Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מן הסתם אני לא מגיש סעדים זמנים וכתבי טענות על יסוד פירוט בפורום.

דו"ח חברה, פירוט עבר קצת ומתחילים לחפור.

אם יתרצה או לא, תלוי עד כמה אתה משכנע, ומי אמר שצריך לשכנע אותו?

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מנסיון דומה שהיה לי כעובד -

כשלב ראשון, במידה והמנהל הישיר שלך הוא כזה שניתן לדבר איתו בפתיחות על הנושא - בדוק איתו אילו אפשרויות עומדות בפניך.

אם לא יהיה בכך טעם או שאין ביכולתו לעזור, אמליץ לך לפנות להסתדרות העובדים (אם אתה משויך לסניף רמת גן אוכל לתת לך גם שם).

במקרה שלי לפחות, פניה אליהם הובילה לליווי אישי מטעמם ו"סידור" הדברים לטעמי.

יש להם לפעמים את הכוח, והם יודעים איפה ללחוץ..

בכל מקרה, דע בדיוק מה אתה שואף להשיג מהמצב.

האם ברצונך להישאר ולשפר תנאים (מה שלגבי היחס אני בספק), או לשנות מקום עבודה ולקבל את מירב הפיצויים שלך על אף התפטרותך.

בהצלחה!

פורסם

אחד השרשורים המשעשעים שהיו פה לאחרונה.

יש כאן ים של צביעות, וים של התיפיפות.

בוא נתחיל מכך שפיצויים, אינם זכות שמגיעה לעובד באופן טבעי.

עפ"י החוק, הם מגיעים לעובד שפוטר , ולא לעובד שהתפטר, כמובן עם שלל הסייגים לגבי התפטרות כפיטורין.

אבל, עם כל הכבוד לכל יפי הנפש למינהם.

אם עבדתם במקום מסויים 10 שנים, וקיבלתם משכורות של כ8000 ש"ח בחודש, ואחרי 10 שנים, פשוט מיציתם את עצמכם, או מכל סיבה אחרת בחרתם לחפש מקום עבודה אחר.

יהיה לנגד עינכם סכום פיצויים של כ100000ש"ח.

ואני אשמח לראות אותכם לא עושים כלום על מנת לקבלו.

עם כל הכבוד למוסריות, אף מקום עבודה לא סוגר את הבסטה, בגלל שעובד יקח פתאום ימי מחלה.

הרי זה שהוא לא באמת חולה, לא משנה לאף אחד, כי מבחינת המעסיק הוא חולה וזהו.

ומי שלא מסוגל להבין את זה, הוא פשוט עיוור.

פוגע במקום העבודה? אם מקום עבודה בנוי על עובדה שעובדיו לא יהיו חולים או יחסירו ימי עבודה, הוא מקום עבודה שלא ראוי להתקיים.

לכל אחד יש מחליף, ואם מקום עבודה לא מסוגל לתפקד כאשר עובד חסר, אז הניהול של אותו עסק הוא קלוקל ופשוט שגוי מהיסוד.

ולא תמיד ירידה בתפוקה היא פגיעה במקום העבודה.

אפשר לתת לזה ים של דוגמאות.

מעביד חכם, ידע לציין ביום התחלת העבודה, שבמידה ומישהו מחליט להתפטר, יקבל את מלוא הפיצויים המגיעים לו.

ככה לא נגררים לטמטום הזה, של נסיון הסחיטה והאחזקה של המעביד בעובד.

ובטמטום של מציאת דרכים להיות מפוטר.

אבל עשו טובה, אל תהיו צדיקים מאחורי המסך, ומספיק עם ההתיפייפות.

under construction..

פורסם
האם יש לעובדים אצלכם פוליסות לביטוחי מנהלים בהם במקרה של התפטרות הכספים עוברים לעובד?

אלה יכולים להעיד אולי על הלך רוחו של המעביד בסוגיה.

.

