Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שרפה מטורפת בכרמל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5306 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מבין שעברת 40 אלף דונם של יער שרוף בין הלהבות ומתחת למטוסים כדי לבדוק האם כל ספרי התנ"ך שהיו באיזור ניצלו (כמובן אחרי ששאלת 17 אלף מפונים איפה נמצאים ספרי התנ"ך שהם השאירו מאחור כשהם ברחו).

סובארו-SVX שחורה 94' ,סובארו SVX לבן פנינה 92', סובארו XT טורבו שחורה 86', סובארו XT טורבו בורדו 86', סובארו XT טורבו לבנה 86'

ארז

• תגובות 175
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

צדיק באמונתו יחיה ואם אתה מוצא בסיפור הזה סימבוליות שמחזקת לך את האמונה, אז אשרייך!

*על הדרך אני יכול לציין שכל אזור החי בר נשרף כליל והחי-בר לא נפגע.

*הראו בית של מישהוא בבית אורן שארון הספרים שלו נשרף קשות ורק ספר שירים של יהודה עמיחי לא ניזוק.

*באזור מלון יערות הכרמל השתוללה סופת אש מטורפת שגרמה לכבאים ,פשוטו כמשמעו, לנוס על חייהם.

למחרת חזרו לאזור וראו שכל האזור נשרף עד היסוד והמלון נותר ללא פגע.

מי שמחפש משמעויות נסתרות ימצא אותן בכל מקום, מי שלא, רואה את המיקרים כקוריוזים וממשיך הלאה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כמו כן, "הספק" שמטילים ביכולות המבצעיות של היסעור (לא יודע מאיפה לקחת את זה עידן...), הוא לא קיים.

אתה יכול לומר שהספק לא קיים, טייסי ואנשי צוות בטייסות יסעור יגידו שהספק לא קיים, גם אני לא מטיל שום ספק בכשירותו, ועדיין, יש גורמים (לא מחיל האויר) שכן מטילים ספק, שמעו כמה מהם גם לאחר התאונה ברומניה.

בגירה, יפה שמדינות אחרות יכולות לשלוח אנפות עם שקי מים, כל מדינה והסטנדרט שלה בבטיחות, שיטת העבודה של צה"ל בכלל וחיל האויר בפרט היא למזער את השימוש ככל הניתן במטרה לצמצם סיכונים למינימום.

כראייה לכך, אפילו במלחמת לבנון השנייה רוב מסוקי החיל ביצעו תקיפות ללא מעבר קו הגבול מחשש להפלה (למעט משימות נקודתיות וליווי מסוקי חילוץ).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
חברים, בעניין קצת אחר, משהו שהרהרתי בו בזמן האחרון,

ראיתי שדיברו בשרשור על עניין הדת וכו', יש למישהו, הסבר הגיוני איך זה שספר תנך לא נשרף, כשהכל מסביב נשרף?ספר תנך מנייר, לא נשרף בעוד שהכל מסביבו- כן.

כנ"ל לגבי ספר תורה קטן, כמו שיש בבתי כנסת רק קטן ועטוף במתכת, גם את זה האש יכלה לעבור בקלות, ושניהם, שלמים לגמרי ללא שום זכר לשריפה.

כנראה שההנחיות של השב"ס יותר קדושות. באוטובוס השרוף נמצא דף הנחיות של השב"ס שלא נשרף.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
ואז הגיע המטוס הרוסי

attachment.php?attachmentid=222950&stc=1&d=1291555022

איזה יופי של תמונות הבאת

לקנות מערכת מודולרית לקרנפים של חה"א זה פתרון מאוד חכם.

היתרון הגדול זה שהיא יכולה להיות רוב הזמן מאוחסנת, ותורכב על המטוס רק בעת הצורך. מה שחוסך את כל הקטע של קניית+אחזקת מטוסי כיבוי ייעודיים.

http://en.wikipedia.org/wiki/Modular_Airborne_FireFighting_System

כל הכבוד על הלינק המענין.

...בגדול, מיכאל צודק. כיום, מערכת הקרנף (הכינוי הצה"לי ללוקהיד C-130 הרקולס) משמשת פלטפורמה למטרות רבות -...

יחידת ההעמסה של חיל האוויר,...במקרה של היחידה הזאת, הכל עובד ביחד, ובד"כ בצורה מאד מקצועית ובזמן קצר ביותר.

לענייננו, אין אתגר גדול בהחלפת מערכת התדלוק של הקרנף השראלי במערכת פיזור מים.

...

אז האם זה עדיין אפשרי? כן, בתוספת של כמה מיליונים לציוד יעודי והכשרה של צוות אוויר וקרקע.

אני, כמו ואדים, מכיר "קצת" את חה"א מבפנים. במיוחד את ההיבט ההנדסי לכל ההתקנות וההסבות שאתם מדברים עליהן.

ניתן להסב כלי טיס שונים בחיל למשימות הנ"ל בפרק זמן קצר .

הפתרון של הכנת קיט כיבוי שיוכנס להרקולס כשצריך , הוא הפתרון העדיף, אבל צריך לזכור שכמות המיים שהמטוסים שופכים על האש היא כמעט אפסית. המטוסים יכולים לעזור רק נקודתית.

הפתרון הטוב הוא ארגוני- תצפיתנים על היערות, הקמת חמ"ל ארצי, והקפדה על פסי הפרדה רחבים בין העצים, כך שהאש לא תעבור בקלות ממתחם אחד לשכנו.

יש חוקים, יש תקנות אבל לא מקיימים אותם, וזו הבעיה.

