Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3620 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וזה הגון?

לדרוש כסף שהחוק העמיד לזכות העובד, גם אם אתה לא עומד בדרישות החוק?

לא הבנתי את הטענה שלך.

אם החוק מעמיד את הכסף, זכותו של העובד לפעול במסגרת החוק כדי לקבלו, נכון?

אם המעביד יכול להחליט שהוא משלם רק במקרה פיטורים, העובד יכול להחליט להיות עובד פחות טוב כדי שיפוטר, נכון?

אז על מה אתה מלין? רק למעביד מותר לנהוג בצורה כלכלית, ולעובד אסור?

וכפי שכתב ישה, ונכתב גם במגזין "ממון" לפני שבועות אחדים, הגיע הזמן לבטל לחלוטין את התניית הפיצויים בפיטורין, ולהופכם לפיצויים על עזיבת מקום עבודה. (כפי שנעשה בכל מקום בו יש עבודה מאורגנת).

צביקי

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פיצויי הפיטורין אינם נכס של העובד.

הם תשלום על תנאי.

אם ביום מן הימים יוחלט אחרת, אז יוחלט.

עד אז, צביקי דורש לזכותו תשלומים שלא מגיעים לו כחוק, ועוד ממליץ לאחרים לעבור על החוק ולפגוע במקום עבודה (שזה כולל פגיעה בבעלים, עובדים אחרים, לקוחות, ספקיםו ועוד) על מנת לקבל כסף שלא שלהם כדין.

גשם שאני חושב שזה נבזי ולא חוקי מצד מעסיק לגרום למרר את חיי העובד, על מנת לגרום לו להתפטר ולא לשלם לו פיצויים, באותה מידה נבזי ולא חוקי מצד עובד, לחבל בעבודה על מנת שיפוטר עם פיצויים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

צביקי, אתה מתווכח ללא ידע ולצערנו הרב גם ללא מחשבה מוקדמת.

פיצויי פיטורים הם כאמור על תנאי לפיטורים על ידי המעסיק או הסכם חריג. בחורות רבות עזבו את העסק שאני מנהל ללא הודעה מראש, לפעמים ללא הודעה בכלל (אחת הודיעה שהיא טסה לרוסיה עד תאריך מסויים והמשיכה את החופשה לנצח בלי לטרוח להודיע).

סיבת התנאי היא כדי שלא לפגוע במעסיק וזה בערך הנשק היחיד שיש ביידיו.

עובדים שעוזבים אותנו תוך מתן הודעה מראש תוך כדי שיחה והתייעצות איתנו יקבלו את מלוא זכויותייהם ואת הפיצויים. עובדים שנעלמים או לא מתחשבים בחברה עוזבים ללא הפיצויים. לדוגמא - עברנו לאשקלון מאשדוד וחלק מהאנשים רצו לעזוב. אלו שעברו איתנו והסכימו לפרוש מתי שיתאים גם לנו קיבלו מכתב ופיצויים מלאים.

אם העובד יוריד תפוקה ויתנהג בצורה שאיינה תקינה אולי לא יתבעו אותו - אבל בהחלט יכולים לפטר אותו ללא פיצויים באופן חוקי.כדי לקבל את הפיצוניים העובד יצטרך להפעיל מאמצים רבים ולא בטוח שהוא יקבל את מבוקשו.

לנושא השיחה המקורי:

לפני שנתיים הודיעו לך על הורדת שכר מוגבלת לחצי שנה - מצויין.

גש למנהל שלך, תודיע לו שאתה מבקש להשיב את רמת שכרך לרמה הקודמת. הכן את השיחה מראש ואפילו תעד אותה בהקלטה. אם המנהל יתווכח שהוא לא נותן העלאות אתה יכול לומר שלא מדובר על העלאה אלה על החזרת שכרך למצבו המקורי לאחר שהסכמת להורדה זמנית בלבד.

אם קיבלת את שכרך הקודם (לא הגיוני) תוכל לשקול שוב האם לפרוש או להמשיך בעבודה. אם לא יסכימו להעלות את שכרך אתה מודיע למנהל כי מדובר על הרעת תנאים שלא הסכמת לה ושאם לא יעלו את השכר אתה מבקש להתפטר ולקבל את הפיצויים המגיעים לך.

כל השיחה חייבת להיות מוקלטת כמו שציינתי כדי שאם המנהל יטען דברים אחרים יהיה לך תיעוד.