האם אחרי התפרטות החברה או מנהל החברה רשאי חוקית למשוך את הכספים של הפיצויים בפוליסת ביטוח מנהלים?

פורסם

פוליסה היא לפי תנאים מסויימים ולמשל של מגדל יפנו אותך לחוזה שהתנאים שלו בהסכם חיצוני והפוליסות כפופות אילו.

בהסכם שהוא בעצם תנאים כללים לפוליסה יש את התנאים למשיכה של הסכום שהם בכפוף לתנאי חוק פיצויי פיטורים ומה שאומר שברגע שיש מחלוקת הכסף מעוכב בקופה עד להכרעה במשפט.

לדוגמא כאן פסקה 15.

https://www.migdal.co.il/policiesFiles/112210101.pdf

פורסם

יש כאן ים של צביעות, וים של התיפיפות.

מעניין מי הצבוע פה.

תיכף נראה.

אבל, עם כל הכבוד לכל יפי הנפש למינהם.

אם עבדתם במקום מסויים 10 שנים, וקיבלתם משכורות של כ8000 ש"ח בחודש, ואחרי 10 שנים, פשוט מיציתם את עצמכם, או מכל סיבה אחרת בחרתם לחפש מקום עבודה אחר.

יהיה לנגד עינכם סכום פיצויים של כ100000ש"ח.

ואני אשמח לראות אותכם לא עושים כלום על מנת לקבלו.

יש הבדל בין "לא לעשות כלום" לבין לחבל בעבודה על מנת לגרום לפיטורים, במקום לנסות לסגור עם המעסיק באופן חיובי.

פוגע במקום העבודה? אם מקום עבודה בנוי על עובדה שעובדיו לא יהיו חולים או יחסירו ימי עבודה, הוא מקום עבודה שלא ראוי להתקיים.

לכל אחד יש מחליף, ואם מקום עבודה לא מסוגל לתפקד כאשר עובד חסר, אז הניהול של אותו עסק הוא קלוקל ופשוט שגוי מהיסוד.

זה יפה שאתה מכיר את כל מקומות העבודה, מכלבו עם חמישה עובדים ועד חברת ענק, ויודע להכליל לגבי כולם.

כעיקרון, כשעובד מבריז כאשר סומכים עליו, הוא דופק לא רק את המעסיק, ואולי אפילו לא בעיקר. הוא דופק את כל מי שתלוי בעבודה שלו, חברים לעבודה, ספקים, לקוחות ועוד. זו התנהגות מחליאה, שבאה להפעיל לחץ לא ליגטימי על מעסיק\ ץוך הפגנת סוציומטיות לגבי ההשלכות.

מעביד חכם, ידע לציין ביום התחלת העבודה, שבמידה ומישהו מחליט להתפטר, יקבל את מלוא הפיצויים המגיעים לו.

מעביד חכם יודע לתת כספים לפנים משורת הדין, למי שהוכיח את עצמו, בשאיפה, לפי קריטריונים ברורים, ולגרום שמי שלא מגיע לו, רואים כולם שהוא מקבל צינור.

מתוך כל הקשקשת שלך הצלחת לא להביע דעה לגבי סוגיית הלגיטימיות של פעילות מחבלת של העבוד לשם קבלת פיצויים.

יצאת פרווה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לדעתי ואני כמעט בטוח - יש באפשרות העובד לתבוע מהמעסיק את התוספת במידה וגובה דמי הפיצויים שנמצאים בקרן לא תואם את מה שצריך להיות ביום העזיבה.

לא רק שאתה לא תקבל שום הפרש על עליית המשכורת ההדרגתית. אם היו לקרן הפסדים אתה יכול לצאת גם עם סכום הנמוך מהפרשות המעסיק ואין לך שום דרך לקבל כלום חזרה.

זה הדבש והעוקץ של הסעיף המדובר.

