Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תקן לפסי האטה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תוצאה בשטח: אנשים פשוט טסים על הבמפרים כי יש להם רכבי ליסינג.

:-)

ציד המכשפות הזה ממש מוגזם ומעיד על בורות וחוסר הבנה.

כשאני נוהג ברכב הליסינג שלי אני עובר על במפרים ובורות בזהירות ועדינות בדיוק כמו ברכב שלי.

אתם צריכים להבין שרכב ליסינג עולה לזה שלוקח אותו הון: בד"כ כ 3000 עד 3500 ש"ח שיורדים מהברוטו + עלות מס ההטבה + פגיעה בתנאים סוציאלים והוצאות רכב. סכ"ה עובד שלוקח ליסינג מרגיש כ הפחתה של כ 3000 ש"ח (ומעלה) בשכר הנטו, כלומר 36000 ש"ח בשנה, תוסיפו לזה קנסות על החזר מוקדם במקרה של החלפת עבודה ועוד.

סכום כזה כזה הוא ממש לא מבוטל, הרכב מוחזק בין 3 ל 4 שנים - כלומר 108000 עד 144000 ש"ח. עם תשלום כזה ולאורך תקופת זמן כזאת עובד צריך להיות ממש טיפש כדי לא להבין שמדובר בחלופה לרכישת רכב חדש, זה רכב שאתה מבלה איתו שנים ומשלם עליו הון ולכן ראוי שתתיחס אליו כאילו קנית אותו מכספך.

חוץ מכמה ילדים פוחזים שקיבלו רכב ראשון רוב שאר משתמשי הליסינג נוהגים ברכבים כבשלהם, אף אחד לא רוצה לסוע בגרוטאה וילדי הייטק הם לא בדיוק ואנדליסיטים פורעי חוק.

רדו מהעץ, בוא נראה שמישהוא ירים את הככפה ויבדוק סטטיסטית מעורבות בתאונות עם נפגעים של רכבי ליסינג לעומת פרטיים.

אצלי בשכונה אפשר לראות דווקא את בעלי הSUV המגודלים ואת ילדי האיביזה טורבו טסים על הבאמפרים.

ולעצה הטכנית:

מהירות נמוכה, האטה לפני הפס ולדאוג שהברקס משוחרר לגמרי לפני העליה על המכשול ובזמן מעבר מעליו כדי לאפשר תנועה למתלה.

• תגובות 216
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אל תשכחו גם את מספר הפעמים הלא מועטות שפס ההאטה יכול לגרום לתאונות, כמה פעמים קרה לכם שנסעתם בחושך ולא הבחנתם בפס ההאטה ובדיוק בשניה האחרונה לחצתם על הברקס? ישנם אנשים שיכולים לאבד שליטה על הרכב...

פורסם

לשאלתך איך עוברים באמפרים,

אחת השיטות ,אם אפשר, לנסות לנסוע לרוחב הפס [כמו שחותכים מלפפון ירוק באלכסון],

כך אתה מגדיל את שטח החתך ויכול לנסוע במהירות קצת יותר נמוכה.

לגבי אפשרויות של הערים השונות להאט את מהירות הנסיעה יש אפשרות של בניית רחובות "הולנדיים",

אלו רחובות שבשלב התכנון מכניסים בכוונה כל מיני מכשולים ועיקולים על מנת שבכל רגע נתון רק רכב אחד יכול לעבור דרכו [לדוגמא בצד ימין ושמאל ישנם משטחים לעצים הגורמים לנהג לנסוע בצורת S ושוב בכל רגע רק נהג אחד יכול לעבור , מדובר על רחובות קטנים ,ברחובות גדולים מכניסים את אפקט הכיכרות התכופות ,ישנם המון פתרונות פשוט פסי האטה הינם הזולים ביותר לרשות המקומית.

לגבי פסי האטה הדינמיים עם הנוזל בתוכם יצריכו תחזוקה גבוהה של הרשות משום שהנזק המצטבר לפס האטה יגרום לו לבלאי ,

לפי החוק השני של ניוטון כל עצם המפעיל כוח לכיוון אחד יפעל גם על הצד השני, או בקיצור כשאתה עולה על הפס הכח שהוא מפעיל עליך מופעל גם עליו ומיכוון שנוזל הינו בלתי דחיס יגרם נזק לאחר אלפי שעות עבודה.

יום טוב.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

הדבר הכי מעצבן בבמפרים זה שלמשל ברחוב אחד יש 5 במפרים,לא יכולים לשים אחד-שתיים וזהו,

שמים 5,ואז אתה מגיע עליהם וסובל.

השיטה שלי היא אם יש שוליים ליד הבמפר אז לעבור דרך שם,חצי על הבמפר וחצי על הצד.

אלי כתב: הנהלת האתר מגנה בכל תוקף תחרויות בכבישים צבוריים,או כל סוג אחר של התפרעות ועבירה על חוקי התנועה!

*אבל אם אתם לוחצים, בחיית צלמו שנראה.

פורסם

יש שני רחובות עם במפרים מעצבנים ליד הבית שלי.

עם הטמפרה אני עובר אותם על 30 קמ"ש.

עם הוולוו על 70 ואני לא מרגיש אותם בכלל (העובדה ששמו שם במפרים והגבילו מהירות כאילו שזה בתוך העיר זו פשוט טעות כי יש ראות מושלמת, שוליים רחבים ואין בתים באזור).

במאזדה 3 ניסיתי לעבור אותם על 30 וזה הרס לי את הגב.

