלילה : - הנציגה אינה בקיעה ממש במפרט המוצר אותו היא מוכרת. עם זאת ראוי לציין שהיא "התנצלה" בכך שאמרה כי היא חדשה.

בכל אופן, כרגע הכוונה היא לרכוש איביזה TSI ידנית. אמנם איני קונה את הרכב בעצמי וכל תפקידי כאן הוא ייעוץ, אני נתרע במידה מסויימת מלהמליץ לו בלב שלם לרכוש את האיביזה לאור סיפורי הזוועות על צ'מפיון. כנראה שצריך לעשות שקלול מעמיק יותר של הדברים.

נ.ב. לכל המעוניין, ישנן הנחות מאוד אטרקטיביות על שלל דגמי הלאון.

ליקיר, שמע גם אם לצורך העניין השמצת את נציגם זה עדיין לא מאפשר להם לא להחזיר לך את כספם. "שריון" הרכב תמורת 2000 ש"ח (אני מסיק זאת כוונתך) אינו בגדר תשלום אלא מקדמה, אותה אתה יכול לקבל חזרה במלואה (כך נציגי סיאט בע"פ וכתב). מעבר לכך אתה תמיד יכול לפנות למועצה לצרכנות ו\או לתקשורת.

כל כך צודק.

לדעתי פרמטר השירות אצל יבואן כזה או אחר חייב להיות אחד הפקטורים החשובים ביותר בבחירת מכונית חדשה.

כי אחרת אין טעם לרכוש חדש, אפשר לקנות רכב זהה שסיים את תקופת האחריות ולקחת את "האחריות עליו" בידיים שלך.

כך , אינך תלויי בחברה דרקונית שתכתיב לך כמה איפה ולמה לשלם עבור הטיפולים שרי מרגע שתמה האחריות שלהם על הרכב אתה רשאי לטפל בו בכל מוסך ולא רק במוסכי "הרשת"

לצערי בארץ הרגלי הצריכה הם לא משהו.

אנשים עדיין לא מבינים את הכוח שיש להם בידיים.

חבר'ה להתעורר, אתם הם אלו המשלמים והממנים את היבואנים. דרך הכיס הם מבינים הכי טוב.

על חרם צרכנים שמעתם?

אני רוצה לראות יבואן כזה או אחר , שכאשר נתח המכירות שלו ירד ב 50 %?

תאמינו לי , סינית הם ידברו - ויטפלו בכם עם כפפות של משי.

שורה תחתונה,

אולי זה יהיה קל יותר להבין.

כל רכב שנמכר בארץ דרך היבואן הרשמי - מקנה ליבואן רווח של למעלה 10 אחוזים פר יחידה (הרבה יותר ככל שהרכב יקר יותר).

והם צריכים אותנו , לא אנחנו אותם.

יום אחד שאהיה גדול גם לי תהיה מזארטי גראנד טוריסמו ....

פורסם
כל רכב שנמכר בארץ דרך היבואן הרשמי - מקנה ליבואן רווח של למעלה 10 אחוזים פר יחידה (הרבה יותר ככל שהרכב יקר יותר).

והם צריכים אותנו , לא אנחנו אותם.

המשפט הראשון מאוד נכון. המשפט השני - לצערי - נכון רק בתיאוריה.

המותגים שצ'מפיון מביאה קורצים, כל אחד לקהל אחר, ומתומחרים באופן סביר למתחרות ולמה שהם מציעים. תגידו מה שתרצו על גולף, פאסאט ובלה בלה בלה, אבל העובדה היא שהביקוש לרכבים האלה בארץ הקודש קיים באופן כמעט קבוע. אז למה שהיבואן ייצא מגדרו? ולצערי, בתוך עמי אני חי, וברור לי שהעם ימשיך לקנות את הרכבים האלה. אולי מי שנכווה פעם אחת יעבור ליבואן אחר, אבל מתוך הנחה שרובם לא נכווים כלל, אני לא רואה סיכוי לשיפור.

בנוסף, אני לא יכול שלא לתהות האם היחס לבעלי סיאט איביזה שונה, למשל, מהיחס לבעלי A1 או פולו.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
המשפט הראשון מאוד נכון. המשפט השני - לצערי - נכון רק בתיאוריה.

