Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5783 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכלל חברי הפורום,

במהלך חיפושי אחר רכב נתקלתי ב2 אפשרויות מאוד קורצות:

1) פיזו 405 שנת 97 מנוע 1800 משודך לתיבה ידנית וברמת איבזור מעליבה של GR. הרכב יד שניה והמוכר טוען כי הוא עבר 103K ודורש עליו כ3K מעל המחירון. לא בדקתי את הרכב עדיין מישום שהוא נמצא במרחק של יותר מחצי מדינה ממני.

2) פיזו 605 שנת 99 מנוע 2000T שלצערי משודך לתיבה אוטומאטית, יד שלישית ועבר כ150K אמיתיים בוודאות (שני הידיים האחרונות שכנים שלי). אני יודע בוודאות שהרכב במצב כמעט מושלם(ונדיר לשמוע אותי משתמש בביטויים כאלה לגבי רכב משומש). מדובר בדגם מאוד מושקע ומאובזר (סאן-רוף, מגנזיום 17 וכו'), הכל הורכב בטוב טעם והרכב באמת נראה נהדר.

הקטע המצחיק זה שבמידה וה605 אכן תועמד למכירה בזמן הקרוב הם יבקשו עליה מחיר נמוך ב2K מימה שמבקשים על ה405.

איפה הבעיה? כרגיל הכל מתחיל ונגמר בכסף.

באמת שאם לא הייתי חייל לא הייתי חושב פעמיים ומתנפל על ה605, אבל אני כן חייל ולמרות שאני עובד בסופי שבוע לתחזק מנוע 2 ליטר גודש עם תיבה אוטומאטית נשמע לי לא אטרקטיבי במיוחד.

נניח את מחירי הביטוח בצד.

1) מה צריכת הדלק הממוצעת של ה605 עם המנוע הנ"ל?

2) עד כמה היא יותר נוחה מה405?

3) לא כל כך שייך לפורום הזה אבל אני מאוד אשמח אם מישהו יביא לי רשימת חלקים שנדרשים להשתלת גיר ידני ב605 ואם אפשר הערכות מחיר לחלקים אני בכלל אהיה מאושר. (רצוי גיר ספורטיבי עם 6 הילוכים קדמיים)

4) באופן כללי רשמים על האמינות של ה605 בדגם המדובר.

פורסם

בטוח שה-405 שאתה מדבר עליה היא עם מנוע 1.8? כי במודעה ביד2 המוכר ציין מנוע 1.6

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

כמובן שהוא ציין 1.6 אבל אם היית בודק היית מגלה שGR קיים רק ב1.8, בנוסף המחירון המשוקלל של ה1.8 הוא 8.5K ושל ה1.6 הוא 6.5K, אני בספק שהמוכר דורש כפול המחירון, אחרי הכל 405 היא אחת המכוניות הכי לא סחירות בארץ.

פורסם

605 בלי לחשוב פעמים.

לפי דבריך היא במצב מעולה ז'א שמכנית אתה יודע בערך שהיא במצב טוב ולא כמו ה405 שהוא בור ללא תחתית :idea:

אולי לך תדע מתישהו תעשה הסבה לידני :-P

גם אם דלק היא זוללת יותר תחושב שהכסף הזה היה הולך לתיקון של ה405 כול שני וחמישי ועדין אתה מרויח.

נ.ב כול זה לפי דבריך זו דעתי.

פורסם
כמובן שהוא ציין 1.6 אבל אם היית בודק היית מגלה שGR קיים רק ב1.8, בנוסף המחירון המשוקלל של ה1.8 הוא 8.5K ושל ה1.6 הוא 6.5K, אני בספק שהמוכר דורש כפול המחירון, אחרי הכל 405 היא אחת המכוניות הכי לא סחירות בארץ.

לדעתך סביר יותר שהמוכר יתבלבל מנפח המנוע של מכוניתו? דעתי הפוכה. אבל אם התקשרת למוכר ווידאת שהמנוע אכן 1.8 זה לא משנה.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

אין לי נסיון אישי עם 605, מעולם לא הייתה לי או לחבר אחר. הבעלים הנוכחי אמר שהיא עושה לו קצת בעיות מידי פעם ואני מניח שמדובר בבעיות חשמליות שה605 ידועה בהן. בנוסף ה605 היא רכב פרימיום עם איכות הרכבה נמוכה יחסית למה שמקובל. בנוסף יש הרבה שמועות ברשת שה2.0T לא אמין בכלל ובגלל זה הוא הוחלף שמנוע 2.9L V6 אטמוספרי יותר חזק.

מצד שני יש לי ולחברים נסיות עשיר עם ה405 (כולן היו 1600 ידניות) החל מדגם 89 ועד 97 ואני יודע כמה שהרכב הזה מסוגל לתת ולסבול (אחד החברים ממש השתדל לסחוט את כל המיץ מה97 שלו ולמרות התעללות של 5 שנים היא עדיין נוסעת בלי תלונות מיוחדות) אבל שוב יש הרבה שמועות שה1800 של פיזו הוא מאוד לא מוצלח ושופך בקלות.

אפשרי למצוא 405 במצב טוב כי אחרי הכל זה רכב שמדבר יותר אל מבוגרים מאשר אל צעירים, השאלה היא כנראה, מה אתם הייתם עושים?

פורסם

לא התקשרתי, זאת רק נראית לי האופציה הכי הגיונית. מלבד זאת, גם אם מדובר ב1600 זה לא משנה הרבה, אז הביטוח ירד במאה שקל וירדנו מ100 כ"ס ל90 (נתוני מחירון יד2).

• תוכן חדש...