פורסם
אל תשכחו גם את מספר הפעמים הלא מועטות שפס ההאטה יכול לגרום לתאונות, כמה פעמים קרה לכם שנסעתם בחושך ולא הבחנתם בפס ההאטה ובדיוק בשניה האחרונה לחצתם על הברקס? ישנם אנשים שיכולים לאבד שליטה על הרכב...

זה קורה לרוכבי דו גלגלי,בעת בלימה לפני המקפצה עם אופן קדמי,וכשיש פס צבוע על הבאמפר גרוע יותר.

פורסם

אני משער ש50 אבל לא ממש אכפת לי.

זה לא מספיק חשוב לי בשביל לברר עם העירייה מה הם חושבים.

מה שקורה זה שיש לך 5 באמפרים אחד אחרי השני אבל אתה רואה הכל בצורה מושלמת אז אין אפילו מקום שבו המשטרה יכולה להסתתר.

מצד ימין יש לך צוק וגדר ומצד שמאל יש לך צוק כלפי מעלה.

שום דבר לא יכול להכנס לכביש.

כל עניין המהירות במדינה הזו מפגר לחלוטין.

אין לי כל כבוד לחוקי המהירות.

אני תמיד מאותת, אני לא נדחף ומציית לחוקים באופן אובססיבי.

רק בחוקי המהירות אני לא מתחשב ונוהג לפי תנאי הדרך.

אולי מחר אני אשים תמונות של המקום ואולי מישהו יוכל להסביר לי למה הם שמו את השטויות האלו.

פורסם
אני משער ש50 אבל לא ממש אכפת לי.

זה לא מספיק חשוב לי בשביל לברר עם העירייה מה הם חושבים.

מה שקורה זה שיש לך 5 באמפרים אחד אחרי השני אבל אתה רואה הכל בצורה מושלמת אז אין אפילו מקום שבו המשטרה יכולה להסתתר.

מצד ימין יש לך צוק וגדר ומצד שמאל יש לך צוק כלפי מעלה.

שום דבר לא יכול להכנס לכביש.

כל עניין המהירות במדינה הזו מפגר לחלוטין.

אין לי כל כבוד לחוקי המהירות.

אני תמיד מאותת, אני לא נדחף ומציית לחוקים באופן אובססיבי.

רק בחוקי המהירות אני לא מתחשב ונוהג לפי תנאי הדרך.

אולי מחר אני אשים תמונות של המקום ואולי מישהו יוכל להסביר לי למה הם שמו את השטויות האלו.

תרשום לי את שם הרחוב,אם זה ליד צוק מפה ומשם אני אזהה בקלות ואומר לך מה דעתי,יש לי האפשרויות להתביית על הרחוב מכמה מבטים.

פורסם

האמת שלדעתי באמפרים זה דבר נחוץ. הוכח סטטיסטית שהם מורידים את כמות התאונות איפה שמתקינים אותם. (כנ"ל כיכרות, אבל כיכרות מתקינים בצמתים, דבר שמאפשר לאנשים לפתח מהירויות בין כיכר לכיכר).

אם היינו יותר מתורבתים ונוהגים בזהירות בשטח בנוי ובמהירות מתאימה לשטח בנוי - לא היה צורך בפסי האטה האלו.

ורוב אלו שאני רואה מקפצים על פסי האטה הם דווקא ילדים צעירים עם האוטו הראשון שלהם (או עם האוטו של ההורים), וכל מיני בעלי רכבי שטח.

בקיצור סטיגמות לא חסר ;)

האם יש תקן לגובה והשיפוע של פסי האטה?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

יש מקומות שחייבים לשים בהם באמפרים והם מאוד נחוצים.

מה שהצגתי כאן זה מקרה של מהנדס שחשב שזה יהיה מעניין לעצבן אותנו.

בעצם הוא משאיר לי את האלטרנטיבה של 3 כיכרות ועוד 2 קילומטר או 5 באמפרים. לפי זה אני צריך להחליט מאיפה אני נוסע.

פורסם

אצלנו בראשון לציון יש במפרים שכשאתה עולה עליהם לפעמים נסתמות האוזניים :shock:

ממה שהבנתי אסור לבלום על במפרים כי המשולשים נדפקים?האם זה נכון?

פורסם

הבעיה עם הבאמפרים כאן היא שיש להם מין שקע לפני העליה של הבאמפ מה שמגדיל את המכה גם אם בלמתי לעצירה מושלמת לפני הבאמפ.

הפתרון שלי - לעבור דירה למקום שממוקם לפני הבאמפים. הבאמפ הראשון ממש אחרי הפניה לרחוב שלי. איכות החיים השתפרה משמעותית.

היתרון שהיה בלגור במקום שאין גישה אחרת חוץ מדרך בה יש סביב ה-20 באמפים הוא שזה היה הקטע של קירור הטורבו... וגם קצת נהנתי לעצבן את נהגי הליסינג שנאלצו לנסוע אחרי ב-20 קמ"ש (במקרה הטוב).

ואני כן חושבת שלמרות הכל הבאמפים מצילים חיים. אבל זו דעת יחיד ולא מבוססת סטטיסטית.

אגב, כאן בעיר יש לעיריה נטייה לבנות באמפ חדש בלי להתריע, בלי לשים שלט ובלי לצבוע את השוליים שלו בלבן. מה שמתקבל זה באמפ שחור לגמרי במיקום שלא ציפית, ואם חזרת בשעות הערב\לילה כל שנותר זה לבכות.

"ת' המעדיפה לעיתים להקרא ט'"

• תוכן חדש...