במהלך השיחה אתה חייב שהמנהל יודה כי ההכרזה על הורדת השכר הייתה זמנית בלבד וכי הם התחייבו לתקופה מוגבלת (אם יש לך מסמכים - עוד יותר טוב), כי הם אינם מוכנים להעלות את שכרך ורצוי גם כי הם אינם מוכנים להגביל את תוקף הורדת השכר.

שם לב כי אתה צריך להוציא מהמנהל את ההצהרות המבוקשות לפני ההודעה כי הורדת השכר היא הרעת תנאים - אחרת המנהל יכול להתחמק משאלותייך ולא לתת כל מידע שיכול לגרום לו נזק.

באופן כללי גם אם יחס התשנה זה יכול להוות הרעת תנאים אך את זה יהיה הרבה יותר קשה להוכיח.

בהצלחה

פורסם

אל תשים דברים בפי, לא הצעתי לעשות דבר שאינו חוקי. לעומת זאת, במסגרת החוק - הכל.

וכן, נקודת המחלוקת העקרונית בינינו היא למי שייכים (מוסרית) הכספים. ועל כן, אני חוזר ואומר - מה שמגיע לכל עובד החתום על ס. 14, או שעובד במקום מאורגן - יכול גם עובד אחר לעשות מאמץ ולקבלו.

שום דבר לא חוקי.

SENDA, אם המעסיק של פותח השרשור היה מתנהג כפי שאתה מתאר, לא היה טעם לשרשור זה.

פורסם
אל תשים דברים בפי, לא הצעתי לעשות דבר שאינו חוקי. לעומת זאת, במסגרת החוק - הכל. חוקי.

לקחת ימי מחלה כשאתה לא חולה, בתזמון שיידפוק את המעסיק, החברים שלך לעבודה, לקוחות/ספקים... זה חוקי?

והכל כדי לקבל כסף שלא מגיע לך כדין, כי לטעמך הוא שלך.

אני לא הכנסתי מילים לפיך, זה כל כתוב, ובשרשור הזה.

אתה מתנהג כמו מעסיק חולירע, שמעדיף לאמלל את העובד במקום לפטרו (ויש אלף דרכים חוקיות לאמלל עובד), רק שאתה ממליץ לאמלל את המעסיק.

כל הכבוד.

איש ישיר ותמים והגון אתה.

פורסם

אתה יודע מה - כן. הכל חוקי.

מכאן יעשה פותח השרשור כרצונו. ואם המעביד ישכיל, ישלם לו מראש את הפיצויים ולא ינסה לצאת נשכר על גב העובד.

אתה דואג למעסיק האומלל , אני דואג לעובד המסכן. מי יותר תמים ישר והגון? לא יודע.

פורסם

אני דואג ללהיות אדם ישר והגון, שלא דורש מה שלא מגיע לו בזכות.

פורסם
תודה ל alfa_draco ולברווז שענו מהצד של המעביד .

אני חושש מאד שהיטעיתי אותך ידידי.

אני לא מעביד.

אני אישית סך הכל פועל פשוט (מחסנאי) במקום עבודתי הנוכחי, למרות שאני וחבר מעוניינים לפתוח עסק יחדיו, עם כל הברוך שקשור בזה, כך שניתן להתייחס לדבריי כ..."הכנה להעסקת עובדים", ולא להעסקה בפועל.

ועדיין, בתור אחד שאכל את המשחקים האלה, ועוד משחקים רבים אחרים, מגוונים כצבעי הקשת ורבים כביוב על שפת הים באזור ת"א רבתי ביום חמסין מהביל,הבטחתי לעצמי (החבר גם כן, אגב) שחולרה, אני לא אהיה. הבטחתי לעצמי להיות קשוב ומבין לצרכים של הבן אדם שעומד מולי, ובחרתי פה את מילותיי בקפידה- רוב המעסיקים לא רואים שעומד מולם בן אדם.

אגב, העסק המדובר לא יצא לפועל לא מאזלת יד שלנו, אלא מהעובדה המצערת שפשוט לא ניתן היה להשיג את המימון הדרוש. וחבל.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

סיבת התנאי היא כדי שלא לפגוע במעסיק וזה בערך הנשק היחיד שיש ביידיו.

