Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבט לגבי פלואנס 2.0

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5664 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשינו נסיעת מבחן על הפלואנס 2.0. בגדול - נראה כאופציה ראויה להחליף את המונדיאו 2005.

עם זאת, עדיין יש התלבטות לגבי אוקטביה ואני מבין שמבחינת חוזק המנוע אז אין מה לדבר על 1.2 (הרכב צריך לעלות בנוחות וקלות לירושלים) וגם 1.4 הוא גבולי מבחינת ההספק מול הרנו. אני גם חייב להוסיף בקרת שיוט לאוקטביה וזה מייקר בעוד 2,000 ש"ח וברנו זה כלול.

הבנתי גם שיש זמן המתנה ממושך לאוקטביה וביקוש די רב כך שיהיו קשוחים יותר בטרייד אין.

בקיצור - האם לקחת את הרנו או לא.

פורסם
... וגם 1.4 הוא גבולי מבחינת ההספק מול הרנו.

למה כוונתך? האם ביצעת נסיעות מבחן בשתיהן בתנאים שמשקפים את השימוש הצפוי שלך בטרם הגעת למסקנה הזאת? או שהסתפקת בדפדוף בפרוספקטים?

ל-1.4 TSI בגרסת 122 כ"ס יש מומנט יותר גבוה מאשר לפלואנס לאורך כמעט כל טווח הסיבובים (קרא: כוח זמין כמעט תמיד), וה-DSG יודעת לנצל אותו היטב. ואם אתה זקוק למשהו מתחום המספרים הערטילאיים, אז בבקשה: אוקטביה מאיצה ל-100 קמ"ש יותר מהר גם מפלואנס וגם ממונדאו. :wink:

בהנתן מונדאו לשעבר ופלואנס כמועמדת, אולי הייתי בוחן בקפידה דווקא את המאפיינים האחרים של אוקטביה.

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

האוקטביה 1.4 לא יותר חלשה אבל הפלואנס הרבה יותר נוחה ומרווחת.

אני נמצא בשלב של החלטה על מחליפה למגאן ובודק את האופציות. אישית כנראה שאלך על הפלואנס 2 ליטר שנהנית מיחידת הנעה של הקשקאי שמוכחת מבחינת אמינות ומרווח טיפולים כפול. אפשר לקבל אותה ב 132K לפני מיקוח (הצעה שניתנה מיידית בסוכנות).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אני נמצא בשלב של החלטה על מחליפה למגאן ובודק את האופציות. אישית כנראה שאלך על הפלואנס 2 ליטר שנהנית מיחידת הנעה של הקשקאי שמוכחת מבחינת אמינות ומרווח טיפולים כפול. אפשר לקבל אותה ב 132K לפני מיקוח (הצעה שניתנה מיידית בסוכנות).

באיזה סוכנות היית ?

בינתיים קיבלתי הצעה פחות טובה אבל אני גם עושה טרייד אין למונדיאו 2005 יד ראשונה מליסינג עם 140000 ק"מ, כך שיש הגיון בזה.

פורסם

ותר על הטרייד אין.

את ההצעה קיבלתי מהאיש שלהם בראשון אבל הקשר נוצר בסוכנות באשקלון.

פורסם

חולק על דעתך לחלוטין.

כאחד שנמצא על אותה פרשת דרכים בדיוק אני רק יכול להמליץ לך לבצע נסיעת מבחן בשני הרכבים ואז להחליט.

האוקטביה עדיפה על הפלואנס בכל פרמטר אפשרי הן בהיבט הכח והעברתו (דור המנועים ותיבות ההילוכים הבא עם 7 הילוכים ומומנט זמין כמעט בכל רגע לעומת מנוע מיושן וגיר 4 הילוכים אנמי שמזמן אבד עליו הקלח בפלואנס), והן בהיבט הנוחות - המושבים הקדמיים באוקטביה בעלי עיצוב אורטופדי סופרטיבי מעולה שאוחזים היטב הן את הגב התחתון והן את הכתפיים והגב העליון נותנים חווית נהיגה דינמית ומצוינת וזאת בניגוד למושבים בפלואנס שכמו כל הרכיבים ברכב סתמיים וסובלים מעודף רכות וחסרי כל אחיזה לנהג.

