Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5589 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעקבות ההצלחה המסחררת של השירשור הזה סיכום תקופה אם הלנצ'יה

אני מפרסם את סיכום התקופה אם הסיטרואן.

סיכום

ללא ספק הרכב הגרוע ביותר שבו יצא לי להחזיק. אמינותו לא פחות ממחפירה. הרכב לא הפסיק להתקלקל ועלה לי יותר מ20000 ש"ח תיקונים וטיפולים במהלך התקופה בו החזקתי בו.

אומנם הרכב נוח מאוד לנסיעה אבל לא די בכך בכדי לפצות על הבעיתיות שלו

ההתחלה

הסיטרואן כאמור נקנתה לפני כ שנתיים וחצי - יד שנייה, מנוע 2000 8 שסטומים, גיר אוטומטי 4 הילוכים, 87000 ק"מ, יד שנייה מאדם מבוגר ואחראי שהחזיק ברכב הרבה שנים. בדקתי היסטוריה במוסך סיטרואן ברחובות, שם טופל הרכב כולל שיחה אם מנהל המוסך. וכמובן בדיקה מסודרת לפני קנייה.

אני לא מוסכניק אבל מבין דבר או שניים והאוטו יצא בסדר גמור לגילו. ללא תקלות הדורשות תיקון או בלאי מתקדם מידי באחד המיכלולים. היסטורית הטיפולים הראתה טיפולים בזמן וללא חיסכון.

עלות 19500

ההתחלה דווקה הייתה בסדר וכמה חודשים ראשונים עברו פחות או יותר בסדר, למעט איבוד נוזל קירור לא משמעותי שתוקן.

כחצי שנה אחר כך תוך כדי נסיעה לצפון החלה נזילה מהצנרת ההידראולית, תיקון דרך קצר איפשר לי להגיע לצפון אך התיקון המלא עלה יותר מ3000 ש"ח ולקח יומיים – לא כיף בחופשה.

עברה עוד תקופה ומשאבת השמן הלכה לעולמה (כמובן ביום שבת בדרך לים). בעייה בהגה (הוחלף) בולם קידמי (הוחלף פעמיים) שאריות של צנרת הידאורלית שלא הוחלפו בתיקון הגדול הוחלפו אחד אחרי השני, אגזוז(תוקן), ועוד ועוד אינני זוכר הכל. מעולם לא עברה טסט בנסיון הראשון.

פרוט של הוצאות אחזקה

450

בדיקה

320

מזגן

1600

תיקון

600

טיפול

1400

תיקון

90

נוזל קירור

100

שמן הידראולי

100

שמן הידראולי

74

תיקון דרך

3125

החלפת צנרת הידראולית ראשית

50

נוזל קירור

580

החלפת צינור נוזל קירור

50

נוזל קירור

70

חלפים

1550

החלפת אגזוז

170

טסט שני + תיקונים סופיים

450

טיפול

700

תיקון צנרת הידראולית אחורית

300

ניקוי מערכת שמן

1970

טיפול 10 + ברקסים

750

החלפת הגה

2350

תיקון

1500

תיקון

900

החלפת בולם

2100

החלפת משאבה הידראולית

21349

סה"כ

האמינות הייתה כזו שאבד לי הביטחון באוטו. הפסקתי לצאת איתו מאזור המרכז, וניסיתי רק למשוך.

הקש ששבר את גב הגמל דווקא לא נראה לי כתקלה חמורה כל כך. האוטו כבה תוך כדי נסיעה, נראה לי כמו משהוא במערכת ההצתה – לא כל כך איכפת לי. החלטתי שאני לא מתקן את האוטו יותר ומוכר אותו

מחיר -400 ש"ח

אני לא יודע אם זה אופיני לכל הסיטרואנים אבל זה היה רכב סיוט

בנוגע לכל השאר –

יתרונות

• · האוטו יושב על "בומבות" ועובר באמפרים בנוחות והנסיעה שלו רכה ונעימה.
  • · האוטו מאוד מרווח

חסרונות

• · המושבים לא כל כך נוחים, לא ממש גרוע אבל לא טוב מספיק לרכב שנוחות חרוטה על דגלו
  • · הבגאז, באופן מפתיע אינו כל כך גדול.

לאן מפה – אני כנראה נשאר בתחום הארופאיות הגדולות. מתלבט בין אופל וקטרה 2.2 של חברים או לחזור ללנצ'יה אם אמצא אחת טובה מספיק

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ציפיתי ליותר, לדעתי לא עברת התנקשות קשה מידי, היה יכול להיות יותר גרוע.

לנצ'יה אחרי קסטנטיה ? אתה ספק אמיץ ספק מזוכיסט, ימים יגידו :lol:

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

באמת לא ציינת שנה!

לפי שמונת השסתומים אני מבין שמדובר ברכב 1996 ומטה.

לי בכל אופן היתה קסנטיה שנת 1999 ועכשיו קסנטיה שנת 2000, ולי ניסיון שונה לחלוטין!