אוי לעסק שמה שמחזיק את עובדיו אצלו זה הפיצויים

אם העובד יוריד תפוקה ויתנהג בצורה שאיינה תקינה אולי לא יתבעו אותו - אבל בהחלט יכולים לפטר אותו ללא פיצויים באופן חוקי.כדי לקבל את הפיצוניים העובד יצטרך להפעיל מאמצים רבים ולא בטוח שהוא יקבל את מבוקשו.

אם העובד לא גנב או מעל , והמעביד מפטר, חלה עליו החובה לשלם פיצויים.

העובד יתבע והמעביד יתקשה להוכיח התנהגות לא תקינה וכו'

לנושא השיחה המקורי:

לפני שנתיים הודיעו לך על הורדת שכר מוגבלת לחצי שנה - מצויין.

גש למנהל שלך, תודיע לו שאתה מבקש להשיב את רמת שכרך לרמה הקודמת. הכן את השיחה מראש ואפילו תעד אותה בהקלטה. אם המנהל יתווכח שהוא לא נותן העלאות אתה יכול לומר שלא מדובר על העלאה אלה על החזרת שכרך למצבו המקורי לאחר שהסכמת להורדה זמנית בלבד.

אם קיבלת את שכרך הקודם (לא הגיוני) תוכל לשקול שוב האם לפרוש או להמשיך בעבודה. אם לא יסכימו להעלות את שכרך אתה מודיע למנהל כי מדובר על הרעת תנאים שלא הסכמת לה ושאם לא יעלו את השכר אתה מבקש להתפטר ולקבל את הפיצויים המגיעים לך.

כל השיחה חייבת להיות מוקלטת כמו שציינתי כדי שאם המנהל יטען דברים אחרים יהיה לך תיעוד.

במהלך השיחה אתה חייב שהמנהל יודה כי ההכרזה על הורדת השכר הייתה זמנית בלבד וכי הם התחייבו לתקופה מוגבלת (אם יש לך מסמכים - עוד יותר טוב), כי הם אינם מוכנים להעלות את שכרך ורצוי גם כי הם אינם מוכנים להגביל את תוקף הורדת השכר.

שם לב כי אתה צריך להוציא מהמנהל את ההצהרות המבוקשות לפני ההודעה כי הורדת השכר היא הרעת תנאים - אחרת המנהל יכול להתחמק משאלותייך ולא לתת כל מידע שיכול לגרום לו נזק.

באופן כללי גם אם יחס התשנה זה יכול להוות הרעת תנאים אך את זה יהיה הרבה יותר קשה להוכיח.

בהצלחה

הערות בכחול

מנהל חכם לא יפול בפח , אבל שווה לנסות ,

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

הפיצויים לא נועדו להחזיק את העובדים, פשוט כדי לוודע עזיבה תקינה של עובד.

מה לעשות כמו שטוענים שמעסיקים חולרות העובדים תחמנים לא קטנים. יש המון אנשים שלוקחים את כל ימי המחלה לפני שהם עוזבים, אנשים שנעלמים פתאום כי מצאו עבודה אחרת, אנשים שעושים שביתה איטלקית בזמן הכי לחוץ כדי לקבל העלאה...

כשמעביד מחליט לפטר אין לו שום יכולת לפטר שלא במסגרת החוק - אחרת הוא יתבע תוך שניות. לעומת זאת העובד יכול לעשות כמעט כל העולה על רוחו והאמצעי היחיד שנותן למעסיק איזהשהיא אבטחה זה הפיצויים שהעובד ירצה והמעביר יכול לקבוע את תנאי העזיבה של העובד בזכות כך.

זה נכון שהמעביר יצטרך להוכיח התנהגות לא נאותה. אבל ללכת נגד המעביד בכוח יכול לכרום לכך שהמעביד יילך נגד העובד בכוח. ואז בסוף הוא יקבל אולי את הפיצויים אבל אחרי עיכוב של חודשים והוצאות משפטיות.

בקיצור הכי נכון ללכת חכם וביושר...

פורסם

2 האג' שלי.

אני לא חושב שיש כאן שחור או לבן.למטבע תמיד יש 2 צדדים וכמו שיש עובדים נבלות יש גם מעסיקים נבלות ולכן כמו בכל דבר בחיים, צריך לדעת לעגל פינות.