המותגים שצ'מפיון מביאה קורצים, כל אחד לקהל אחר, ומתומחרים באופן סביר למתחרות ולמה שהם מציעים. תגידו מה שתרצו על גולף, פאסאט ובלה בלה בלה, אבל העובדה היא שהביקוש לרכבים האלה בארץ הקודש קיים באופן כמעט קבוע. אז למה שהיבואן ייצא מגדרו? ולצערי, בתוך עמי אני חי, וברור לי שהעם ימשיך לקנות את הרכבים האלה. אולי מי שנכווה פעם אחת יעבור ליבואן אחר, אבל מתוך הנחה שרובם לא נכווים כלל, אני לא רואה סיכוי לשיפור.

בנוסף, אני לא יכול שלא לתהות האם היחס לבעלי סיאט איביזה שונה, למשל, מהיחס לבעלי A1 או פולו.

הי בר,

הוא נכון רק בתאוריה כי אנשים לא מייסמים.

לכל דבר יש מחליף, אפילו לטובים ביותר.

לכן,

הכל תלוי בנו כלקוחות.

גם אני מאוד אוהב חלק מהדגמים של היבואן הנ"ל אבל אינני רוכש אותם בשל הסיבות המפורטות על דפי הפורום.

אבל , אני רק בורג קטן.

אם כמות גדולה יותר של אנשים תעשה כן, תאמין לי שיהיה שיפור והם יצאו מגדרם.

לגבי היחס של בעלי פולו A1 - סביר שהיחס שהם מקבלים הם טוב יותר מאחר ומותגים אלו משווקים כ "פרימיום" עם סמל ואבזור שונה.

מתחת לפני השטח זו הרי אותה מכונית.

יום אחד שאהיה גדול גם לי תהיה מזארטי גראנד טוריסמו ....

פורסם

בר, מבלי להכנס כרגע לדיון "האם התמחור הגיוני?", כלומר לצורך העניין נצא מנקודת הנחה שהוא כן. אני מסכים עם 500Abarth בנושא זה לחלוטין. אחת הסיבות לרכישת רכב חדש היא האחריות והרצון בשקט נפשי במשך אותה תקופה. כשאתה קורא ושומע חדשות לבקרים על נפלאות השירות של "צ'מפיון" אז לפחות אני אומר לעצמי שאולי צריך לראות מבעד לרכב החדש והנוצץ ולקחת את עניין השירות ברצינות. לרוב האנשים קשה להבין\לראות זאת כי את הרכב החדש עם האבזור\מנוע\טכנולוגיה\עיצוב\כל דבר אחר שהם רוצים מקבלים עכשיו ואילו השירות הוא דבר שנמדד לאורך זמן. את זה אנשים לא רואים כי "יהיה בסדר" או "לי זה לא יקרה" או שאר דוגמאות לשכנוע עצמי אשר גורם לאותו לקוח לטמון את ראשו בחול.

דבר אחד עדיין אינו ברור לי. סקודה מיובאת ומטופלת ע"י אותו היבואן. מדוע המחירים שם סבירים (ביחס לרוב השוק ניתן לכנותם אטרקטיביים מאוד)? מדוע היחס בסוכנות נורמלי? מדוע אנו לא שומעים כזו כמות של תלונות על השירות במוסכי סקודה? ובעיקר מדוע בפולקסוואגן\סיאט המצב אינו כזה?

אני אישית מתכוון בהחלט להציג לחבר שלי את הטענות בנוגע לשירות של צ'מפיון, להציג בפניו את מעט המקרים המייצגים בפורום שלנו בנוגע ל"תקריות" שונות ומשונות מול צ'מפיון (מעט כי סביר להניח שאנו רואים כאן רק את קצה הקרחון מצד אחד, אך מצד שני זה מלמד על איזושהי תרבות ארגונית ותודעת שירות בחברת צ'מפיון). לאחר מכן הוא יעשה את השיקולים שלו וביניהם האם התאמת הרכב לצרכיו ועדיפותו על פני מתחרים כאלו ואחרים בגלל תערובת המחיר-מפרט טכני-אבזור-עיצוב שווה לו למרות מה שסביר להניח צפוי לו.