בכל שנה אני מקפיד לחדש ביטוח גרירה (כי בעיה הידראולית, אין ברקסים = חייב גרר ולך תדע איפה תתקע) הקסניות אצלי כבר שלוש שנים (כל אחת בתורה) מעולם לא נתקעתי באמצע הדרך (גם לא בסוף הדרך, למען האמת).

בקסנטיה הקודמת היתה נזילה מווסת הלחץ המרכזי, שנפתרה בעזרת חבר (במוסך רצו על זה 700 ש"ח) בקסנטיה הנוכחית בטסט ביקשו להחליף גרמושקה, ומכיוון שהגרמושקה מחייבת פו"ה מסרק הגה (כ-1200 ש"ח) השקעתי עוד תושבות וכד' יצא 2000 ש"ח. עוד 400 ש"ח החלפת מיסב מדחס מזגן. שמן ומסננים אני מחליף בעצמי (כ-230 ש"ח כל 10000 ק"מ, בלי מסנן אויר זה 150 ש"ח) ברקסים - רפידות וצלחות זה עוד כמה מאות, אבל לדעתי אין מה להשוות בזה בין הרכבים.

ההבדל המרכזי בין קסנטיה לרכב "רגיל" הוא המערכת ההידראולית שדורשת פעם בכמה שנים החלפת צנרת לא זולה, ואז יש לך שקט לשנים. זוג בומבות (460 ש"ח) הרבה יותר זול מזול בולמים לרכב רגיל.

האוטו באמת נוח באופן משמעותי מכל דבר אחר שנהגתי בו. הגיר (אצלי AL4) גם נועל מומנט, וגם עובד נהדר (התצרוכת כ 1:12, בקסנטיה הזאת יש בקרת שיוט לשמחתי!)

והמנוע - בסדר גמור לגילו!

המושבים אולי מרגישים מעט צפופים, אבל הם אוחזים אותך מכל הכוונים, זה הרעיון אני חושב! (אני נהגתי רק בקסנטיה II אז לא יודע בדיוק מה המצב אצלך)

תא המטען - אני לא יודע בדיוק מה השימושים שלך, אבל אין הרבה רכבים (למעט סטיישן) שאפשר לקפל מושבים ולהכניס אופניים בלי לפרק גלגלים.

מושב אחורי - נוח למדי!

19500 לקסנטיה דור ראשון לפני שנתיים - נשמע לי די הרבה!

חוץ מזה ב"תיקונים" הכנסת את מחיר הבדיקה וטיפולים שגרתיים, אני לא יודע למה אתה מצפה בדיוק ברכב משנים כאלה!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

וואו.

במחיר הכולל של כל הטיפולים ותיקונים אפשר לקנות עוד רכב:wink:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הקסנטיה היתה 97

אני מחפש מכונית גדולה ומפנקת.

יפאנית או קרואנית טובות אבל עולות הרבה כסף.

הלנצי'ה הקודמת (אם תלחץ על הלינק בתחילת הפוסט) הייתה מצוינת, ולכן אני חושב בכיוון

פורסם
19500 לקסנטיה דור ראשון לפני שנתיים - נשמע לי די הרבה!

אכן יותר מידי בדיעבד. בזמנו חיפשתי אוטו אם קילומטרז' נמוך ומטופל היטב דווקא בגלל המוניטין של הרכבים הללו.

פורסם

בקריאה נוספת, נראה שכל המערכות כשלו אחרי הפיצוץ שהיה לך בצנרת. זה אולי לא מנחם אבל גם לא כל כך מפתיע!

מדובר בחכמת ה"בדיעבד" שזו חכמה קטנה מאוד, אבל אולי אם היית גורר משם את האוטו למוסך טוב ליישור קו רציני (גם כ-3000 ש"ח) היית חוסך את כל הבעיות שצצו לאחר מכן.

כל היתר נשמע כמו מחירים סבירים לטיפולים באוטו בגיל כזה (הלכת על ק"מ נמוך אך מודל ישן)

אני חושש שאם תלך לכוון של סונטה למשל, מחירה יהיה לא פחות גבוה, ורשימת התקלות לא צפויה להיות קטנה משמעותית. בכל מקרה לדעתי ולתחושתי סונטה זה לא רכב שמתקרב לרמה של קסנטיה (ונהגתי לא מעט!)

מצטער, אין לי הכרות מקרוב, אבל מה עם וולוו? (אני חובב גדול של סטיישן!) C5 בטח ירדה מהפרק, ועל רנו לגונה לא הייתי ממליץ (לא מניסיון!)

פורסם
מחיר -400 ש"ח

אתה רציני? :shock:

אני עכשיו בא לקחת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לבחור מעל שדיבר על הסונטה..

הסונטה מרגישה כחללית, גם כן יחסית נוחה, מרווח טוב לנוסעים, מנוע 2000 אוטומטי לא חזק אבל סוחב בסדר.

הסונטה שהייתה לנו הייתה שנת 2000 ואילו יש לנו במשפחה קנגו 2001, הרכב לא מפסיק להתקלקל דבר אחרי דבר מתרסק בו.