יהודה

פורסם

בגירה, יפה שמדינות אחרות יכולות לשלוח אנפות עם שקי מים, כל מדינה והסטנדרט שלה בבטיחות,

רק שאני אבין את הכיוון שלך, אתה רומז שאנחנו עם סגולה שנישא מעל כל העמים או שאתה רומז שהבריטים והגרמנים רשלנים וטמבלים?

מה שאנפה מרימה ליסעור זה מסוכן?

אתה שומע מה שאתה אומר?

זה כמו שגרר יגרור גולף וכשהוא יבוא להעמיס אותו על טריילר, נהג הטריילר יסרב להעמיס את הגולף כי היא כבדה וגדולה.

אם אני צריך לבחור את אחת מ 2 האופציות הנ"ל, אני בוחר את האופציה השלישית שבגלל ויכוח על תקציבים הפסיקו את הטיסות האלה, במיוחד כשאני יודע שאת ההחלטה הזאת החליט מר "רעד קל בכנף".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגירה אתה מבין מה שאתה רוצה להבין.

אני לא כתבתי בשום מקום שהגרמנים ו\או הבריטים טמבלים ורשלנים.

כתבתי שבחיל האויר מאוד "קנאים" (אם בצדק ואם לא) לבטיחות כלי הטיס שלהם.

הצבא האמריקני שלח מסוקי אפצ'י לתקוף על ימין ושמאל בתוך עירק ואפגניסטן בידיעה שיש איום רציני של טילי קרקע אויר שיכולים להפיל את המסוקים, ישראל לעומת זאת כמעט ולא נתנה להם לחצות את קו הגבול בלבנון בידיעה שאיום קרקע אויר כמעט ולא קיים, אבל רק מהחשש שאולי בכל זאת יש להם משהו.

על זה בדיוק אני מדבר.

ברור שמה שאנפה יכולה לסחוב היסעור יכול לסחוב ביחד עם האנפה, זה עדיין לא הופך את זה לשיא הבטיחות, בייחוד לא במדינה כמו ישראל שלא סובלת משריפות ענק על בסיס קבוע (לשמחתנו).

אפשר להמשיך להתווכח על זה עד מחר, בשורה התחתונה כנראה שהישועה בשריפה הספציפית הזאת לא היתה מגיעה גם ממסוקי יסעור עם סלי כיבוי.

פורסם
ברווז,

גם אם אתה לא בן אדם מאמין עדיין יש גבול למה שבן אדם יכול להגיד במדינה יהודית.

אתה ביזיון.

אתה רוצה להסביר?

לא מצאתי הודעה שלו שאסור להגיד במדינה יהודית ואני גם לא מאמין שיש גבול כלשהו של מה שאפשר להגיד במדינה דמוקרטית.

פורסם

3.בעבר כן השתמשו במסוקי היסעור לכיבוי שריפות באמצעות סל מיוחד, הבעיה היא שהסל הזה היה גורם לבעיות יציבות איומות במסוקים, לא פעם הסל התחיל "להסתובב" ולהפר את האיזון של המסוק, זו הסיבה שכיום לא ממשיכים להשתמש ביסעור לצרכים אלה,זה פשוט מסוכן מדי, בייחוד היום שמתחילים להטיל יותר מדי ספקות בכשירותו המבצעית של היסעור.

.

מה הבעייה למנוע את הסיבוב של הסל? אפילו כל רס"ר מתחיל יודע שאם במקום נקודת תליה אחת עושים שתיים הוא לא יסתובב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

מר Abergel מתכוון כנראה (אם הבנתי נכון) שאל לנו להלין על כך שיש אנשים שמספיק טובים שימותו בשביל העם היהודי אך לא מספיק טובים שייקברו יחד עמו, או אפילו יחיו בקרבו באותן הזכויות. לא חדש.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לכל דבר יש פתרון,אגב, הבעיה הזאת לא קיימת רק בסלים של מים לכיבוי שריפות אלא בכל מטען שמובילים, כולל חילוץ פצועים, יש דרכים למנוע את זה בצורה יעילה, אבל עדיין מדי פעם יש פיקשושים.

כשזה מדובר בחילוץ אנשים אין לך יותר מדי ברירות אלא להמשיך לחלץ כי זה קורה יחסית לא מעט פעמים בשנה, כשזה נוגע לשריפות, דבר שמצריך הקפצת מסוק אולי פעם בכמה שנים- מעדיפים לוותר על התירגולת ולמצוא אלטרנטיבות, הרי בתירגולת של כיבוי שריפות בישראל כנראה הסיכון באימונים יהיה גדול באלפי אחוזים על הסיכון שייווצר באותה פעם בכמה שנים שיצטרכו לבצע כיבוי שריפה בפועל.

אגב לכל הספקנים, הצבא האמריקאי כבר ריסק יסעור אחד (סיקורסקי) במהלך כיבוי שריפה כשאחד מהכבלים של הסל הסתבך עם רוטור הזנב, ומעבר לכך גם טייסי חיל האויר העידו בעבר שיש סיכון מאוד גבוה בשימוש ביסעור כפלטפורמת כיבוי, לא רק בגלל היטלטלות הסל באויר, אלא בגלל הגישה המסוכנת לטבילה שלו, רגע הניתוק מהמים כשהמשקל מועבר בבת אחת למסוק (ואנחנו מדברים על 5 טונות שמועברים למסוק בבת אחת) והצורך בטיסה קרובה מדי למקורות האש שעלולים בחלק מהמקרים להיות נפיצים (כאמור במטוס זה פחות קריטי בגלל שהוא מהיר יותר ולכן צריך להיות חשוף לסכנת האש למשך זמן קצר יותר).

• תוכן חדש...