אני התחלתי עבודה בסטרטאפ עם משכורת נמוכה, אחרי כמה חודשים המשכורת עלתה ובסוף היא הכפילה את עצמה. ואז במשבר של דצמבר 2008 ביטלו לנו את ההשקעה וכל העובדים פוטרו (חוץ מהמנכ"ל ועוד עובד).

גם לא היינו זכאים לקבל את הפרשי הפיצויים וגם בגלל הנפילות בבורסה קיבלנו יחסית מעט כסף.

התייעצות עם עורכי דין הראתה שברגע שחתמנו על סעיף 14 - פשוט אין מה לעשות.

פורסם
מעניין מי הצבוע פה.

תיכף נראה.

יש הבדל בין "לא לעשות כלום" לבין לחבל בעבודה על מנת לגרום לפיטורים, במקום לנסות לסגור עם המעסיק באופן חיובי.

זה יפה שאתה מכיר את כל מקומות העבודה, מכלבו עם חמישה עובדים ועד חברת ענק, ויודע להכליל לגבי כולם.

כעיקרון, כשעובד מבריז כאשר סומכים עליו, הוא דופק לא רק את המעסיק, ואולי אפילו לא בעיקר. הוא דופק את כל מי שתלוי בעבודה שלו, חברים לעבודה, ספקים, לקוחות ועוד. זו התנהגות מחליאה, שבאה להפעיל לחץ לא ליגטימי על מעסיק\ ץוך הפגנת סוציומטיות לגבי ההשלכות.

מעביד חכם יודע לתת כספים לפנים משורת הדין, למי שהוכיח את עצמו, בשאיפה, לפי קריטריונים ברורים, ולגרום שמי שלא מגיע לו, רואים כולם שהוא מקבל צינור.

מתוך כל הקשקשת שלך הצלחת לא להביע דעה לגבי סוגיית הלגיטימיות של פעילות מחבלת של העבוד לשם קבלת פיצויים.

יצאת פרווה.

לא קשקשת, אלא מציאות.

זה שאתה החלטת שאתה מתעלם מזה, זאת בחירה שלך.

אבל אלו הן העובדות.

מבחינת המעסיק, עובד שמודיע שהוא חולה ונמצא בבית בחופשת מחלה, מבחינת המעסיק הוא בחופשת מחלה.נקודה.

זה שהעובד לא באמת חולה, לא מעניינת, כי עובדתית, אין שום דרך למעסיק לדעת זאת, וזה גם לא עניינו.

וכל עסק, ולא משנה באיזה ענף או תחום ובאיזה גודל, אינו יכול להסתמך על עובד ספציפי.

ואם אתה לא מסוגל להבין את זה, אז אין לך שום ידע או הבנה בנושא ניהול עסק או ניהול עובדים.

יש מליון דרכים בהן ניתן לגרום למעביד לפטר אותך, וכולךם עדיין תחת כנפי החוק, ולא פוגעות באף אחד, גם לא במעסיק.

ואם אתה חושב שזה פוגע במעסיק אתה נאיבי.

לכל אחד מאיתנו יש מצבים בהם הוא יכול לאחר, כולנו חולים לפעמים, ולכולנו יש לפעמים צורך לצאת יותר מוקדם מהעבודה, ולכולנו יש ימים שמגיעים לעבודה עם מוטיבציה נמוכה והתפוקה בהתאם וכמוכן, כולנו טועים.

אם לך באופן אישי, אין את הדברים הללו, אז כנראה שאתה על-אנושי.

צא לרחוב ותשאל 10 אנשים, ותשמע את התשובות הללו מכולם.

אתה מתחסד, אבל שיעמוד מולך מצב שבוא יש קרן פיצויים, שנניח וכבר הופרשה ע"י המעביד, ועומדת על 200000 ש"ח, נראה אותך גיבור אז, ותדבר על חוסר מוסריות.

אם המוסר שלך, חושב שבכך אתה פוגע במקום העבודה,חברים לעבודה,ספקים ולקוחות, אז אני אחזיר אותך היישר למציאות.