ובכלל, בכל הכבוד, איך ניתן להשוות בין האוקטביה הממצה את חזית הטכנולוגיה של מיטב תעשיית הרכב הגרמנית לעומת הפלואנס המהווה דגם מדף אנכרוניסטי המשווק למדינות עולם שלישי.

ברמת המחיר של המכוניות המשפחתיות הרגילות האוקטביה היא הרכב האיכותי ביותר כאשר מתקרבת אליו רק הגטה.

למסקנה דומה הגיעו כל המבחנים שבוצעו לשתי המכוניות ויש אפילו מבחן וידיאו השוואתי ברשת.

פורסם

יובל, תסלח לי אבל אתה מדקלם מבחני דרכים ולא קורא מה כתוב בשרשור הזה.

בפלואנס 2 ליטר אין גיר 4 הילוכים אלא גיר רציף שמגיע מהקשקאי יחד עם המנוע.

לגבי המושבים זה עניין איניבידואלי אבל ביליתי עם אוקטביה נסיעה ארוכה והיא פרקה אותי (אצלי נסיעת מבחן בסוכנות משמשת לסינון ראשוני והמועמדות הסופיות נלקחות מחברת השכרה ליום כדי להתרשם יותר לעומק. את הפלואנס 2 ליטר אין בחברות ההשכרה אז את הנוחות וההתאמה פרט לכוח המנוע בדקתי עם 1.6).

לגבי המסקנה הסופית שלך זה מאוד תלוי מה אתה רוצה מהאוטו. לא לכולם חשובה ההתנהגות הדינאמית במקום הראשון ויש לא מעט שיעדיפו דווקא את הנוחות והמרחב הפנימי של הפלואנס, המחיר של הפורטה, הסמל של הג'טה או הפוזה של ההונדה.

פורסם

"ובכלל, בכל הכבוד, איך ניתן להשוות בין האוקטביה הממצה את חזית הטכנולוגיה של מיטב תעשיית הרכב הגרמנית לעומת הפלואנס המהווה דגם מדף אנכרוניסטי המשווק למדינות עולם שלישי."

ידידי נסחפת לגמרי..הפלואנס אמנם לא בחזית הטכנולוגיה,אבל גם האוקטביה לא."האוקטביה הממצה את חזית הטכנולוגיה של מיטב תעשיית הרכב הגרמנית".-ממש לא!!

בוגאטי,ב.מ.וו,מרצדס,אפילו בדגמים הבכירים-אודי,דווקא כן מציגות את מיטב הטכנולוגיה הגרמנית.

האוקטביה רכב משפחתי קומפקטי ממוצע וטוב,ולא יותר!.

הרכב די מיושן,ציוני בטיחות של 4 כוכבים בלבד,לגבי התפקוד והאמינות של הDSG יש לא מעט מחלוקות,ולשם סקודה יש קונוטציה ישירה למוניות,מה שלא ממש מוסיף למוניטין שלהם.

פורסם

רון, הרבה אנשים לא מבינים שכשקונים רכב לא קונים טכנולוגיה אלא שימושיות. ממש לא אכפת לי אם האוטו יונע ע"י מנוע מהפכני או ע"י גמד שיושב שם ומסובב פדאלים. אותי מעניין איך האוטו נוסע ואיך הוא משרת אותי. האיך מעניין ברמת הסקרנות הטכנולוגית אבל לא שימושיות.

אני מניח שלדעתו גם המאליבו 2.4 ליטר עדיפה על אותו האוטו עם מנוע ה 3.5 ליטר רק בגלל שהוא מתקדם יותר.

הסקודה אוטו טוב אבל הדבר המודרני היחיד בו זה יחידת ההנעה.

פורסם

אני מסכים איתך

הדוגמא הכי טובה זה המאליבו,נהגתי ברכב עם שני המנועים,2.4,ו3.5

למרות שלכאורה ה2.4 מנוע חדיש יותר ויש לו גיר עם 6 הילוכים.

אין להשוות לביצועים,שקט,גמישות,ובכלל לאופן שהרכב נוסע במנוע ה3.5 הישן יותר,כל זאת למרות שבמנוע הישן יותר יש גיר עם 4 הילוכים בלבד.

• תוכן חדש...