לעומת הסונטה שהייתה אמינה ביותר וחוץ מטיפולים שוטפים לא היו לה בעיות.( טוב נו חוץ ממד סל"ד ששבק חיים ) .

הרכב אוהב דלק 1-12 במצבים טובים.

פורסם

זה הסיכום הכי גרוע שראיתי אי פעם.

אבל מצד שני - הלכת על רכב בן 12. אני בטוח שהזקן ההוא לא סבל כ"כ מהאוטו. אתה נותרת ליהנות מכל התקלות האופייניות לגיל מבוגר.

אני ממש לא בטוח שרכב מנהלים מזדקן אחר לא יזדקק לתיקון בהגה או משאבה כזו או אחרת. עוד לא נולד המניאק שיעצור את הזמן.

במבט נוסף, כשאני מסתכל על זה - אין בעצם שום בעיה כאן שלא מאפיינת רכב שעבר את גיל 10.,

לגבי הטסט - אני נוהג להכניס את הרכב לבדיקה לפני טסט במוסך, על מנת שימצאו את הפגמים לפני שמוצא אותם הבוחן במכון הרישוי.

כשאני מגיע לטסט - אני תמיד עובר.

פורסם

כמה קילומטרים עבר הרכב בתקופה הזו ?

זה נתון משמעותי מאוד.

ברנו קנגו שהייתה לי אחזקה שנתית הייתה גבוהה יותר משמעותית, סביב 15.000 ש"ח בשנה. אבל האוטו היה עובר בשנה 50-60 אלף קילומטר.

בסיכומים כאלה גם רצוי להפריד בין טיפולים שותפים והחלפת מתכלים תקופתית (צמיגים, בלמים, שמנים) לבין תקלות.

פורסם
אבל מצד שני - הלכת על רכב בן 12. אני בטוח שהזקן ההוא לא סבל כ"כ מהאוטו. אתה נותרת ליהנות מכל התקלות האופייניות לגיל מבוגר.

אני ממש לא בטוח שרכב מנהלים מזדקן אחר לא יזדקק לתיקון בהגה או משאבה כזו או אחרת. עוד לא נולד המניאק שיעצור את הזמן.

במבט נוסף, כשאני מסתכל על זה - אין בעצם שום בעיה כאן שלא מאפיינת רכב שעבר את גיל 10.,

דווקא כן.

לדעתי, רכב טוב הבנוי בצורה אמינה מתוצרת משובחת (בוא ונאמר מרצדס:lol:) ומתוחזק כראוי, לא יסבול מבעיות כאלה. מניסוני עם הרכב שלי (בן 13 עם 150K ק"מ) תיקון התקלות (מפסק בלם+גומיה לתה"ל+ריפוד גג חדש) במשך כשנתיים עלה כ 1500 ש"ח. דרך אגב, סה"כ תיקון התקלות לאורך כל חיי הרכב לפי התיעוד שברשותי היה כ 5K ש"ח (וזה למרצדס ושכל החלקים הוחלפו במקוריים בלבד)

קשה לי להאמין שהיום ישנן בעיות אופיניות לרכבים רגילים שעברו את גיל 10. (בהנחה שהוא תוחזק כראוי) ואם נסתכל על רכב יפני פשוט (סובארו אימפרזה 97 עם 160K) כמו שיש לאחי אז עד היום הייתה רק תקלה אחת (ממיר נדפק והוחלף בתחליפי זול ככל האפשר).

פורסם
כמה קילומטרים עבר הרכב בתקופה הזו ?
- בערך 10000ק"מ לשנה קצת יותר בשנה הראשונה ופחות לקראת הסוף

זה הסיכום הכי גרוע שראיתי אי פעם.

אבל מצד שני - הלכת על רכב בן 12

- אני בד"כ קונה רכבים ישנים גם לי וגם למשפחה אבל זו פעם ראשונה שאוטו מתפורר לי מתחת לידיים

אתה רציני? :shock:

אני עכשיו בא לקחת.

- לא הייתי מוכר לך:-D - שהגיע הסוחר רכב האוטו לא הניע שכב בתוך שלוליל שמן ועל מה שיצא לו מהאגזוז עדיף שגלעד ארדן לא ידע.

כנראה שנמצאה מחליפה - פרטים בהמשך

פורסם

תשמע, לא יודע מה להגיד לך.

כנראה נפלת על מכונאי חאפר (או השתמשת בחלקים תחליפיים שלא מתאימים). לי גם הייתה תקופה שסבלתי מהאוטו, עד שלא החלפתי מכונאי. אצל המכונאי החדש אומנם הוצאתי כמה אלפי שקלים, אבל הקסנטיה הפכה למכונה שאפשר לסמוך עליה.

אולי הבעיה לא באוטו, אלא במי שמטפל בו.

נ.ב. יש לי קסנטיה כמו שלך כבר 3.5 שנים ועם 270K ק"מ על השעון.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...