מעסיקים פרטיים(שהם בדרך כלל הבעיה במקרה של פיצויים,בחברות מסודרות בדרך כלל יש נהלים ברורים וידועים מראש לעובד)שלא מיידעים בראיון העבודה ורושמים את זה בחוזה ההעסקה,את התנאים שלהם למתן פיצויים במקרה של התפטרות,פשוט מביאים את זה על עצמם את כל המשחקי חתול ועכבר עם העובד.

כל אדם נורמטיבי שמרגיש שהוא עובד טוב ונותן מעצמו עבור המעסיק שלו, יצפה לקבל פיצויים גם אם הוא מחליט שהוא עוזב וחלק לא מבוטל ממעסיקים פרטייים(אני מכיר באופן אישי לא מעט כאלו),פשוט לא רוצים לשלם, מסיבותיהם, אלו שיגידו שהם לא מוכנים להוציא מכיסם כסף על עובד שרוצה לעזוב כי הם לא מחוייבים על פי החוק,אלו שמרגישים פגועים כאילו העזיבה היא על רקע אישי ובגלל זה לא מוכנים לשלם או סתם מעסיקים שיעדיפו למרר את החיים של העובד על מנת שיתפטר מעצמו ואז הם לא יהיו מחוייבים על פי החוק לשלם.

אני יכול להבין עובד( שחושב הוא הוגן ,משקיע ונותן מעצמו למעסיק ולא בטוח שהוא יקבל פיצויים אם יחליט שהוא עוזב),שיעדיף לגרום למעסיק לפטר אותו,כמו שאני יכול להבין מעסיק שלא ירצה לשלם פיצויים כי הוא חושב שהוא היה הוגן עם העובד ולא קיבל סיבה מספקת ואמיתית לעזיבה שלו.

החוק לדעתי לא מיטיב היום עם העובדים במקרה של עזיבה הגיונית ונורמטיבית , החוק צריך להגדיר לפי דעתי מתי לא מגיע פיצויים ולא מתי כן מגיע פיצויים, זה ימנע את רוב הבעיות שהוזכרו כאן.

פורסם
2

החוק לדעתי לא מיטיב היום עם העובדים במקרה של עזיבה הגיונית ונורמטיבית , החוק צריך להגדיר לפי דעתי מתי לא מגיע פיצויים ולא מתי כן מגיע פיצויים, זה ימנע את רוב הבעיות שהוזכרו כאן.

החוק מגדיר מצויין.

במקרה של עזיבה "הגיונית ונורמטיבית" ביוזמת העובד, לא מגיעים לו פיצויים.

פורסם

ככה זה, FALOU, יותר קל לזעוק ססמאות בגרון ניחר

מאשר להפנים עיקרון הגיוני כלשהו שרשום שחור על גבי לבן.

זה דומה לאנשים שמעדיפים להאמין בחייזרים מאשר באלוהים,

כי זה נראה להם יותר סביר, או שיש יותר "הוכחות".

עכשיו כולם יחד במקהלה:

מגיע לי מגיע לי מגיע לי מגיע לי מגיע לי מגיע לי מגיע לי...

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

פיצויי פיטורין נקבעו מסיבה סוציאלית, הצורך לתמוך בעובד שמפוטר שלא מיוזמתו. היות ויש לו שליטה מועטה במצב, ראה המחוקק צורך לתת לו כרית ביטחון.

להפוך את הפיצויים לחובה גם במקרה של התפטרות יעקר את החוק הזה מתוכן, ויהפוך את פיצויי הפיטורין לסוג של קרן השתלמות, מה שעלול אפילו לעודד עובדים וותיקים להתפטר אם יש להם צורך דחוף בכסף, ובכך להרע את מצבם (ומצב המעסיק) בטווח הארוך.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

העניין הוא שאם אני אתפטר בהסכמה ואקבל פיצויים, הדבר יהיה טוב לכולם.

לא יהיה אכפת לי לתת גם התראה של שלושה חודשים שמהלכם אעשה הכל כדי להכשיר ולהעביר ידע בצורה מסודרת.

לעומת זאת, במצב שיש כעת אם החליט שנשבר לי הז.., אתן התראה של חודש שאותה אני מחוייב לתת, אנצל ימי חופש שיש לי ובסוף לא יישאר זמן להעביר ידע בצורה מסודרת.

חשוב להדגיש שמהחברה כן אכפת לי וכן אני מעוניין שהחברה תנסוק.

אז מה עדיף משני האפשריות? (לי אך גם למעסיק)

• תוכן חדש...