כמה מילים בנוגע לתמחור. במהלך החיפוש ביקרנו בכל מיני סוכנויות רכב ולדעתי יש יבואנים (שהם לא צ'מפיון) שחיים בסרט קשה.

סמל"ת (פונטו אבו), הם באמת רציניים עם המחיר הזה? בדגש על המחיר המופרך בגרסה הבסיסית בעלת מנוע נחות (77 כ"ס) כאשר אמנם המולטיאייר (105 כ"ס) עדיף מן הסתם אך המחיר עדיין בעייתי מאוד ביחס לתמורה הכוללת (ביחס למתחרות מבית צ'מפיון לדוגמא).

דלק מוטורס (פיאסטה, מאזדה 2) כאן האבזור יחסית דל, המנוע עצל וכל זה בשילוב עם תיבת הילוכים אוט'. לא שמעתם על ידני???

מעבר לכך דאגתי גם להסביר לו את החזירות של דלק מוטורס בהקשר ל"קומבינת הליסינג" והמחיר ללקוח הפרטי הנובע מהסדרים כאלו ואחרים.

אני אישית לא אקנה מהם שום דבר ולו מהסיבה ש"עושים עליי קופה" וכמובן גם לא אמליץ לאחר לעשות כן.

אגב אני יכול להעיד על שירות טוב במוסך מאזדה\פורד (בעקבות רכב מאזדה הקיים במשפחה - ישנם דברים שאינם בשליטתי :)), יחד עם זאת חשוב להדגיש כי אנו מכירים את הבעלים (של המוסך) באופן אישי וסביר להניח שזאת הסיבה העומדת מאחורי היחס והשירות החיוביים.

בשלב זה כנראה שאין ברירה, נלך לשמוע ולראות מה רוצים הצרפתים.

פורסם

חויה מביקור באולם התצוגה המרכזי של צ'מפיון:

במילה אחת, זוועה.

ובכמה מילים,

התחושה שקיבלתי מאיש המכירות היתה משולה להרגשה בה היה נתקל קבצן שיכור לו היה נכנס לסוכנות פורשה, ומבקש את הGT3 במתנה.

לדוגמה, שאלתי כמה עולה ה 1.4 הייליין.

לפני המבצע מחירה 172 בקירוב, ועם המבצע- 167..ככה שיערתי.

אז איש המכירות החביב זורק לי, ההייליין - 184K.

אני מעמת אותו עם העובדות, ובתגובה הוא יורה לי, כן..??!!, ומה עם מיגון ומה עם צבע מיטלי ומה עם רישוי..?

וואללה...צודק, סליחה...(ועדיין הוא הגזים ב5-8K, כנראה שלא בא לו עלי...אבל גם אני איש מכירות - של עצמי, ואת הרצון למכור כנראה אין לו)

דוגמה נוספת.

כמה עולה ה1.4 ג'נריישן/קומפרט ליין..?

הוא בתגובה, אין כזה דבר.

אני - אבל באתר היא מופיעה, ובקטלוג שקיבלתי ממך הרגע היא מופיעה, (מה אתה נותן לי תחושה של אידיוט..????)

אידיוט.

supreb 2016 l&k 280 4*4

פורסם

אל תתרגז יותר מדיי (עד כמה שאפשר).

כבר עלו פה נושאים דומים, ואאל"ט גם לגבי היבואן שציינת.

אני חושב שאם נפשך חושקת (עדיין, לאחר המקרה הזה) ברכב של צ'מפיון, טוב תעשה אם תפנה לסוכנויות המשנה (פליקס לדוגמה - כשרכשתי אצלהם - היחס היה בסדר גמור, ללא שום שמץ של זלזול).

חבל שלאנשי המכירות אין מספיק סבלנות. אולי המשכורות שלהם גבוהות מדיי, ללא תמריץ למכור (ולשרת את הלקוחות כיאות).

alfa 156 2.5.

פורסם

נו, אז אתה מסכים גם איתי. אני אמרתי שעם ישראל לא ישנה מדרכיו, ורק מי שנפגע או שקשוב מאוד לנושאים האלה, אולי לא ירכוש אצלהם. לגבי יבואנים אחרים - מסכים איתך לחלוטין. אבל אנו חיים במדינת מונופול-מפלה-מושלם (כמעט בכל תחום), ואין הרבה מה לעשות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...