Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

בעלי ואני בעלי רכב מאזדה לנטיס 2002. אנחנו מעוניינים להשתדרג לרכב:

1. שנת 2007-2008 עד 68,000 ש"ח

2. מרווח בעל בגאז' לא קטן (שיכיל לפחות עגלה)

3. חסכוני בדלק

4. אמין ובטיחותי

אנחנו לא יודעים אם כדאי לקנות מחברת טרייד אין- שם מוכנים לעשות עיסקת טרייד אין "מחירון תמורת מחירון"

או למכור את הרכב שלנו באופן פרטי ולקנות מפרטי.

שאלה שניה- איזה רכב הוא מומלץ?

פורסם

שלום רב, כמה אפשרות עומדות בפניכם שאני חושב שהם אפשרויות טובות :

מאזדה 3 - קצת קשה להיכנס מאחורה 3 מבוגרים, אך תלוי כמה זאת בעיה בשבילכם.

ניסאן טידה - מרווחת, חזקה, עם באגז' גדול, ואם תמצאי אולי גם מאובזרת קצת יותר,כמובן שתלוי איזה שנתון, אך היא לא ברמה הכי גבוהה בטיחותית, בדגמים הישנים היא עדיין נמכרת רק עם 4 כריות אויר ובלי בקרת יציבות.

טויוטה קורולה - רק דברים טובים נאמר עליה, חוץ מכך שהיא פחות בטיחותית ממתחרותיה. גם אותו סיפור כמו הטידה בערך, נאמר שהיא גם חסכונית בדלק. גם כמו הטידה.

יש אולי עוד כמה מעניינים, אבל את האמת, משהו שאני שקלתי לעשות בקניית רכב, שהוא לא בדיוק הכי חוסך דלק בשורה התחתונה, אבל שווה שיקול , עסקה משתלמת לאילו שלא רוצים כאב ראש ויש להם משכורת סדירה.

חשבתם אולי על ליסינג פרטי? תשלום של כ35 עד 45 אלף שקל לחברת ליסינג כל שהי,שזהו סכום ראשוני לעסקה כביכול, מקבלים רכב חדש עם תשלום חודשי קבוע של כ500 עד 1100 שקל בחודש, מחזיקים אותו כמו רכב רגיל, ובסוף תקופה של כ2.5 עד 3 שנים, מתקדמים לרכב חדש בעסקה דומה, ללא תשלום נוסף כמובן , רק התשלומים החודשיים, או משלמים את מה שנשאר בכדאי לקנות את הרכב במחיר.

לדוגמא :

רכב מסויים עולה 110 שח. שילמתם 40 אלף ראשוני, עוד 1000 שח לחודש למשך 36 חודשים. רוצים להמשיך לרכב חדש? לא משלמים כלום, רק ממשיכים לשלם בחודש תשלום קבוע, רוצים לפרוש מהעסקה ? קונים את הרכב בכ-34 אלף שקל .

תשקלו, פחות כאב ראש, וגם רכב חדש בלי לתת את המכה הרצינית במחיר.

פורסם

תודה אבל מאזדה וטויוטה בשנתונים האלה לא מגיעות לסכומים שציינתי.. הן יקרות הרבה יותר (למרות שאם היה לי תקציב גדול יותר הייתי הולכת על המאזדה 3)

פורסם

יש שני רכבים שיכולים להתאים לשנתון+תקציב+מרחב פנים+בטיחות:

פורד פוקוס ורנו מגאן.

יש מבחר גדול של הרכבים האלה במחלקות מכירה של חברות השכרה\ליסינג.

לא הייתי מתקרב למגרש סוחרים בעיסקת הטרייד אין של מחירון מול מחירון.

תנסו למכור לבד את המזדה, גם אם צריך להוריד במחיר, כי את הרכב החדש תקנו הרבה מתחת למחירון.