מקום העבודה הוא אינו מקום אשר באים אליו להכיר ולמצוא חברים חדשים, או על מנת לעזור או לקדם את המקום העבודה.

אלא אם מדובר על אגודה התנדבותית, או מלכ"ר.

אבל בעסק כלכלי, גם אם זאת חברה של 10000 עובדים, כולם כולל כולם, מהצוות הטכני,האחזקה והנקיון,השיווק,המכירות,התפעול ,הכספים וההנהלה, כולל המנהלים הבכירים ביותר, כולם קמים כל בוקר ומגיעים לעבוד במקום העבודה שלהם על מנת להרוויח כסף.

אף אחד לא עובד בחינם, בעסק כלכלי אין מתנדבים.

והקשקשת היחידה היא שלך, והיא מנותקת מהמציאות.

אם תגש ותעשה סקר, תגלה שכך חושבים רוב האנשים.

ואני עדיין חושב שביום הדין, כאשר דבר כזה יעמוד מול עיניך, אתה תשיר שיר אחר.

פיצויים לעובד עם וותק של 20 שנה, הם סכום אשר יכול לעשות פלאים לביתו של העובד.

בין אם לסגור את המשכנתא, ובין אם לשלוח 3 ילדים לאוניברסיטה, או לממן 3 חתונות או כל דבר אחר אשר יכול להקפיץ את מצבם של כל משפחה בישראל.

בנתיים, זה נחמד ויפה לתקוף את כולם בחוסר מוסריות, אבל המציאות אומרת אחרת.

ובמבחן המציאות, אני עדיין חושב שאתה תשיר שיר אחר.

under construction..

• 5 שנים מאוחר יותר...
פורסם

זוכרים? מלפני חמש וחצי שנים?

אז בשעה טובה המחוקק התעורר, ובחוק ההסדרים החדש מוכנס סעיף לפיו כספי הפיצויים יהיו שייכים לעובד בכל מקרה. פצצת הפנסיה: מתי המעסיק יכול למשוך את כספי הפיצויים?

http://iglob.es/?1146992

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

פורסם

אני רק יכול לספר לך שעברתי משהו דומה מול מעסיק יותר קשה משלך .

במקרה שלי רצו שאתפטר כי הייתי טוב מדי ביחס למערכת- וגרמתי ליותר מדי אוכלי חינם לפחד לאבד ארוחת צהריים.

נכנסתי לסמנכ"ל ואמרתי לו שאנחנו סך הכל בני אדם- ויש לי ערכים ומוסר כדי לא לפגוע במוניטין שלי, אני פותח בפניו את הקלפים ... " אני לא אעשה נזק למערכת שאני אוכל ממנה כדי לקבל מה שמגיע לי בכל מקרה" .

יצאתי- לאחר שבועיים קיבלתי שיחת שימוע+ פיצויים+ לחיצת יד .

יאמר לזכותו שהיה לו או שכל או מזל- כי התחלתי לעבוד כאחראי מעל החברה שעבדתי בה כעובד קבלן .

אגב באישיותו אותו מנכ"ל מזכיר את הנגדים שדורשים שיצדיעו להם... רק בשביל לתת לך קצת אופטימיות.

פורסם

סעיף 14 לא חייב להיות בחוזה, מספיק שזה מופיע במסמכי הפנסיה.

עבודה אחרונה שעזבתי מזמן המעסיק התחיל לשחק לי משחקים כאלו שלתת לו עוד חודש בנוסף לקיים ולעזור לו וכל מיני בקשות הזויות אחרת הוא לא ישלם לי את הפיצויים.

בדקתי עם הסוכן והוא אמר לי לאמר למעסיק שיפסיק לעוף על עצמו, הוא לא יכול לגעת באגורה מהפיצויים ולא יכול לעקב את זה, וכך היה

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה

• תוכן חדש...