תחפשו פוקוס עם נתונים טובים בחברות ליסינג גדולות (AVIS\ELDAN\ELBAR ועוד..).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אם תקני רכב ממוצא ליסינג (נניח קורולה או פוקוס או מאזדה 3) מדגמי 2008 ישאר לך עודף מ-68,000 ש"ח. לגבי הקורולה שימי לב שתיבת ההילוכים רובוטית ולא כל אחד מתרגל אליה, כדאי לבצע נסיעת מבחן (אפשר להתנסות גם על יאריס בסוכנויות טויוטה, אולם מדובר בתיבה קצת שונה), ואילו ל-3 בגאז' יחסית קטן ועם פתח לא נוח.

את יכולה לנסות את הסוזוקי SX4 (או קודמתה הליאנה, הדגם התחלף בסוף 2007, תחילת שנת הדגם 2008 ) אם כי בדגמים אלה היא עדיין בעלת תכונות קצת עצלות (בעיקר בהאצה ההתחלתית, אין לה בעיה לסחוב בעליות), מאידך מרווחת ועם בגאג' גדול יחסית לממדיה החיצוניים. דגמים אלה אינם מתאימים אם בכוונתכם להסיע תינוק במושב הקדמי שכן אין להם אפשרות לביטול כרית האויר הקדמית-ימנית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
תודה אבל מאזדה וטויוטה בשנתונים האלה לא מגיעות לסכומים שציינתי.. הן יקרות הרבה יותר (למרות שאם היה לי תקציב גדול יותר הייתי הולכת על המאזדה 3)

מאזדה 3 - שנתון 2007 71 אלף

טויוטה שנתון 2007 77 אלף.

אלו מחירונים, זה לא אומר שזה מה שתשלמי. מורידים תמחיר בהרבה, יש ליסינגים, וגם פרטיים לפעמים מפאת כמויות הרכבים מורידים.

את האמת שטויוטה באמת לא במחיר, לא תמצאי טובות במחיר טוב, רק אולי אם תתפשרי על איבזור מינימלי בדגם הסאן, אבל היא גם לא הכי מומלצת, מאזדה בהחלט יכולה להיכנס למחיר ע"פ דעתי.

בנושא כתבת 2008, אך בהודעה כתבת 2007 . אז אני מתייחס להודעה שלך ולא לכותרת. כי אם זה 2008 לדעתי זה קצת משימה קשה.

אבל עוד פעם, לדעתי שווה לשקול עסקת ליסינג פרטי לרכב חדש. באמת שזה יכול להתאים.

אם לא, אז קניית רכב מליסינג גם מומלצת, כמובן שכדאי לחפש אחר רכבים שלא עברו הרבה, ופה מאזדה 3 נכנסת לעניין ובחזק, כי יש כמויות שלהם בשוק הליסינגים.

פורסם

תיקון : טויוטה אני התייחסתי לדגם הישן.

לא חשבתי בכלל על החדש בגלל הגיר הרובוטי, פשוט קראתי את ההודעה שלפני. סליחה אם גרמתי לך לבלבול.

לדעתי הוא איכותי מספיק והוא דגם שעבר הרבה שיפורים , הטויוטה הדגם החדש שנתון 2007 עוד תינוק ומלא בתקלות קטנטנות, ומגרעות כמו הגיר .

פורסם
שלום רב, כמה אפשרות עומדות בפניכם שאני חושב שהם אפשרויות טובות :

מאזדה 3 - קצת קשה להיכנס מאחורה 3 מבוגרים, אך תלוי כמה זאת בעיה בשבילכם.

ניסאן טידה - מרווחת, חזקה, עם באגז' גדול, ואם תמצאי אולי גם מאובזרת קצת יותר,כמובן שתלוי איזה שנתון, אך היא לא ברמה הכי גבוהה בטיחותית, בדגמים הישנים היא עדיין נמכרת רק עם 4 כריות אויר ובלי בקרת יציבות.

טויוטה קורולה - רק דברים טובים נאמר עליה, חוץ מכך שהיא פחות בטיחותית ממתחרותיה. גם אותו סיפור כמו הטידה בערך, נאמר שהיא גם חסכונית בדלק. גם כמו הטידה.

יש אולי עוד כמה מעניינים, אבל את האמת, משהו שאני שקלתי לעשות בקניית רכב, שהוא לא בדיוק הכי חוסך דלק בשורה התחתונה, אבל שווה שיקול , עסקה משתלמת לאילו שלא רוצים כאב ראש ויש להם משכורת סדירה.

חשבתם אולי על ליסינג פרטי? תשלום של כ35 עד 45 אלף שקל לחברת ליסינג כל שהי,שזהו סכום ראשוני לעסקה כביכול, מקבלים רכב חדש עם תשלום חודשי קבוע של כ500 עד 1100 שקל בחודש, מחזיקים אותו כמו רכב רגיל, ובסוף תקופה של כ2.5 עד 3 שנים, מתקדמים לרכב חדש בעסקה דומה, ללא תשלום נוסף כמובן , רק התשלומים החודשיים, או משלמים את מה שנשאר בכדאי לקנות את הרכב במחיר.

לדוגמא :

רכב מסויים עולה 110 שח. שילמתם 40 אלף ראשוני, עוד 1000 שח לחודש למשך 36 חודשים. רוצים להמשיך לרכב חדש? לא משלמים כלום, רק ממשיכים לשלם בחודש תשלום קבוע, רוצים לפרוש מהעסקה ? קונים את הרכב בכ-34 אלף שקל .

תשקלו, פחות כאב ראש, וגם רכב חדש בלי לתת את המכה הרצינית במחיר.

די בושה לקרוא לניסאן טידה רכב מרווח. היא גם לא חזקה במיוחד, היא די באמצע. אמנם יותר חזקה ממאזדה 3 או פורוד פוקוס, אבל חלשה יותר מקיה פורטה, שברולט קרוז, טויוטה קורולה, יונדאי i30 או סקודה אוקטביה. מכאן ועד להגיד שהיא מרווחת? היא צפופה כמו קופסת סרדינים בפנים, לא מהנה לנהיגה בגרוש, היא רועשת, היא לא חזקה, הגיר שלה מגיב על הפנים, היא לא נוחה בכלל. איך אפשר לאוטו שיושב על רצפה של קליאו B (!!!) רכב מרווח? זה לא משהו ששייך לקטגורייה של משפחתיות.

הטויוטה קורולה 2008 הרובוטית עולה בכמה רמות על הטידה לטעמי, אבל לא כל אחד אוהב את הגיר הזה. רבים מבני עמנו מתעבים ושונאים אותו, אך אני דווקא מתעב את הגיר האוטומטי שכל כך אוהבים אותו בארץ (הלוואי והיינו אירופה...), היא הרבה יותר מרווחת, מאוד מאוד מאוד חסכונית (1:12 בעיר, 1:15-1:16 מחוץ לעיר כולל כביש 6), האבזור לא מדהים בכלל ודי קמצני, הגיר עשוי לעצבן ואני מאוד ממליץ לעשות נסיעת מבחן של כחצי שעה (או אפילו יותר) בעיר ומחוצה לה אם אפשר, כדי לחוש את תגובותיו של הגיר. תא המטען בהחלט די מרווח ולא רע, גם תא הנוסעים טוב, אבל לטעמי מכונית סטיישן עשויה לעשות עבודה טובה יותר. יש לה תא מטען נוח הרבה יותר, היא פרקטית יותר. עבור משפחה לטעמי, רכב סטיישן הוא רכב מושלם.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אפשר גם לקנות בתקציב הזה סקודה אוקטביה שנת 2007.

בגאז' מאוד גדול, ומרווח לנוסעים.

המחירון של מנוע 1600 שנת 2007 הוא 65,000.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אפשר גם לקנות בתקציב הזה סקודה אוקטביה שנת 2007.

בגאז' מאוד גדול, ומרווח לנוסעים.

המחירון של מנוע 1600 שנת 2007 הוא 65,000.

אבל מנוע חלש מאוד וצריכת דלק לא מדהימה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...